Astrosofinen kalenteri 2012

Ma 24. joulukuuta: jouluaatto

Ensimmäinen jouluajan pyhistä öistä alkaa Luukkaan evankeliumin Jeesuslapsen syntymällä.

 

Pe 21. joulukuuta

Tervetuloa talvipäivänseisaukseen ja pitkänlaskun mayakalenterin uuteen jaksoon. Plejadilaisten tietojen mukaan nyt koko aurinkokuntamme on kokonaan sisällä niin kutsutussa fotonivyöhykkeessä, joka liittää meidät sisäisesti galaktisen keskuksen sykkeeseen. Toisen näkemyksen mukaan olemme astuneet ulos kosmisen pölyn alueelta, joka on estänyt meitä ottamasta suoraan vastaan galaksimme Linnunradan keskusauringon värähtelyjä. Vielä yhden näkemyksen mukaan maan kalenteri on nyt synkronoitu niin, että olemme suorassa yhteydessä Linnunradan keskukseen eli suureen henkiseen keskusaurinkoon.

Plejadilaisen henkisen tiedon mukaan tänään päättynyt siirtymävaihe alkoi elokuussa vuonna 1987, joten kasvu nyt vakiintuneisiin korkeampiin värähtelyihin on kestänyt neljännesvuosidan.

Mitä kaikki tämä sitten todellisuudessa merkitseekään, yksi asia on varma: maailmankaikkeus voi järjestää meille uusia mahdollisuuksia, mutta se mitä näistä mahdollisuuksista seuraa, se riippuu meistä ihmisistä. Se on seurausta siitä, miten valmiita me olemme ottamaan vastaan kohonneita kosmisisa värähtelyjä ja toimimaan sen pohjalta.

Siksi me emme voi jäädä vain odottelemaan, mitä tapahtuu, vaan kaikkien meidän, jotka olemme astuneet tai tahdomme astua henkisen kasvun tielle, on jatkettava edelleen. Maailmankaikkeus ei voi harmonisoida meidän henkisiä orgaanejamme, vaan meidän on tehtävä se itse henkisten lakien ja opetusten ja oman enkelimme tai omantuntomme ohjauksesta. Uudistuneet olosuhteet voivat helpottaa tehtäväämme, mutta se on edelleen meidän tehtävämme!

 

 

Ke 19. joulukuuta

Aurinko on 2 astetta Jousimiehessä, konjuntiossa galaktisen keskuksen eli Linnunratamme keskuksen kanssa. Tätä oman Linnunratamme keskusta on nimitetty myös suureksi henkiseksi keskusauringoksi (vaikka vielä runsaat sata vuotten sitten meidän oman kosmoksemme keskuksena pidettiin yleisesti Plejadien eli Seulasten kirkkainta äititähteä Alcyonea).

Jousimiehen nuoli osoittaa kohti Linnunradan sydäntä, tai niin kuin monet kulttuurit sanovat, Maitotien sydäntä. Tämä on päinvastainen asema kuin se, joka vallitse historiallisen helluntaina aikana. Silloin aurinko oli 2½ astetta Kaksosissa ja maa oli tarkalleen galaktisen keskuksen ja auringon välissä pyhän hengen vuodattamisen eli vapaan minuuden herättämisen aikana. Kuitenkin maa, aurinko ja Linnunradan keskus olivat silloin samalla linjalla, kuten nytkin, vaikka eri järjestyksessä. Nyt nyt vallitsee auringon ja galaktisen auringon konjunktio, oli se silloin, 24. tuokokuuta vuonna 33, oppositio eli vastakkaisuus, maasta katsottuna.

 

Su 16. joulukuuta

Aurinko saapuu Jousimieheen.

 

Pe 7. joulukuuta

Tänään aurinko siirtyy Skorpionin kolmanteen dekaaniin, Käärmeenkantajaan, jota joskus nimitetään myös Asklepiukseksi, jota hallitsee Merkurius ja jolla on parantavia voimia.

 

To 6. joulukuuta: Nainin leski

Meidän itsenäisyyspäivänämme on Aurinko 18 astetta Skorpionissa. Siinä asemassa Jeesus kohtasi Nainin lesken Maronin 10. marraskuuta vuonna 30. Paikka oli Kyyhkylaakso Kapernaumin eteläpuolella. Maroni pyysi Jeesusta Jeesusta tulemaan parantamaan hänen 12-vuotiaan poikansa. Kun Jeesus opetti synagoogassa samana päivänä, siellä oli riivattu mies, joka aiheutti suurta hälyä.

Kyyhkylaakso, leski, riivattu mies ... Kun me uudistamme suhteemme maailmanminään, voi Pyhän hengen kyyhkynen löytää meidät mystisessä yhteydessä, joka vapauttaa alemman luontomme riivauksesta, Skorpioni meissä muuntuu Kotkaksi, korkeammaksi puolekseen.

Kun me alamme löytää Kristuksen, kuten Nainin leski, Pyhän hengen kyyhkynen johtaa meidät takaisin Isän luo - emmekä silloin ole enää leskiä. Muistaminen - herääminen - uudelleen syntyminen.

Tämä on hyvä päivä mietiskellä, missä määrin minä itse olen mahdollisesti leski suhteessa henkeen, tai miten mahdollisesti olen erkaantunut Isästä ja antautunut maailman väärien auktoriteettien johdettavaksi? Miten voin löytää todellisen itseni, astua Kyyhkysten laaksoon ja kutsua Kristusta parantamaan sisäisen lapseni.

Nämä kysymykset pätevät myös Suomeen, sillä myös kansakunnalla on henkinen identiteetti.

 

Ma 3. joulukuuta: Maria Magdaleenan ensimmäinen kääntymys

Aurinko 17 astetta Skorpionissa on 
Maria Magdaleenan ensimmäisenmary_magdalene.jpg 
kääntymisen asema 8. marraskuuta vuonna 30. Silloin Jeesus piti Genetsaretin järven läheisyydessä olevalla vuorella voimakkaan puheen, jossa hän kutsui kaikkia väsyneitä ja syyllisyyden raskauttamia. Magdaleena oli tullut paikalla sisarensa Martan houkuttelemana, ja Jeesuksen puhe teki häneen valtavan vaikutuksen.

Illalla läheisessä kylässä oli kutsut, joissa oli mukana Jeesus ja fariseuksia. Vastoin kaikkea sopivaisuutta Magdaleena syöksyi sinne miesten joukkoon ja voiteli Jeesuksen pään kalliilla öljyllä, mikä merkitsee että hän tunnisti henkisesti Jeesuksen messiaaksi.

Tämä Magdaleenan henkinen varmuus on hyvä esimerkki meille kaikille. Tohdimmeko me kaikista ulkoisista säännöksistä ja uskomuksista riippumatta toimia sen mukaan, minkä itse omassatunnossamme koemme oikeaksi! Samalla tänä adventin ensimmäisenä kuun päivänä (maanantaina) voi miettiä, miten avoin itse olen ottamaan vastaan henkistä opetusta, joka minua kutsuu.

 

Su 2. joulukuuta

Adventtiaika alkaa. Aurinko on Skorpionin merkissä ja tänään konjunktiossa Skorpioinin sydämen Antaresin kanssa 15 astetta Skorpionin kanssa. Antares on yksi muinaisen Persian neljästä kuninkaallisesta tähdestä.

 

Ti 27.-28. marraskuuta

Venus konjunktiossa Saturnuksen kanssa 11 astetta Vaa'assa on Neitsyt Marian syntymän asema. Venuksen ja Saturnuksen konjunktiossa meidän tekemämme henkiset päätökset todellistuvat karmallisten ryhmiemme kautta. Kokeeko sen taakkana vai siunauksena, riippuu omasta suhteestamme Saturnuksen kantamaan ikuiseen tehtäväämme.

Mars konjunktiossa Pluton kanssa 13 astetta Jousimiehessä. Tämä asema vallitsi Kristuksen kirkastumisen aikana 4. huhtikuuta vuonna 31. Pluto oli silloin täsmälleen tässä asteessa. Tänään Mars tällä samalla kohtaa rohkaisee meitä hallitsemaan alempia astraalisia voimiamme ja kutsumaan lisää valoa elämäämme.

Orfeuksen mukaan Pluton korkeampi puoli, Fanes, on luojajumala, alkutahdon lähde, rakkauden tuli, joka on meidän koko olemassaolomme taustalla: Häntä pidetään ihmeellisen kauniina, loistavana valon olentona... Fanes synnytti tyttären, Yön, jonka hän otti kumppanikseen, ja jolle hän antoi suuren voiman. Yö synnytti Fanekselle Gaian ja Uranoksen, Maan ja Taivaan. Uranokselle Yö lahjoitti korkeimman voiman.

Seitsemäntenä päivänä Jumala lepäsi ja antoi Sofialle, Äidille, tehtäväksi kehittää luomisen seitsemän pilaria. Kun me hyväksymme valon, kuten Kristus teki kirkastuksessaan, me löydämme tiemme suuren Äidin luo korkeuksissa (Sofia) ja samanaikaisesti suuren Äidin luo syvyyksissä, Äidin, joka elää alisen maailman pimeydessä. Jumalallisen rakkauden alkutahto, korkeampi Pluto, konjunktiossa Marsin Sanan voimien kanssa, joka on kaikkien luomisvoimien perustana, on tämän päivän henkinen aihe. 

 

Ma 19. marraskuuta, Johannes Keplerin kuolema

Aurinko oli 3 astetta Skorpionissa myös Keplerin kuoleman aikaan. Kun kuolinhoroskooppi on ihmisen elämän täyttymyksen ilmaisu, on mielenkiintoista todeta, miten Keplerin kuolinhoroskoopissa sekä Aurinko, Mars että Merkurius oliva Skorpionissa. Kepler oli ihminen joka pääsi tunkeutumaan maan syvyyksien ja planeettojen liikkeiden mysteereihin. 

 

Ti 13. marraskuuta: uusikuu 26 astetta Vaa'assa ja täydellinen auringonpimennys maanpallon vastakkaisella puolella.

Uudenkuun aikana kuu on pystysuunnassa auringon kohdalla, niin että kuun maata kohti oleva puolisko on kokonaan pimeässä. Kun kuu sattuu uudenkuun aikana vielä samalle korkeudelle kuin aurinko, eli se kulkee auringon edestä, syntyy auringonpimennys.

Energeettisesti auringonpimennys merkitsee, että auringon fyysisen valon myötä kulkeva henkinen valo ei valaise kuun ja maan välisen varjon käytävää, jolloin myös alemmat elementaariset olennot voivat vapaasti kulkea kuun ja maan välillä. Maan kannalta se merkitsee, että juuri kuun alemmilla olennoilla on vapaa pääsy tänne. Kun pimennys nyt tapahtuu kutakuinkin maan vastakkaisella puolella, se luonnollisesti heijastuu myös tänne. Varjo heijastuu tänne maan läpi, vaikka luonnollisesti vähemmän suorana kuin toisella puolella maapalloa.

Aurinko on 26 astetta Vaa'assa, mikä on asema jonka aikana Kristus hieman ennen erämaan kiusauksia kulki ja opetti. Suomessa Talvivaaran kaivoskatastrofi heijastaa nyt selvästi Vaan tasapainon pimeää puolta. Nyt meidän tulisi olla valmiita löytämään sekä yksilöinä että kansakuntana uusi henkinen uudistava voima henkisyyden, talouden ja luonnon välillä, mutta alempien henkisten voimien kiusaukset tarttuvat päätöksentekoprosesseihin yhä uusilla tavoilla, jotka heijastavat kuun pimeää puolta.

Uudenkuun pimeydestä on kuitenkin mahdollista syntyä uusi tietoisuus, joka kulkee kirkkaana kiusausten läpi.

 

La 3. marraskuuta

Venus 12 astetta Neitsyessä neliössä Pluton kanssa 12 astetta Jousimiehessä. Herättääkö Venus-rakkautemme Neitsyen sisäisyydessä Pluton korkeamman, henkiseen tulevaisuuteen ohjaavan voiman?

