Astrosofinen kalenteri 2011

La 31. joulukuuta

Pyhissä öissä saavutamme lauantain aattoiltana muodonhenkien yön. Muodonhenget eli elohim ovat niitä olentoja, joita raamatussa varsinaisesti nimitetään jumalaksi ja joista yksi oli Jahve, ihmiskunnan ja entisaikaan juutalaisten erityinen jumala.

Muodonhenkien nimi johtuu juuri siitä, että he kosmisesti ovat olentoja, joiden luomaa on kaikki muoto, kaikki se mitä liikkeestä tiivistyy muodoksi niin luonnossa kuin ihmisolemuksessakin. Sen pohjalta on ymmärrettävissä, miksi myös uudenvuodenyönä on valettu tinaa tulevan vuoden ennustamiseksi. Viisauden planeetan Jupiterin metalli tina on jouluajan pyhien öiden tulevaa vuotta hedelmöittävien voimien ansiosta erityisen herkässä tilassa, jossa se voi kuvastaa juuri tänä yönä vallitsevien kosmisten voimien vaikutusta maan koko tulevaan vuoteen.

Uudenvuodentina ei kuitenkaan enää ole tinaa, vaan pääosin lyijyä, ja me tuskin pystymme nykyaikana sellaiseen epäetsikkääseen hartauden ja avoimuuden tilaan, että noiden voimien puhdas havaitseminen olisi mahdollista. Parempi on olla sisäisesti avoin ja kuunnella uniaan ja niiden vaikutelmia. Tulkitseminenkaan ei juuri ole tarpeellista, sillä vaikka havaintomme ja vaikutelmamme olisivat tosia, eivät tulkinnat sitä välttämättä ole.

Lukuvärähtelyjen kannalta vuosi 2011 on ollut porttivuosi, kaksi ykköstä portinvartijoina. Vuosi 2012 avautuu valtavan kosmisen tasapainon ja alkuhenkisyyden vuotena, joka sisältää mahtavasti tulevaisuuden virikkeinä. Koen vahvasta koko vuoden teemaksi: hiljenny ja kuuntele tulevaisuuden voimien henkistä sointia sielussasi.

Kaksitoista on kerubien eli harmonianhenkien kantaman eläinradan kosmisen täydellisyyden luku, jossa luominen (3) ja maallinen lujuus (4) ovat tasapainossa keskenään (3 x 4 = 12).

Tämän ihmeellisen vuoden luku 2012 koostuu pelkästään nollasta alkutyhjyyden lukuna, isän ykkösestä ja Kristuksen luovuuden kakkosesta, joista yhteenlaskettuna tulee 5, joka on ihmisen kuva, mutta kuten tunnetaan ylösalaisesta viistähdestä, pahuuden mahdollisuus. Näin tämä vuosi kysyy meiltä, miten itse ihmisenä asetut tämän vuoden kosmiseen alkutasapainoon.

Vasta seuraavana vuonna 2013 lähtee liikkeelle varsinaisen toiminnan impulssi, joka tänä vuonna kehittyy tämän kahdentoista jumalallisen temppelin ytimessä. 

 

Ke 28. joulukuuta: Pluto ja Johannes Kastajan mestaus

Jouluajan 13 pyhää yötä: arkkienkelit, ja vaihtuu seuraavaksi yöksi suurenkeleiksi.

Aurinko konjunktiossa Pluton kanssa 12 astetta 19 minuuttia Jousimiehessä. Tässä asemassa aurinko oli Kristuksen kolmannen kiusauksen sekä Jairuksen tyttären herättämisessä.

Kolmannen kiusauksen aikaa vastaa ihmiskunnan elämässä aika 1988-2018, kun lasketaan Robertjohn_beheaded.jpg Powellin mukaan, että yksi vuosi Kristuksen elämässä vastaa 29½ vuotta ihmiskunnan elämässä. Tänä aikana jokainen auringon ja Pluton konjunktio merkitsee voimakasta Pimeyden prinssin kohtaamista.

Johannes Kastaja mestattiin tässä asemassa. Se tapahtui Herodeksen syntypäiväjuhlan aikana, jolloin hänen vaimonsa Herodias pyysi tytärtään Salomea esittämään Hedodeksen edessä eroottisen huntutanssin. Se vaikutti Herodekseen niin voimakkaasti, että hän lupasi antaa Salomelle mitä tahansa tämä vain pyytää. Herodias sai Salomen pyytämään vangittuna olevan Johannes Kastajan päätä, ja niin tapahtui.

Tuolloin Mars oli lähellä Plejadeista, jotka sijaitsevat 5 astetta Härässä. Tässä Journal for Star Wisdom kirjoittaa, että Plejadit ovat "Sanan lähde", eli taas uusi ja suuri henkinen merkitys Plejadeille! Tässä negatiiviset Mars-voimat toimivat Sanaa vastaan. Johannes oli, kuten kerrotaan Jumalan lähettämä julistamaan Sanan kantajaa, Kristusta.

2011-porttivuoden päättyminen tähän voimakkaan kielteiseen aspektiin Pyhien öiden aikana on hyvä syy miettiä mistä meidän todellinen ravintomme ja todelliset lahjamme tulevat. Kolmas kiusaus, kivien muuttaminen leiväksi, on niin lähellä meitä eikä meidän tule harhaantua myöskään Salomen tanssiin vaan muistaa pysyä uskollisena Jumalan sanalle, tai omalle korkeimmalle johdatuksellemme, omalletunnollemme. Rauhallinen uskollisuus korkeimmalle vapauttaa meidät aineellisen harhan lumouksesta.

 

La 24. joulukuuta: jouluaatto

Jouluaattona on uusikuu 7 astetta Jousimiehessä.steffen_geisteskind.bmp

Uusikuu merkitsee myös lahjan saamista ja uuden aloittamista. Aattoyö on ensimmäinen jouluajan 13 pyhästä yöstä. Näistä ensimmäinen on yhteydessä kivikuntaan ja sen yksi keskeinen teema on sisäinen näkeminen.

Luukkaan evankeliumin Jeesus-lapsen syntymäjuhlan yönä uusikuu on voimakas sisäisyyden vahvistaja. Tuona yönä kedon paimenille avautui henkinen näky, jossa enkelijoukko ilmestyi heille Buddhan aurassa ja lauloi taivaallisen rauhan rauhan mahdollisuutta myös ihmissydämiin.

Luukkaan evankeliuminen Jeesuslapsen keho oli puhtainta ja täydellisintä, mitä ihmiskunta pystyi luomaan maanta lähestyvän Kristuksen kehoksi. Juuri tätä kehoa oli valmisteltu jo Aabrahamista lähtien, kahdentuhannen vuoden ajan. Se henkinen olento, joka astui tähän kehoon, oli olento, joka mitä korkeimmassa henkisyydessään oli samalla mahdollisimman vähän egoismin muokkaama, niin että hän Jeesuksen lapsuusvuosina ei tuonut tälle lähes taivaalliselle keholle juuri minkäänlaista rasitetta eikä mitään maallista karmaa. Tämä henkistä olemusta on nimitetty Adam Kadmoniksi eli tavallaan Aataminen kaksoisveljeksi, joka jäi henkiseen maailmaan vanhan Aatamin lähtiessä ihmiskunnan alkuisäksi. Tämä olento on kuitenkin seurannut ihmiskunnan kehitystä läheisessä yhteydessä Kristuksen kanssa ja hänen tunnettu nimensä on intialainen jumala Krishna.

Luukkaan evankeliumin Jeesuksen todellinen syntymäpäivä ei kuitenkaan ollut tämä juhlapäivä, vaan se oli 6. joulukuuta vastainen yö vuonna 2 eKr. Silloin aurinko oli 16 astetta Jousimiehessä. Siihen asemaan aurinko tulee nykyaikana tammikuun ensimmäisenä päivänä.

Matteuksen evankeliuminen Jeesus-lapsen syntymäpäivä taas oli 5. maaliskuuta vuonna 6 eKr. ja hänen syntymäpäiväänsä eli kuninkaiden kumarruksen päivää me vietämme loppiaisena 6. tammikuuta.

Jouluaaton sijoitus 24. joulukuuta, kaksi päivää talvipäivänseisauksen jälkeen, on kuitenkin hieno juttu. Ihmiskunnan pyhä viisaus on asettanut Luukkaan evankeliumin (sydänvoimat) ja Matteuksen evankeliumit (pään ajatusvoimat) niin, että niiden väliin jää kaksitoista pyhää päivää ja kolmetoista pyhää yötä. Vaikka päiväelämä tietoisuudessaan on meille tärkeintä, niin selvänäköisyys, siis henkinen näkeminen kehittyy yön hiljaisuudessa ja virtaa sieltä vähitellen päivätietoisuuteen.

Ensimmäinen näistä pyhistä öistä on siis jouluaaton vastainen yö, jonka teemana on kivikunta. Nämä henkisen aiheet, jotka ihmiskunta, maa ja meidän henkiset ohjaajamme käyvät tiivistetysti läpi jouluaikaan, ovat seuraavat:

24.12. jouluaatto, kivikunta, näkeminen - paimenten kumarrus Luukkaan evankeliumin Jeesuslapsen seimen äärellä luolassa. Tämä lapsi oli puhdas ihmiskunnan alkusielu, jonka me tunnemm esimerkiksi Krishnana.

25.12. joulupäivä, kasvikunta

26.12. tapaninpäivä, eläinkunta, "Tapani on tallirenki"

27.12. ihmiskunta, arki alkaa

28.12. enkelit, viattomien lasten päivä

29.12. arkkienkelit

30.12. suurenkelit

31.12. muodonhenget, elohim, uudenvuodenaatto ja muodon prinsiippi, tina

1.1. liikkeenhenget, uusi liike alkuun, ajattelun viisaus ja elävyys

2.1. viisaudenhenget

3.1. tahdonhenget

4.1. harmonianhenget eli kerubit

5.1. rakkaudenhenget eli serafit - kuninkaiden kumarrus Matteus evankeliumin Jeesuslapsen äärellä, joka oli ihmiskunnan siihen saakka kehittynein sielu, Zarathustra.

 

To 22. joulukuuta: talvipäivänseisaus

Vuoden pisin yö, ja perjantaina päivä lähtee jälleen pitenemään. Vanhojen mysteereiden aikana tämä oli erittäin tärkeä hetki. Nämä seisausten ja tasausten juhlat olivat vuodenkierron kohtia, joissa aika kuin kiinnitettiin ja vakiinnutettiin tilallisen kosmoksen ristiin ja siten vahvistettiin ihmiskunnan inkarnoitumista maan tilallisuuteen. Kristuksen myötä tuli voimaan uusi periaate, joka jälleen vapauttaa ihmisen maan tilallisuudesta ja antaa hänelle yksilöllisen henkisen voiman kohotaa jälleen ajan piiriin ja nousta siinä aktiiviseksi tekijäksi. Siksi kristilliset juhlat ovat yleensä aina hieman näiden neljän tilallisen juhlan jälkeen, kohdassa jolloin ajan syke on jälleen lähtenyt liikkeelle.

 

KE 21. joulukuuta

Nyt on jännittäviä päiviä ja päivämääriä, kuten tänään 21.12.2011. Symmetrioita ja pelkästään kolmea lukua, 0, 1 ja 2. Alussa siis olemme ja perusteita laskemme. Tämä ymmärtääkseni on myös se päivämäärä, johon maya-kalenteri vuoden kuluttua päättyy, eli 12.12.2012 

 

Ma 19. joulukuuta: henkinen keskusaurinko

Tänään Aurinko on konjunktiossa galaktisen keskuksen suuren henkisen keskusauringon kanssa, eli Linnunratamme keskuksen kanssa suunnassa 2 astetta Jousimiehessä.

Jousimies meissä siis suuntaa tänään nuolensa koko Linnunradan
milky_way_galaxy.jpgsydäntä kohden. Konjunktio merkitsee tässä sitä, että maasta katsottuna Auringon nousu tapahtuu Linnunradan eli oman galaksimme keskustan kohdalla, ja taustalla on Jousimies.

Keväällä eli puolen vuoden kuluttua tilanne on päinvastainen sillä tavoin, että maa on täsmälleen auringon ja galaksin keskuksen välissä. Silloin Aurinko on Kaksosissa ja se on asema, joka vallitsi ensimmäisen helluntain aikana 25. toukokuuta vuonna 33. Silloin olivat samalla linjalla toisella puolella Aurinko (Pojan voimat) ja toisella puolella Linnunradan keskusta (Isän voimat) ja niiden välillä toimivat maassa Pyhän henget enkelivoimat.

Ja tänään meillä on illalla Helsingissä klo 18.30 kurssi ja meditaatio tästä aiheesta. Olet tervetullut!

 

La 17. joulukuuta

Aurinko saapuu Jousimieheen. Puheen hallinta muuntuu tutuuden tuntemiseksi.

Aurinko 44 minuuttia 
Jousimiehessä on Jeesuksen
myrskyn hillitsemisen asema
21.jesuscalmsstorm.jpg marraskuuta vuonna 30. 
Tässä ihmeessä, josta kertoo Luukas 8, 22-25, Jeesus on opetuslapsineen ylittämässä järveä. Heidän purjehtiessaan Jeesus nukahtaa ja suuri myrsky nousee uhaten kaataa pienen aluksen.

Opetuslapset herättävät Jeesuksen, joka kohottaa kätensä ja järvi tyyntyy. Opetuslapset ovat hämmästyneitä hänen voimasta yli elementtien.

Muuttuvina aikoina ihmisiltä odotetaan paljon heidän pitääkseen kohtalollisen yhteisösnä, veneet, tyyninä. Tuulen astraalivoimat ja veden eetterivoimat nousevat sekä yksilöllisistä ja yhteisöllisistä syvyyksistä. Meidän on päätettävä valitsemmeko silloin pelon vai vakaumuksen. Ihmisen vakaumys määrää hänen kohtalonsa suunnan. Järkkymätön luottamus Kristukseen ja Sofiaan tyynnyttää myrskyt sekä ihmisen että maan valtakunnissa.

Tämä on päivä muistaa ja sytyttää uudelleen tahtomme suunnata Jousimies-nuolemme kohti ratkaisuja - silloinkin kun ne ovat maallisen näköpiirin ulkopuolella. Vain harvoin ihmiset kykenevät tarttumaan muutokseen ilman myrskyä.

Kun myrsky nousee, muista että Kristus nukkuu veneessäsi! Hänellä on voima tyynnyttää elementit myös sisäisyydessä. Huomaa että tässä se tapahtuu Auringon tullessa Jousimieheen, mikä merkitsee tavoitteellisuuden heräämistä.

 

La 10. joulukuuta

Täysikuu sekä Aasiassa ja Australiassa näkyvä kuunpimennys. Täysikuu, sehän tarkoittaa tilallisesti sitä, että Aurinko, maa ja kuu ovat samalla linjalla. Tai maa on täsmälleen Auringon ja Kuun välissä. Tätä on oikein hyvä meditoida ja tunnustella sisäisesti mitä merkitsee, että nuio kaksi taivaankappaletta ovat maan vastakkaisilla puolilla.

Aurinko on 23 astetta Skorpionissa, mikä on sama asema kuin Nainin nuorukaisen herättämisellä 13. marraskuuta vuonna 30. Nainin nuorukaisen tunnemme myöhemmästä elämästä Parsifalina.

Uudenkuun aikana sopivat mietiskeltäviksi Kristuksen Minä olen -lauseet ja täysikuun aikana hänen ristillä lausumansa sanat sisäistävät hänen olemuksensa valtavan rakkauden lämmön. Näiden sanojen vastaavuuden planeettavoimiin - ja vastaavasti chakroihin - ovat:

Saturnus: Sinun käsiisi minä annan henkeni.
Jupiter: Jumalani, jumalani, miten olet minut ylentänyt!
Mars: Minä janoan.
Aurinko: Tänään olet oleva minun kanssani paratiisissa.
Merkurius: Isä, anna heille anteeksi, sillä he eivät tiedä mitä he tekevät.
Venus: Nainen, katso poikaasi; poika, katso äitisi.
Kuu: Se on täytetty.

Nämä lauseet ovat vaativia ymmärrettäviksi ja onkin paras välttää niiden suoraa tulkitsemista tai selittämistä, ja sen sijaan antautua niiden tunteelle. Kun se alkaa onnistua, sitä kautta niiden ajatussisältö alkaa avautua. Mutta palaamme vielä näihin lauseisiin sekä niiden suomennoksiin.

 

Ti 6. joulukuuta

Kylvö- ja korjuukalenterin mukaan maanantai 5.12. ja tiistain itsenäisyyspäivä ovat mielenkiintoisen vaihtelevia. Maanantai on aamulla lehtipäivä, päivällä hedelmäpäivää ja illalla kukkapäivää. Tiistaina kukkapäivä jatkuu aamulla. Keskipäivällä se on lehtipäivä ja illa hedelmäpäivä. Nämä ajat perustuvat lähinnä Kuun asemaan Eläinradassa.

Itsenäisyyspäivänä Aurinko on 19 astetta Skorpionissa. Se on asema, jossa Jeesus 10. marraskuuta vuonna 30 kohtasi Nainin nuorukaisen äidin Kyyhylaaksossa Kapernaumin eteläpuolella, ja sitten paransa hänen poikansa. Äiti, Maroni, pyysi siis Jeesusta parantamaan kaksitoistavuotiaan poikansa. Päivään liittyy myös kohtaus, jossa riivattu mies syöksyy synagoogaan, jossa Jeesus opettaa, ja tämä mies aiheuttaa suurta häiriötä.

Keskitymme nyt kolmaan mielikuvaan: Kyyhkyjen laakso, leski ja riivattu mies. Pyhä henki kyyhkysenä voi löytää meidät, kun uudistamme suhteemme maailmanminään, Kristukseen, joka vapauttaa meidät alemman luontomme vallasta: Skorpioni muuttuu takaisin Kotkaksi.

Kun alkaa löytää Kristuksen, kuten Maroni, Pyhän hengen kyyhkynen johtaa meidät takaisin Isän luo, emmekä enää ole sielullisesti leskiä. Ensin muistamme, sitten heräämme, sitten tapahtuu uudestisyntyminen. 

 

To 1.12. joulukuun alku

Joulukuu alkaa auringon ollessa edelleen Skorpionissa ja perjantaina se tulee Skorpionin sydäntähden Antaresin kohdalle.

Venus konjunktiossa Pluton kanssa 11. astettaa Jousimiehessä. Venus kuuntelee sekä yläisiä että alaisia maailmoja kooten yhteen karmallisia ryhmiä maan päällä. Kuunnellessaan ylempiä maailmoja Venus tuo karmallisiin ryhmiin rauhaa, ja alempia maailmoja kuunnellessaan se karmallisiin ryhmiin kunnianhimoa. Venus työskentelee joko rakkauden tai vihan pohjalta, kuuntelijan mukaan.

Venuksen puoliso on tässä Pluto, joka ilmentää vaikutustaan joko Phaneksena, Isän jumalalllisena rakkautena, tai Hadeksena, alisen maailman jumalan vihana.

