4.3. Avautuminen elämän vastauksille
- Jairuksen tyttären parantaminen

Uusikuu 19 astetta Vesimiehessä. Mikä on elämän arvo? Jairuksella, joka oli saavuttanut korkean aseman essealaisten piirissä, oli tytär jota hän rakasti enemmän kuin mitään muuta. Mutta tytär ei sen paremmin rakastanut kuin arvostanut häntä.

Taustalla oli sisäisesti monimutkainen äiti, joka yllytti tyttöä turhamaisiin ja pinnallisiin asioihin. Tytär oli sairastunut ja sitten kuollut. Oman turhamaisuutensa - että hänen olisi itse pitänyt pelastaa tyttö - Jairus ottaa nyt yhteyttä suureen Parantajaan, joka kohottaa tytön näennäisestä kuolemasta ja varoittaa, että tyttären ja äidin on parannettava tapansa.

MEDITAATIO

Mitä sellaista pinnallista tai turhamaista me teemme, mikä voi johtaa sairastumiseen ja jopa kuolemaan? Miten voimme ymmärtää ja parantaa äidin monimutkaisia tai sekavia pyrkimyksiä ja isän epävarmuutta ja hämmennystä?

Huomaa, miten viimeinen kysymyksen merkitys muuttaa, kun koemme äidin suurena Äitinä ja isän suurena Isänä:

Miten voin ymmärtää ja parantaa Äidin monimutkaisia tai sekavia pyrkimyksiä ja Isän epävarmuutta ja hämmennystä itsessäni?

Tai mitä kysymyksestä avautuu seuraavassa muodossa:

Miten ymmärrän ja parannan sisäisen äitivoimani pyrkimysten sekavuuden ja mahdollisen pinnallisuuden ja sisäisen isävoimani epävarmuuden ja hämmennyksen?

Huomaa, että avautuessasi näille kysymyksille tärkeintä on juuri kysymyksen kohtaaminen ja sille avautuminen, rohkeasti ja avoimesti, kaikilla tunteilla. Kun avautuu kysymykselle, maailmankaikkeus ja elämä itse luovat vastauksia.

Ei siis ole tärkeintä saada mielen vastauksia, vaan avata hieman enemmän omaa elämäänsä ottamaan vastaan itse maailmanelämän vastauksia, joita se voi tuoda luoksesi monilla tavoilla.