 

To 1. marraskuuta: aurinko 13 astetta Vaa'assa

Jeesus parantaa sokean. Aivan ihmiskunnan alkuperheestä saakka tapahtui suuri jakautuminen: Kainin perilliset kulkivat maailmassa silmät avoimina ja tutkivat ja muuttivat. Abelin ja käytännössä Seetin perilliset olivat avoimia henkiselle maailmalle. Niin kuin jo tuona ikivanhana aikana, jolloin Kain surmasi Abelin, yhä edelleen maailmalliset ihmiset usein suhtautuvat vihamielisesti henkiseen kokemiseen. Maallisessa mielessä sokean voimme ymmärtää tällaisena ihmisenä, joka ei ole täysin tasapainossa maallisten voimien kanssa.

Parantaessaan sokean Jeesus käyttää sylkeä ja maata - jotka tuovat mieleen viinin ja leivän. Sylki on aines, joka välittää sekä parantavia rakkauden voimia että vihan voimia, ja ihmiskunnan henkistyessä tuo syljen ominaisuus tulee yhä voimakkaammaksi. Kristuksen sylki on täynnä parantavaa rakkautta.

Maa on yhteydessä moraaliseen voimaan ja kehoihimme. Moraalisten voimien muuntama keho vaikuttaa kuoleman jälkeen koko maata kohottavasti. Epämoraalisten voimien rappauttama keho taas taas rappeuttaa myös maata.

Sokeana syntyneen tehtävä oli kuulla Hyvän paimenen sanat. Nyt sähköinen valo on vaarassa tuhota meidän henkisen näkemisemme, sähköinen ääni on vaarassa tuhota meidän sisäisen kuulemisemme.

Kainin ja Abelin henkiset linjat olivat kauan toisistaan erillään ja vasta Jeesus yhdisti nämä kaksi linjaa - omalla elämällään, omassa itsessään. Nyt kumpikin vaikuttaa meissä jokaisessa, Kainin aineellisesta maailmasta kiinnostunut ja Abelin henkisestä maailmasta kiinnostunut linja. Meidän jokaisen suurena tehtävänä on yhdistää ja tasapainottaa nämä kaksi puolta, oppia rakastamaan ja parantamaan sekä maata että taivasta.

 

Ma 29. lokakuuta: täysikuu Vaa'assa

Tervetuloa lokakuun täydenkuun päivään! Täysikuu on nyt 11 astetta Vaa'assa ja luonnollisesti vastapäätä eli oppositiossa Auringon kanssa, joka on täsmälleen toisella puolella taivaankantta eli 11 astetta Oinaassa. Se on aikamoinen pari, tiedosta Oinas ja tasapainottava Vaaka.

Tämä täysikuu on juuri vastakkaisella puolella taivasta kuin se täysikuu, joka katseli, miten Kristus vuonna 33 Jerusalemissa kantoi ristiään Golgatalle ja tuli sitten ristiinnaulituksi. Silloin kuu oli 11 astetta Vaa'assa: Vaa'an malja ja täysikuu! Ja aurinko Oinaas merkissä. Sitten Leijonan merkki kohosi itäiselle taivaalle.

Golgatan tapahtumaan verrattuna kuu ja aurinko ovat vaihtaneet paikkaa: Sillon tapahtui, nyt meidän on aika tiedostaa, kokea kärsimys ja ymmärtää mitä se merkitsee, sekä antaa uusien sydänvoimien kohota esiin Leijonan tukemana. Nyt Vaa'assa loistava Kristus-aurinko kutsuu meitä juuri ymmärtämään päämme eli Oinaan kuunvoimilla, miten oma kohtalomme liittyy maailman kohtaloon, silloinkin kun koemme olevamme jalat ja käden sidottuina. Hyväksyminen ja rakkauden kautta uudet planetaariset eli koko aurinkokunnan voimat alkavat virrata meissä! Anna ihanteittesi herätä auringon täydessä valossa!

 

Su 28. lokakuuta

Mars 20 astetta Skorpionissa oppositiossa Jupiterin kanssa 20 astetta Härässä. Mars on nyt taivaalla päinvastaisella puolella kuin silloin kun Luukkaan evankeliumin Maria vieraili serkkunsa Elisabetin luona. Nyt viisauden planeetta Jupiter on tuolla kohdalla, jossa Mars oli silloin. Jupiter muistaa tuon kohtaamisen ja Mars todistaa sitä.

Tuossa maailmanhistoriallisessa  kohtaamisessa Maria oli raskaana Jeesuksesta ja Elisabet Johannes Kastajasta. Pyhä voima täytti heidät kaikki, kun nuori Maria oli matkustanut Elisabetin luo. Johannes Kastajan sielu, Adam tai tarkemmin vanha Aatami kohtaa nyt toisessa kohdussa olevan uuden Aatamin, joka on toinen puoli hänen omaa olemustaan. Silloin kun Aatami sieluna astui maan päälle, toinen puoli hänen olemustaan, jota nimitetään myös Adam Kadmoniksi, jäi odottamaan henkiseen maailmaan, jossa hän toimi hyvin läheisessä yhteydessä Kristuksen kanssa. Ihmiskunnan maallisen alkuvoiman kantaja, Aatami - Elias - Johannes Kastaja, joka oli inkarnoitunut monia kertoja, kohtaa tämän toisen puolen itseään, joka ei ollut koskaan inkarnoitunut ihmiskehoon, ja joka sillä lailla ei ollut koskaan kulkenut syntiinlankeemuksen läpi ja oli vapaa karmasta. Näin Johannes Kastajan olemus uudistuu Jeesuslapsen kautta tämän maan päälle tuoman puhtaan paratiisillisen voiman ansiosta.

Kristus itse on hyvin lähellä tätä 
tapahtumaa (kuulen tähän koko ajan 
jatkon,krishna_nandi_big.jpg enkelinsä kanssa), mutta se 
henkinen olento, joka aktiivisesti vaikutti sekä Luukkaan Jeesuslapseen että Johannes Kastajaan, oli Buddha. Buddha oli se, joka toi heidät yhteen, ja Rudolf Steiner kertoo, miten Johannes Kastajan saarna Jordan virralla oli uudistunut Buddhan Benaresin saarna.

Alkuperäisessä Marian ja Elisabetin kohtaamisessa tulevat Sanan voimat vahvasti esiin. Puheen planeetta Mars Härässä, joka hallitsee ihmisen kurkun aluetta. Mitä maailmankaikkeus tahtoi ilmaista sillä, että Paavalin käsittein vanha Aatami ja uusi Aatami kohtaavat? Nyt viisauden planeetta Jupiter on Marsin vanhalla paikalla. Se mitä alkuperäisessä kohtaamisessa liitettiin yhteen, puhuu meille jo nyt viisautena.

Luukkaan evankeliumin Jeesuksen voimat, jotka me tunnemme intialaisesta perinteestä myös nimellä Krishna, elävöittävät edelleen meidän minuuksiamme, niin että meillä on mahdollisuus nähdä maailma puhtain voimin.

Tuossa vierailussa siis ihmiskunnan vanhin ja nuorin sielun kohtasivat toisensa, vaikka kumpikin vielä oman äitinsä kohdussa. Vanha Aatami edusti ihmiskunnan alkuperäisen jumalluomisen voimia, jotka nyt olivat tulossa loppuun. Uusi Aatami, jonka voimat Kristus aktivoi, merkitsi uusien aina fyysiseen kehoon saakka ulottuvien kehitysvoimien tuloa ihmiskuntaan, jokaiselle ihmiselle.

 

Ti 23. lokakuuta: Teokenon parantaminen

Aurinko 6 astetta Vaa'assa. Tässä asemassa 
Aurinko oli, kun Kristus paransi Teokenon 28.theokeno.jpg syyskuuta vuonna 32.

Teokeno oli yksi niistä kolmesta kuninkaasta, 
jotka vierailivat Matteuksen evankeliumin mukaan Jeesus-lapsen luona, joka syntyi 5. maaliskuuta vuonna 6 eKr. Nyt 37 vuotta myöhemmin kaksi kuninkaista oli enää elossa ja Teokeno vakavasti sairas.

Parantamisen jälkeen Jeesus, Teokeno ja toinen elossa oleva kuningas Mensor menivät Jerusalemin temppeliin, jossa Jeesus opetti mm. uhreista:

Harhaanjohtavat voimat eivät ole ottaneet haltuunsa ainoastaan ihmiskunnan temppelipalveluksia, vaan ne pystävät vallitsemaan myös ihmisissä, jos nämä sallivat alempien vaistojen vallita astraalikehossaan. Nyt ihmisminän on itse hallittava oman kehonsa temppelissä, ei enää käskyjen perusteella, vaan oman eettisen oivalluksensa ja ymmärryksensä mukaan. Niin tehdessään ihmiset myös kutsuvat puoleensa hyviä enkeleitä.

Ja nyt tulemme nykyajattelulle haastavaan kohtaan tässä Jeesuksen opetuksessa:

Nyt ei ole enää oikea tarjota alttareilla uhreiksi eläimiä, vaan pikemminkin uhrattava oman sielunsa alempia mielihaluja.

Nyt on mielenkiintoista, että eläinkunta näyttää hyppäävän yhä enemmän suoraan luonnonminästä korkeampaan minään. Siitä puhuvat lukemattomat nykyisin niin yleiset valokuvat ja videot eri eläinlajien ystävyydestä, myös lihansyöjien ja kasvissyöjien kesken.

Ihminen sen sijaan joutuu vaivalla kehittämään sielullista elämäänsä oman minuutensa johdolla. Meidän sydämemme ovat ihmistemppeleittemme alttareita, ja näillä alttareilla me tarjoamme sen parhaan mitä meillä on antaa, mutta Jeesus antaa myös mahdollisuuden uhrata se, mikä meissä ei ole tuota korkeinta, mikä on vielä kehittymätöntä. Se on asia, joka vaatii syvää miettimistä. Se siis tarkoittaa, että meidän ei tarvitse vain yksin kamppailla puutteittemme kanssa, vaan sydämemme alttarilla myös henkiset olennot olvat kanssamme ja auttavat meitä vapautumaan ja muuntumaan.

Ihminen, jonka minuus on sisäisesti irtaantunut korkeammasta minästä (myös tieteen piirissä) ja joka sillä tavoin on sotkeunut ihmisen eläin/sieluluontoon, on kuuro eläinten kärsimyksille.

Tämän päivän Aurinko Vaa'assa toistaa sen, miten meidän jokaisen sisäinen kuninkuus yli ominen kykyjemme ja puutteittemme voi tulla Kristuksen parantamaksi.

 

Ke 17. lokakuuta: Aurinko siirtyy Vaakaan

Ihmisen olemuksessa Vaaka vastaa lantion aluetta ja ilman elementtiä. Kuvittele miten lantio tai lonkkanivelten välinen silta on se sisäinen vaaka, jolle ihmisen tietoinen sisäisen elämä perustuu. Tämä vaaka on myös portti, jota arkkienkeli Mikael vartioi menneinä aikoina. Keskiajan lopulla kuva Mikaelista vaa'an kanssa muutettiin tarkoittamaan yksipuolisemmin taivaaseen valittavien sielujen valintaa. Enkelikuntien kannalta Vaaka liittyy liikkeenhenkien alueeseen ja taiteena tanssiin. Näistä yhteyksistä voit lukea lisää Enkelin kanssamme -kirjasta,

Aurinko 0 astetta 50 minuuttia Vaa'assa: Jordanin kaste. Jordanin kaste tapahtui 23 syyskuuta vuonna 29. Sukkession vaikutuksesta vastaava auringon asema Eläinradassa on tänään keskiviikkona.