Kun Venus ja Pluto tulevat yhteen Jousimiehessä, meidän on hyvä puhdistaa ja kesyttää alemman luonnon vaistomme.

Pluton ollessa tässä asemassa 10 joulukuuta vuonna 30 Jeesus siunasi opetuslapsiaan ja lähetti heitä ensimmäisen kerran maailmaan öljypulloin varustettuna. Hän opetti miten käyttää öljyä niin pyhitykseen kuin parantamiseen.

Hyvä mietiskelyn aihe tänä päivänä on: Toimimmeko me parantavina voimina yhteisöissämme!

 

Pe 25. marraskuuta: Vesi ja uusikuu

Uusikuu ja osittainen Suomessa näkymätön auringonpimennys 7 astetta Skorpionissa. Skorpionin vesimerkissa vesi lepää syvällä katseen ulottumattomissa, pimeyden mystisessä valtakunnassa. Mutta se on silti siunattua vettä, joka kohoaa ylös niille, jotka ovat janon näännyttämiä.

 

La 19. marraskuuta: Juudaksen tulo opetuslasten piiriin

Aurinko on saapunut Skoripioniin torstaina 17. marraskuuta, minkä henkinen merkitys on: Kärsivällisyys muuntuu näkemiseksi, joka avaa kätketyt mysteerit.

Lauantaina Aurinko on yhden asteen Skorpionissa, joka on asema, jossa Juudas kutsuttiin opetuslasten piiriin. Auringon lisäksi myös Venus tuli Skorpionin merkkiin juuri ennen Juudaksen tulemista opetuslapseksi.

25-vuotias Juudas oli kuullut Jeesuksen vauraudesta ja ja kuuluisuudesta ja kaipasi täyttää toiveensa tulemalla mukaan hänen piiriinsä (Venus).

Juudaksen esittelivät Jeesukselle Bartolomeus ja Simon, jotka sanoivat: "Mestari, tässä on Juudas, josta olemme kertoneet."

Jeesus oli mitä ystävällisin Juudasta kohtaan, mutta hänet täytti sanoinkuvaamaton suru.

Juudas kumarsi ja sanoi: "Mestari, pyydän sinua sallimaan, että otan osaa opetuksiisi."

Jeesus vastasi mitä lempeimmin profeetallisin sanoin: "Sinä saat sijan, ellet sitten tahdo jättää sitä jollekulle toiselle."

Miten nämä sanat kaikuvatkaan läpi ajan. Venuksen jalompi luonto palvelee todellistä Minää, kun taas sen alempi toiveluonto tahtoo tulla palvelluksi. Jälkimmäisessä tilassa Juudas-periaate ei ole milloinkaan kaukana sydämestä, Auringonsta.

Tämä on hyvä päivä tutkia niitä kätkössä olleita toiveita (Skorpioni), jotka saattavat osoittautua vaarallisiksi lojaalisuutemme kohteille.

 

To 17. marraskuuta: Hiljainen Maria ja kiusausten alku

Aurinko 29 astetta Vaa'assa. Tämä on Jeesuksen 40 päivän kiusausten alku 21. lokakuuta vuona 29. Samana päivän hän myös keskusteli Hiljaisen Marian kanssa.

Hiljainen Maria, kuten häntä kutsuttiin, oli Martan, Lasaruksen ja Maria Magdaleenan sisar. Hän eli omissa oloissaan Martan Betanian talossa pienessä mökissä puutarhan taustalla. Hän ei koskaan keskustellut kenenkään muun kanssa, kuin telepaattisesti Jeesuksen kanssa. Mutta hän ymmärsi kaiken mitä Jeesus hänelle kertoi, mistä tahansa suurista kysymyksistä.

Myöhemmin lempeä Hiljainen Maria kuoli, sillä hän ei voinut kestää sitä, mitä hän selvänäköisesti näki tulevan Kristuksen kohtaloksi.

On ajateltu, oliko Hiljaisen Marian suuri sisäänpäinkääntyneisyys vastine hänen sisarensa Maria Magdaleenan voimakkaasti ulospäin suuntautuneelle sielulle. Ja mikä osuus Hiljaisella Marialla oli Magdaleenan kääntymyksessä.

Tämä on erinomainen päivä sisäiselle mietiskelylle elämän salaisuuksista. Torstaihan on myös Jupiterin viisauden päivä, ja Jupiter tukee mielellään syvällisiä pohdintoja valollaan.

 

Ti 15. marraskuuta: Jumalattaren viisaus

Saturnus konjunktiossa Spican kanssa 29 astetta Neitsyessä. Spica on Neitsyen kirkkain tähti, joka kantaa jumalallisen naiseuden voimaa ja viisautta. Vanhoissa kuvissa se on viljantähkä, jota Neitsyt kantaa kädessään. Saturnus viipyy Spican lähettyvillä aina ensi vuoden elokuuhun saakka ja sillä on mahdollisuus kohottaa esiin Spica-Neitsyen rajattoman viisauden totuus, kauneus, armo ja voima - tai kielteisenä ahmaista se näkymättömiin. Meistä ihmisistä riippuu suuresti se, kumpi Saturnuksen puoli tässä tulee esiin, kielteinen vai myönteinen.

Maanantai-ilta ja tiistai ovat nyt hyviä ja tärkeitä aikoja syventyä jumalallisen naisellisen viisauden, Sofian, Marian, jumalattaren olemukseen! Näillä ajoilla on suuri merkitys myös siksi, että Saturnus palaa Spican luo tämän kauden jälkeen seuraavan kerran vasta vuonna 2041.

 

La 12. marraskuuta

Kuun oppositiossa eli vastakkaisella puolella kuin Venus. Maa on siis silloin suoraan Kuun ja Venuksen välissä.

Tässä asemassa tapahtui Nikodemuksen ja Kristuksen välinen keskustelu 9. huhtikuuta vuonna 30. Lauantain Kuu muistaa tuon yöllisen keskustelun ja Venus kuuntelee tarkkaavaisesti tätä karmallista kohtaamista. Niinkuin me elämme päivien ja öiden maailmassa, niin myös ihmiskunnan historialla on päivän ja yön aspektinsa. Päiväaspekti sisältää sen ajankohtaisen todellisuuden, mitä on tapahtunut, ja yön aspekti pitää sylissään sitä toimintaa, joka on tulossa.

Tämä yöpuoli onkin aika jännittävä juttu. Tosin jo Lönnrot kirjoitti Suomessa sivistyksen päivä- ja yöpuolesta väitöskirjassaan, mutta tuo yöpuoli tuhoutui Turun palossa, eikä siitä ole sen enempää tietoa. Tätä on siis tuumailtava lisää. Valentin Tomberg kirjoittaa teoksessaan, joka on käännetty englanniksi nimellä Lazarus, Come Forth!:

Sillä sekä uudesti syntynyt Lasarus että Jeesuksen yöllinen keskustelu Nikodemuksen kanssa kuuluvat kristillisyyden "yöpuoleen". Ne kuuluvat kristinuskon kätkettyyn ytimeen, joka on "tulemisen" mysteeri (suomeksi ei tuohon tulemiseen-tapahtumiseen-syntymiseen-kehittymiseen tai tulevaisuudessa todellistumiseen ole aivan oikeaa omaa sanaa), eli se on kaikkien ihmeiden varsinainen ydinolemus. Sillä ihmeiden sisin olemus ei ole esimerkiksi niiden käsittämättömyydessä tai epätavallisessa voimassa, vaan sen moraalisen maailmanjärjestyksen todellisuudessa, joka on tulossa korvaamaan vanhaa mekaanisuuden ja kausaalisuuden todellisuutta.

Öisin me saavulle Kuun enkelipiireihin ja vierailemme niiden luona, joita me olemme kohdanneet päivän aikana, ja samoin kohtaamme henkisiä olentoja. Päivän moraaliset teot avaavat meidät yön henkisille opetuksille ja kohtaamisille.

Epämoraaliset teot aiheuttavat yöllä ristiriitaisia värähtelyjä, jotka tukkivat kommunikaation korkeampien olentojen kanssa. Öisten korkeampien olentojen kohtaamisen seurauksena syntyy ihmeitä, jotka ulottuvat päivän elämään armon lahjoina.

Me olemme enemmän elossa, kun me olemme tulevaisuuden syntymisen tilassa, ja kuolleimpia siinä, miksi olemme jo tulleet.

Yön oppitunnit tapahtuvat Sofian koulussa, jossa uudet ihmeet syntyvät. Sofian koulu on myös paikka, jossa karmalliset yhteisöt voivat kohdata. Tämä on hyvä päivä muistuttaa itselleen oikeasta valmistautumisesta yöhön ja uneen. Se pätee niin lapsiin kuin aikuisiinkin. Kun me kypsymme henkisessä ymmärryksessämme, alamme oivaltaa miten tärkeää on nähdä päivänsä luominen valmistautumisena yöhön.

 

To 10. marraskuuta: täysikuu

Aurinko nousee edelleen Vaa'assa, sillä se siirtyy Skorpioniin vasta 17. marraskuuta. Myös täysikuu torstaina on 23 astetta Vaa'ssa, eli Aurinko on nyt siirtynyt täsmälleen Kuun vastakkaiselle puolelle ja valaiseen siten sen pinnan kokonaan. Tämä Vaa'an täysikuu ilmentää henkisesti Äidin rohkeutta, suurta haastetta huolehtia syntyneestä (sisäisestä) lapsesta.

 

Ma 31. lokakuuta: Pluto ja parantaminen

Pluto 10 konjunktiossa Kuun kanssa astetta 
29 minuuttia Jousimiehessä. Johannesjesus_healing.jpg Kastajan 
opetuslapset löytävät Jeesuksen Megiddon läheisyydestä 15. marraskuuta vuonna 30. Jeesus opettaa siellä kedolla. Kastajan opetuslapset seuraavat Jeesusta Megiddoon, johon on kokoontunut monia halvaantuneita, sokeita, mykkiä, kuuroja ja muita sairaita. Jeesus parantaa heidät kaikki.

Sen jälkeen Jeesus puhui Johannes Kastajasta (Matt. 11, 7-10) ja lausuu valituksen sanoja niistä kaupungeista, jotka toimivat hengen lakeja vastaan, sillä ne johtavat ihmiskuntaa (Pluton) varjojen valtakuntaan. Seuraavana päivänä hän lähti Megiddosta.

Pluto oli tässä asemassa valtavaa tuhoa aiheuttaneen Meksikonlahden öljykatastrofin alkaessa 20. huhtikuuta 2010. Tänään Pluto muistaa monia parannuksia ja Jeesuksen Johannes Kastajaa ylistävät sanat. Siinä me näemme Pluton-Faneksen Isän jumalallisen rakkauden palvelijana.

Tämän jumalallisen rakkauden vastapuoli on Pluton-Haadeksen maanalinen voima, joka työskentelee elämän tuhoamiseksi. Tämä Pluton aspekti oli ilmeinen Meksikonlahden katastrofissa. On mielenkiintoista, että Pluto juuri tässä asemassa kohtaa Jeesuksen Megiddossa, joka nykyisin tunnetaan Jezreelin laaksona. Kaupunki tunnetaan myös nimellä Armageddon, joka tulee heprean nimestä Har Megiddo ja joka mainitaan Johanneksen ilmestyksessä 16, 14-16. Historioitsijat uskovat, että tällä paikalla on käyty enemmän taisteluita kuin millään muulla paikalla maan päällä.

Tämä on hyvä päivä rukoilla tai meditoida ihmiskunnan parantumista sokeudesta, kuuroudesta, mykkyydestä ja muista esteistä. Äiti näyttää meille, miten hän ei enää voi kestää ihmiskunnan moraalisesti sokeaa, kuuroa, mykkää ja halvaantunutta toimintaa. Ne johtavat hänen lapsiaan Harmageddoniin.

Tässä asemassa Pluto näyttää meille Jeesuksen elämästä kuvia, joista näkyy, että on Johannes Kastajan oppilaita, jotka seuraavat Jeesusta Megiddoon, jossa parantaminen tapahtuu. Me kaikki voimme tulla Johannes Kastajan oppilaiksi ja työskennellä Maan ja ihmiskunnan parantamiseksi. Johannes palvelee Sofiaa, Äidin Tytärtä kaikessa elävässä. 

 

 

Ke 26.10. uusikuu

Uusikuu 8 astetta Vaa'assa. Voimme kyllä liittää Vaa'an ajattelun tasapainoon, tunteen tasapainoon, puheen tasapainoon tai sydämen tasapainoon, mutta kosmisesti Vaaka on meidän lantion alueemme, silta lonkkaniveleiden välissä. Se merkitsee, että tuo kosminen vaaka lepää meissä syvällä kosmisen liikkeen tasapainossa. Edelleen henkisesti Vaakaan liittyvä enkelikunta on liikkeenhenget, he jotka liikkeellään elävöittävät Viisauden luomat ideat, mutta niin, että niissä säilyy koko ajan kosminen tasapaino.

Jos ajattelemme ihmisen lantiota, se on luonnollisesti myös se tasapainon mahtava asema, josta uusi elämä syntyy. Mutta se on myös se kosminen silta, joka tasoittaa jalkojen käyttämän parillisuuden selkärangan yksydeksi, tai energeettisesti jo joogan tuntemaksi kolminaisuudeksi.

Ja vatsakeskus eli sakraalichakra lepää Neitsyen sylissä lantion Vaan yläpuolella. Se on aivan mahtava meditaatiokuva.

Sakraalichakran Minä olen -lause kuuluu: "Minä olen tie, elämä ja totuus." Tällä kohden ihmisolemusta minä luo itsensä henkisenä tienä, elämänä ja totuutena.

Uusikuu Vaa'assa, kahdeksan astetta. Kristus vieraili paikalla, jossa "hän" tai hänen kehonsa kantaja, Luukkaan evankeliumin Jeesuslapsi oli syntynyt, ja jossa paimenet olivat vierailleet hänen luonaan. "Ei hänen pyhien vanhempiensa jalanjälkikään saisi jäädä siunaamatta."

Uudenkuun aikana kuu ei heijasta auringonvaloa, vaan se luo tien olemassaolon synnyn salaisuuksien alueelle.

Tämä on hyvä päivä tutkia ja antaa kiitollisuuttamme niin biologisille kuin henkisillekin vanhemmille.

 

 

Ma 24. lokakuuta: Kuninkaat, uhrit ja eläimellisyys

Aurinko 6 astetta Vaa'assa. Tässä asemassa 
Aurinko oli Teokenon parantamisessa 
28.theokeno.jpg syyskuuta vuonna 32.

Teokeno oli yksi niistä kolmesta kuninkaasta, jotka vierailivat Matteuksen evankeliumin Jeesus-lapsen luona. Nyt kaksi heistä oli enää elossa ja Teokeno vakavasti sairas.

Parantamisen jälkeen Jeesus, Teokeno ja toinen elossa oleva kuningas Mensor menevät Jerusalemin temppeliin, jossa Jeesus opettaa mm. uhreista:

Harhaanjohtavat voimat eivät ole ottaneet haltuunsa ainoastaan ihmiskunnan temppelipalveluksia, vaan ne pystävät vallitsemaan myös ihmisissä, jos nämä sallivat "eläimellisten" tai alempien vaistojen vallita astraalikehossaan. Kristuksen ajasta eteenpäin ihmisminän on hallittava oman kehonsa temppelissä, ja silloin he myös kutsuvat puoleensa hyviä enkeleitä.

Nyt ei ole enää oikea tarjota alttareilla uhreiksi eläimiä, vaan pikemminkin uhrattava oman sielunsa alempia mielihaluja. Kristus toimii nyt ihmisminässä, joka hallitsee eläinvoimia/sielunvoimia ja on myötätuntoinen eläinkuntaa kohtaan.

Ihminen, jonka minuus on sisäisesti irtaantunut korkeammasta minästä (myös tieteen piirissä) ja joka sillä tavoin on sotkeunut ihmisen eläin/sieluluontoon, on kuuro eläinten kärsimyksille.

Meidän sydämemme ovat ihmistemppeleittemme alttareita, ja sydämemme alttarilla me tarjoamme/uhraamme kiitollisuutemme ja otamme osaa kommuunioon henkisen maailman kanssa. Ihmiskunnan on nyt kohottava ja työskenneltävä Maan ja ihmiskunnan pelastamisen puolesta. Se kutsuu puoleensa hyviä enkeleitä.

Kuninkuus ja "eläimellisyys"

- Nämä ovat siis asioita, joita Jeesus opetti kuninkaille ja kaikille kuulijoille temppelissä jo kaksituhatta vuotta sitten - ja miten vallankumouksellisia nuo opetukset ovatkaan silloin olleet! Suomentaminen oli hankalaa, koska siinä tulee mukaan käsitteitä, joiden merkitys on muuttunut uskonnollisuuden mukana, ja olisin tarvinnut lisää aikaa hioakseni tuon tekstin oikein kunnolla.

Yksi huomautus kuitenkin tarvitaan. Eläimellisyys on käsite, joka on tuossa käsitettävä vanhalla tavalla. Nykyisin me näemme eläinten puhtaan luonnollisen sielullisuuden sekä kotieläinten enemmän tai vähemmän inhimillistyneen sielullisuuden ja meille on kokonaan vieras ajatus se eläimellisyys, josta aikaisemmin on puhuttu.

Ihmisen sielullisuus ja eläimellisyys ovat sillä tavoin sukua keskenään, että ne ovat syntyneet samaan aikaan. Kasvikunnan syntyessä ihmisessä avautuivat aurinkoiset puhtaat eetterivoimat. Eläinten sielullisuuden kanssa samanaikaisesti kehittyi sisäinen tunteminen myös ihmisessä. Siksi aikana, jolloin ihmisen minuus oli vielä nykyistä huomattavasti heikompi ja alttiimpi luonnonvaikutelmille, ihminen saattoi omaksua itseensä astraalimaailmassa eläinsielullisuuden energioita, joita hän ei kyennytkään hallitsemaan. Siksi muinaisessa mysteerikoulutuksessa kokelaat joutuivat käymään läpi pitkän koulutuksen vahvistuakseen minuudeltaan/hengeltään niin, että he kykenivät hallitsemaan/olemaan kuninkaita suhteessa tähän eläinsielullisuuteen.

 

 

Ke 19. lokakuuta: Aurinko Vaakaan - Jordanin kaste

Tiistaina Aurinko siirtyy Vaa'an merkkiin ja 
keskiviikkona se on 1 astetta Vaa'assa. Se onjordanin_kaste.jpg 
Auringon asema Jordanin kasteessa, joka tapahtui 23. syyskuuta vuonna 29. Silloin Jeesus-olemus, jonka Zarathustra-minuus oli jättänyt suurten henkisten järkytysten jälkeen, kulkee Lasarus  kumppaninaan Jordanille.

Kasteen hetkellä taivaista kuuluu ukkosenkaltainen ääni: "Tämä on minun rakas Poikani, tämään minä olen sinut siittänyt!" Ja suuri aurinkohenki Kristus laskeutuu nyt kokonaan Jeesus-kehoon. Jumalan poika astuu ihmiskehoon, hänestä tulee ihminen. Nunna Anna Katharina kertoo, miten täysin läpinäkyväksi, kokonaan valon täyttämäksi Jeesus tuolloin tuli.

Tämä on keskeinen päivä meditoida, miten Jumalallinen valo astui tuona päivänä kasteessa ihmiskehoon. Mutta samalla Jordanin toisella rannalla oli läsnä myös tuon valon varjo, pimeyden olento.

Kun Aurinko siirtyy Neitsyen viisaudenvoimien suojelusta Vaa'an alkuun, taivaallisen kynnyksen vartijana seisoo Arcturuksen mikaelinen hahmo. Tänä päivänä syntyy vielä suurempi vartija, Kristus, maan päälle. Voimme nähdä taivaalla tämän Kristuksen syntymän suuren tapahtuman Mikaelin Arcturuksen ja maailmanviisaus Sofian Spican loistaessa taivaalla.

 

Ma 17. lokakuuta: Jeesuksen ja Äidin/Neitsyen keskustelu - Spica

Aurinko konjunktiossa Spican kanssa 29 astetta Neitsyessä. Vanha selvänäköisyys näki Neitsyen vehnäntähkää kantavana neitona. Tähkän huippu osoittaa Spicaa, joka on Neitsyen tähtikuvion kirkkain tähti, sinivalkoinen jättiläinen noin 250 valovuoden etäisyydellä maasta.

Taivaallinen neitsyt kantaa siis naisellisen 
viisauden mysteereitä, ja Spica siunaa meitävirgo_tahti.jpg 
tämän rakkauden armolla ja viisaudella - ja tänä päivänä vielä Aurinko vahvistaa tuon kaiken meille maan päälle.

Neidon alapuolella on Hydra, Käärme, joka ulottaa aaltoilevan olemuksensa koko Neitsyen alapuoliselle alueelle. Löytääksemme tämän vehnäntähkän, jokapäiväisen leipämme, siunauksen meidän on ylitettävä käärmeen viettelys. Tämä on hyvä päivä juhlia Jumalallisen Naiseuden heräämistä niin meissä itsessämme kuin luonnossa, maan syvyyksissä ja taivaan korkeuksissa.

Aurinko oli konjunktiossa Spican kanssa myös silloin, kun Jeesus ennen 22. syyskuuta vuonna 29 tapahtunutta Jordanin kastetta keskusteli syvällisesti äitinsä kanssa.

Tuollon Jeesus oli tyhjyyden tilassa. Hän oli matkustanut paljon ja nähnyt kaikkialla erityisesti köyhien ja sairaiden tarpeet ja ihmiskunnan henkisen elämän äärimmäisen rappeutumisen. Jeesus, joka ennen kuin puhdas Kristus-olemus täytti hänen kehonsa Jordaninen kasteessa, oli yksilöllisyydeltään aikaisemman nimensä mukaan Zarathustra, Viisauden tähti, joka näki että vain ihme voisi täyttää ihmiskunnan, sellainen ihme, johon sisältyisi syvä uhri.

Tämän äitinsä Marian kanssa käymänsä keskustelun aikana Jeesus oivalsi kuin salamanvälähdyksenä, ettähänen pitäisi uhrata itsensä ja antaa tilaa aurinkohengelle, Kristukselle, jonka hän aikaisemmin muinaisena persialaisena aikana oli tuntenut nimellä Ahura Mazda, Auringon valoaura.

Tämä keskustelu merkitsi jo toista Viisaudentähden eli Zarathustra "kuolemaa", sillä ensimmäisen kuolemansa tässä elämässä hän oli kokenut liittyessään hengessään Luukkaan evankeliumin Jeesus-lapseen Jerusalemin temppelissä. Luukkaan evankeliumin Jeesus oli äärimmäisen puhdas sielu, joka ei koskaan aikaisemmin ollut elänyt fyysisessä kehossa ja näin ollen hänessä ei myöskään ollut maallistaa karmaa. Kun hieman vanhampi ihmiskunnan viisaudenkantajasielu Zaratustra kohtasi temppelimatkalla tämän sielun, jolla ei myöskään ollut maallisten kokemusten vähäisyyden takia varsinaista maallista minuutta, hänen voimakas sielunsa aivan kuin itsestään siirtyi tähän puhtaaseen ja viattomaan kehoon, ja hänen entinen kehonsa kuoli hiljaa pois, sen minuuden poistuttua. Tämä oli Zarathustran ensimmäinen kuolema tässä elämässä fyysisen kehon kannalta. Mutta henkisesti hän oli siis siirtynut toiseen kehoon.

Tässä uudessa puhtaassa kehossa hänen valtava henkinen tietonsa tulee täysin läsnäolevaksi ja hän kykenee esimerkiksi selittämään papeille ja fariseuksille temppelissä kaikkien vanhojen kirjoitusten alkuperäisen henkisen merkityksen, mutta samoin hän kykenee seurustelemaan ja opettamaan kaikkien eri ammattialojen ja oppien asiantuntijoita.

Tämän keskustelun aikana Zaratustran sielu ja henki virtaavat hänen äitinsä neitsyt Marian sydämeen. Tällä Spican alla käydyn keskustelun syvällisyydellä on suuri merkitys sille mysteerille, jonka avulla Maria kykenee olemaan jatkuvassa yhteydessä Kristukseen tämän elämän ja koettelemusten aikana Jordanin kasteesta eteenpäin. Ja tässä tilanteessa kaikuivat Jeesukselle henkisesti sanat: "Kulje kasteen paikalle Jordanille". Ja siitä lähtien Kristuksen henki oli täysin läsnä Jeesuksen kehossa.

Se ihmiskunnan tila, jonka Jeesus koki tuolloin kaksituhatta vuotta sitten, kuulostaa jälleen ihmeen tutulta.

Kolmea vuotta myöhemmin Auringon jälleen vahvistaessa Spicaa konjunktiossa Jeesus vierailee telttakaupungissaan asuvien Mensorin ja Theokenon luona 21. syyskuuta 32. He olivat kaksi vielä elossa olevaa kuningasta niistä kolmesta, jotka vierailivat syntyneen Matteuksen evankeliumin Jeesus-lapsen eli Zarathustran luona. Ja tämä tapahtui siis Spican ja Auringon konjunktion aikana.

Kun juuri näky Neitsyestä oli se, joka sai kuninkaat alunperin lähtemään matkaan kohtaamaan syntynyt Zarathusta-sielua Matteuksen evankeliuminen Jeesus-lapsena ja Daavidin pojan Salomonin linjan perilllisenä, tällä Kristuksen ja kuninkaiden kohtaamisella on läheinen yhteys Neitsyen tähtikuvioon ja sen suureen Spicaan.

Tämä kohtaaminen tapahtui kolme vuotta Jordanin kasteen jälkeen ja noin 37 vuotta kuninkaiden vierailun jälkeen, joka tapahtui Matteuksen evankeliumin Jeesuksen 5. maaliskuuta vuonna 6 eKr. tapahtuneen syntymän jälkeen. (Luukkaan evankeliumin Jeesus-lapsi syntyi 6-7. joulukuuta vuonna 2 eKr. Huomaa, että vuosi nolla puuttuu tässä ajanlaskussa.)

Mensor, vanhin kuninkaista, oli elossa ja voi hyvin, mutta Theokeno oli heikkokuntoisempi. He saattoivat kertoa Jeesukselle, mitä he tiesivät Melkizedekistä ja hänen ikivanhasta viinin ja leivän uhristaan.

Neitsyen tähtikuvion neitsyt pitää kädessään leipää symboloivaa vehnäntähkää ja vasemmalla puolellellaan viiniä edustaa viiniköynnöstä. Kolmekymmentäseitsemän vuotta varhaisemmassa näyssään kolme kuningasta olivat kukin Neitsyen merkin täydenkuun aikana nähneet kuun yllä seisovan neitsyen, leipäviipale oikeassa kädessään ja viiniköynnös - Spica - vasemmassa kädessään. Nyt kolmekymmentäseitsemän vuotta myöhemmin tämä profetia leivän ja viinin pyhittämisessä täyttyy ensimmäisellä ehtoollisella ja Golgatan mysteerissä.

Kaikessa tässä näemme Neitsyen hienovaraisen ohjauksen ja läsnäolon ja näin Spican - Neitsyen kirkkaimman tähden - kysymykseksi muodostuu: Kykenemmekö me antamaan sielussamme tilaa korkeamman viisauden saapumiselle?

 

Ti 11. lokakuuta: täysikuu

Täysikuu 23 astetta Neitsyessä on voimakas sisäisen totuuden, sisäisen valon parantavan voiman kokemisen aika, sisäisen valon, jonka me koemme paitsi itsessämme, myös luonnossa, toisissa ihmisissä, maailmankaikkeudessa ja tähdissä.

Tämä on hyvä aika miettiä valon olemusta, sisäistymistä,heijastumista - sekä maan, auringon ja kuun välistä suhdetta. Täysikuun aikana Aurinko ja Kuu ovat itse asiassa oppositiossa eli Maan suhteen tarkalleen vastakkaisilla puolilla. Silloin Kuu heijasta Auringon valoa maahan käytännössä koko pinnallaan. Aurinko valaisee silloin maan toisen puolen, ja toiselle puolelle heijastuu auringon valoa kuusta.

Tällöin aurinko ja kuu ovat myös kauniissa kolmiossa maan suhteen. Se muistuttaa meitä siitä suuresta kosmisesta tasapainotilassa, jossa kuu hidastaa ja tasapainottaa auringon henkis-energeettistä vaikutusta maahan niin, että elämä on täällä mahdollista. Ilman kuun vaikutusta auringon vaikutus tapahtuisi maan päällä niin nopeasti, että nykyisenkaltianen elämä ei olisi mahdollista. Tämä auringon ja kuun tasapainotila maan suhteen syntyi lemurilaisena aikana.

 

Ke 5. lokakuuta - Johannes Kastaja ja Sofia Neitsyessä

Aurinko 17 astetta Neitsyessä on Johannes Kastajan hedelmöittämisen päivä, 9.9. vuonna 3 eKr. Tämän suuren olennnon - joka eli profeetta Eliaana ja maalari Rafaelina ja joka oli henkisesti läsnä Jeesuksen ristin luona - hedelmöittyminen päivänä, jolloin Aurinko oli Neitsyessä, ennakoi hänen hänen tulevaa tehtäväänsä hänen kuolemansa jälkeen

Neitsyt on Viisaus Sofian, maailmansielun merkki. Kuolemansa jälkeen (Herodes surmautti hänet) hänestä tuli opetuslasten piirin sielujen vartija, niin kuin Sofia on ihmiskunnan kaikkien sielujen vartija. Suojelun lisäksi Johannes on mahtava inspiraation voima ja tulevaisuuden valmistaja.

Tämän päivän eetterivoimat, Aurinko 17 astetta Neitsyessä, muistavat Neitsyen suojelevat voimat jokaisen ihmisolennon ympärillä. Näinä ihmiskunnan muutoksen aikoina Johannes ja monet muut ihmiskunnan korkeat vihityt seuraavat kaikkia niitä, jotka kääntyvät Kristuksen ja Sofian puoleen.

Muistakaamme, että enkelimme ja oppaamme eivät enää nykyaikana voi lähestyä meitä kutsumattomina. He eivät voi sekaantua ihmiskunnan vapaaseen tahtoon. Siksi meidän on muistettava kutsua taivaallista apua joka päivä - ja myös tehtävä sille sijaa sieluissamme ja elämässämme!

 

Ti 4. lokakuuta: Salomonin linjan Marian syntymä

Tiistaina Aurinko on 16 astetta Neitsyessä, mikä on Matteuksen evankeliumin Marian syntymän asema. Matteuksen evankeliumin Maria on hän, jota me kutsumme Neitsyt Mariaksi, ja hän on toinen olento kuin Luukkaan evankeliumin nuori Maria, jonka me tunnemme jouluevankeliumista.

Matteuksen evankeliumin Maria saa koulutuksensa Jerusalemin temppelissä ja hän liittyy läheisesti Salomonin kuninkaalliseen linjaan. Myöhemmin tapahtuu niin, että Luukkaan evankeliumin nuori ja puhdas ja nuorena kuollut Maria-olemus liittyy hänen sielullisesti, ja silloin syntyy kuin uusi nuorentunut Maria, jota ortodoksit kutsuvat myös Maria Armoitetuksi.

Luukkaan evankeliumin Jeesus-lapsen syntyessä Aurinko oli 17 astetta Jousimiehessä, mikä kertoo näiden kahden läheisestä kosmis-henkisestä yhteydestä: kuninkaallisen linjan Maria ja papillisen linjan Jeesus-lapsi.

Kumpikin, sekä Salomonin kuninkaallinen sukulinja että Nathanin papillinen linja, ovat Daavidin jälkeläisiä, mutta hänestä lähtee siis kaksi merkittävää sukuhaaraa: Salomonin kuninkaallinen ja Nathanin papillinen. Niitä valmistellaan henkisesti toisistaan erillään, mutta lopulta Golgatan mysteerin lähestyessä kummatkin linjat liittyvät ihmeellisellä tavalla yhteen, sekä Jeesuksessa että Mariassa.

Tänään voimme kysyä, ovatko henkisen auringon vomat lahjoittaneet meille uuden henkisen tiedon versoja.

Neitsyt Marian syntymäauringon Neitsyessä voi nähdä kuuluvat myös osana suurempaan taivaanristiin, johon hänen lisäkseen kuuluvat Luukkaan evankeliumin Jeesuksen (paimen) syntymäaurinko Jousimiehessä ja Matteuksen evankeliumin Jeesuksen (kuningas) syntymäaurinko Kaloissa. Se jättää vapaaksi Jordanin kasteen mysteerin Kaksosissa. Sen paikan haltija maailmanristissä on Johannes Kastaja. Totta - tämän on nyt monimutkaisempi asia, jonka voi summata yksinkertaisesti: olenko (joskus) valmis astumaan Johannes Kastajan paikalle, josta tuli todellisen Valon todistaja? 

 

To 29. syyskuuta: Mikaelin päivä

29. syyskuuta on perinteellinen 
arkkienkeli Mikaelin päivä, joka on 
samalla varsinainenerzengel-michael.jpg syksyn 
energioiden huipentumisen juhla. Arkkienkeli Mikael on se kosminen voima, joka painaa kesällä taivaan korkeuksiin kohonneet ja siellä uudistuneet voimamme takaisin maan päällä ja luo meissä siten innostuksen uuteen toimintaan.

Mutta astronomisesti Venus on nyt konjunktiossa Saturnuksen kanssa, 23 astetta Neitsyessä. Kun Jeesuksen neljänkymmenen päivän kiusausten aika alkoi, Venus ja Saturnus olivat taivaalla vastakkain. Rakkauden olento eli Jeesus (Venuksena) maan päällä katsoi taivaalliseen isäänsä (Saturnuksena) erillään itsestään. Mutta nyt nämä planeetat loistavat siis yhdessä. samasta suunnasta ja toisiaan vahvistaen.

Oman sisäisen tilanteen mukaan sen voi kokea sekä painostavana että avautumisena uusille henkisesti rakastaville ja rikastuttaville instuitioille. Se riippuu meidän sisäisestä tahdostamme ottaa vastaan henkisen tehtävämme voimia ja opastusta.

Venus konjunktiossa Saturnuksen kanssa lisää huomattavasti tarkkaavaisen kuuntelun mahdollisuutta. Kannattaa siis kuunnella niin itseä kuin muitakin.

 

Ti 27.9. Uusikuu Neitsyessä

Uusikuu 9 astetta Neitsyessä on yhteydessä "suuhun": kiinnitä huomiota omaan korkeampaan puheeseesi ja huomaa myös sen vastakohta, johon Suomessa on kiinnitettykin paljon huomiota, "vihapuheeseen". Auringon tytär on Rauha, joka pehmitää puheen ja tuo lohdutusta. Anna Rauhan tuoda sanat huulillesi!

Uusikuu on myös Auringon ja Kuun konjunktio. Kun Aurinko ja Kuu ovat samalla suunnalla, Aurinko etäisempänä on Kuun takana ja silloin Kuun maahan näkyvä puoli on pimeä, se ei heijasta Auringon valoa.

___

HARJOITUS. Suosittelen lämpimästi tämän sinänsä yksinkertaisen kosmisen asian visualisoimista, se vahvistaa eetterikehoa. Kuvittele linjausta Aurinko - Maa - Kuu. Silloin on täysikuu, koska Aurinko ja Kuu ovat vastakkaisilla puolilla Maata ja Kuu siis heijastaa auringon valoa.

Kuvittele sitten, miten kuu kiertää radallaan maan ja auringon väliin ja miten samalla sen heijastuspinta pienenee, kunnes uudenkuun aikana kuu näyttää maahan täysin pimeää.

___

Aurinko 9 astetta Neitsyessä: 
Nazorin herättäminen kuolleista 
1. syyskuuta vuonna 32.virgo.jpg

Nazor on varakas mies, jolla on suuri lammaslauma. Hän oli äkkiä kuollut kedollaan ja hänen leskensä lähettää hakemaan Jeesusta.

Jeesus ja muut menevät kedolle, jolla Nazor oli kuollut, ja Jeesus rukoilee. Palattaessa takaisin taloon huomataan Nazorin istuvat pystyssä arkussaan.

Kun meistä tulee taitavampia oman sisäisen ajatustemme ja energioittemme kentän hallitsemisessa, me olemme paremmin suojassa, pääsemme takaisin kehomme taloon ja heräämme kuolleista. Neitsyt meissä on tämä voima joka luo meidän suojelevan talomme.

Pitämällä ympäristömme puhtaana me autamme itseämme pysymään elossa, hengissä, läsnä omassa minuudessamme.

Kuolleista heräämisensä jälkeen Nazoria kehotaan olemaan ystävällisempi palvelijoilleen. Olemmalla ystävällisiä sanoissamme ja ajatuksissamme me olemme yhteydessä omaan sisäiseen palvelusväkeemme. Epäystävällisyys hajoittaa meidän sisäisiä energioitamme ja olemme vaarassa hajota kedolle.

Ystävällisyys pitää meidät yhteydessä Äitiin ja hänen luonnonhenkiinsä, jotka kaipaavat työskennellä hyvän palveluksessa. Tänään on hyvä päivä olla huomaavainen luonnonhenkiä ja elementaariolentoja kohtaan. Neitsen hyve on kohteliaisuus, jossa pidämme sylissämme luonnon hyviä ja rakentavia ja uutta luovia voimia kohtaliaisuuden ja huomaavaisuuden avulla.

 

 

Su-ma, 25.-26. syyskuuta, Uranus - totuuden valo

Aurinko oppositiossa Uranuksen kanssa. Se on asema, 
jossa Jeesus opetti elämänbread_of_life.jpg leivästä (Joh. 6, 25 - 29). 
Hän puhui kehostaan ja verestään ihmiskunnan todellisena ravintona. Ehtoollisen sakramentin on tarkoitus olla olemass ajan loppuun saakka ja se jatkaa meidän ravitsemistamme johtaen meidät yhä läheisempään yhteyteen Kristuksen kanssa.