Jos katsomme tilannetta tuon päivän kannalta, niin eilisiltana Jeesuksella oli syvällinen keskustelu äitinsä Marian kanssa, joka on hyvin korkea henkinen olento. Jeesuksen huoli ihmiskunnan henkisyyden rappeutumisesta ravistaa häntä niin syvästi, että hänen henkensä, hänen korkea henkinen yksilöllisyytensä irtoaa kehosta. Seuraavana aamuna hän oikeastaan "hengettömänä" vaeltaa henkisessä ohjauksessa Lasaruksen kanssa Jordanille, jossa Johannes Kastaja kastaa hänet ja kosminen Kristus-henki, Jumalan poika laskeutuu hänen kehoonsa. Luonnollisesti Kristus-henki on koko ajan ollut häntä lähellä, mutta tapahtuu se suuri ja lähes uskomaton asia, että Kristuksen henki todella laskeutuu ja sitoutuu tähän hänelle jo vuosituhansia valmistettuun kehoon, ensimmäistä ja samalla viimeisen kerran fyysiseen ihmiskehoon koko maan historiassa, maan kaikissa seitsemässä inkarnaatiossa.

Johannes Kastajalle tämä on dramaattinen kokemus, sillä se valtava tarmo, jolla hän oli valmistanut Kristuksen tulemista maan päälle, saa nyt täyttymyksensä, eikä hän enää osaa orientoitua maanpäälliseen elämään. Se johtaa vähitellen hänen kuolemaansa, ja kehosta vapauduttuaan Johannes liittyy läheisesti opetuslasten piiriin henkisellä tasolla. Erityisen voimakas yhteys räkentuu hänen kuolemansa jälkeen rikkaaseen nuorukaiseen Lasarukseen,joka siis oli myös läsnä Jordanilla. Kolmen vuoden kuluttua Johannes Kastaja ja Lasarus ovat opetuslapsista ainoana miesten edustajana läsnä Golgatan ristin äärellä, samassa apostoli Johanneksen kehossa. Kun Lasarus-Johannes sitten kirjoittaa Johanneksen evankeliumia, on ihmeellistä huomata, miten tässä Jordanin kasteessa kumpikin oli läsnä vielä omana erillisenä itsenään.

 

Ti 16. lokakuuta: Auringon ja Neitsyen Spican konjunktio

Vanhat selvänäkijät näkivät Neitsyen 
nuorena naisena, joka pitää kädessäänvirgo_tahti.jpg 
viljantähkää. Viljatähkän kärki osoittaa Spicaa, joka on sinivalkoinen jättiläinen ja kaksoistähti noin 250 valovuoden etäisyydellä maasta. Kaksoistähtijärjestelmä pyörähtää ympäri kerran neljässä vuorokaudessa.

Taivaallinen neitsyt kantaa naisellisen viisauden mysteereitä ja Spica siunaa meitä tämän viisauden armolla ja rakkaudella. Neitsyen jalkojen alla on lohikäärme Hydra, jonka aaltoileva voima ulottuu laajalle Neitsyen alapuolelle. Ottaaksemme vastaan vehnän, jokapäiväisen leivän siunauksen meidän on voitettava käärmeen houkutus.

Tämä on päivä, joka kutsuu meitä herättämään jumalallista naisellisuutta niin itsessämme kuin heräämään sille ulkopuolellamme, niin luonnossa kuin maan syvyyksissä ja taivaan korkeauksissa.

 

 

 

 

Ma 15. lokakuuta: uusikuu Neitsyessä

Neitsyen uudenkuun aikana Herodoksen syntypäiväjuhlissa Johannes Kastaja menetti päänsä 4. tammikuuta vuonna 31, mutta Herodes oli silti levoton, sillä hän saattoi silti aistia Johanneksen mahtavan hengen.

Tämä kuu kutsuu maljaa ja korppia. Graalin etsijä etsii maljaa ja korppi ohjaa etsijän Graalin linnaan. Johannes Kastaja työskentelee juuri niillä alueilla, joissa graalia säilytetään. Johannes johtaa meidät graalin luo.

Uusikuu on siis hetki, jolloin kuu on juuri auringon ja maan välissä, pimeänä, koska se ei heijasta lainkaan auringon valoa maahan.

 

Su 14. lokakuuta: Malschin temppeli

Kuu 22 astetta Neitsyessä. Huhtikuun 5. päivänä 1909, päivää ennen Neitsyen täysikuuta, Rudolf Steiner asetti niin kutsutun Malschin mallitemppelin peruskiven lähellä Karlsruhea Saksassa. Temppeli oli rakennettu pienoiskokoon, mutta sitä voidaan pitää ensimmäisenä aitona rosenkreutzilaistemppelinä. Pienestä koostaan huolimatta temppeliin mahtui kuitenkin kokoontumistila. Rudolf Steiner lausui sanat:

Me tahdomme laskea tämän temppelin peruskiven Äiti Maan kohtuun, täydenkuun säteiden loistaessa yllemme ja vihreän luonnon ympäröidessä rakennusta. Ja niinkuin täysikuu heijastaa Auringon valon kirkkautta, niin me pyrimme heijastaman jumalallis-henkisten olentojen valoa. Täynnä luottamusta me käännymme suuren Äiti Maamme puoleen, joka kantaa ja suojelee meitä niin rakastavasti... Tuskassa ja kärsimyksessä on Maaäitimme kovettunut. Meidän tehtävämme on henkistää hänet jälleen, vapauttaa hänet, jotta me käsiemme voimalla voimme muodontaa hänet muodostumaan hengentäyttämäksi taideteokseksi. Olkoon tämä kivi ensimmäinen peruskivi maaplaneettamme lunastamiseksi ja muuntamiseksi ja moninkertaistukoon tämän kiven voima tuhatkertaiseksi.

 

 

Ke 10. lokakuuta: pieni kirkastus

Kun aurinko on 23 astetta Neitsyessä 16. päivänä syyskuuta vuonna 29 Jeesus kävelee Eliudin kanssa, joka on yksi viisaimpia essealaisia. Keskiyön lähestyessä Jeesus kertoo Eliudille, että hän aikoo ilmoittaa itsensä, ja kääntyen taivaan puoleen hän rukoilee. Valon pilvi ympäröi heidät molemmat ja täysin säteileväksi. Eliud on aivan hiljaa, syvän kohotetussa tilassa. Hetken kuluttua valo häviää ja Jeesus jatkaa kävelyään. Ja Eliud, sanottomana kokemuksestaan, seuraa häntä.

Pienessä kirkastuksessa Jeesus ilmoittaa itsensä ystävälleen ja uskotulleen Eliudille, joka ei elänyt ristinnaulitsemiseen saakka. Valo ympäröi sekä Eliudin että Kristuksen. 

Voit kuvitella olevasi itse Eliud, kävelemässä Kristuksen kanssa, auringon ollessa Neitsyessä, Sofian tähtimerkissä. Tunnustele omaa halukkuuttasi luottaa intuitiiviseen luontoosi, sydämen tahdikkuuteen, joka on Neitsyen hyve.

 

Ke 3. lokakuuta: Neitsyt Maria

Aurinko 16 astetta Neitsyessä on Matteuksen evankeliumin Marian syntymän asea 7. syyskuuta vuonna 21 eKr. Matteuksen evankeliumin kuvaamaa Mariaa nimitetään myös siunatuksi Neitsyt Mariaksi tai Maria Armoitutuksi. Hän oli Matteuksen evankeliumin kuvaaman Jeesus-lapsen äiti. Tämä Jeesus puolestaan oli se suuri yksilöllisyys, jonka me olemme tunteneet aikaisempina aikoina Zarathustrana ja myöhemmin Mestari Jeesuksena. Hän oli myös se suuri viisauden mestari, joka vaikutti Jeesus Nasaretilaisen kehossa kolmetoistavuotiaasta aina hetkeen ennen Jordanin kastetta.

Neitsyt Maria oli aikaisemmassa elämässään Saaban kuningatar, jota Matteuksen evankeliumissa 12, 42 kuvataan Etelän kuningattareksi, joka tulee maailman ääriltä kuuntelemaan Salomon viisautta, mutta joka on suurempi kuin hän. Suomennos kertoo, että hän tulee tuomitsemaan, mutta kysymys on vastaavasta tilanteesta kuin viimeisessä tuomiossa: ihmissielut kokevat itse oman tilansa hänen valossaan. Maantieteellisesti Saaban kuningatar tuli muinaisen tähtiviisauden maasta, nykyisen Jemenin alueelta, mutta maan ääret kertovat siitä, miten hänen henkinen syntyperänsä ulottuu nykyistä maata varhaisempiin aikoihin.

Neitsyt Maria ja kosminen Neitsyt eli Sofia odottavat nyt kärsivällisesti vanhan tähtiviisauden uudelleen heräämistä, kristillistymistä, ohjaamaan meitä henkisen muistamisen valoon.  

 

To 27. syyskuuta: Marsin ja Venuksen neliö

Venus 28 astetta Ravussa neliössä Marsin kanssa 28 astetta Vaa'assa. Venus ja Mars olivat neliössä myös Kristuksen erämaakiusausten aikana. Tänä aikana Kristus puhui taivaalliselle Isällä syvällä sisäisellä ja sieluntäyteiselle kielellä. Siinä Mars ja Venus toimivat yhteen: Venus syventää ja sieluttaa Marsin puhetta ja sanoja. Sitä me voimme tänään harjoitella.

Vastakkaisena ominaisuutena sanat voivat myös täyttyä langenneilla sielunominaisuuksilla ja aiheuttaa sielulle vahinkoa sanojen väärinkäytön kautta. Tässä aspektissa me etsimme Vaa'an voimissa puheen sielullista tasapainoa ja mielentyyneyttä ja Ravun voimissa sydäntemme puhtautta. 

 

To 20. syyskuuta: mielen avoimuus

Merkurius 20 astetta Neitsyessä vastapäätä Uranusta 12 astetta Kaloissa. Tässä asemassa Merkurius oli Kristuksen kasteen aikana. Jumalten viestinkantaja Merkurius luo maljan ottaaksen vastaan vastaan Uranuksen kautta todellisen kosmisen intelligenssin, jonka ulkoinen aspekti ilmenee tähtimaailmojen valossa. Tämä tähtivalo on asuntona sille, mitä muinainen orfilainen kosmologia kutsui Uranokseksi, Ouranos.

Niin kuin Jeesus otti vastaan Maailmanvalon Jordanin kasteessa, niin samoin tänään Merkurius katsoo Uranusta kosmisen intelligenssin valon kaipuulla.

Vastaavasti materialistinen Merkurius on kaiken sen varas ja ryöväri, mikä on pyhää ja peräisin korkeammista maailmoista. Tänään on hyvä päivä harjoittaa mielen avoimuutta.

 

Ma 17. syyskuuta: Aurinko siirtyy Neitsyeen

 Maanantaina Aurinko siirtyy Neitsyen tähtikuvioon, mikä tarkoittaa aivan konkreettisesti sitä, että jos auringon noustessa katsot sen suuntaan, taustalla ja ainkin sen pystylinjalla ja Neitsien tähtikuvio. On oikein hyvä harjoitus muistella hetki, mitä vaikutelmia Neitsyt itsessä herättää.

Neitsyt lapsi sylissä, neitsyt viljantähkä kädessä. mikä viittaa viattomaan syntymiseen. Neitsyen alue ihmisessä on kosmisesti juuri syli...

Neitsyen hyve kuuluu: kohteliaisuudesta kasvaa sydämen huomaavaisuus.

Aurinko 0 astetta 19 minuuttia Neitsyessä. Kuu - porttina sekä enkeleille että demoneille - oli tällä paikalla Kristuksen 40 päivän erämaakiusausten alkaessa. Anna Katharina Emmerick kertoo, miten näiden neljänkymmenen kiusausten päivän aikana Kristus ei koskaan katsonut kiusaajiaan, vaan vaan hän puhutteli aina suoraan taivaallista Isää. Tämä on suuri opetus ihmiskunnalle, jota nyt kohtaa viettelysten ja kiusausten yhteinen toiminta maailmanlaajuisella tasolla. Pitäkäämme huomiomme maalimaan virtaavassa Valossa ja Rakkaudessa! Se ohjaa meitä niiden muutosten kautta, jotka ovat välttämättömiä meidän aikanamme.

Se mihin me suuntaamme huomiotamme, kasvaa, ja kun Aurinko saapuu Neitsyeeseen, jumalallisen Sofian merkkiin, meidän on huolehtidittava omasta puutarhaportistamme - palleakeskuksesta, jonka Minä olen -lause on: Minä olen portti, Minä olen portti lammasten kulkea. Se merkitsee asianmukaisten rajojen pitämistä. Rajamme suojelevat meitä ja antavat meidän valita, mitä tulee sisään ja mitä meistä lähtee.

Me voimme harjoitella asettumista Neitsyen suojelevan viitan sisään (mitä äänteenä henkisesti merkitsee "B"). Apokalypsin eli Johanneksen Ilmestyksen kielellä se on seisoa käärmeen päällä, kuten myös Mikael tekee niin monissa kuvauksissa.

Näissä ohjeissa on nyt tietoisuuden kannalta kaksi melkoisen haastavaa kohtaa. Ensimmäinen on olla katsomatta suoraan pahaan, vaan puhutella aina jumalaa, taivaallista Isää. Tämä on ohje, joka kuuluu ennen kaikkea tekemisen ja tahdon piiriin, sillä sitä on hankala ajatella. Se on ohje, joka kuuluu korkeampaan henkiseen piiriin kuin ajattelun. Joskus kokiessasi tulleesi kiusauksen piiriin, kokeile sitä: katso suoraan Isän puoleen ja puhuttele häntä, ja irrota katseesi viettelyksestä.

Tämähän ei tarkoita sitä, että meidän tulisi sivuuttaa maallinen paha, rumuus ja epäoikeudenmukaisuus. Ei, vaan kysymys on siitä, miten tunnistan sen, mitä minun viettylyksen hetkellä tulee tehdä, ja siinä auttaa kääntyminen Isän puoleen.

Sama koskee käärmettä. Fyysiset käärmeet maan päällä ovat ok, ja niillä on tavattoman korkea tehtävä ja opetus annettavana meille ihmisille. Mutta henkiselle kielellä käärme vietteli ihmisen paratiisissa, mikä johti toki jumalan tahtomaan ihmiskunnan seikkaluun fyysisessä aistimaailmassa. Sen tarkoituksena oli ihmisen oman yksilöllisen henkisyyden eli minuuden vahvistaminen, ja nyt uusi vahvistumisen vaihe on se, että ihmisminä ei enää antautaudu viettelyksen ohjaamaksi. Paratiisissa hänellä ei vielä ollut minävoimaa vastustaa ja olla oma tietoisuutensa, nyt häneltä odotetaan sitä.

Edelleenkin kaiken tämän ymmärtäminen on vaativaa. Se merkitsee, että opin rakkaudessani ja valossani näkemään asioiden todellisen henkisen merkityksen... mutta lopullinen vastaus älyn kannalta jää edelleenkin enemmän tai vähemmän mysteeriksi ... meidän on aavistettava syvempää tietoa sisimmässämme.

 

 

La 15. syyskuuta: uusikuu 27 astetta Leijonassa.

Uusikuu, joka meidän kalenterissamme on merkitty sunnuntaiksi, 27 astetta Leijonassa, on asema, jonka aikana Jeesus paransi ja opetti Kapernaumissa.

Synagogassa, mies, jota vaivasi epäpyhä henki, huusi Markuksen mukaan: "Mitä tekemistä sinulla on meidän kanssamme, Jeesus Nasaretilainen? Oletko tullut tuhoamaan meidät? Minä tiedän kuka sinä olet - Jumalan Pyhä!"

"Ole hiljaa", sanoi Jeesus ankarasti, "tule ulos hänestä!" Epäpyhä henki ravisti miestä voimakkaasti ja poistui hänestä kirkaisten.

Voi sattua, että epypyhät henget puhuvat meille toisesta ihmisestä, mikä haastaa meitä, ei reagoimaan vastaavalla tavalla, vaan puhumaan rakkauden selkeydestä ja vakaumuksesta käsin. Epäpyhät henget voivat vaikuttaa meihin vain silloin, kun meissä itsessämme on vielä jotain epäpyhää.

Kun henkemme on puhdas, me voimme seistä vapaasti varjo jalkojemme alla, mitä kosmisessa kielessä tarkoittaa uusikuu, hetki jolloin aurinko on suoraan kuun takana ja kuu itse näyttäytyy pimeänä.

 

 

Ma 10. syyskuuta: Neitsyt Marian kuolema

Aurinko 22 astetta Leijonassa kertoo Neitsyt Marian kuolemassa 15. elokuuta vuonna 44. Nunna Anna Katharina Emmerickin näkyjen mukaan Jeesuksen äiti eli Neitsyt Maria eli Jeesuksen ylösnousemuksen jälkeen kolme vuotta Jerusalemissa Siionin vuorella, sitten kolme vuotta Lasaruksen kodissa Betaniassa, minkä jälkeen hän matkusti evankelista Johanneksen kanssa Efesoon, joka sijaitsee Turkin rannikolla, mutta kuului silloiseen Kreikkaan.

Jeesus lausui ristillä Johannekselle sanat "Katso, äitisi", ja Johanneksen evankeliumi kertoo, miten Johannes tuosta hetkestä lähtien otti Neitsyt Marian luokseen, mikä jatkui Efesoon saakka, jossa Johannes kirjoitti evankeliuminsa.

Marian kuollessa Efesossa suuri joukko evenkelistoja ja opetuslapsia kokoontui hänen luokseen. Aurinko 22 astetta Leijonan sydänvoimien piirissä muistaa miten tämän suuri ihmiskunnan äiti, Eeva, jätti fyysisen kehonsa ja voimme ymmärtää myös hänen syvän vaikutuksensa Johanneksen evankeliumin kirjoittamiseen. Eeva ja Maria, ihmiskunnan äiti ja armoitettu neitsyt kulkee ihmiskunnan edellä, niinkuin Eevana maan nykyisessä inkarnaatiossa, hän valmistaa tietää jälleen maan seuraavaan elämään.

Merkuriuksen konjunktio Auringon kanssa. Merkurius oli tässä asemassa suhteessa Aurinkoon Luukkaan evankeliumin Marian syntyessä. Luukkaan evankeliumin Maria on se henkinen olento, jonka aura liittyi Matteuksen evenkeliumin Mariaan juuri Jordanin kasteen edellä, ja hänen nuorentavat voimansa olivat ne, joiden avulla Jeesuksen elossa oleva äiti Maria saattoi jälleen tulla Neitsyt Mariaksi.

Marian kuolee aurinkovoimien valaistessa samaa kosmista porttia, jonka kautta siivekäs Merkurius loisti silloin kun Luukkaan evankeliumin neitseellinen Maria syntyi maan päälle. Tässä voimme kokea, miten nämä puhtaat kosmis-neitseelliset voimat ottavat Neitsyt Marian vastaan jälleen henkiseen maailmaan - rakkauden ja viisauden vuorotteluna.

 

La 8. syyskuuta: Lusiferin kääntymys

Perjantaina aurinko on siirtynyt Leijonan 
kolmanteen dekaaniin, jota hallitseedrei_kreuze.jpg Mars. 
Lauantaina aurinko on ennättänyt 20 asteeseen Leijonaa. Golgatan mysteerin aikana Uranus oli 20 astetta Leijonassa Lusiferin kääntymyksen aikaan. Kun risteillä oli Kristuksen kanssa samaan aikaan myös kaksi ryöväriä, eivät he olleet mitään tavallisia ryöväreitä, vaan heissä eli kaksi suurta henkeä, Lusifer ja Ahriman, valonkantaja Lusifer ja pimeyden henki Ahriman. Jo kaksituhatta vuotta on silmiemme edessä ollut kuva kolmesta rististä pääkallonpaikalla, mutta siitä huolimatta ajattelemme edelleen yleisesti, ett hyvä ja paha ovat vastakkain, että on vain yksi hyvä ja yksi paha. Mutta Kristus opetti keskitien oppia: hän ei sanonut, että vastustakaa pahaa, vaan hän sanoi, että ihmisminuuden tie on keskitie, keskitie kahden erilaatuisen pahan välissä, niinkuin ristillä Kristuksen paikka oli Lusiferin ja Ahrimanin välissä.

Uranus kohosi horisontista noin klo 14 pitkänäperjantaina. Lusifer nähdessään viattoman Ihmisen pojan ristillä tuli syyllisyyden valtaamaksi ja koki syvällisen kääntymyksen. Taivaalle noussut Uranus salamoi joko valaistakseen ja tuhotakseen ihmistyötä heidän moraalisesta laadustaan riippuen.

Planeettana omalaatuisesti käyttäytyvä Uranus voi saattaa totuuden etsijän kiusaukseen, joka kulkea kohti puhtaan henkisen totuuden ydintä tai loisteliaan ajattelunsa kirkastamana muuttaa sitä aivan hieman, niin että se sopii ajattelijan omiin tarkoituksiin. Media on väline, jonka kautta julkisesti loistokkaat ajatukset ja mielipiteet leviävät laajalle. Tämä on hyvä päivä miettiä puhtaan totuuden merkitystä. Miten me itse elämme omaa totuuttamme ja miten me voimme vahvistaa lapsiamme kestämään maailmallisten totuuksien houkutuksia.

Sydän on suuri ajattelija, ja Uranus Leijonassa voi näyttää meille meidän todellista totuuden voimaamme (parannuksen tehnyt ryöväri, Lusifer), kun taas negatiivinen Uranus (katumaton ryöväri, Ahriman) houkuttelee sielullisesti illusoristen maailmojen puoleen.

 

La 1. syyskuuta

Aurinko on Leijonassa, jota ihmisessä vastaa sydän, ja se matkaa ihmiskehoon verrattuna alaspäin kohti Neitsyen syliä, jonne se saapuu 17. syyskuuta.

Lauantaina Venus siirtyy Rapuun, eli ihmiskehossa rakkaudentähti tulee rintakehän tunnealueelle. Venus Ravussa on tuttu asema monien Uuden testamentin keskeisten henkilöiden vaiheissa: Neitsyt Marian kuolema, Jeesus-Zarathustran hedelmöitys, Johannes Kastajan syntymä.

Merkurius 6 astetta Leijonassa, vastapäätä Neptunusta 6 astetta Vesimiehessä. Tässä on voimakas henkisen tiedon ja henkisen tunteen parittaisuus, valtava kosminen portti tunteen ja tiedon välillä. Kristuksen taivaaseenastumisen hetkellä aurinkokeskeisesti katsottuna Merkuriuksen ja Neptunuksen oppositio oli hyvin lähellä tämän päivän asemaa. Tällä asemalla on nyt mahdollisuus luoda valtava inspiraatio, jota kuvaavat sekä taivaaseenastuminen että sen vastakkainen suunta Kristuksen toisena tulemisena tulevaisuuden voimana. Neptunuksen inspiraatio Vesimiehen enkelivoimissa voi kohdata meissä Merkuriuksen parantavat voimat Leijonan tulisydämessä - ollessamme riittävän hiljentyneitä ottamaan tämän vuorovaikutuksen vastaan.

 

Pe 31. elokuuta: viisauden puhdistumisen mahdollisuus

Aurinko 12 astetta Leijonassa oli Luukkaan evankeliumin Marian kuolinpäivän asema. Luukkaan evankeliumin nuori Maria kuoli 5. elokuuta vuonna 12. Se tapahtui pian tunnetun temppelikohtauksen jälkeen, jossa Jeesus-poika opetti temppelissä. Seitsemäntoista vuotta myöhemmin Jordanin kastetta edeltävänä iltana, jolloin Jeesus (Zarathustra-sielu) käy syvällisen ja järkyttävän keskustelun ihmiskunnan tilasta äitinsä Marian (Matteuksen evankeliumin Maria) kanssa. Tämä keskustelu vaikuttaa Mariaan niin järisyttävästä, että henkisessä maailmassa ollut neitseellinen Luukkaan evankeliumin Marian sielu liittyy häneen. 

Tämän nuorentumisen seurauksena 
Matteuksen viisaan Marian olemusst-maria-goretti.jpg 
muuttuu ja nuorentuu niin, että häntä siitä lähtien kutsutaan katolisesti Neitsyt Mariaksi ja ortodoksisesti Maria Armoitetuksi. Neitsyt Maria on varmaan meille Suomessakin aivan hyvä käsite, koska se ainakin minun mielestäni saattaa aivan oikein ajattelemaan Matteuksen ja Luukkaan evankeliumien Marioita yhdessä.