Sydän (Aurinko) ottaa vastaan todellisen valon (Uranus) janotessaan oikeudenmukaisuutta tai oikeamielisyyttä. Sen vastakohta on nälkä ja jano imperiumien rakentamiseen (negatiivinen Uranus).

Meditaatio: Mikä on se oikean valon tai oikeudenmukaisuuden valtakunta, jota olen rakentamassa?

 

Su 18. syyskuuta: Aurinko siirtyy Neitsyeeseen

Aurinko 0 astetta ja 19 minuuttia Neitsyessä. Kuu - porttina sekä enkeleille että demoneille - oli tässä asemassa Kristuksen 40 päivän kiusausten alussa. Anna Katariina Emmerick kertoo, miten noiden neljänkymmenen päivän aikana Kristus ei kertaakaan katsonut kiusaajiinsa, vaan hän puhutteli aina suoraan taivaallista Isää.

Se on voimakas esimerkki siitä, miten meidänkin aikanamme suunnata huomio henkiseen valoon ja rakkauteen. Se ohjaa meitä muutosten läpi. Se mihin suuntaamme huomiomme, kasvaa. Ja auringon siirtyessä jumalallisen Sofian merkkiin, Neitsyeeseen, meidän on huolehdittava oman sisäisen puutarhamme portista. Se merkitsee asianmukaisten rajojen ylläpitämistä.

Rajat suojelevat meitä, siinä mitä otamme vastaan ja siinä mitä päästämme maailmaan. Se on meidän oma, sisäinen talomme, tai Sofian tähtiviitta ympärillämme

 

La 10. syyskuuta: Neitsyt Marian kuolema

Aurinko 22 astetta Leijonassa. Neitsyt Marian kuolinpäivä. Kristuksen taivaanseenastumisen jälkeen Maria asui kolme vuotta vuorottain Siionin vuorella Jerusalemissa sijaitsevassa talossa ja Lasaruksen kodissa Betaniassa. Sen jälkeen hän matkusti apostoli Johanneksen kanssa Efesoon.

Ristillä Jeesus oli lausunut Johannekselle: Katso, äitisi, ja sen mukaisesti Johannes otti Marian asumaan omaan kotiinsa ja edelleen Efesokseen.

Anna Katharina Emmerick kertoo:

Vähän ennen kuolemaansa siunattu 
neitsyt tunsi uudelleen liittymisen 
lähestyvändeath_of_virgin_mary.jpg Jumalansa, Poikansa ja 
Vapahtajansa kanssa. Hän rukoili sen täyttymistä, mitä Jeesus oli luvannut hänelle Lasaruksen talossa Betaniassa päivää ennen taivaaseenastumistaan. Minulle näytettiin hengessä - Anna Katarina kertoo - ettei hän eläisi kauan tässä kyynelten laaksossa Hänen taivaaseenastumisensa jälkeen. Jeesus oli kertonut hänelle yleisin sanoin, mitä henkisiä töitä hänen olisi täytettävä ennen poistumistaan Maan päältä.

Jeesus kertoi hänelle myös, että vastauksena hänen rukouksiinsa apostolit ja useat opetuslapset olisivat läsnä hänen kuollessaan, ja Jeesus kertoi hänelle myös mitä hänen tulisi sanoa heille ja miten siunata heidät ... Siunatun neitsyen rukoiltua että apostolit tulisivat hänen luokseen, näin kutsun kulkevan moniin eri paikkoihin 
maailmassa.

Neitsyt Maria on se suuri olento, joka kulkee edellämme Maan tulevaan, seuraavaan Jupiter-inkarnaatioon. Hän, joka oli Eeva, kaikkien äiti, valmistaa jälleen tietä. Siunattu Neitsyt auttaa kaikkia lapsiaan löytämään jälleen tien kotiin. Meitä rohkaistaan pitämään hyvyyden valoa loistamassa kaikille lapsille.

Neitsyt Marian talon rauniot löydettiin myöhemmin Efososta ja nyt talo on rakennettu uudelleen.

 

To 8. syyskuuta: Lusiferin kääntyminen

Aurinko 20 astetta Leijonassa. Aurinko valaisee nyt tuon kohdan, jossa Uranus oli Lusiferin (toinen ryväreistä) kääntymisen aikana.

Kristus Golgatan ristillä merkitsi Elämänpuuta, joka oli nyt pystytetty ensimmäistä kertaa Maan päälle ihmisen Paratiisista karkottamisen jälkeen. 20 astetta Leijonassa oli se asema, josta Uranus nousi pitkänäperjantaina klo 14 - ja Lusiver näki viattoman Ihmisen Pojan ristillä. Se kosketti Lusiferiin niin voimakkaasti, että hän koki täydellisen kääntymyksen, jota voidaan pitää kosmisen Lusiferin vapautumisena.

Silloin Lusiferista tuli Kristuksen liittolainen ja siksi Jeesus sanoo toiselle ryövärille, "Totisesti, jo tänään olet kanssani paratiisissa".

Uranus tuo salamankaltaista valoa, joka voi sekä valaista että tuhota ihmisiä, heidän moraalisen luontonsa mukaan.

 

To 1. syyskuuta

Syyskuun hyveenä kohteliaisuus muuntuu sydämellisyydeksi (tahdikkuudeksi).

Todellinen Aurinko on edelleen Leijonassa ja siirtyy Neitsyen tähtikuvioon 18. syyskuuta. Pluto on ollut taantumassa ja pysähtyy 17. syyskuuta. Täysikuu on 12. syyskuuta Vesimiehessä ja Kuu on konjunktiossa Jupiterin kanssa 16. syyskuuta. Meillä on siis odotettavissa mahtava sisäisen uudistumisen aika perjantaista alkaen viikonvaihtessa 16.-18. syyskuuta. Silloin kannattaa asettaa tähtäin omaan korkeimpaan totuuteensa ja tahtoonsa ja päästää kaikki muu liikkumaan vapaasti!

Kylvö- ja korjuukalenterin mukaan nyt on istutusaikaa maanantaiaamuun saakka. Nyt on myös juuripäivä ja erinomainen aika juuresten korjuuseen perjantaihin klo 10 asti. Hyviä hedelmien korjuupäiviä ovat ne, jolloin Kuu on Oinaassa tai Jousimiehessä, eli ensi viikon tiistaista torstaihin. (Kylvö- ja korjuukalenteri 2011, www.rihu.net)

 

Ke 31. elokuuta: ylösnousemuksen Jupiter-asema, Luukkaan Marian syntymä

Jupiter lepää 15 astetta Oinaassa ennen taantumaansa. Tämä paikallaan pysyvä lepohetki korostaa tuota  kohtaa jossa Aurinko oli Kristuksen ylösnousemuksen hetkellä. Tuo energia säilyy useampia päiviä ja se on hyvä aika meditoida ylösnousemuksen mysteeriä / salaisuutta / todellisuutta / merkitystä.

Jupiter on viisauden planeetta ja Auringon henkisten voimien vahvistamana ja valaisemana se valmis välittämään viisauttaan ihmisille.

Aurinko on 12 astetta Leijonassa, mikä on 
toinen vahva ja tasapainoinen kosminenblessed_virgin_mary.jpg asema. 
Se on Luukkaan evankeliumin Marian kuolinpäivän asema. Tämä Beetlehemin seimessä syntyneen Jeesus-lapsen äiti kuoli nuorena. Tämä lempeä ja puhdas sielu syntyi Nasaretissa 17.7.17 eKr. ja kuoli 5.8.12 jKr. joten hän eli vain 28-vuotiaaksi.

Aurinko Leijonan sydänmerkissä hänen kuollessaan osoittaa hänen tehtävänsä jatkumista Maan piirissä, ja hän liittyy henkisesti toiseen Mariaan, Matteuksen evankeliumin viisaaseen Mariaan juuri ennen Kristuksen Jordanin kastetta. Se merkitsee tämän Marian voimien nuorentumista ja puhdistumista ja siksi häntä nimitetäänkin tuon jälkeen katolisesti Neitsyt Mariaksi tai Siunatuksi Neitsyt Mariaksi tai ortodoksisesti Maria armoitetuksi.

Tässä neitsyys merkitsee palaamista syntiinlankeemusta (sukupuolisuuden heräämistä) edeltävään kosmisen puhtaan tietoisuuden tilaan, jonka hänelle siis toi Luukkaan evankeliumin Maria.

Sitten astrosofinen kalenteri puhuu asiasta, joka on minulle ennalta tuntematon: Neitsyt Maria on niin puhdas, että hän lepää Maan seuraavan, Jupiteriksi kutsutun inkarnaation aikana, mikä ilmeisesti on samaa kuin se, että hän "nousi taivaaseen".

Kalenteri ehdottaa näiden päivien meditaatioaiheeksi: Milloin minä lepään viisaudessa, milloin vastustan sitä?

Tuo on hyvä aika mietiskellä myös pään viisaudenvoimien (Jupiter Oinaassa) ja rakkauden sydänvoimien (Aurinko Leijonassa) voimakasta liittoa ihmisessä.

 

Su 21. elokuuta: sydämen avautuminen

Aurinko 2 astetta Leijonassa. Keskustelun 

Jaakobin lähteellä samarialaisen naisensamarialainen_nainen.jpg kanssa. 
Leijona vastaa ihmissydäntä. Samalrialaisen naisen sydän avautui Kristukselle ja elämän vedelle - joka pulppuaa ikuiseen elämään. Tämä on hyvä päivä antaa huomiota omalle sydämelleen.

Venuksen ja Neptunuksen oppositio fariseusten yrittäessä murhata Jeesuksen.

 

To 18. elokuuta

Aurinko siirtyy Leijonaan. Vanhan ymmärryksen mukaan silloin harjoitettu myötätunto muuntuu vapaudeksi, antaa ihmiselle vapauden. Se on todellisen henkisen kuninkuuden perusta.

 

Ti 16. elokuuta: 
Kutsu karmalliseen ryhmään

 

sakkeus.jpg

 

Venuksen ja Auringon ylempi konjunktio, mikä tarkoittaa, että Venus on nyt kauempana, ja Aurinko siis suurella voimallaan lähempänä, 28 asetta Ravussa sideerisesti. Tämä valmistaa jo meitä vuoden 2012 kesäkuun merkittävään alempaan konjuntioon, jossa Venus kulkee Auringon kasvojen yli (transiitti). Se on yksi ensi vuoden tärkeitä tapahtumia.

Se liittyy myös ensi vuoden Plejadi-tapahtumien energioihin, joista lisää syksyllä ilmestyvässä Seitsemän tanssivaa Sisarta -kirjassa.

Mutta myös tässä aspektissa on tapahtunut paljon: Opettaja kutsui Tuomaan opetuslapsekseen, samoin Juudaksen, hän kutsui Sakkeusta, joka piileskeli viikunapuun lehtien takana.

Tämä on karmallisen kutsun päivä. Korkeampi voima (Aurinko) saattaa avata sinulle uuden oven karmalliseen ryhmääsi (Venus), jonka kanssa sinulla on merkittävää tehtävää.

Britit allekirjoittivat Magna Chartan 1215 tässä aspektissa, Martin Luther King piti "Minulla on unelma" -puheensa vuonna 1963, Chartesin katedraali avattiin tulipalon jälkeen 1220.

Kuva amazingmoments.org

 

Pe 12. elokuuta: Luukkaan evankeliumin Maria

Tänään Aurinko on 25 astetta Ravussa. Aurinko oli tällä kohden myös Luukkaan evankeliumin nuoren Marian syntyessä Nasaretissa 17. heinäkuuta vuonna 17 eKr. Tunne, miten viettomuudesta ja puhtaudesta voi syntyä suurta.

 

To 11. elokuuta

Mars oppositiossa Pluton kanssa, 10 astetta Jousimiehessä. Tämä on päivä, jolloin kannattaa olla tarkkana ja avoimena, uusien läpimurtojen ja tietojen ja syvemmän tiedostamisen mahdollisuuksia.

 

Ke 10 elokuuta: Lasaruksen kuolema ja uudelleensyntyminen

Aurinko 22 astetta Ravussa on asema, 
joka vallitsi Lasaruksen kuollessa 
15. lazarus_raising_of.jpgheinäkuuta vuonna 32. Aurinko 
jäljittää Lasaruksen matkaa hänen kuolemansa jälkeen henkisissä maailmoissa hänen elämään kutsumiseensa saakka 26. heinäkuuta 32.

Kuolemansa ja uudelleensyntymisensä välillä Lasarus liittyy silloin jo mestatun Johannes Kastajan henkeen, minkä takia häntä tästä eteenpäin nimitetään Lasarus-Johannekseksi. Lasarus-Johannes on hän, joka kirjoitti Johanneksen evankeliumin ja Johanneksen ilmestyksen. Voisi myös sanoa, että ne kirjoittivat Lasarus ja Johannes Kastaja yhdessä, tosin täysin yhdistyneinä yhdeksi olennoksi.

Aikaisemmassa inkarnaatiossaan Hiiramina, Salomonin temppelin rakennusmestarina, Lasarus hallitsi maan aineellisuuden muokkaamisen hengen mukaisesti. Johannes Kastajalle taas aikaisemmassa elämässään Eliaana olivat avoinna hengen korkeudet. Näin Lasarukselle avautuivat hengen korkeudet Johannes Kastaja - Eliaksen kautta.

Lasarus-Johanneksessa yhdistyvät myös Kainin ja Abelin henkiset linjat, jotka veljessurmasta lähtien olivat olleet erillään. Kristuksen kautta nämä kaksi henkistä linjaa jälleen yhdistyivät ihmiskunnassa: Kainin enemmän miehinen rakentajalinja ja Abelin (ja hänen kuolemansa jälkeen hänen tilalleen syntyneen Seetin) enemmän feminiininen pappislinja, jotka näin yhdistyvät Golgatan ristin alla. Käytännössä se tarkoittaa myös sitä, että miehisen ja naisellisen viisauden on yhdistyttävä kaikessa henkisessä työssä. Niitä ei enää tule pitää erillään.

Meditaatioaiheena voimme kysyä, olemmeko me todella avoimia Abelille itsessämme ja toisissa? Eli olemmeko me avoimia henkiselle ymmärrykselle?

Ihanne on näiden kahden suunnan tasapaino, jossa rakentava Kain-miehisyys palvelee intuitiivista feminiinistä Abel-viisautta. Tässä tasapainossa Ravun merkissä herää karman tunnistaminen teoissa, karmallinen selvänäköisyys.

 

 

Ma 8. elokuuta: avaudunko eheytymiselle vai harhalle?

Merkurius vastapäätä (oppositio) 
Neptunusta, joka on 5 astetta 
Vesimiehessä.neptunus.jpg

Neptunus ja Merkurius olivat konjuntiossa Luukkaan evankeliumin Jeesus-lapsen syntyessä, lapsen jonka keho sitten tuli yhdessä Kristuksen kanssa, ja joka toi parantamisen koko maalle.

Neptunuksen vesielementti ja tunnepohjaisuus puhuu siitä valtavasta Jeesus-lapsen puhtaudesta, ihmisen puhtaiden alkuvoimien ja Krishna-luonnon viattomuudesta, joka kykenee täydellisimmin ottamaan vastaan Merkuriuksen, jumalten sanansaattajan viestin.

Tänä maanantaina nuo kaksi ovat vastakkain. Jos Merkuriuksen itsetahtoisuus saa liikaa valtaa, se kohottaa Neptunuksesta esiin sen harhapuolen. Miten me voimma liittyä Neptunukseen niin, että Merkurius auttaa meitä vastaanottamaan sen parantavia viestejä?

 

La 30. heinäkuuta: Viisauden matkassa

Aurinko 12½ astetta Ravussa. Täällä 
sijaitsee Mehiläispesä, Beehive
jonka kauttabeehive_cluster.jpg kreikkalaiset uskoivat ihmissielujen saapuvan maiseen elämään kokoamaan maallisten kokemusten kultaista nektaria ja viedäkseen sen takaisin Sofialle eli Viisaudelle, kosmisten maailmojen kuningattarelle.

Ravun tähtispiraalit kutsuvat meitä hengittämään Valoa ja kulkemaan eteenpäin kehityksen tiellämme. Sen vastakohta on sulkeutuminen vanhan kosmisesti toimimattomaan turvallisuudentunteeseen. Turvallista on juuri liike eteenpäin, silloin me pysymme oikealla paikallamme kehityksessä.

 

Pe 29. heinäkuuta: Kristuksen olemuksen parantava sointi

Merkurius 5 astetta Leijonassa vastapäätä Neptunusta 5 astetta Vesimiehessä. Heliosentrinen Merkurius ja Neptunus olivat oppositiossa myös Kristuksen taivaaseenastumisen aikana.

Neptunus korkeimmassa 
aspektissaan edustaa 
sfäärien harmoniaa ja Merkurius oncosmology_clockwork.jpg jumalten viestinkantaja. Taivaaseenastumisessa Kristus kohosi sfäärien harmonian piiriin ja hänen olemuksensa sointi jatkuu jumalten parantavana viestinä aina aikojen loppuun saakka.

Voimme kysyä, kuulemmeko me tämän äänen sydäntemme hiljaisuudessa. Leijona edustaa sydäntä ja myötätunnon ja armon lähdettä. Kun sydämemme soi armon sointia, me liitymme jumalallisen sydämen ääneen.

Tämä on hyvä päivä muistella luomisen ääntä, ja hänen sointiaan, joka kantoi tämän äänen Maan kehitykseen. Me kuulemme tämän äänen paikoissa, jossa luonto on täynnä hyviä elementaarihenkiä ja luonnonhenkiä.

Me tulemme ravituiksi sellaisissa paikoissa, sillä ne ovat vastalääkettä harhaantumiselle, Merkuriuksen kielteiselle puolelle. Pystymmekö me vapautumaan häiriöstä  ja löytämään uuden elämän ja sopusoinnun luonnosta.

 

Ke 27. heinäkuuta: Kuun ja Marsin konjunktio: intuition synty

Kuun ja Marsin konjunktio 0 astetta Kaksosissa on vallinnut useiden merkittävien tapahtumien yhteydessä: Luukkaan evankeliumin Marian syntymä ja kuolema, Johannes Kastajan syntymä, Jeesuksen Voi teitä -sanat fariseuksille.

Kaksosten henkisyys edustaa älyn ja spontaanin viisauden liittoa, intuitiota. Luukkaan evankeliumin Maria, Johannes Kastaja ja Jeesus Kristus ovat juuri tämän intuitioiksi muodostavan älynkkyyden ja viisauden liiton suuria esimerkkejä. Kuun heijastaa Auringon viisautta ja Mars saa sen ilmentymään nopeasti ja selkeästi.

Uudessa testamentissa meillä on esimerkkejä 
tämän intuitiivisen liittymisen suorastaanour_lady_of_guadalupe.jpg kosmisesta voimasta. Keskustelussa, jonka Jeesus kävi äitinsä Marian kanssa edellisenä iltana ennen Jordanin kastetta tapahtuu valtava yhdistyminen Matteuksen evankeliuminen Marian ja Luukkaan evankeliuminen Marian välillä. Tuohon aikaan Luukkaan evankeliuminen nuori Maria on fyysisesti kuollut, ja Jeesus keskustelee Matteuksen evankeliumin Maria-äitinsä kanssa.

Tuossa äärimmäisen syvälle ihmiskunnan henkiseen dramatiikkaan ulottuvussa keskustelussa kuolleen Luukkaan evankeliumin Marian nuori ja viaton henkisyys liittyy Matteuksen evenkelimin viisaan Marian olemukseen, jolloin tämä kokee valtavan nuortumisen: vanha ja nuori viisaus yhtyvät hänessä, tai kokemuksellinen ja spontaani viisaus. Näin Matteuksen evankeliumin Mariasta tulee se, jota ortodoksit kutsuvat Armoitetuksia Mariaksi.

Vastaava henkinen yhdistyminen tapahtuu Lasaruksen kuollessa, jolloin hänen henkeensä liittyy kuin intuitiona kuolleen Johanneksen Kastajan erittäin korkealle henkiseen maailmaan ulottuva henkisyys, joka aikaisemmassa inkarnaatiossa oli profeetta Elia.

Kristus itse eli jatkuvassa intuitiivisessä yhteydessä maailmankaikkeuden Isä-voimiin.

Marsin elävä sana yhteydessä yksilöllisen Kuun tahtomme syvyyksiin valmistaa meitä intuition kokemukseen.

Niitä, jotka epäonnistuvat alempien voimien hallinnassa pitämisessä, puhutellaan "Voi teitä, te fariseukset" (Norjan tragedia vie tämän vielä pidemmälle: äly ja toiminta  muuttuvat yhdistyessään äärimmäisiksi tuhoaviksi ja hajoittaviksi voimiksi.)

Tämä on hyvä päivä miettiä, millaisia ilmaisun, puheen ja tekojen oivalluksia meidän sisäisen viisautemme ja Marsin ilmaisuvoimien liittyminen luo.

 

 

La 23. heinäkuuta: Neitsyt Marian hedelmöitys

Kuu on konjunktiossa Jupiterin kanssa 23 astetta Oinaassa. Kuu oli tässä asemassa Neitsyt Marian hedelmöityksen aikana. Silloin neitsyt oli viisauden malja (Jupiter) aina tahtonsa syvyyksiä myöten (Kuu).

Jumalallisen viisauden 
täyttämät Jupiter-ajatukset 
virtaavat neitsyen olemukseen 
yhä virgin_mary_ilman_lasta.jpgloistavampana säteilynä. Ottaessaan vastaan näitä viisaudentäyteisiä ajatuksia pyhän kunnioituksen tunne voi nousta alitajuntamme Kuu-syvyyksistä täyttäen meidät rauhalla.

Jatkokurssia. Miten kokea tämä Jupiterin ja Kuun kohtaaminen iltataivaalla? Jupiter 13 astetta Oinaassa muistaa myös Kristuksen kärsimystien. Nyt tullaan vaativampiin asioihin, jotka voit lukea, mutta ei välttämättä tarvitse yrittää ymmärtää. Jo lukeminen avaa hiljalleen uusia sisäisiä väyliä.

Kuun kuunportit pidetään hallinnassa, ihminen uhraa itsensä toisten puolesta.
Jos kuunportit ohitetaan alhaalta ylöspäin, ihminen uhraa toiset itsensä puolesta.


Tämä on hyvä päivä miettiä viisautta, joka meillä on käytössämme hallitaksemme persoonallisia alimaallisia voimia ja ymmärtääksemme, miten maailma käyttää näitä voimia. Näemmekö me pyhän kunnioituksen ja itseuhrin - joka liittyy Kuuhun Oinaassa - vai tyrannian Jupiter- viisauden kielteisenä puolena.

Tuo uhri on hankala sana, koska sen merkitys on muuntunut nykyaikana niin kielteiseksi. Sen oikeampi ja alkuperäisempi merkitys on iloinen tai altis antautumien korkeamman tehtävän suorittamiselle. - Hei, kuka lähtee suorittamaan tämän sankarillisen tai suuren teon? - Minä! ... Tuo on lähempänä alkuperäistä uhria, myös siinä merkityksessä kun alttarilla uhrattiin jotain. Koen jumallisen maailman lahjat niin suurina, että aivan spontaanisti tahdon itse tarjota jotain jumalille. Tuossa "tarjota" on juuri uhrata-verbin alkuperäinen merkitys.

 

Ke 20. heinäkuuta: Aamenen henkinen merkitys ja voima

Aurinko on kolme astetta Ravussa. Jeesuksen aikaan sama konstellaatio vallitsi 25. kesäkuuta vuonna 31. Silloin hän opetti Amen-sanan merkitystä.

Valentin Tomberg kuvaa sanaa Amen:
A: kohonnut pää
M: kohotetut kädet
E: ylösnousemuskehon sisäinen elämä
N: ylösnousemuskehon voima vastustaa pahaa.

Tämä on hyvin kaunis ele, kun sitä tunnustelee omassa kehossaan. Johannuksen Ilmestyksessä 3, 14:

Näin sanoo Aamen, uskollinen ja luotettava todistaja, Jumalan luomakunnan alku:
Minä tiedän sinun tekosi: sinä et ole kylmä etkä kuuma. Kunpa olisitkin joko kylmä tai kuuma....

Maanantain lauseessa puhuttiin myös siitä 
miten Kristus toivoo, että tuli olisi jo syttynyt.paavali.jpg Mutta tuon kappaleen alku on suuri voimalause, jonka mietiskely tai kuin sisäisesti kuunnellen lukeminen tai toistaminen vie luomisen alkuvoimaan:

Näin sanoo Aamen, uskollinen ja luotettava todistaja, Jumalan luomakunnan alku.

Se asettaa meidät yhteyteen ylösnousemuskehon salaisuuden tai mysteerin kanssa, mikä on koko ihmiskunnan tavoite. Voittaessaan kuoleman Kristukselle oli mahdollistaa uudistaa ihmiskunnan fyysisen kehon henkinen malli, eli samalla kun hän uudisti oman fyysisen kehonsa henkisen perustan, hän teki sen koko ihmiskunnalle. Tuo malli antaa meille mahdollisuuden lukemattomien inkarnaatioiden aikana työstää itsellemme henkilökohtainen ja oman hengen muokkaama uusi henkinen ylösnousemuskeho. Koska se on täysin henkistynyt keho, siitä ei tarvitse enää luopua kuolemassa ja silloin kun maapallon viimeisen inkarnaation loppu koittaa, me otamme myös fyysisen kehomme mukaamme uusiin kosmisiin seikkailuihin.

Paavali kuvasi ikuisuutta pukeutumisena ylösnousemuskehoon. Tässä tahdon kertoa vielä Paavalista, että vaikka me nykyisin ajattelemme häntä usein uskonnollisena kirjeiden kirjoittajana, niin hän omana aikanaan oli Roomassa merkkihenkilö ja uudistajafilosofi, jonka kirjoituksia luettiin jopa keisarille. Jos tahdomme ymmärtää Uutta testamenttia, meidän ei pidä enää ajatella sitä niinkään uskontona kuin valtavan ja jäntevänä henkisenä uudistusfilosofiana, joka kantaa edelleenkin. Kunhan me vain löydämme sen ajattelevan tietoisuuden jänteen.

Aamen on ikisana, joka tulkittuu lukemattomilla eri tavoilla ja jokaisesta sen kirjaimesta avautuu kokonaisia henkisiä maailmoja. Tässä lisää Aamenesta:

Aamenen pää on taivaallisten tähtien valtakunta;
Aamenen sydän on auringonvalon säderistin voima;
ja Aamenen jäsenet ovat hengenloisteen (gloria, raamatussa suomennettu kunnia) sateenkaari aineen täyttyessä hengellä. 
Aamenen Valtakunta, Voima ja Kunnia ovat vastalääke tämänpäivän ihmiskuntaan kohdistuville hengenvastaisille voimille.
Aamen on Kristus kosmisessa viitassaan.
Tämä on päivä kokea Aamenen läsnäolo ja N:nnän voima kieltona kuilusta kohoaville voimille.

Huomaamme, miten meitä tässä lähestyy sisäisen voiman kaiku. Me suomalaiset olemme yleisesti ottaen aivan liian vaatimattomia upeassa luonnonhenkisyyden viitassamme. Kristus ei ollut heikko, vaatimaton eikä nössö, kuten hänen usein esitetään, vaan meidän on kohottava suurempaa soivan tulen voimaan kyetäksemme tunnistamaan ja ymmärtämään hänen sanomaansa.

Jotkut herätysliikkeiden saarnaajat yltivät tähän tuleen, mutta heillä se taas meni yli ja irtaantui ajatustietoisuudesta. Nyt on aika tavoittaa tuli tietoisuuden hallinnassa. Amenen lausumisharjoituksen voi tehdä vaikka niin, että avadut juhlallisesti ja pitkästi A:lle, annat M:n kosketuksen viipyä hetken huulillasi, lausut E:n marsvoiman lyhyehkönä ja lujana ja annat sitten viimeisen N:nnän soida pitkään ja voimakkaana, myös sisäisesti voimakkaana. Vähän tähän tapaan: AammEnnnnnnnnnn!

Ja sitten voi meditoida tätä Aamenen suuruutta maailmanalusta sen loppuun saakka ja liittää siihen aiemmin mainitun Ilmestyksen lauseen lukeminen. Apokalypsin jokainen lause on voimakas mantra, rukous, vahvistus.

 

Ma 18. heinäkuuta: Hengen tuli

Aurinko 1 astetta Ravussa, linjassa Procyonin kanssa. Procyon merkitsee pelastumista. Aurinko oli tällä kohtaa Jeesuksen opettaessa tulella kastamisesta, Luukas 12, 49:

Tulta minä olen tullut tuomaan maan 
päälle - ja kuinka toivonkaan, 
että se olisi jomichael_vanha.jpg syttynyt.

Tässä tuli voi tarkoittaa kahtakin asiaa. Kun Aurinko on konjunktiossa vapahtavan Procyonin kanssa, voimme ajatella Jeesuksen puhuvan vapahtavasta tulesta, pyhän hengen tulesta, jonka palamista Jeesus jo odottaa, helluntain tulta.

Vai puhuuko hän minätietoisuuden tulesta? Minuudesta joka erottaa ihmiset toisistaan yksilöistä, niin että jokaisella on oma näkemyksensä maailmasta.

HARJOITUS. Tämä on hyvä päivä miettiä tulta, henkistä tulta, pyhän hengen tulta ja sitä, olenko minä omaksunut itseeni henkisen tulen minävoimaa 
lähestulkoonkaan riittävästi.

Kristuksen tuoma tuli saattaa ihmettelemään, miksi - niin kuin olen käsittänyt -  papeille on ennalta määrätty ne raamatunkohdat, joista he saavat saarnata. Onko se siksi, että he eivät omin päin alkaisi saarnata sopimattomista kohdista, kuten esimerkiksi yksilöllisyyden tulesta, tai ihmisten keskeisestä rakkaudesta. Tätäkin olen joskus ihmetellyt. Vähintä mitä aidon kristillisyyden pohjalta voisi kuvitella, on että pappi saa saarnata itse valitsemastaan aiheesta.

Mielenkiintoista oli, että kun etsin kuvaa hengen tulesta, niin sitä ei löytynytkään. Helluntain pyhän hengen tulen vuodatuksen kuvia on toki paljon, mutta ei tuon tulen, josta Jeesus puhuu. Kaikki ne kuvat, jotka Googlen kuvapalvelusta löytyivät hakusanalla fire ja spirit, olivat demonisia. Kristillisen sisäisen tai henkisen tulen kuvaamisessa on siis taiteilijoilla vielä tehtävää. Tosin arkkiekeli Mikaelista on olemassa kuvia, joissa on voimakkaammat liekit kuin ylläolevassa. Silti tämä kuva on mielestäni erityisen kaunis sisäisen tulen mietiskelevässä voimassaan.

Procyon on merkittävä ja ihmeellinen tähti, josta minulla on useitakin meditaatioita. Katson jos saisin niitä maanantaina lisätyksi nettikauppaan. Suoraan suomennettuna Procyon tarkoittaa "ennen koiraa" eli koiratähteä, joka on Sirius, Isis-jumalattaren tähti. Koira sinällään viittaa egyptiläisillä shakaaliin eli Anubikseen, toisaalta taas Orionin eli Osiriksen metsästyskoiraan. "Ennen koiraa" tarkoittaa, että Procyon Siriuksen yläpuolella sijaitsevana nousee sitä ennen.

Yksi Procyon-meditaatio on saatavana nettikaupasta: Valaisena Procyon.

 

Su 17. heinäkuuta: Aurinko siirtyy Rapuun

"Itsettömyys muuttuu puhdistumiseksi."

 

To 14. heinäkuuta: henkisen yksilöllistyminen päivä

Täysikuu 27 astetta Kaksosissa muistaa, miten Jeesus kävi tapaamassa paimenia, jotka olivat olleet kedolla Jeesus-lapsen syntyessä, paimenia jotka edelleen muistivat, miten tähdet silloin lauloivat. Tuona päivänä tapahtui myös paimenten kahden lapsen välinen avioliitto.

Tämä on hyvä päivä liittyä sisäisesti lepseen, avioliiton solmimiseen, miehen ja naisen väliseen suhteeseen sisäisenä ja ulkoisena todellisuutena.

Saturnus 26 astetta Kaksosissa. Saturnuksen ollessa tässä asemassa tapahtui Nainin nuorukaisen herättäminen kuolleista 13. marraskuuta vuonna 30. Tämä tapahtuma löytyy Luukkaasta, seitsemäs luku.

Henkisen tiedon mukaan 
tämä nuorukainen oli hyvin 
merkittävä henkilö koko 
ihmiskunnanyouth_of_nain_200_kehys.jpg kehityksessä. Hänestä kerrotaan jo egyptiläisenä aikana enemmän myyttisenä hahmona, ja Palestiinan elämän jälkeen hänestä tulee suuri uskonnonperustaja, Mani, manikealaisen kristillisyyden perustaja. Rudolf Steinerin mukaan Mani on yksi suurimpia tälle planeetalle inkarnoituneita olentoja. Mani kuulostaa myös kovasti samalta kuin Manu, atlantilaisen ajan johtaja ja sen ihmisten pelastaja, joka meillä tunnetaan esimerkiksi ukko Nooana.

Sen jälkeen hän jälleen ilmestyy maan päälle Parsifalina, jälleen kuin myyttisenä hahmona, joka omistautuu graalin etsimiselle ja josta sitten tulee graalin kuningas.

Saturnus 26 astetta Kaksosissa. Atlantiksen herääminen uudeksi kulttuuriksi, egytissä Saisin nuorukaisen mukana yksilöllisen tietoisuuden herääminen mysteerikulttuurista, nuorukaisen herättäminen kuolleista Kristuksen toimesta, Parsifalin herääminen henkilökohtaiseen vastuuseen omista teoistaan ... kaikissa niissä on jotain yhteistä, jota on hyvä tuumia liittyessään suuren Saturnuksen muistoihin suhteessa Kaksosiin.

Saisin nuorukainen, Nainin lesken poika, Parsifal - kaikki he olivat "lesken poikia". Se on mysteeri-ilmaus, joka tarkoittaa vihittyä.

Pohjimmiltaa lesken pojiksi tuleminen on viisauden, Sofian, pojiksi (tai tietenkin tyttäriksi) tulemista, oman yksilöllisyytensä pohjalta. Ensi viikon torstai on henkisen yksilöllistymisen päivä.

 

9.-10. heinäkuuta viikonvaihde kukkien istutusaika

9.-10.7. viikonloppu on kosmisesti hyvä kukkien istutuspäivä, joka sopii erinomaisesti myös kaikkeen muuhun kukkien käsittelyyn. Lehtikasvien istutus- ja käsittelyaika on maanantaiaamusta klo 7 tiistaihin klo 15. (Kylvö- ja korjuukalenteri 2011)Ke 6. heinäkuuta: Siriuksen uusi vuosi

Aurinko 19. astetta Kaksosissa. Tämä asema on tarkalleen Siriuksen kohdalla, joka on taivaamme loistavin tähti. Se tunnetaan Mestari Jeesuksen tähtenä (Zarathustra) ja vanhat egyptiläiset kunnioittavat sitä Isiksen tähtenä. Isistä voimme pitää Sofian vanhana ilmentymänä, ennen Kristuksen aikaa maan päällä.

Muodostuu kolminainen ilmennys Siriuksen, Auringon 
ja Maan sydämen kultaisennicodemus_and_jesus.jpg valtakunnan, Shamballan välillä, joka on myös koko Maan sydänchakra.

Tämä Aurinkoyhteys puhuu kokonaisuudesta, jossa soivat Korkeuksien Tytär, Syvyyksien Äiti ja Kristus keskellä, tai ympäryskehällä.

Pluto on tällä hetkellä täsmälleen samassa asemassa kuin Nikodeemuksen ja Kristuksen keskustelun aikana. Anna Katharina Emmerick näki jatkuvissa näyissään Jeesuksen, Nikodeemuksen ja Joosef Arimatialaisen kohtaamisen:

Näin Jeesuksen yöllä neuvovan Nikodeemusta. Ennen aamunkoittoa he lähtivät Lasaruksen luo Siionin vuorelle. Myös Joosef Arimatilainen tuli sinne tapaamaan Jeesusta.

Auringon ollessa konjunktiossa Siriuksen kanssa voimme pohtia Jeesuksen ja Nikodeemuksen välisen öisen keskustelun merkitystä. Judith von Hallen mukaan:

Graalin taru voidaan jäljittää Joosef Arimatialaiseen ja Nikodeemukseen, jotka pyysivät Pontius Pilatukselta lupaa ottaa Jeesuksen ruumis alas ristiltä ja laittaa se hautaan, mikä heille suotiin.

Malja, johon veri koottiin, kulki näiden kahden mukana Eurooppaan. Robert A. Powellin mukaan:

Uuden graal-tieteen sisältämä tähtiviisaus on kiinnostunut mm. kommuunion mysteeristä, kosmisesta yhteydestä ihmiskunnan ja tähtimaailman välillä. Tähtiviisaudella Pyhän graalin valossa on tehtävänään seurata niitä kosmisia asetelmia, jotka ovat suotuisia ihmisen yhteydelle Ylösnousseen Kristuksen kanssa.

Liittäessämme yhteen Siriuksen aseman Auringon kanssa, Pluton muiston keskustelusta graalin perustajien välillä ja eetterisen Kristuksen läsnäolon, meille muodostuu kultainen kolmio: Sirius (Sofia), Aurinkomme (Kristus) ja Maan sydän ( jonka alttarilla seisoo graalin malja).