Armoitettu taas viittaa Luukkaan Marian ominaisuuteen, että hän on valmis lähestymään armona jokaista joka häntä kutsuu.

Täysikuu 13 astetta Vesimiehessä vastapäätä aurinkoa 13 astetta
Leijonassa. Tämä on jo toinen täysikuu elokuussa, ja sitä nimitetään Siniseksi kuuksi.

Tämä on hyvin jännittävä asetelma. Aurinko Leijonassa muistaa Luukkaan viattoman puhtaan Luukkaan Marian siirtymisen henkiseen maailmaan ja sitä vastapäätä on hyvin lähellä, 14 astetta Vesimiehessä, kuun asema Rudolf Steinerin ja toisen hyvin merkittävän, mutta vähän tunnetun, Pietarissa syntyneen hengentutkijan Valentin Tombergin syntyessä: Neitseellinen puhtaus auringon puolella ja suuri viisaus kuun puolella.

Täydenkuun aikaan kuu on kaikkein kauimpana auringosta ja silloin enkelit työskentelevät hyvin voimakkaasti ihmisolemuksessa, erityisesti yön aikana.

Vesimiehessä tähtivoimat puhdistavat elävän veden voimin sitä viisautta, jota kuu ottaa vastaan ja heijastaa auringolta.

(Sininen kuu tarkoittaa yleisesti ottaen ylimääräistä kuuta, joko kuukaudessa tai perinteellisesti brittiläisellä puolella jos vuodenaikaan sattui neljä kuuta niin kolmatta niistä nimitettiin siniseksi. "Sinisellä" on englanninkielessä aika voimakas hiukka kielteinen tunnelataus alakuloinen tai masentunut. Mutta joskus kuu voi näyttää myös siniseltä, esim. ilmakehän epäpuhtauksien vuoksi.)

 

To 30. elokuuta: toinen kiusaus

Kuun 1 astetta Vesimiehessä opposiotiossa Merkuriuksen kanssa 1 astetta Leijonassa. Tämä kosminen asema muistaa Kristuksen toisen kiusauksen erämaassa 28. marraskuuta vuonna 29. Kiusaaja maanitteli Jeesusta heittäytymään alas temppelin harjalta, jotta enkelit kantaisivat hänet turvallisesti maahan.

Kuu Vesimiehessä kertoo juuri tästä kiusauksen mahdollisuudesta. Kuun on se, joka heijastaa auringon valoa, ei valo itse. Vesimies kantaa enkelivoimia. Tässä tapauksessa heittäytyminen eli luopuminen omien henkisten voimien käytöstä tulee esiin antaumisessa kuin veden virtaan kuun kuvajaisen valaistessa. Se on kuva, joka tuo vahvasti mieleen vanhojen satujen tunnelman viehtymyksenä antautua vedenneitojen maailman kauneuteen, mutta oman henkisen voimansa unohtaen.

Parantaja ja tasapainottava ajattelija Merkurius Leijonan sydänvoimissa sen sijaan muistuttaa, että meidän tehtävämme on olla omassa hengessämme aktiivisia juuri tällä kohden, jossa nämä kaksi tietä ovat kosmisesti vastakkain.

Meillä on paljon opittavaa kuun ja vesimiehen enkelimäisestä virtaavuudesta, mutta me emme saa käyttää niitä väärin, mistä kiusauksessa on kysymys.

 

Ti 28. elokuuta: kuninkaan virkamiehen pojan parantaminen

Aurinko 10½ astetta Leijonassa seuraa ylimyksen pojan parantamista, joka tapahtui 3. elokuuta vuonna 30 ja josta kertoo Johannes 4, 46-54. Tässä Kristuksen toisessa tunnusteossa, joka on yhteydessä otsachakraan, Kristuksen parannustyö kohdistui perinnöllisyyden virtaan.

Kuninkaan palvelukseen antautunut ylimys nimeltä Selathiel tuli 
Jeesuksen luo pyytämään häntä parantamaan hänen poikansa Joelin, jonka kuningas Zorobabel oli adoptoinut.

christhealingnoblemansson.jpg

Ongelma tässä oli se, että kuninkaan alamaiseksi antautunut Selathiel oli kadottanut oman minuutensa, ja samoin antanut myös poikansa kuninkaalle. Hän oli alistanut oman minänsä kuninkaan minälle ja niin hänen oma minuutensa oli heikentynyt. Isän minuuden heikkous heikensi hänen poikansa fyysistä kehoa niin, että siitä tuli liian heikko kantamaan omaa minuuttaan ja näin veri tulehtui.

Sairas poika toisti jatkuvasti: "Jeesus, Nasaretin profeetta, on ainoa, joka voi minut pelastaa." Kun epätoivoinen isä saapui Jeesuksen luo, tämä sanoi: "Mene, poikasi elää." Kun Selathiel kysyi, oliko poika varmasti pelastunut, Jeesus vastasi: "Usko minua, tällä hetkellä hän on parantunut." Tämä merkitsee, että virkamiehen usko Jeesukseen oli palauttanut hänen oman minävoimansa ja parantanut hänen poikansa.

Jeesus antoi virkamiehelle uuden nimen, Kuninkaan miestä tarkoittavan basilikoksen sijaan hänestä tuli nyt isä, oman talonsa isä, mikä tarkoittaa että hän otti jälleen vastuun omasta elämästään ja perheestään itselleen.

Tämä kertomus osoittaa, miten tärkeää on isän on olla lapsilleen henkinen auktoriteetti (mikä ei olekaan lainkaan selvää nykyaikana). - Meidän aikamme henkisyydessä isän henkisen tehtävän ylläpitäminen on vaativaa, usein jopa lähellä mahdotonta, sillä riittävän isyyden voiman hallinta vaatii puolestaan niin paljon rakkautta ja myötätuntoa (yhteyttä Sofiaan), että isyyden auktoriteetin varjeleminen joka kovettumiselta tai murentumiselta on todella haastavaa.

Parantuminen osoittaa, miten vertikaalin Kristukseen tukeutuvan minuuden voima kykenee hallitsemaan horisontaalia perinnöllisyyden voimaa. Maanantai-iltana me voimme miettiä, olemmeko me mahdollisesti luopuneet omasta täydestä Kristus-minävoimastamme perinnöllisten vaikeuksien tekosyyn varjolla, tai saavuttaaksemme joitakin etuja tässä maailmassa. Onko meistä tullut kollektiivisten ajatusten, johtajien, päättäjien, suvun tai kenen tahansa muun kuin oman Kristus-itsemme tahdon toteuttajia? Olemmeko me kuita, jotka heijastavat aurinkoa, vai onko meistä tullut maallisten tahojen satelliitteja, jotka heijastavat toisten tahtoa? Olemme me kantaneet omaa henkistä vastuutamme kasvattaessamme lapsiamme?

 

 

To 23. elokuuta: Aurinko saapuu Leijonan sydämeen

Tänään aurinko saapuu Leijonan sydämeen eli Regulukseen, 5 astetta Leijonassa. Regulus oli yksi muinaisen Persian neljästä kuninkaallisesta tähdestä.

Muinaisessa suuressa Persiassaleo.jpg 
jo suuri Zarathustra puhui 
neljästä kuninkaallisesta tähdestä eläinradan neljänä peruskivenä. Aldebaran, Härän silmä, oli Härän tähtikuvion keskustähti, Regulus Leijonan sydän, joka loistaa Leijonan rinnasta. Skorpionin keskustähti Antares sädehtii punaisena Skorpionin sydämess ja kirkas Fomalhaut loistaa Etelänkalan suussa, josta elämän vedet virtaavat Vesimiehen vesiruukusta.

Ihmisen Leijona-sydän on kosmisesti tahdonhenkien eli troonien rakentama ja sillä on suora yhteys myös Suomen vaakunaleijonaan, mikä tarkoittaa paitsi tahtoa noudattaa sydämen (sydänchakran) henkisiä hyveitä, antautumusta toimintaan korkeampien päämäärien hyväksi myös maallisella tasolla.

Tämä on erinomainen päivä vahvistaa omassa rintakehässäsi ilman ja tulen sekä ajatusten ja rakkauden yhteyttä. Kuvittele itsesi henkiseksi leijonaksi, jota on kuvattu monissa saduissa, esimerkiksi Narnian satumaassa ja myös Disneyn filmissä. Anna Leijonan itsessäsi johtaa ja muista Leijonan hyveenä myötätunnon muuttuminen vapaudeksi.

 

Ke 22. elokuuta: Lasaruksen herättäminen

Tänään keskiviikkona Aurinko on 3 asteessa Leijonaa. Se on lähestymässä Regulusta eli Leijonan sydäntä, mutta sitä ennen tapahtui Lasaruksen herättäminen 26. heinäkuuta vuonna 32.

Lasaruksen herättäminen oli aivan 
muuta kuin Jeesuksen muut 
ihmetekoinalazarus_oranssi.jpg mainitut parantamiset 
tai kuolleista herättämiset. Journal for Star Wisdom kirjoittaa näin:

Lasaruksen herättäminen oli arkkityyppinen teko koko ihmiskunnalle. Se toi esiin tulevaisuuden ihmisen mahdollisuuden ottaa vastaan elämän hengitys elävän Sanan luovasta lähteestä, vihkimyshengityksenä Kristus Jeesuksen eetterisestä elämänruumiista. Tämä oli korkeammalla tasolla samaa kuin Jordanin kaste, jossa uusi tietoisuus syntyi vedestä, missä ymmärrämme veden fyysisenä puhdistumisen voimana ja henkisen värähtelyn uskollisena kantajana.

Ja edelleen, suhteellisen vapaasti suomennettuna: Israelilaisten erämaavaelluksen pakona Egyptistä voimme nähdä myös henkisenä irtaantumisena vanhasta egyptiläisesta vihkimysperinteestä, jossa kokelas jättää fyysisen kehon temppelinsä kolmeksi päiväksi kohotakseen henkiseen maailmaan ja tuodakseen sieltä kokemustensa jäljet painautumina eetterikehoonsa, jossa ne toimivat henkisen ravintona koko loppuelämän ajan.

Israelilaisten jumala Jahve valmisteli kuitenkin uutta vihkimystä. Tässä on hyvä kertoa, että israelilaisilla oli aivan erityinen suhde omaan jumalaansa. Normaalisti kansanhenkinä toimivat arkkienkelit, joskus harvoin heitä korkeammat suurenkelit silloin kun kehitys tarvitsee jonkin aivan erityisiä ominaisuuksia omaavan usein pienemmän kansan syntyä. Israelilaisten oma kansanhenki eli henkinen ohjaaja oli kuitenkin Jahve tai Jehova itse, eli sama jumalolento, jokq muodonhenkenä oli luomassa ihmistä maan päälle. Siksi israelilaisten johtaja oli jumala aivan erityisessä mielessä.

Jahve siis johdatti kansansa vapaaksi egyptiläisten mysteeriperinteestä ja seuraava suuri merkkisoitto tapahtuu vasta runsaan tuhannen vuoden kuluttua, jolloin Kristus tulee esiin ja kutsuu Lasarukseen takaisin jo kuolleeseen kehoon niin, että hän uudistuu huomattavasti syvällisemmin.  Tähän liittyy tosi tärkeitä ja suuria muutoksia, jotka suurelta osalta ovat toteutumassa vasta nyt ja tulevaisuudessa. Näistä Lasaruksen vihkimykseen liittyvistä suurista tapahtumista puhumme iltaseminaareissa ainakin torstaina 13.9. Helsingissä ja tiistaina 2.10. Turussa. Olet sydämellisesti tervetullut näihin tilaisuuksiin, jotka liittyvät läheisesti moniin muihin vanhan ja uuden testamentin suuriin tapahtumiin ja henkilöihin.

Tähtiviisaus-journal kertoo miten tässä uudessa vihkimyksessä oli tarkoituksena kutsua henkinen maailmaa fyysiseen kehoon ja aina ihmisen minuuteen saakka.

Siinä missä Jordaninen kaste oli vesikaste, oli Lasaruksen herättäminen ilmakaste, joka antaa vihitylle huomattavan tietoisen mahdollisuuden työskennellä henkisen maailman ja sen olentojen kanssa.

Kun vesikaste tapahtuu ajanvirrassa, tapahtuu ilmakaste tavallaan ajasta riippumattomalla ikuisuuden tasolla, jossa se herättää ja kutsuu jälleen esiin sen, mikä on kuollut ja unohtunut.

Kesällä 2011 Jyväskylässä pidetty meditaatio Lasarus-valo on hyvää johdatusta niihin seminaareihin, joissa tänä syksynä kuljemme Lasaruksen tietä temppelinrakentajasta sydämen valaisijaksi. Myös Magdaleena liittyy erittäin läheisesti Lasaruksen heräämiseen.

Päivän meditaatiokysymys: Olenko valmis heräämään kuolevan materialismin haudasta ja kuulemaan Kristuksen (korkeamman minäni) kutsun astua todelliseen henkiseen tehtävääni?

 

Ti 21. elokuuta: Samarialaisen naisen kääntyminen

Aurinko on siirtynyt jo 2 astetta Leijonan 
merkkiin, joka vastaasamarialainen_nainen.jpg ihmissydäntä. 
Keskustelussa samarialaisen naisen kanssa Jaakobin kaivolla naisen, jonka nimi oli Dina, sydän avautui ottamaan vastaan Kristuksen, hänet joka oli ja on ja tulee olemaan elämän vesi. Tässä siis fyysinen kaivo ja elämän veden ikuinen lähde.

Kääntymisensä jälkeen Dina Samarialaisesta tulee yksi pyhien naisten piiristä Neitsyt Marian ympärillä. Hän oli yhteisön uuras työntekijä ja hänen kaksi poikaansa liittyivät myöhemmin Jeesuksen 72 opetuslapsen piiriin.

 

Pe 17. elokuuta: Uusikuu Ravussa ja Aurinko Leijonassa

Kuu oli tässä asemassa eli 29 astetta Ravussa Jeesuksen palattua Betaniaan päivää ennen Lasaruksen herättämistä kuolleista, mikä tapahtui 25. heinäkuuta 32 meidän ajanlaskumme mukaan. Jeesuksen tullessa paikalle häntä vastassa olivat Martta ja Maria Magdaleena. Jeesus lausui Martalle sanat, jotka helposti ohittaa vain raamatullisena kielenä, mutta ajattele että sekä Kristuksen sanat Martalle että Martan sanat Kristukselle olivat tosia, aidosta omasta kokemuksesta lähtöisin. Silloin niiden arvo kohoaa aivan huimaavan korkealle. Suomennan englanninkielisestä versiosta:

- Minä Olen ylösnousemus ja elämä. Kuka hyvänsä uskostaan täyttää itsensä minun voimallani, hän elää myös kuollessaan. Ja kuka hyvänsä ottaa minut itseensä elämäkseen, hän vapautuu kuoleman vallasta kaikkina maallisen aikain kiertoina.

Ja Martta sanoi: - Niin olkoon, Herra. Sydämestäni olen tunnistanut, että sinä olet Kristus, Jumalan poika, joka tulee maailmaan. Joh. 11, 25-27.

Kristuksen henkinen valo täytti Martan uskolla ja rakkaudella. Martta oli sisäisesti vapaa epäitsekkääseen palveluun, jonka kuun maljaan hän otti vastaan Kristuksen valon. Tämä on suuri mietiskely, joka sattuu uudenkuun (pimeä kuu) ajaksi Ravun epäitsekkyyden merkissä. Kun aurinko ja kuu siirtyvät edelleen Ravusta Leijonaan, näin saavutettu sisäinen puhdistus muuntuu sydämen vapaudeksi Leijonassa.

Kun Jeesus puhuu Martalle uskosta, se tarkoitti tuona aikana - kuten sen jälleen meidän aikanamme tulee tarkoittaa - syvää sisäistä vakaumusta, joka ei ole ristiriidassa tiedon kanssa, vaan nimenomaan pohjaa siihen. Marttakin lausuu "Olen tunnistanut..." Kristuksen valo ja voima lipuu juuri henkisen tiedostamisen rakentamaan kuun maljaan.

Samoin perjantaina aurinko siirtyy Leijonaan, jonka hyveenä on: Myötätunto muuntuu vapaudeksi. Tämä vapaus on henkistyneen minän perusta.

  

To 16. elokuuta: Saturnus siirtyy Vaakaan

Saturnus siirtyy Neitsyestä Vaakaan, jossa se 
oli neitsyt Marian syntymängraal.jpg aikaan, 
hedelmöityksen ajasta syntymään saakka. Tämä Matteuksen evankeliumin Maria oli siis toinen Maria kuin Luukkaan evankeliumin nuori Maria. Hän on se, jota nimitetään ainakin katolisessa kirkossa Neitsyt Mariaksi. Tämä kuningatarmainen Maria oli aikaisemmassa elämässään Saaban kuningatar, hän joka oli vielä viisaampi kuin kuningas Salomo.

Saturnus Vaa'assa on neliössä sen kanssa missä Saturnus oli 800-luvulla graalin mysteerien aikana. Parsifalin tehtävänä oli yhdistää viisaus ja rakkaus saavuttaakseen pääsyn Graalin linnaan. Se tapahtui monien erehdysten ja koettelemusten kautta, Saturnuksen ja Auringon ollessa Ravussa.

Nyt Saturnus saapuessa Vaakaan on suuri henksyyden muistuttaja materialismin voimien keskellä ja samalla se luo sielullisen tasapainottumisen mahdollisuuksia niille, jotka etsivät tietä graalin luo.

 

Ke 15. elokuuta

Mars on edelleen konjunktiossa 
Saturnuksen kanssa 29 astetta 
Neitsyessämichael_scales.jpg ja on siirtymässä 
Vaakaan. Eläinradan vastakkaisella puolella Kaloissa Mars muistaa naisprofeetta Annan kuoleman ja Saturnus Johannes Kastajan kuoleman. Kun eilen puhuimme uuteen Jerusalemiin pääsemisestä, tämä Johanneksen kuolema toisella puolen ja sen vastakkaisella puolella uusi henkinen opetus korostaa sitä, miten tärkeää meille on ymmärtää evankelista Johanneksen - jossa myös Johannes Kastaja kuolemansa jälkeen vaikutti - merkitystä meidän aikanamme, kosmis-naisellisten Sofia-mysteerien avaamisessa.

Marsin saapuminen Vaakaan merkitsee siirtymistä erämään koetusten ajasta siihen, mikä on todellista. Se on Vaa'an ominaisuus, ja sen hyve on tasa-arvoisuus. Tasa-arvoisuus luo sen vaa'n keskipisteen, jonka kautta Mikael puhuu.

Sanan Mars-voimien tultua lihaksi Jeesuksessa hän kiusausten keskellä piti aina katseensa suunnattuna Isään taivaassa. Se muistuttaa ja kehottaa meitä kulkemaan aineellisten viettelysten maailmassa kohti henkistä päämäärää, joka on varsinainen Vaa'an edustama hengen todellisuusl

 

Ti 14. elokuuta: kohti henkistä Jerusalemia

Marsin ja Saturnuksen konjunktio 29 astetta Neitsyessä. Saturnus muistuttaa tässä ensimmäisistä ristiretkistä, joissa agressiiviset Mars-voimat taistelivat Jerusalemista Saturnuksen siirtyessä Neitsyestä Vaakaan. Saturnus tulee pysymään Vaa'assa vuoden loppuun saakka ja Mars Vaa'assa vielä syyskuun ajan.

Sekä Marsin että Saturnuksen kulkiessa Vaa'an läpi 
me voimme rukoillahenkinen_jerusalem.jpg rauhaa ikuisena tasapainona 
vastakkaisten voimien ja vastakkaisten näkemysten välillä. Meidän aikanamme Jerusalemin valloitus ei enää ole fyysisen maailman valloitusta, vaan se tapahtuu sisäisillä tasoilla, vaan me muistamme korkeita henkisiä Saturnusvoimia, joista me olemme pudonneet astraalikehoissamme taistelevien sotaisten Mars-voimien johdosta.

Mars ja Saturnus kohtaavat siis Neitsyessä aivan Vaa'an portilla. Maanantai-ilta ja tiistai ovat aikaa, jolloin meidän on hyvä ottaa sotaiset ja kuolemaan viittaavat voivat sisäisen madonnan syleilyyn ja rakastaa niitä tasapainoisesti siirtyäksemme sisäisen tasapainon tilaan ennen kosmista siirtymistämme Vaa'an voimiin.

Suomessa Madonnan konsertti juuri ennen tätä konjunktiota kertoo aseiden käyttöineen niistä voimista, jotka meidän on henkisen madonnan avulla osattava rakastaa vapaiksi ja tasapainoisiksi.

Venus 12 astetta Kaksosissa vastapäätä Pluto 12 astetta Jousimiehessä. Venus muistaa kolme Jeesuksen vertausta, joissa puhutaan kadonneiden lampaiden löytymisestä uudelleen, kadonneen hopeakolikon löytymisestä ja kymmenestä neitsyestä, jotka ovat valmiita Kristuksen tullessa. Nämä vertaukset muistuttavat meitä olemaan armollisia puutteitamme kohtaan, iloitsemaan silloin kun löydämme sielumme kadonneita kykyjä ja harjoittamaan henkisiä hyveitä, niin että olemme valmiita silloin kun meidän aikamme tulee.

Rakkaus etsii meitä niin kuin me etsimme oman olemuksemme eheyttä ja kokonaisuutta. Tiistaina Venus on taivaalla vastapäätä Pluton korkeampaa henkistä aspektia. Venuksen rakkaus auttaa meitä aina etsimään sielumme kokonaisuutta, sen kadonneita osasia. Ellemme jatkuvasti anna Venuksen rakkauden uudistaa ja pehmentää itseämme, olemme vaarassa hajota sisäisesti alemman Pluton voimista. Venuksen ja rauhanomaisten Mars-voimien avulla meillä on nyt mahdollisuus etsiä sisäisiä aarteita, jotka johtavat meitä kohti tulevaisuuden uutta henkistä Jerusalemia.

 

Pe 10. elokuuta: Lasaruksen kuolema valmistelemassa uuden elämän syntyä

Perjantaina auringon tullessa 
Ravussa 22 asteen kohdalle, se 
muistaalazarus_oranssi.jpg Lasaruksen kuoleman 
15. heinäkuuta vuonna 32. Lasarus oli aivan lähellä vihkimystä jo edellisessä elämässään Salomonin temppelin rakentajamestarina. Hänen kaipuunsa henkiseen maailmaan kohoaa Lasarus-elämässä niin voimakkaaksi, että hän sen parantamiseksi saa vihkimyksen - joka muuten sujuu erinomaisesti, mutta ollessaan paluumatkalla Lasarus myötätunnosta manalaan jääneitä sieluja kohtaan juuttuu heidän maailmaansa, varoituksista huolimatta.

Lasaruksen mysteerikuolemaan sisältyy monia suuria salaisuuksia, ja Jeesus kutsuu hänet takaisi elämään vasta kahdeksan päivää hänen kuolemansa jälkeen. Lasaruksen vihkimyksen ensimmäinen osa oli vanhaa vihkimystä, ja toinen osa taas ensimmäinen Kristuksen suorittama. Sillä tavoin Lasaruksen herättäminen tai ylösnousemus oli vanhan ja uuden kohtaaminen vastaavalla tavalla kuin viimeisen ehtoollisen jälkeen tapahtui ensimmäinen uusi ehtoollinen. Kumpikin tapahtuma oli myös Jeesuksen ristinkuoleman ja ylösnousemuksen valmistusta.

Lasaruksen kuolemaan ja ylösnousemukseen liittyy valtava ihmiskunnallinen ja oikeastaan ihmiskunnallisuuden ylittävä sovitus Kristuksen kautta. Tämä sovitus lähtee liikkeelle auringon ja kuun luojajumalista ja ulottuu ihmiskunnan alkuperheen ja Salomonin temppelirakennuksen kautta Lasarukseen ja hänen sisareensa Magdaleenaan, sekä moniin muihin heidän läheisyydessään.