Me kaikki kuljemme tietämme läpi materialismin pimeiden metsien, kuten graalin ritarit ennen meitä. Me etsimme Graalin linnaa, jossa henkinen ravinto löytöö jälleen halukkaita opetuslapsia ihmisten keskuudesta. Tämä on hyvä päivä pohtia herkkiä yhteyksiä hengen korkeuksien, maan syvyyksien ja Kristuksen läsnäolon välillä.

Siriuksen ensimmäinen kohoaminen yhdessä Auringon kanssa oli myös vanhojen egyptiläisten uudenvuoden alku.

- Huh, tulipa paljon asiaa keskiviikolle. Kirjoitan näistä myös nyt maanantai-iltana blogiin ja koetan selventää joitakin asioita. Voi mennä aika myöhäiseksi.

Tämän Sirius-juhlan kunniaksi tein KAKSI TARJOUSPAKETTIA, joissa pienemmässä on kaksi ja suuremmassa neljä Siriukseen liittyvää ohjattua meditaatiota.


 

Pe 1. heinäkuuta: osittainen auringonpimennys

Kesäkuu alkaa sideerisesti Auringon ollessa Kaksosissa ja sieltä se siirtyy Rapuun 17.7.

Sideerisesti heinäkuun 1. päivän osittainen auringonpimennys, joka ei näy Suomessa, on Kaksosissa. Auringonpimennys tarkoittaa tilallisesti, että Kuu asettuu suoraan Maan ja Auringon välille, jolloin Maan ja Kuun välinen kanava jää varjoon. Auringon valo ei pääse puhdistamaan Kuusta virtaavia alempia henkisiä energioita.

Energeettisesti tai eetteritasolla tämä tila vaikuttaa kauemmin kuin pelkästään tilallinen tapahtuma, ja nyt heinäkuun helteissä pimennyksen aiheuttama eräänlainen hiljainen humina on selvästi havaittavissa. Auringonpimennyksen aika on hyvä aika muistaa omaa sisäistä aurinkoaan ja antaa sen loistaa - aina tekoihin saakka. Koe, miten juuri sitä olet oman Aurinkosi vartija.

Uusikuu ja osittainen auringonpimennys 14 astetta Kaksosissa: anteeksianto, niiden hyväksyminen, jotka omasta mielestä eivät ole oikealla polulla - samalla kuin itse.

Aurinko oli 14 astetta Kaksosissa myös Matteuksen evankeliumin Jeesuslapsen kehollisen kuoleman aikaan 5. kesäkuuta vuonna 12. Luukkaan evankeliumin Jeesus on se, joka jatkaa elämäänsa ja johon Matteuksen evankeliumin Jeesuksen henki siirtyi. Hänen kehollinen kuolemansa oli vanhan kosmisen viisauden suuri uhri uudelle elämälle.

Uudenkuun henkinen viesti on myös: sulje alisen portit, sillä ääni joka estää sinua rakastamasta itseäsi, ei ole sinun oma äänesi.

Näemme, miten tämän 1.7 päivä on energeettisesti hyvin komplisoitu. Numerovärähtelyinä 1 ja 7 ovat kuin loistava hengenkruunu kaikelle muulle, mitä tänään tapahtuu.

Yksi on hengen ykseyden alku, hengen yksilöllinen voima. Seitsemän on kehityksen alkuperä, kehityksen loppuunsaattaminen ja kehityksen kaikkien seitsemän voiman yhteissointi, joka muistuttaa vielä meidän kosmisesti katsottuna ilmeisesti plejadilaisesta alkuperästämme. Ja tulevaisuudestamme.

 

KESÄKUUN KOLMEN PIMENNYKSEN VAIKUTUS
 
Kirjoittanut Meg Benedicte (www.NewEarthEvolution.com)
Kesäkuu 2011
Vapaasti suomentanut Pirjo Laine
 
Kesäkuu 2011 on näyttänyt olevan läpimurtojen, romahdusten, muuttuvan tietoisuuden ja maailmanlaajuisen heräämisen toiminnantäyteinen kuukausi. Viiletettäessä kesäkuun viime päiviin, kahden aiemman pimennyksen liikevoima sinkoaa ihmiskunnan neulansilmän läpi uuteen todellisuusmaailmaan. Huipentumana tällä viikolla on 30.6./1.7. kolmas, osittainen auringonpimennys (uusikuu Ravussa), mikä muodostaa kardinaalisuurristin yhtymän Sirius-tähden kanssa ja näkyy pienistä osista valtamerta Etelämantereen ja eteläisen Afrikan välillä. 
 
Pimennysten tiedetään muuttamaan sähkömagneettikenttäämme - maan magnetosfääri muuttuu, silloin kun planeettamme pimentää toisen planeetan ohikulkeva varjo. Tiedemiehet tunnistavat nyt korrelaation ihmistunteiden, fyysisen terveyden ja aurinkokunnan kosmologisen aktiivisuuden välillä. Onnettomuudet, aggressiivisuus ja väkivalta tekevät tilastopiikin näiden uudenkuun tapahtumien ja voimakkaiden auringonpurkausten aikana, johtuen ilmakehän lisääntyvistä ioneista. Pimennys vain vahvistaa tätä latautunutta energiaa lisäämällä stressiä toimimattomiin ja heikkoihin tilanteisiin. Tässä ympäristössä voimme olla horjuvia, epävakaita ja tuntea itseämme venytettävän äärirajoillemme, kun kauan lukkiutuneena olleet energiamallit hajoavat paineen alla.
 
Kolme kesäkuun pimennystä toistaa keskeistä teemaa, joka on vuodelta 1992, jolloin koimme samanlaiset kolme pimennystä samassa matemaattisessa asteessa 1.6., 15.6. ja 30.6. Muistele, missä olit vuonna 1992 ja mitä keskeisiä teemoja elämässäsi oli silloin ? sillä käymme kirjoittamassa niiden lopputuloksen uudestaan nyt. Katso, miten päätöksesi muodostivat nykyisiä elämän olosuhteita ja missä olisit voinut ottaa eri suunnan. Meillä on tänä nimenomaisena aikana tilaisuus murtautua vapaaksi muodostetusta aikajanastamme ja vaihtaa polkua. Tavallaan universumi antaa meille toisen tilaisuuden!
 
Tämän kesäkuun kolme pimennystä ovat vuorovaikutuksessa Galaktisen keskuksen ja luomissykkeen, olemassaolon lähteen kanssa! Meitä siunataan galaktisen tiheyden spiraaliaallolla, mikä sykkii Galaktisesta keskuksesta ja kulkee nyt kohti maapalloa. On todisteita merkittävästi muuttuvasta säätilasta kaikilla aurinkokuntamme planeetoilla, kun ylösnousemusaallon ulkoiset kosmiset voimat luovat tiheämmän atmosfäärin ja korkeampia taajuuksia. Galaktisesta keskuksesta sykkivien fotonihiukkasaaltojen valelu nousee singulaarisuuden tyhjiötilasta. Viimeisen pimennyksen aikana rakas Sirius-tähtemme astuu tähän kehittyvään draamaan maan ylösnousemussuunnitelman portinvartijana. Tietokirjan mukaan tähtiportit avautuvat ja sallivat singulaarisuuden ylösnousemusaallon astua maan magnetosfääriin ja kollektiivimielen kenttään.
 
Tämä katalysoi henkisen vallankumouksen ihmisten sydämessä ja mielessä, kun singulaarisuussyke aktivoi DNA:n herättämään ykseystietoisuuden horroksessa olevat koodit. Nämä kolme pimennystä palvelevat massaheräämisen maailmanlaajuisena liipaisimena muuttamaan ajatuksia hengen luonteesta ja siitä, miten yhdistyä henkeen ja integroida henki jokapäiväiseen elämäämme. Meitä koodataan ja katalysoidaan yhdistymään taas jumalaisen henkemme kanssa tavoilla, jotka olivat aiemmin mahdottomia. Meidät laukaistaan paljastamaan sellainen informaatio vuodesta 1992, mikä oli piilossa tietoisuudeltamme, jotta voimme nopeuttaa liikerataamme valaistuneempaan olemassaoloon.
 
Kun korkeamman tietoisuuden aalto innostaa ja herättää ihmisten mieliä, havaintomme todellisuudesta muuttuu ja kehittyy kevyempiin/valoisampiin kokemuksiin. Enää emme ole taipuvaisia takomaan ja taistelemaan toistemme kanssa Darwinin tuhoavalla ja kilpailevalla "vahvin selviytyy" -toimintamallilla. Uusi tietoisuutemme korostaa ja valaisee, miten vallitseva kilpailu, sääntelemätön kapitalismi ja rotusodat ovat hyvin vahingollisia osallisille, luonnolle ja maapallolle. Sillä jos ihmiskunta aikoo jäädä henkiin, meidän on yhdistyttävä ja tehtävä yhteistyötä huolehtiaksemme toisistamme ja kaikesta elämästä tällä planeetalla. Meidän on syleiltävä singulaarisuutta ja yhteisyyttä, mikä juoksee kaiken läpi - Lähteen elämänvoimaa!
 
DNA:mme saa jatkuvaa palautetta sähkömagneettisesta ympäristöstämme, johtuen aika-avaruuden kaarevuudesta ja pyörteestä Galaktisessa keskuksessa. Meidän on revittävä egomieli irti erillisyyden harhasta ja polarisoituneesta maailmasta, jotta voimme alkaa elää uuden maan singulaarisuusmallissa. Silloin kun mielemme voi nähdä ja tuntea keskinäisen yhteytemme, voimme tuntea empatiaa toisia kohtaan ja myötätunto poistaa polariteetin. Peilineuronit aivoissa vaikuttavat biologiseen reagointiimme ulkoiseen ympäristöön ja sillä miten hahmotamme maailman, on suora vaikutus fyysiseen ja tunnetilaamme. Bio-energeettinen järjestelmämme reagoi jatkuvasti palautteeseen yhtenäiskentästä, mikä muuttaa DNA-koodauksemme muotoa.
 
Silloin kun näemme maailman ykseystietoisuuden kautta, pystymme tuntemaan yhteytemme henkeen ja singulaarisuuden sykkeeseen ? pystymme hyppäämään eri tilaan, vapaana polariteetista ja astumaan 2000-luvun informaatioaikaan.

 

To 30. kesäkuuta: rakkauden tunteen ja viisauden yhdistyminen

Venuksen konjunktio Kuun kanssa 29 astetta Härässä. Venus oli tällä kohdalla Matteuksen ja Luukkaan evankeliumien Jeesuslasten voimien yhdistyessä, mikä johti siihen että Jeesus opetti temppelissä 12-vuotiaana. Se merkitsi myös Daavidin poikien salomonisen kuningaslinjan ja Natanin pappislinjan liittymistä yhteen.

Venuksen rakkaudellinen viisaus Kuun maljassa. Kun Venus-rakkautemme Kristusta ja Sofiaa kohtaan kasvaa, me kohtaamme Kuun voimien kautta vanhat karmalliset esteemme, joiden puhdistuminen auttaa rakkauden ja viisauden kohtaamista omassa sydämessämme.

Tämä on aika tiedon meissä hyväksyä myös tunne, hyvin puhtaana ja aitona.

 

 

Ti 28. kesäkuuta: taustavoimien tunnistaminen 

Aurinko vastakkain Pluton kanssa 11 astetta Jousimiehessä. Aurinko oli opposiotiossa Pluton kanssa sekä Matteuksen evankeliumin Jeesus-lapsen syntymän hetkellä että Luukkaan evankeliumin Jeesus-lapsen hedelmöityksen hetkellä. Se muistuttaa miten Kristuksen aurinkovoima on vastakkain alisen maailman jumalan, Pluton kanssa.

Tämä on hyvä päivä katsoa tavallisen tietoisuuden taustalla liikkuvia vaikuttavia voimia, jotka tahtovat pysyä kätkössä. Jo niiden tunnistaminen ja nimeäminen vähentää niiden voimaa.

 


Pe 24. kesäkuuta: perinteellinen juhannuspäivä, nyt juhannusaatto

Juhannus on Johannes Kastajan päivä, tasan 
puoli vuotta ennen joulua. Energeettisestimidsummer.jpg se tarkoittaa, että mitä kauniimmalla tavalla osaamme juhannuksena avautua kesän kosmisille voimille, sitä vankemmat joulun sisäisyyden henkiset voimat meillä on talvella.

Kesän arkkienkeli Uriel ja talven arkkienkeli Gabriel vaihtavat ikäänkuin paikkaa juhannuksena ja jouluna. Eläytyessämme siis kesän kosmisen kauneuden uneen juhannuksena, sen voima muuntuu talvella joulun sisäisyyden ja Kristus-lapsen syntymän kokemisen voimaksi talvella.

Koska esoteerisesti eli henkisesti päivä alkaa jo edellisenä iltana klo 18, voimme siis nykykalenterin mukaisena juhannusaattoiltana viettää juhannusta hyvillä mielen sekä uudemman että vanhemman laskun mukaan.


Ke 22. kesäkuuta: Corpus Christi 

Tänä keskiviikkona on katolisten paremmin tuntena Corpus  Christi -juhla, 60 päivää pääsiäisestä. Jo sen takia, että juhla on loisteliaan henkisen ajattelijan Tuomas Akvinolaisen perustama, se kannattaa ottaa huomioon.

Muistanet, että helatorstai on 40 päivää 
pääsiäisestä, helluntai 50 päivää pääsiäisestä jacorpus_christi.jpg corpus christi nyt sitten 60 päivää pääsiäisestä.

40, 50 ja 60 muodostavat sarjan, joka sellaisenaan toteutuu esimerkiksi ihmisen sikiökehityksessä, joka tapahtuu äidin kohdun kosmisessa vesimaailmassa. Jos ajattelemme sikiön hedelmöittyvän pääsiäisenä, 40-päiväisenä eli helatorstaina sen perusmuoto vesi- ja maaolentona on valmis. 50-päiväisenä eli helluntaina sikiö tulee kokonaan maaolennoksi ja 60-päiväisenä se saavuttaa varsinaisen ihmismuodon, joka vastaa siis Corpus Christi -juhlaa, Kristuksen ruumista.

Mielenkiintoista on, että Rudolf Steinerin pitämä kuuluisa Maatalouskurssi, johon biodynaaminen viljely perustuu, tapahtui täsmälleen helluntaista  Corpus Christiin. Voi nähdä, että se aloittaa uuden jakson suhteessa maahan, maan valmistamiseen Kristuksen ruumiiksi, joka on edellytys myös ihmiskehon valmistumiselle. Maan asukkaina meidän kehomme henkistyminen vaatii aktiivista osalllistumista myös Maan ruumiin henkistämiselle. Biodynaamisen viljelyn käsitteillä se merkitsee: maan hoitamisen toimenpiteen tehdään niin, että maa voi palautua jälleen uudistavien kosmisten voimien piiriin.

Kävin muuten viime yönä unessa jonkinlaisen vuoropuhelun tästä teemasta.
MATTI: Miks juuri mun täytyy kirjoittaa tästä Corpus Christistä?
VASTAUS: ... niinpä, muistin sen hyvin vielä yöllä, mutta eipä tule enää mieleen. Vastaus oli kuitenkin sen verran selkeä, että tässä sitä kirjoitetaan. Ikäänkuin jälkinäytösenä mutisin vielä. että hei, papit saavat kuukausipalkkaa. Eiks niiden pitäisi kirjoittaa näistä? ... Tähän ei tullut enää mitään vastausta.

Oma näkemykseni näistä juhlista on, että ne voi oikeastaan ymmärtää vain yksityisten ihmisten ja vapaiden ryhmien vapaina tekoina. Me olemme tarvinneet menneinä vuosisatoina ja vuosituhansina kirkkoja ja kiinteitä ryhmiä, mutta koen nyt vahvasti, että etenkin näiden pääsiäisen jälkeisten juhlien todellisuus on juuri vapaan ja aidon ihmisminän ja vapaiden yhteisöjen syntyminen. Vapaa yhteisö tarkoittaa, että se luodaan aina uudelleen. Ja se on kaikille vapaa ja avoin.

Luvut 40, 50 ja 60 voimme ymmärtää myös seuraavasti. 4 on ihmisen maadottuminen tämän aineelliseen maailmaan. 5 on nykyajan kehitysdynamiikkaa, muutosta ja sen kamppailua. 6 on tulevaisuuden miehisen ja naisellisen, maan ja taivaan tasapainon uuden enkelimaan luku. Se on myös kehon ja hengen tasapaino. Kun Paavali kirjeissään puhuu Uudesta Aatamista, se tarkoittaa Kristuksen uudistamaa fyysisen kehon henkistä perusmuotoa. Corpus Christi tarkoitaa tämän hengen fyysisyyden ja hengen henkisyyden yhteissointia, sitä että meidän kehomme alkavat soida ... hengen säveliä.

 

Ti 20. kesäkuuta: kesäpäivänseisaus

Vuoden pisin päivä tänään. Päivä melkein voittaa yön ja jää kuin hetkeksi kellumaan taivaalle yön pisimmällä hetkellä. Tämä on hyvä aika katsella ympärilleen ja tutkailla missä eri asiat ovat ja miten ne ovat suhteessa keskenään tänä tasapainon hetkenä. Meditaatio ja improvisoiva taide ovat myös tänä iltana paikallaan.


Su 19. kesäkuuta: Kosminen helluntai Kaksosissa

Kosminen helluntai on päivä, jolloin Aurinko on 
2 astetta Kaksosissa. Se on sama aspekti,taivaskappeli.jpg joka vallitsi ensimmäisen helluntain aikana 24. toukokuuta vuonna 33, jolloin "pyhä henki" laskeutui opetuslapsille. Se oli kosmisen Kristus Minä olen -liekin manifestoitumista yksittäisille opetuslapsille. Silloin tuon liekin kykeni vastaanottamaan 12 tarkoin valittua ja koulutettua henkilöä. Nyt Kristuksen toisen tulemisen aikaan tämä jumalallisen liekin vastaanottaminen on mahdollista kaikille ihmisille, koko maapallolla.

Kaksi astetta Kaksosissa on täsmälleen päinvastaisella puolella maapalloa kuin galaktinen keskus, joka sijaitsee 2 astetta Jousimiehessä.

Tämän konstellaation vaikutus jatkuu edelleen. Se oli tänä vuonna hyvin voimakas, koska pääsiäisen myöhäisen ajankohdan takia usea juhla sattuu lähelle toisiaan ja edellisen viikon kuunpimennys ennakoi ja vahvisti Maan harmonista kosmista energiaa. Nyt on hyvä aika kulkea luonnossa ja katsella sen tämänvuotista harvinaista vehreyttä tuorein silmin, katsella illalla tähtitaivasta ja jutella ystävien kanssa.

 

To 16. kesäkuuta - Kaksosten aika alkaa

Tänään: Aurinko saapuu Kaksosiin. Tunne 
itsesi itsessäsi, tunne itsesi lämmössä, tunne 
itsesigemini_a__e.jpg Aatamin ja Eevan kommunikaatiossa. Kaksosten enkelikunta on serafit, ikirakkaudenhenget. Heidän luomaansa ihmiskehossa on hartioiden alue, joka lähes meillä kaikilla on niin jumissa.