Olet tervetullut lähiaikoina kahteen iltaseminaariin, joista ensimmäisessä käsittelemme ensisijassa Maria Magdaleenaa, Lasarusta ja Jeesusta. Toisessa iltakurssissa katsomme tapahtumia ensi sijassa Lasaruksen kannalta, mutta myös tässä kurssissa ovat Magdaleena, Jeesus, Johannes Kastaja sekä Johanneksen evankeliumin kirjoittaja voimakkaasti mukana.

Perjantai on hyvä aika miettiä vanhan kuolemista ja uuden elämän syntymistä, juuri omassa itsessä. Muistamme vanhan rosenkreutsilaislauseen, joka puhuu juuri kuolemisesta Kristuksessa. Kristuksen kuoleman ja ylösnousemuksen jälkeen syntymän ja kuoleman voimat tulivat meidän maailmassamme tasapainoon niin, että siitä syntyi uusi Elämä.

 

La 28. heinäkuuta

Merkuriuksen ja auringon konjunktio 11 astetta Ravussa. Kun Merkuriuksen parantava viesti saavuttaa aurinkosydämemme, me muistamme todellisen valon, myös ulkoisen pimeyden keskellä! Tässä konjunktiossa Merkurius jumalallisena sanansaattajana on auringon ja maan välissä.

 

Pe 27. heinäkuuta

Aurinko saapuu Ravun toiseen 
dekaaniin, johon sisältyy tähtikuvio 
Presepe,beehive.jpg Mehiläiskeko 12½ astetta 
Ravussa. Rudolf Steinerin mukaan mehiläiset ovat erittäin avoimia Venuksen vaikutukselle ja kehittävät rakkaudellista elämää omissa yhdyskunnissaan.

Mehiläiskeko on Ravun spiraalien keskuksessa, sen sydämessä. Kreikkalaiset uskoivat sen olevan portti, jonka kautta ihmissielut saapuivat maalliseen elämään, kootakseen maisten kokemusten kultaista nektaria ja viedäkseen sen Sofialle, kosmoksen kuningattarelle.

Rapu on päätöksenteon kohta vuosittaisessa kulussamme Eläinradan voimien kautta: kehitykselle avautuminen vai siltä sulkeutuminen! Ravun spiraalivarret kutsuvat meitä hengittämään sisäämme valoa ja kulkemaan eteenpäin kohti valoa ja tietoisuutta. Sen vastakohtana on itseensä sulkeutuminen, jääminen kiinni oman kehityksen yhä tummentuviin, jäykistyviin uskomuksiin.  

 

Pe 6. heinäkuuta: Siriuksen päivä!

Auringon nousuaika on jo ennättänyt Kaksosissa 19 asteeseen, mikä vastaa muinaisten egyptiläisten suurta uudenvuoden juhlaa, Niilin tulviena ja uuden kasvukauden alkamista. Tässä asemassa Aurinko siis nousee samaan aikaan Siriuksen kanssa, Siriuksen, joka on taivaan kirkkain tähti ja joka tunnetaan niin monilla nimillä, Mestari Jeesuksen tähtenä tai Isiksen tähtenä.

Mestari Jeesus on se henkinen olento, 
joka poistui Jeesuksen kehosta juuriisis_laurikainen_396.jpg 
ennen Jordanin kastetta, antaen siis kehonsa kokonaan ihmiseksi tulevan sitä ennen vain kosmisen Kristuksen käyttöön. Aikasemmissa inkarnaatioissaan ennen aikainkäännettä mestari Jeesus tunnettiin sekä Zarathustrana että Zoroasterina, suurena tähtiopettajana, muinaisten persialaisten opettajana, egyptiläisten ja juutalaisten suurena opettajana ja valtakuntien henkisenä perustajana. Hän opetti myös Babyloniassa, jossa yksi hänen oppilaitaan oli Daniel juutalaisten vankeuden aikana.

Kaikissa näisssä inkarnaatioissaan Zarathustra oli valmisti Kristuksen tuloa maan päälle, ja hän toimii täällä edelleen. Hänen sanotaan inkarnoituvan fyysiseen kehoon jokaisena satavuotiskautena, mutta nykyisin hän - toisin kuin aikana ennen Kristuksen maan päälle tuloa - toimii vähemmän näkyvällä tavalla.

Sirius on siis myös Isiksen päivä - egyptiläisten Sofia - ja tällä päivällä on syvä yhteys myös koko maan ytimeen Shamballaan. Auringon ja Siriuksen konjunktion yhteydessä voimme nähdä siis suuren kosmisen linjauksen Maa - Aurinko - Sirius ja voimme kuvitella, miten näiden kolmen kosmiset virtaukset toimivat erityisellä tavalla yhdessä, kuten Journal for Star Wisdom kirjoittaa, voimme nähdä miten yhteys Tyttären välillä korkeuksissa ja Äidin välillä Maan syvyyksissä vahvistuu aurinkosydämemme voimasta.

Kuva on Sinikka Laurikaisen maalaama Isis.

 

Su 1. heinäkuuta

Heinäkuu alkaa auringon ollessa Kaksosissa, 
tarkemmin kaksi_jeesus-lasta_pienempi.jpgsanottunaensimmäisenä päivänä 
eli sunnuntaina se on edennyt Kaksosten 
merkkiin 14 astetta, mikä on Matteuksen Jeesus-lapsen kuolinpäivän asema 5. kesäkuuta vuonna 12.

Jos olet lukenut Uutta testamenttia vähänkin tarkemmin, olet huomannut, että Matteuksen ja Luukkaan evankeliumit kertovat alussaan aivan eri Jeesus-lapsesta, vaikka heillä on myös paljon yhteistä. Tämä lapsi syntyi eri aikaan vaikka hänellä oli samannimiset vanhemmat ja tämä oli myös se lapsi, jota itämaiden tietäjäkuninkaat tulivat tervehtimään. Mutta hyvin syvistä karmallisista ja henkisistä syistä hänen minuutensa siirtyykin Jerusalemin temppelimatkalla toiseen Jeesus-lapseen, josta silloin tulee jo nuorena se opettaja, jonka viisautta papit ja kirjanoppineet ja myös kaikkien mahdollisten elämänalojen viisaat ihmettelivät.

Kosmisen Kristuksen inkarnoitumiseksi ihmiskehoon tarvittiin ruumis, joka oli jo valmiiksi niin puhtaasti kaikkein korkeimman inhimillisen tiedon täyttämä kuin suinkin. Kun minuus poistuu tästä Jeesus-lapsen kehosta, tuo keho pian kuolee.

Kaikki nämä suuret ja syvälliset tapahtumat muistuttavat meitä siitä, miten suuret vihityt työskentelevät jatkuvasti kulissien takana luoden ihmisille ja ihmiskunnalle uusia mahdollisuuksia, ja johtaen elämää niin, että se mikä on välttämätönä tulevaisuuden kannalta, myös tapahtuu. Uskollisuus ja kestävyys ovat niitä Kaksosyten hyveitä, jotka johtavat myös meidän minuutemme henkiseen kehitykseen.

Ylläolevassa kuvassa on Luukkaan Jeesus-lapsi Marian polvella ja Matteuksen Jeesus-lapsi vierellä. Joissakin kuvissa toinen lapsi on Johannes Kastaja, mutta on myös kuvia, joissa on kumpikin Jeesus-lapsi sekä Johannes Kastaja kolmantena.

 

Ma 25. kesäkuuta

Mars on siirtynyt Neitsyen merkkiin. Mars maailmansanana Neitsyessä merkitsee, että se antaa äänen Sofialle ja kaikille Äiti maan mysteereille. Mars oli Neitsyessä Jeesuksen 40 päivän kiusausten alussa, mikä merkitsee sen etsimistä ja vahvistamista, mikä on Kristuksen aurinkovoimien oikea suhde maan Demeter-voimiin. Mars jatkaa tätä työtään 15. elokuuta saakka, jolloin se saapuu Vaakaan.

Saturnus on tänään 27 astetta Neitsyessä, mikä on juuri päinvastaisella puolella Eläinrataa kuin Matteuksen evankeliumin Jeesus-lapsen - maallisen viisauden lapsen - syntyessä Kalojen merkissä. Tämän opposition voimme kokea kristillisen tähtiviisauden vahvistumisen mahdollisuutena.

 

Ma 18. kesäkuuta: kosminen helluntai

Meitä on jälleen lähestymässä merkittävä 
kosminen päivä. Ensi maanantain 
japentecost_liekit.jpg tiistain aikaan aurinko on 3 astetta 
Kaksosissa, mikä on sama asema kuin ensimmäisen historiallisen aikana. Silloin aurinko on lisäksi täsmälleen vastapäätä galaktista keskusta eli Linnunratamme keskusta. Tiistai on lisäksi uudenkuun päivä, mikä merkitsee että kuu on samalla suunnalla kuin aurinko, jolloin kuu näyttää meille pelkästään pimeän puolensa.

Kun asetamme kaikki nämä yhteen, syntyy konstellaatio, jossa samalla linjalla ovat Linnunradan galaktinen keskus - Maa - Kuu - Aurinko. 

Tänään kosmos on siis avoin kaikkein korkeimmalle yhteydelle, kosmisesti siis aina Linnunradan keskuksen tietoisuuteen, galaksin jumalalliseen sydämeen saakka. Sama tapahtui ensimmäisen helluntain aikana 24. toukokuuta vuonna 33.

Katsokaamme vielä kerran, mitä silloin tapahtui. Uusi testamentti kertoo Pyhän hengen vuodatuksesta, joka oli mahdollista Neitsyt Marian täydellisen puhtaan ja neitseellisen astraali- eli tunnekohon takia. Sen puhtauden takia jumalallinen viisaus, jota kutsumme Sofiaksi, saattoi lasketua Marian olemukseen, ja koska Kristus oli jo taivaanseenastumisensa päivänä kymmenen vuorokautta aikaisemmin asettanut Marian seuraajiensa keskukseksi, se valtava henkinen voima, jota me kutsummme Pyhäksi hengeksi, saattoi laskeutua kahdentoista apostolin piiriin ja herättää heissä aivan uuden kyvyn: kertoa omakohtaisesti henkisistä kokemuksistaan Kristuksen kanssa.

Heilla oli ollut jo aikaisemmin kyky parantaa ja opettaa, mutta silloin heissä kaikissa oli puhunut oikeastaan maan päällä läsnä ollut Kristus itse. Nyt Kristus oli vetäytynyt tai kohonnut henkiseen tai eetterimaailmaan, ja sieltä käsin hän vaikuttaa nyt niin, että kukin apostoli herää omaan minuuteensa niin, että hänessä ei puhu Kristus, vaan niin kuin Paavali sanoo, Kristus minussa, eli hän puhuu itse mutta Kristuksen valaisemana.

Tähän itseyteen liittyy vahvasti myös tuli ja tulenliekit, innostus. Vaikuttaa siltä, että ihminen ei oikein voi kohota varsinaiseen henkiseen totuuteen ilman tuota henkisen tulen ja sydämen innostuksen elementtiä.

Tänään on hyvä päivä tehdä jotakin uutta!!

Tämän päivän sisäinen ja energeettinen yhteys aina Linnunradan keskukseen saakka enteilee myös siitä suurta askelta, jota on odotettu pitkänlaskun maya-kalenterin päättymisen yhteydessä 20.12.2012: maan harmonisoitumista Plejadien ja koko Linnunradan kanssa - kuten myös Plejadien tähtisisaret kertoo.

  

To 15. kesäkuuta: Kaksoset

Aurinko saapuu Kaksosten tähtimerkkiin, mikä merkitsee Auringon henkisen voiman esiintuloa, tai mahdollisuutta siihen. Meistä ihmisistä kuitenkin riippuu se, miten kosmoksen antamat henkiset mahdollisuudet toteutuvat.

Kaksosten ensimmäistä dekaania hallitsee viisas Jupiter ja sillä yhteys myös uljaaseen Orioniin.