Miten saan kesän lämmössä, kesän rakkaudenlämmössä hartiani ja olkapääni jälleen liikkeeseen?

Erään vanhan kuvan mukaan voit kuvitella Aatamin toisen olkapääsi yhteydessä ja Eevan toisen. Sisäisen Aatamin ja Eevan meissä on tasapainotuttava jotta uutta voi muodostua.

Varsin ihastuttava naisellinen Kaksos-kuva on täällä.

 

Ke 15. kesäkuuta - Pyhä maa

Täysikuu 29 astetta Härässä. Aineellinen maailma, kosketa Pyhää Maata paljain jaloin. Kun asenteesi on oikea, mikä tahansa voi muodostua Pyhäksi maaksesi.

 

Su 12. kesäkuuta, helluntai. Lasten siunaaminen

Tällöin Auringon ollessa 26 astetta 
sideerisessä Härän merkissä, eli siis 
nykyisen tilallisenchrist_blessing_children.jpg todellisuuden mukaan, Jeesus siunasi tuolloin vastaavan konstellaation vallitessa 17. toukokuuta vuonna 32 tuhansia lapsia.

Tässä siunauksessa maailmanviisaus Sofia oli ja on voimakkaasti mukana luoden syvää yhteyttä äitien (tai molempien vanhempien) ja lasten välillä.

Myöhemmin tuona iltana Jeesus kymmenen pyhän naisen kanssa ja jatkaa opetustaan naisten (ja luonnollisesti myös miesten sisäisen feminiinisen puolen) ja lasten yhteydestä.

Meditaatio: Miten minä voin siunata ja pyhittää maailmanviisauden avulla oman olemukseni naisellista puolta ja suojelle lastemme viattomuutta, samoin kuin oman sisäisen lapseni voimaa itsessäni.

Tämä sunnuntai on myös helluntaipäivä. Silloin maailmanviisaus Sofia laskeutuu (inkarnoituu) opetuslasten yhteistä sielullisuutta kantavaan Neitsyt Mariaan niin syvästi, että eetterimaailmaan helatorstaina noussut Kristus kykenee lähettämään tämän yhteisen Maria-Sofian kautta jokaiselle opetuslapselle yksilöllisen hengen liekin.

Sen seurauksena opetuslapsista tulee apostoleja, jotka kykenevät nyt jokainen opettamaan yksilöllisesti, eivätkä vain samaan henkiseen perinteeseen liittyviä ihmisiä, vaan he pystyvät kulkemaan jokainen omaa yksilöllistä tietään maailmassa.

Juhlan yksi suuri merkitys on, että eetterimaailmassa Kristuksen teot toistuvat todellisina vuodenkierrossa. Osalllistumalla juhlaan me vahvistamme myös koko maan eetterivoimia ja henkisyyttä.

Meditaatio: Miten hengen liekki loistaa minussa. Mitä henkisyyttä minä opetan lähimmäisilleni ja maailmalle.

 

To 9. kesäkuuta: Taivaaseen astuminen

Aurinko 23 astetta Härässä: Kristuksen
taivaaseenastuminen. Varhain aamulla Kristuskristus_gr_700.jpg esitteli armoitetun Neitsyt Marian opetuslapsille heidän edustajanaan ja heidän yhteisönsä keskuksena.

Auringon kohotessa korkeammalle taivaalla Kristus jatkoi matkaansa Öljymäelle ja nousi sen huipulle tulleen koko ajan yhä säteilevämmäksi, lopulta keskipäivän aurinkoakin loistavammaksi - ja katosi sitten tähän säteilyyn.

Matthias Grünewaldin Ylösnoussutta Kristusta kuvaava maalaus näyttää selvästi Kristuksen haavat uusina keskuksina Kristuksen henkisen voiman virtaukselle.

Venuksen hallitsemassa Härän maamerkissä näemme, miten rakkautemme ihmiskuntaa ja maan luonnonhenkiä kohtaan voi tuoda meidät yhä lähemmäksi näitä orgaaneja, joista Kristus-tahto virtaa yli Maan.

 

Pe 3.6. Maria Magdaleenan kääntyminen - seitsemän demonia

Kuu oppositiossa Pluton kanssa 11 astetta 55 minuuttia Jousimiehessä. Tämä oli Maria Magdaleenan toisen ja lopullisen kääntymisen aspekti 26. joulukuuta vuonna 30.

mm.jpg

Golgatan mysteeriin saakka Kristus saattoi parantaa vain vaikuttamalla ihmisiin ulkoapäin. Noina aikoina ihmisen astraalikeho oli tiivistynyt syntiinlankeemuksen vähittäisen prosessin johdosta siinä määrin, että se oli irtaantunut planeettavoimien sisäisesti kantavasta vaikutuksesta, ja planeettahengistä, siis hyvistä voimista. Sen seurauksena astraalikehoon oli muodostunut "tyhjää" niille alueille, joissa ihmistä ohjaavat planeettahenget eivät enää vaikuttaneet. Näissä "tyhjissä" kohdissa saattoivat vastavoimat asustaa.

 

Ke 1.6. kesäkuun alku Härässä ja uusikuu

Aurinko on Härässä ja siirtyy Kaksosiin 16.6. Neptunus kääntyy taantumaan 4.6. ja jatkaa sitä aina marraskuuhun saakka.

Keskiviikkona 1.6. on uusikuu ja osittainen 
pimennys 16 astetta Härässä Aldebaraninaldebaran_taurus.jpg kohdalla, joka on Persian kuninkaallinen tähti.

16. astetta Härässä on paratiisikonstellaatio, joka voi luoda todella hienoja energioita.

Istutusaika on 3.-15. kesäkuuta. Lisätietoja Kylvö- ja korjuukalenterista,www.rihu.net

Kesäkuun hyve: Kärsivällisyys ja kestävyys johtavat uskollisuuteen.

Ensi viikonvaihteessa on kukkapäivät sunnuntaihin klo 11 saakka, joten lauantai ja sunnuntain aamupäivä ovat erinomaista aikaa kaikkeen kukkien kanssa työskentelyyn.

Ma 23.5. Venus ja Mars vahvistavat toisiaan

Venus konjunktiossa Marsin kanssa. Valmistaudumme jo Venuksen suureen konjunktioon Auringon kanssa vuonna 2012. Venus on karmallisen ryhmämme äiti, joka liittää meidät kohtalomme sukuun.

Mars korkeimmassa aspektissaan voi 
tuoda meille puheen totuutta, äänen 
voimaa. madonna_terranuova.jpgYhdessä Venus ja Mars voivat vaikuttaa voimakkaasti.

Tähän aspektiin liittyvät vahvasti Jeesus-lasten kohtalot: Luukkaan evankeliumin Jeesuksen syntymä, Matteuksen evankeliumin Jeesuksen kuolema (Salomo-Zarathustra-viisaus), Luukkaan evankeliumin Marian eli Jeesuksen biologisen äidin syntymä.

Venus-rakkauden ja -yhteisöjen ja Marsin ilmaisuvoiman vahvistaessa toisiaan voimme tänään kokea myös sellaisia kohtalon viestejä, jotka ovat elämän tanssissa olleet jäämässä unohduksiin. Nyt on hyvä kuunnella, millaisia viestejä 
elämä tuo esiin.

Juuri tässä rakkaudellisen Venuksen ja ennen niin sotaisan Marsin yhteisvaikutuksessa on myös mahdollista valmistautua ymmärtämään Matteuksen ja Luukkaan evankeliumien Jeesus-kertomusten todelllinen tausta. Kristuksessa kuitenkin evankeliumien neljän eri tien tai Jeesuksen kahden eri syntymälinjan Jeesus-lasten voimat yhtyvät, niinkuin neljän evankeliumin tiet yhtyvät Apostolien tekojen helluntai-kokemuksessa.

Oheisessa Rafaelin Madonna Terranuovassa on madonna, kaksi Jeesus-lasta ja nuori Johannes Kastaja ristisauvansa kanssa.

 

La 21.5.

Merkurius konjunktiossa Marsin kanssa 21 astetta Oinaassa. Aurinko oli tässä asemassa Oinaassa silloin kun Maria Magdaleena voiteli Jeesuksen viimeisen kerran 1. huhtikuuta 33. Tässä voitelussa me näemme Maria Magdaleenan sielun antaumuksen (Oinas) vastakohtana Juudaksen sielun levottomuudelle.

Merkuriuksen parantavat voimat Maria Magdaleenassa ja Juudaassa vaikuttavat kielteiset Mars-voimat kohtaavat toisensa.


Ti 17.5. Wesak-täysikuu

Täysikuu 2 astetta Härässä. Härän 
merkin täysikuuta on kutsuttu 
Wesak-täysikuuksi,wesak.jpg jolloin Buddha ja Kristus tulevat aktiivisiksi maailmassa ja uudistavat siunauksen.

Aurinko 2 astetta Härässä. Neitsyt Maria ottaa vastaan ensimmäisen sakramenttinsa Pietarilta, kolme viikkoa Ensimmäisen ehtoollisen jälkeen. Se on merkittävä tapahtuma, koska kiirastorstain ehtoollisella vain opetuslapset - miehet - saivat ehtoollisen sakramentin.

 

Ma 16.5. Aurinko siirtyy Härkään.

Hyve: Sisäinen tasapaino muuntuu edistykseksi.
Meditaatio: Maailmanajattelu ajatelkoon minussa.
Tällä meditaatiolla on tahtoa kehittävä vaikutus.

Ma 9. toukokuuta - Jeesus parantaa Jairuksen tyttären

Merkurius konjunktiossa Venuksen kanssa 27 astetta Kaloissa. 
Tämän päivän konjunktion jeesus_parantaa_jairuksen_tyttaren.jpgneliö oli Merkurius-Venus -konjunktio, joka vallitsi Salomen toisen herättämisen aikaan. Salomen isä oli Jairus, joka oli Kapernaumin synagoogan johtaja.

 

Ke 4. toukokuuta, Jeesus ja Nicodemos

Aurinko 19 astetta Oinaassa. Tässä asemassa tapahtui Jeesuksen keskustelu Nikodemos -nimisen fariseuksen kanssa 9. huhtikuuta vuonna 30.

Keskustelu tapahtui pian Jeesuksen kolmen vuoden toiminnan 
alussa. Se tapahtui "yöllä" eli jesus_nicodemos_pieni.jpgmeditaatiotilassa. Nikodemos kohtaa meditaatiossa Jeesuksen (Joh. 3, 1-21) ja tunnistaa hänet Jumalan lähettämäksi opettajaksi. Jeesus taas nimittää Nicodemosta Israelin opettajaksi (yhteys kansanhenkeen, korkea vihkimystaso) ja opettaa hänelle hyvin syvällisiä. Nikodemoksesta, joka oli myös suuren neuvoston jäsen, tuli näin Jeesuksen seuraaja.

Myöhemmin Nikodemos on tiiviisti mukana tapahtumissa. Viimeinen ja uusi ensimmäinen ehtoollinen tapahtuvat hänen ja Josef Arimatialaisen omistamassa vanhassa kulttirakennuksessa, joka ei ole se Coenaculum, jota nykyisin esitellään, mutta samalla alueella. Samoin nämä kaksi tulevat yhdessä pyytämään Jeesuksen ruumista haudattavaksi ristinkuoleman jälkeen.

Meditaatioaihe: Miten oppinut (fariseus) minussa voi tunnistaa Jumalan lähettämän opettajan?

 

Ti 3. toukokuuta

Tänään on uusikuu. Odota odottamatonta syvistä vesistä. Tässä merkissä, kun Pietari tarvitsi rahaa temppeliveron maksuun, Jeesus neuvoi häntä menemään kalastamaan. Ja kävi niin kuin Jeesus oli ennustanut: ensimmäisen kalan suussa oli kolikko, jolla Pietari maksoi heidän kummankin veron.

Aurinko 17 astetta Oinaassa. Kristuksen ilmestyminen 
Emmauksessa.christ_288_alfaetomega.jpg

Tänä aikana me kuljemme 40 päivän aikaa Kristuksen ylösnousemuksesta taivaaseenastumiseen. Näitä päiviä luonnehtii erityisesti ylösnousseen Kristuksen läheinen yhteys (kommunio) opetuslapsiin ja pyhiin naisiin. Tämä kommuunio on itse asiassa se tila, johon klassinen jumalanpalvelus päätyy: evankeliumi - uhri - muuntuminen - kommuunio.

Käytännössä nämä vaiheet tarkoittavat, että avautuminen henkiselle sanomalle luo minulle yhteyden maailmansanaan, Kristukseen - tai maanhenkeen käsitettynä siksi henkiseksi voimaksi, joka on yhteydessä kaikkeen siihen, mitä koko maan ja ihmiskunnan yhteiseen olemassaolon kuuluu.

Yhteydelle Kristukseen on huomattavan useita erilaisia ja on tärkeää huomata, että ne eivät ole toisensa poissulkevia. Jos verrataan nykyihmisen ja Kristuksen seitsenkertaista olemusta, niin Kristuksella nuo olemustasot ovat täydellisiä, mutta ihmisellä on käytännössä neljä epätäydellistä järjestelmää. Se aiheuttaa sen, että meidän on vaikeaa ymmärtää mitä kaikkea Kristus on. Meidän epätäydellisen ymmärryksemme takia voidaan kiistellä, onko Kristus sitä tai tätä, vai ei. Hän on meitä niin paljon edellä, että turvallisesti voi sanoa hänen olevan kaikkea sitä, mitä me suinkin voimme kuvitella hänen olevan.

Seuraavassa neljä alinta olemuksellista yhteystasoa Kristukseen:

Kommuunio Kristuksen fyysisen kehon eli ylösnousemuskehon kanssa - leipä. Tätä on aluksi vaikea ymmärtää, koska me katsomme nykyminuudesta fyysiseen kehoon alaspäin. Mutta Kristuksen ylösnoussut ja henkistynyt fyysinen keho on hänen minuutensa täydellisesti täyttämä ja muuntama ja siksi hän myös ON fyysisessä kehossaan täydellisesti.

Kommuunio Kristuksen elämänruumiin eli eetteriruumiin kanssa. Samoin kuin henkistyneessä fyysisessä kehossaan, Kristus on minuudellaan läsnä myös henkistyneessä ja ajassa elävässä eetterikehossaan, joka sisältää Kristuksen elämänvaiheiden sykkeen jatkuvassa tai tavallaan ikuisessa elämänvirrassa. Tähän Kristuksen elämänvoimakehon sykkeeseen ajan virrassa perustuvat vuotuiset juhlapäivät. Tätä on nimitettu Ikuiseksi evankeliumiksi.

Kommuunio Kristuksen astraali- eli sielukehon kanssa on kuvakielellä ilmaistuna Johanneksen ilmestyksessä. Tätä on nimitetty henkisesti Ikuiseksi apokalypsiksi. Se on sikäli vaikea käsite, että meidän luterilaisessa kirkossamme siitä ei ole mitään käsitystä, joten siihen joutuu hieman sisäisesti totuttelemaan. Yksinkertaisesti sanottuna: lukiessani Johanneksen ilmestystä luen Kristuksen astraalikehoa, kun evankeliumeja lukiessani pääsen yhteyteen lähinnä Kristuksen eetterikehon kanssa.

Kommuunia Kristuksen minuuden kanssa - Viini. Viini on aurinkovoimien kypsyttämää maan nestettä, vettä. Kristuksen henkiset aurinkovoimat vaikuttavat nyt maan piirissä. Nykyaikana ehtoollisviinissä ei enää tarvita alkoholiprosessia, joten jokunen vuosi sitten esillä ollut ajatus luterilaisen kirkon ehtoollisviinin korvaamisestä suomalaisella herukkaviinillä olisi ollut aivan hyvä, ja vieläpä mehuna minun mielestäni. (Kristiyhteisössä käytetään vedellä laimennettua biodynaamista rypäletäysmehua. Itse en kuitenkaan koe mitään syytä siihen, miksi suomalainen marja ei kävisi. Tulihan kalevalainen Marjattakin raskaaksi puolukasta, joka on niin suomalainen marja).

Lisäksi Kristuksella on korkeampia olemuspuolia, jotka aikanaan avautuvat myös ihmiselle. Sanskritiksi manas, budhi ja atma. Kristuksen oma varsinainen minä on enemmän näillä tasoilla.

Ke 27. huhtikuuta, Maria Magdaleena suorittaa viimeisen voitelun

Aurinko on 27 astetta Oinaassa. Tämä tähtiasetelma vallitsi silloin kun Maria Magdaleena astui huoneeseen, jossa Jeesus puhui lähestyvästä kuolemastaan ja pettämisestään. Kaikki ovat sanoinkuvaamattoman surullisia.

Maria Magdaleena heittäytyy Jeesuksen 
jalkoihin ja voitelee ne kallisarvoisella öljyllä. 
Sitten hänmaria_magdaleena_voitelee_jeesuksen_jalat_n_220.jpg kuivaa Jeesuksen jalat hiuksillaan. Juudas toruu häntä siitä, mutta Jeesus taas nuhtelee Juudasta ja petosprosessi lähtee liikkeelle.

Matteuksen evankeliumin mukaan Jeesus sanoo: "Totisesti: kaikkialla maailmassa, missä ikinä evankeliumin sanoma julistetaan, tullaan muistamaan myös tämä nainen ja kertomaan, mitä hän teki" (Matt. 26, 13).

Nuo sanat ovat piirtyneet ikuisesti enkeleiden maailmaan. Mutta Juudas meni kirjanoppineiden ja fariseusten luo ja myi Jeesuksen 30 hopearahasta. Nämä tapahtumat voivat antaa aihetta miettiä, mihin meidän oma hartautemme (Oinas) kohdistuu.

 

Pitkäperjantai - lauantai 22.-23. huhtikuuta

Venus konjuntiossa Uranuksen kanssa. Venus auttaa ihmistä löytämään hänen kohtaloonsa kuuluvat veljet ja sisaret. Uranus taas työskentelee odottamattomilla ja jopa järkyttävillä tavoilla. Tämä aspekti vallitsi silloin, kun Kristus herätti korkean vihityn Lasaruksen kuolleista ja toi hänet entistä huomattavasti läheisempään yhteyteen opetuslastensa piirin kanssa.

Tämä aspekti vallitsi myös toisen 
maailmansodan eräänä ratkaisupäivänä 
6.6.1944.lasaruksen_herattaminen_200kehys.jpg

Jeesus herätti Lasaruksen kuolleista 26. heinäkuuta vuonna 32 nykyisen ajanlaskun mukaan. Kristuksen kautta Lasarus vastaanotti Pyhän hengen seitsemän lahjaa eetteriruumiinsa siemenimpulsseiksi.

Kuljettuaan kuoleman kautta Lasarus oli nähnyt henkiseen maailmaan ja kokenut hengen mysteerit taivaan korkeuksissa ja alisen maailman syvyyksissä. Näitä kahta maailmaa edustivat Kristuksen maahan valuvat kyyneleet ja hänen henkisen ukkosen kaltainen äänensä: "Lasarus, tule ulos!" yhdessä ne kutsuivat Lasaruksen takaisin Valon valtakunnasta syntyäkseen uudelleen maan päälle uuteen tehtävään.

Eikö rakkauden olemus kutsu meitä joka hetki?

Kyynelten lahja on täydellinen uhri, kirjoittaa Powell, meidän herätessämme Kristuksen ja Sofian läsnäoloon ikuisessa nykyhetkessä. Lasarus matkasi alisen maailman läpi. Sen kohtaaminen Kristuksen kanssa teki ylöskohoamisen mahdolliseksi.

Negatiivinen Venus lähtee sotaan ja tuhoaa. Positiivinen Venus kulkee rauhaan Uranuksen uusien imaginaatioiden ohjaamana.

Tiistai 19. huhtikuuta

Kun Aurinko on neljä astetta Oinaassa Jeesus esittää haasteen fariseuksille. Nämä vahvat "Voi teitä" -lauseet kaikuvat meidän aikaamme saakka erityisesti tänään Marsin (sana) ja Saturnuksen (kosminnen muisti) ollessa edelleen lähes toisiaan vastassa taivaalla:

He köyttävät kokooon raskaita taakkoja ja 
sälyttävät ne ihmisten kannettaviksi, mutta 
itse hejeesus_ikoni_200_keh.jpg eivät halua niitä sormellaankaan liikauttaa. Kaiken minkä tekevät he tekevät vain siksi, että heidät huomattisiin.

Voi teitä, lainopettajat ja fariseukset! Te teeskentelijät! Te maksatte kymmenykset jopa mintusta, tillistä ja kuminasta, mutta laiminlyötte sen, mikä laissa on tärkeintä: oikeudenmukaisuuden, laupeuden ja uskollisuuden.

Te olette kuin kalkilla valkaistut haudat. (Matt. 23)

Nämä sanat jylisivät Jumalan karitsalta vähän ennen hänen suurta uhriaan Oinaassa, joka on hänen oma merkkinsä, Karitsan tähtikuvio.

Tiistaina on hyvä mietiskellä missä ovat meidän aikamme fariseukset itsessämme tai muissa. Ehkä silti vieläkin tärkeämpää on mietiskellä sitä, miten Kristuksen Oinaan voima vahvistuu Marsin sanan voimalla ja Saturnuksen kosmisen muistin voimalla. Kristus kuvataan useimmiten lempeänä, mutta hänessä on samalla kosmisten voimien koko kirjo.

 

Torstai 14. huhtikuuta

Tänään on Aurinko 29 astetta Kaloissa. Tämä onkin erikoisempi asema. Se vallitsi silloin kun Pietari 19. maaliskuuta vuonna 31 nykyisen kalenterin mukaan sai "Avaimet". Avainhan on juuri Pietarin tunnusmerkki, kuten olet varmaan huomannut, jos olet tiiraillut tarkemmin Helsingin tuomikirkon katolla olevia apostoliveistoksia.

Matteus kertoo (16, 15-19) miten 
Jeesus opetuslapsineen oli vetäytynyt 
vuorille. Aamulla Jeesus pieterin_avaimet_200.jpgtulee heidän luokseen ja kysyy kuka hän opetuslastensa mielestä on. Pietari näki Jeesuksen majesteettisuuden ja julisti, että sinä olet Kristus, Elävän jumalan poika.

Silloin Jeesus nimitti Pietarin Kallioksi, jolle hän rakentaa kirkkonsa, jota "eivät tuonelan portit voita". Lisäksi Jeesus lupaa antaa Pietarille taivasten valtakunnan avaimet. "Minkä sinä sidot maan päällä, se on sidottu taivaissa, ja minkä sinä vapautat maan päällä, se on myös taivaissa vapautettu."

Robert Powell kirjoittaa, että taivaan valtakunnan avaimet merkitsevät voimaa, joka virtaa Isän valtakunnasta ja joka pystyy vartioimaan alisen maailman voimia, jotka kohoavat ylös kuuchakran eli juurichakran kautta. Powellin mukaan nämä ovat kaksi avainta, jotka päällekkäin asetettuna muodostavat ristin, ja jotka nyt tarjotaan koko ihmiskunnalle pitämään pahan voimat alisella puolella.

"Tämä on päivä miettiä sisäisiä voimiamme ja sanoa 'Ei' harhaanjohtaville voimille."

 

Su 10. huhtikuuta

Aurinko 25 astetta Kaloissa. Tämä aspekti vaikutti neljäntuhannen ravitsemuksessa (Matt. 15, 29-39). Seitsemän leipää ja seitsemän kalaa jaettiin neljälletuhannelle ihmisille ja kun kaikki olivat syöneet vatsansa täyteen, kerättiin tähteistä seitsemän täyttä koria leipää.

Meillä on seitsemän chakraa ja myös olemuksemme on seitsenkertainen: fyysinen keho, eetterikeho, astraaalikeho, minä, manas, budhi ja atma. Nämä viimeiset kolme korkeampaa olemuspuolta, joiden kehitys on vasta alussa, voidaan nimetä myös henkiminä (tai korkeampi itse), elämänhenki ja henki-ihminen.

Me kehitymme ajan virrassa ja kulussa. 
Puhdistaessamme kehojamme chakramme 
heräävät kristus_4000_ruokk.jpghavaintovälineiksemme ja silloin kohottunut havaintokykymme tuo meitä lähemmäksi Kristusta. Silloin myös tarvitsemme vähemmän ravintoa suoraan elementaarisesta maailmasta ja itse asiassa meidän sisäisestä toiminnastamme tulee ravintoa elementaariselle maailmalle, seitsemän koria jää vielä yli sen jälkeen kun olemme tulleet ravituiksi Kristuksen voimalla.

Salomon sananlaskujen mukaan Sofian temppelissä on seitsemän pilaria. Ne ovat Maan koko kehityksen seitsemän vaihetta, Maan seitsemän inkarnaatiota. Vasta ne muodostavat tämän maailmanviisaus Sofian koko temppelin. Nyt me työstämme niistä keskimmäistä eli neljättä. Olemme Maan neljännessä inkarnaatiossa, joka kaikista seitsemästä on myös aineellisin. Maan edelliset inkarnaatiot ovat olleet aineellisuudeltaan pehmeämpia ja "ohuempia" ja tulevat inkarnaatiot tästä eteenpäin alkavat henkistyä. Aste asteelta Maa kohoaa henkisemmälle tasolle. Jotta se on mahdollista Kristuksen täytyi tulla Maan päälle ja elää ihmisenä, sillä muuten meidän ihmisolemukseemme ei olisi voinut tulla kykyä vaikuttaa kehittävästi ja kohottavasti koko Maan henkistyvään kehitykseen. Se mahdollisuus meissä "Kristus meissä".

Neljäntuhannen ruokkimiseen sisältyy paljon näkökohtia, mutta yksi on tämä, jossa sunnuntai-aurinko loistaa 25 astetta Vesimiehen voimassa: Ottaessamme vastaan Kristuksen opetuksen chakramme harmonisoituvat ja ravitsemuksemme tulee yhä kosmisemaksi. Saamme yhä enemmän ravintoa suoraan Eläinradasta ja Auringosta ja tämän uuden henkisen ravinnon työstäminen luo meissä ylimäärää, jonka me lahjoitamme koko Maan kehitykselle, Maan luonnonhengille ja elementaarisille voimille.

Tätä muun muassa tarkoittaa Kristus pelastajana. Sen oikea merkitys ei ole jotain itsekästä minun pelastumistani jostain ja muiden jättämistä ulkopuolella, vaan päinvastoin pelastus henkisessä merkityksessä ja Kristuksen merkityksessä tarkoittaa, että myös meistä Kristuksen seuraajina voi tulla valon ja ravitsemuksen lähteitä kaikille Maan olennoille.

- Matti Kuusela

 

 

Ke 6. huhtikuuta

Aurinko on tänään konjuntiossa Jupiterin kanssa, Kalojen tähtikuviossa. Kun Kaloissa on nyt useita planeettoja, Merkurius, Aurinko, Jupiter, Mars ja Uranus, se merkitsee suurta kosmisen rakkauden virtaa maahan.

Tämänpäiväinen Jupiterin ja Auringon konjunktio kutsuu Neitsyt Mariaa, joka syntyi Aurinko-Jupiter-konjunktion aikana. Hän on sama yksilöllisyys, joka oli myös Saban kuningatar, joka viisaudessa oli vielä suurempi kuin Salomo.

Korkein esimerkki Auringon ja Jupiterin merkityksestä on se, miten alkuhelluntaina jumalallinen Sofia liittyi Neitsyt Mariaan. Tämä on päivä nähdä henkinen viisaus jokaisessa ihmisessä, mikä on myös meidän kaikkien tulevaisuus.

 

To 31. maaliskuuta

Aurinko 15 astetta Kaloissa. Viiisauden kuuntelemisen päivä. Matteuksen evankeliumin Jeesus-lapsen syntymä. Hänessä vaikutti korkea Zarathustra-sielu, jota kuninkaat tulivat kumartamaan.

 

La - su 26. - 27. maaliskuuta: rakkauden ja viisauden liitto

Venus konjunktiossa Neptunuksen kanssa 4 astetta Vesimiehessä.

Tämä on mitä positiivisin aspekti. Neptunus voi luoda korkeita ihanteita ja Venus voi johtaa meidät karmallisen ryhmämme yhteyteen. Hieno esimerkki Venuksen ja Neptunuksen konjunktiosta oli Kaanaan häät, joissa Kristus toi jumalallisen rakkauden tulen viisauden veteen.

Siinä voimme nähdä myös Logoksen (Kristus) ja Sofian (maailmanviisaus, Kristuksen henkinen morsian) vuorovaikutuksen mysteerin. Kaikki jotka joivat tuota muuntunutta viiniä, täyttyivät jumalallisen rakkauden voimalla ja kokivat uuden Kristus-yhteisön.

Viikonlopun aikana voimme kokea erityisen voimakkaasti, miten Kristus ja Sofia auttavat meitä tulemaan olennoiksi, joissa viisaus ja rakkaus liittyvät toisiinsa.

Koen erityisen ihmeellisenä sen, että irlantilainen enkeliopettaja Lorna Byrne on Suomessa juuri nyt lauantaina. Kutsunkin kaikkia enkelisieluja osallistumaan sisäisesti enkeleidensä kanssa tuohon kahden tunnin tapahtumaan, joka alkaa klo 14 Kulttuuritalolla.

Kun Krituksen ensimmäisessä tulemisessa perustettiin henkisesti yksilöllisen ihmisminän voiman läsnäolo, on hänen toisen tulemisensa teema "me", eli vapaiden minä-ihmisten yhteisö. Se on "me", jonka jokainen voi kokea vain itse, oman rakkautensa pohjalta suhteessa muihin. Siksi tuo uusi Kristus-me ei ole rajattu yhteisö, vaan täydelliseen vapauteen perustuva rakkauden yhteisö, jota me nyt alamme valmistella.

- Matti

 

Ma 21. maaliskuuta

Aurinko konjunktiossa Uranuksen kanssa 5 astetta Kaloissa. Jeesuksen ja hänen vanhempiensa pako Egyptiin tapahtui Aurinko-Uranus-konjunktiossa Kalojen merkissä.

Missä on meidän turvapaikkamme tänään? Sydän-auringossa?

Kateuden kiihdyttämän materialismin täyttämä Herodes pelkäsi suuresti Messiaan syntymää, Uranuksen uudistavaa voimaa. Vapahtaja uhkasi Herodeksen egoismia. Yöllä enkeli neuvoi Joosefia etsimään turvapaikkaa - sydän ottaa vastaan ohjausta henkisestä maailmasta. Vielä puolustuskyvytön uusi meissä turvaa.

La 19. maaliskuuta

Täysikuu 4 astetta Kaloissa. Kuu on radallaan lähinnä Maata olevassa pisteessä, joten täysikuu näkyy tavallista suurempana, yhtä suurena viimeksi 90-luvun alussa.

Jeesus parantaa kaksitoista miestä, joiden kädet ovat halvaantuneet erilaisista työhön liittyvistä syistä. Hän sivelee heidän käsiään yhä uudestaan elvyttääkseen niiden elämänvoiman.

Päivän aihe on yhteydessä tahdon ongelmiin, sen kykyyn toimia. Tahdon parantuminen lähtee lämpimästä, kärsivällisestä ja läheisestä sivelystä, jonka suorittaa ihminen, joka on täynnä elämää ja jonka sydän on täysi. - Ketä sinä voit hyväillä, kuka hyväilee sinua?

Venus oli tässä asemassa 4 astetta Kaloissa Viidentuhannen ruokkimisen ja Veden päällä kävelyn aikana. Voimme miettiä, ravitsemmeko me ystäviämme, perhettämme ja yhteisöämme Kalojen rakkauden ravinnolla ja missä me kykenemme tyynnyttämään lähimmäisten myrskyjä.

 

Pe 13. maaliskuuta

Merkurius vastapäätä Saturnusta, 20 astetta Kaloissa. Merkurius oli tässä asemassa ristiinnaulitsemisen ja tuonelaan laskeutumisen aikana - Merkuriuksen elävä ajattelu ja liike Saturnuksen suurta kosmisuutta ja ikialkuvoimaa vastassa.

Kosmisia ajatuksia virtaa nyt meidän maailmaamme etsien ihmisajatuksia, jotka tahtovat työskennellä niiden kanssa. On meidän kosmisen laajentumisemme aika: voimma valita laajemman kosmisen näkökulman tai kutistumisen Tuonelaan.

Merkurius Saturnuksen oppositiossa antaa mahdollisuuden intellektuaaliseen selkeyteen kosmisuuden ja yksilöllisyyden vastakkaisuudessa, joka antaa mahdollisuuden edetä samanaikaisesti sekä järjestä valoon että valosta järkeen.

 

Ti 15. maaliskuuta

Aurinko saapuu Kaloihin. Suuripiirteisyys muuntuu rakkaudeksi. Haasteena on pysyä maadottuneena todellisuuteen mystisyyden kaipuun herätessä.

 

Ma 14. maaliskuuta

Aurinko 28 astetta Vesimiehessä. Jupiter oli tässä asemassa Kristuksen kiusausten aikana ja 40. päivänä, jolloin enkelit tulivat palvelemaan häntä.

Nyt Aurinko muistuttaa meitä Vesimihestä virtaavasta Pyhän hengen vedestä, joka jatkaa virtaamistaan ihmiskunnalle maailman herätessä. Tämä herääminen on yhteydessä Jupiterin Sofia-viisauteen. Vaikka koettelemukset saattavat voimistua, parantavat vedet virtaavat siitä huolimatta. Meitä kehotetaan olemaan antamatta vastavoimien johtaa meitä harhaan, vaan keskittyä viisauteen ja rakkauteen kaikessa luomisessa. Vesimiehen sisäisen hiljaisuuden harjoittamisen avulla voi Viisaus löytää meidät.

 

Su 13. maaliskuuta. Jumalallinen viha ja rakkaus

Merkurius neliössä Pluton kanssa, 12 astetta 25' Jousimiessä. Se merkitsee ihmisajattelun (Merkurius) jännitettä suhteessa Jumalalliseen Rakkauteen tai Jumalalliseen vihaan (Pluto).

On huomattavaa, että tämä aspekti vallitsi Islannin Eyjafjallajökullin ensimmäisen purkauksen aikaan 20. maaliskuuta 2010 eli noin vuosi sitten. Jumalallista rakkautta vai jumalallista vihaa?

Jousimies on kentaurin tähtikuvio. Kentauri on kuva siitä, miten ihmisolemus hallitsee eläinvoimia. Ehkä yksi kysymyksistämme voisi olla, ratsastaako kentauri (Jousimies) heovsella vai ratsastuttaako hevonen kentauria? Ensimmäinen vaihtoehto edustaa jumalallista, tai henkistä ajattelua.

Huomionarvoista on myös, että 20. huhtikuuta eli tasan kuukausi tulivuoren purkauksen jälkeen räjähti BP:n ölynporauslautta. Tätä kirjoittaessani näyttää mahdolliselta, että öljypora osui maanalaiseen tulivuoren tavoin käyttäytyvään öljyvarastoon.

Kuudes maanalinen piiri on tulimaa. Rudolf Steinerin mukaan tuo kerros on hallitsemattomien intohimojen maailma, joka reagoi voimakkaasti ihmistahdon ylilyönteihin. Se voi työntyä mukaan fyysisiin voimiin kuten maanjäristykset, tsunamit ja tulivuorenpurkaukset. Tulimaan piiriä hallitsee henkisenä olentona Ahriman.

9.3. KRISTUKSEN HERÄÄMINEN - UUDEN ALKU: MERKURIUS JA URANUS

4.3. AVAUTUMINEN ELÄMÄN VASTAUKSILLE - Jairuksen tyttären parantaminen

28.2. AURINKO 14 ASTETTA VESIMIEHESSÄ, HENGEN UUDISTUMINEN
Rudolf Steiner ja Valentin Tomberg syntyivät Auringon ollessa 14½ astetta Vesimiehessä

25.2. KRISTUS-AURINKO JA PARANTAVAT MERKURIUS-VOIMAT
Yksilöllisen ajattelun parantavasta voimasta.

24.2. VIIDENTUHANNEN RAVITSEMINEN
Kansanjoukon ravitseminen vuorella tarkoittaa tietoisen henkisen kokemuksen muuttumista ravitsevaksi voimaksi Kristus-sydämen kautta. Meditaatioita.

21.2. KUNINKAAN VIRKAMIEHEN POJAN PARANTAMINEN
Tärkeää isyyden henkisestä ja energeettisestä merkityksestä. Isyyden parantaminen.
Jokaisessa meissä on myös isä, ainakin itsellemme, mutta myös lähimmäisillemme. 
Marsin konjunktio Neptunuksen kanssa Vesimiehessä.

10.2. JEESUS-LAPSEN ESITTÄMINEN TEMPPELISSÄ
Pappi Simeon, Asita, Buddha, jokaisen ihmisen Kristus-nimi, lapsi meissä.

4.2. JOHANNES KASTAJAN LEIMUAVA PUHE
Mitä minä viestin maailmaan. Marsin puhevoima. Kauris.

3.2. KRISTUKSEN TIETÄVÄ KATSE
Kristuksen puhdistava-parantava-vapauttava katse. Kristus parantaa riivatut. Uusikuu Kauriissa.

29.1. JOHANNES KASTAJAN MESTAUS
Aurinko Kauriissa. Johannes Kastajan mestauksen henkinen merkitys. Vapautuminen "pään" ajattelusta.

18.1. MARIA MAGDALEENAN KÄÄNTYMYS
Merkuriuksen parantavat voimat, solaarikeskus, Buddhan kahdeksankertainen tie.
Merkuriuksen ja Pluton konjuntio Jousimiehessä.