 

Ti 12. kesäkuuta: Aurinko 26 astetta Härässä: Naiset ja lapset

Aurinko etenee Härän tähtikuviossa on 
ja on tiistaina sen 26 asteessa. Tämänjesus_blessing_children.bmp 
konstellaation vallitessa Jeesus 17. toukokuuta vuonna 32 kulki Pietarin, Jaakobin ja Johanneksen kanssa Bethabaraan, joka sijaitsee aivan Kuolleenmeren pohjoisreunassa lähessä Jordanin virran suuta. Täällä Jeesus paransi monia ihmisiä ja siunasi suuren joukon lapsia (jossain sanotaan että jopa tuhat lasta), joita tuotiin hänen luokseen sekä neuvoi rikasta nuorukaista (Lasarus). Tämä herätti Pietarissa kysymyksen: Entä me? Me olemme luopuneet kaikesta ja seuranneet sinua. Mitä me siitä saamme? Siihen Jeesus vastaa, että jokainen, joka hänen takiaan on luopunut vanhasta, saa kaiken satakertaisesti takaisin ja perii ikuisen elämän.

Myöhemmin Jeesus illalliselle taloon, johon oli kokoontunut noin kymmenen pyhää naista, joihin kuului Martta, Maria Magdaleena ja hänen palvelijattarensa Marsella, Maria Salome, Maria Kleofas, Veronika ja Maria Markus, joille hän jatkoi päivällä alkanutta opetustaan.

Tämä on päivä, jolloin nousee voimakkaasti esiin hoitaminen, lapset ja naiset, oikeastaan kaikki se, mikää asuu Sofian sydämessä.

 

Pe 8. kesäkuuta: Aurinko 23 astetta Härässä

Perjantain aurinko on siirtynyt 23 astetta Härän tähtikuvioon. Se on sama asema, jonka vallitessa tapahtui Kristuksen taivaaseenastuminen ensimmäisenä helatorstaina 14. toukokuuta vuonna 33.

Sinä päivänä Jeesus varhain aamulla 
esitteli apostoleille ja opestuslapsilleengr_ylosnoussut_220.jpg 
Neitsyt Marian heidän edustajakseen ja heidän yhteisönsä keskukseksi. Kun aurinko kohosi korkeammalle, Kristus kulki Öljymäelle, aina sen huipulle saakka. Koko ajan hän tuli yhä kirkkaammaksi, kunnes hän loputa loisti kirkkaampana kuin keskipäivän aurinko - ja lopulta hän itse katosi tähän kirkkauteen.

Silloin kaksi enkeliä ilmestyi ja sanoi: "Galilean miehet, miksi siinä seisotte ja katsotte taivaaseen? Tämä Jeesus, joka otettiin teiltä taivaaseen, palaa samalla tavalla kuin näitte hänen menevät taivaaseen."

Enkelien ääni muistuttaa meitä jälleen tänään Kristuksen paluusta eetterimaailman valossa.

Muistatko miten Grünewaldin alttaritaulussa esiintyvät selvästi ylösnousseen Kristuksen haavat. Kohtalo toimii uusitestamentillisesta ajasta alkaen usein toisella tavalla kuin me kuvittelemme. Kun puhumme kohtalosta, usein ensimmäiseksi tulee mieleen vanhatestamentillinen koston ja korvauksen kautta oppimisen periaate. Nyt Kristuksen kautta myös kohtalo muuttuu. Se toimii usein niin, että jos joko tekee sinulle väärin, se antaa sinulle mahdollisuuden tehdä hänelle hyvää!

Kun ihmiskunta tahtoi haavoittaa Kristusta ja hänen kehoaan, se antoi Kristukselle tämän uuden karman kautta mahdollisuuden käyttää omaa tahtoaan ihmiskunnan parantamiseen. Siksi nämä haavat ovat Kristuksen nyt näkymättömässä kehossa kehittyneet orgaaneiksi, keskuksiksi joista virtaa Kristuksen henkinen voima.

Härkä on tähtikuvio, jonka voimat auttavat meitä muuntamaan alempaa tahtoamme korkeammaksi. Härkä taustanaan loistava aurinko auttaa meitä kulkemaan omaa kärsimyksen ja muuntumisen tietämme.

Tällä kohden kärsimyksen ymmärtäminen oikein on keskeistä. Nykyaikana me olemme jo sisäisesti omaksuneet, vaikkakin paljolti tiedostamattomalla tavalla tämän Kristuksen opetuksen, ja sen takia sielusta nousee meidän aikanamme voimakkaasti vastalause: miksi minun pitäisi kärsiä vielä enemmän, eikö henkinen tie kulje kohti hyväksymistä, rakkautta, iloa ja anteeksiantamusta?

Mutta huomaatko, että noin sanoessasi olet jo muuntamassa tässä maailmassa eläessäsi kohtaamia vaikeuksia ja kärsimyksiä joksikiin uudeksi. Tuon kärsimyksen, joka voi olla todellista ja lujaa kärsimystä, mutta ei välttämättä, voi oppia ymmärtämään myös ajattelemalla sitä vaikka aineellisen maailman hitauden vastukseksi tai elämän oppitunneiksi, kuten nykyään usein sanotaan.

Tässä muuntumisessa ja siihen sisältyvässä Kristuksen tahdon vastaanottamisessa me yhä enemmän lähestymme Maan ympärillä kiertävää tai vaikuttavaa henkistä Kristus-tahtoa.

Tässä tarkastelussa käytimme useita sanoja ja käsitteitä, jotka toisille ovat tuttuja ja monet niissä kokevat niiden ajan mittaan syntyneen varjon. Meidän tehtävänämme on puhdistaa henkisiä käsitteitä, niin että voit yksilöllisesti kokea jokaisen käsitteen niin, että se itsellesi on oikein. Toki joku voi auttaa sinua, mutta viime kädessä jokainen yksityinen ihminen on nykyaikana hän, joka voi ymmärtää.

Tässä ymmärtämisessä enkelit ovat apuna, ja tässä juuri enkelien kautta virtaa se pyhä henki, joka auttaa ymmärtämään. Mutta todellisen henkisen ymmärtämisen saavuttamiseksi meidän on myös aktiivisesti ajateltava ja mietittävä. Jos koen jonkin asian vääräksi, miten löydän sen totuuden? Miettimällä sen niin, että se itselleni on totta, miettimällä sen sellaiseksi, että se itselleni on totta. Se minkä itse korkeaimmassa ja tosimmassa mielessä, minkä voin tavoittaa, koen oikeaksi, on mitä suurimmalla todennäköisyydellä oikein myös laajemmassa mielessä.

Huomaathan vielä, että oheinen kuva Grünewaldin maalaamasta alttaritaulusta ei esitä Kristuksen taivaaseenastumista (helatorstai, ascension) - josta tämään varsinaisesti puhuimme - vaan pääsiäisen ylösnousemusta eli kuolleista heräämistä (resurrection). Tämä "ylösnoussut" on se, joka sitten neljänkymmenen päivän kuluttua "nousee taivaaseen" eli liittyy maan eetteriolemukseen.

 

Ke 6. kesäkuuta: Venus kulkee aamulla Auringon yli

Aamulla heti auringon noususta alkaen siihen 
verrattuna pieni Venus onvenus.jpg kulkemassa sen 
kasvojen yli, hieman vinosti ylöspäin oikealta vasemmalle. Sitä nimitetään transiitiksi eli ylimenoksi, mutta se on myös konjunktio, koska silloin Venus ja Aurinko ovat samalla linjalla maan suhteen, mutta se on myös pienenpieni auringonpimennys, koska auringon edestä kulkiessaan Venus hieman pimentää aurinkoa. Seuraavan kerran tällainen transiitti, jossa Venus kulkee juuri oikealla korkeudella maan ja auringon välistä, tapahtuu vasta vuonna 2117, joten aivan yleisestä tapahtumasta ei ole kysymys.

Energeettisesti katsottuna fyysinen transiitti on kuitenkin kuin portti, joka avaa pitkään, useita kuukausia toimivan voimakkaan yhteyden. Kuvittele, miten henkis-energeettisesti tai eetteritasolla jokainen planeetta onkin kuin energiakiekko auringon ympärillä. Tuon kiekon tai linssin reunukselle on kohta, jossa on fyysinen pleneetta, vähän kuin kellon osoittimena. Kaikki planeetat taas ovat auringon eetteripiirin sisäpuolella, samassa tavalla kuin voimme kokea itse asuvamme maan sisässä, sillä maan ilma ja lämpö ja valo ovat kaikki myös yläpuolellamme.

Kun nyt Venuksen fyysinen "osoitin" sattuu suoraan maan fyysisen pallon ja auringon väliin, se käynnistää voimakkaan henkis-energeettisen virtauksen. Ja toisaalta aurinko valaisee ja vahvistaa Venuksen ominaislaatua. Toisaalta taas Venus pieneltä osalta peittää auringonvaloa, mikä luo myös mahdollisen tragedian vivahteen siihen suureen rakkauden ja kehityksen edistysaskeleeseen, jonka Venuksen ja Auringon linjaus tuottaa.

  

Ke 30. toukokuuta: Neitsyt Marian syntymä meissä

Aurinko on tänään edennyt Härän tähtikuviossa 
härän kuuluisan silmän elialdebaran.bmp Aldebaranin kohdalle, 
joka tunnetaan Idän vartijana. Mestari Hilarionin mukaan Aldebaran on hyvin sympaattinen kiintotähti, johon liittyy paljon rakastavaa energiaa. Se auttaa ymmärtämään surua ja menetyksiä ja antaa lohdutusta. Ja tätä tähteä meidän aurinkomme henkinen valo siis vahvistaa keskiviikkona.

Keskiviikkona myös 19 asteessa Härkää oleva Merkurius on neliössä 19 asteessa Leijonaa olevan Marsin kanssa. Mars oli aivan lähellä tätä asemaa (18 astetta) ja konjunktiossa Pluton kanssa taivaaseen kohoamisensa jälkeen Taivaan kuningattarena tunnetun Neitsyt Marian syntymän aikaan, mikä tapahtui 7. syyskuuta vuonna 21 eKr.

Kun Mars muistaa tämän syntymän ja sanansaattaja Merkurius on sen tukena voimme rukoilla, että meidän Mars-sanamme tulevat lausutuksi Leijona-sydämistämme kosmisen Merkurius-valon ja Aldebaranin taivaallisen myötätunnon tukemana.

Kuten oheisesta kuvasta näkyy, Aurinko ja sen läheinen liittolainen Merkuriusaldebaran.jpg ovat yhdessä Aldebaranin kanssa nyt taivaan alueella, jota Plejadien tähtisisaret -kirjassa käsittelemme: Plejadien tanssivat tähtisisaret oikealla ylhäällä, Aldeöbaranin vierellä Plejadien sisarpuolten Hyadien tähdet, jotka ovat myös yhteydessä taivaalliseen tanssiin, mutta jotka tukevat mielellään myös sinun tanssiasi maan päällä, sekä vasemalla alhaalla, juuri kuvan ulkopuolella ensin uljas Orion-Osiris (yksi Kristuksen taivaallisia kuvia) sekä sen jälkeen Isis-Sirius.

Nämä konstellaatiot ovat oikein hyvä sisäisen harjoittelun ja meditaation kohde: Idän vartija Aldebaran Härässä, kurkkuchakran alueella ... Härässä myös sanansaattaja Merkuriuksen taivaallinen valo ... Marsin sananvoima (myös kurkkuchakra) Leijonassa eli sydänvoimien alueella ... Auringon kosminen Kristus-Mikael -voima loistamassa Aldebarania vahvistaen ... Plejadien ja Hyadien läheisyys ... Maria, Taivaan Kuningatar ... aivan erinomaisia sisäisen tunne- ja tietoisuusharjoituksen kohteita siis keskiviikkona. - Ja itse olen keskiviikkona menossa Hyksiin kardioversioon eli rytminsiirtoon. Tähtien kannalta katsottuna tämä saamani peruutusaika näyttää siis mitä parhaimmalta.

 

Su 27. toukokuuta: helluntai

Merkuriuksen ja Auringon konjunktio 
11 astetta Härässä. Tänä kosmisesti 
japentecost_maria.jpg henkisesti vaikuttavana aikana voimme kokea sen niin, Merkurius jumalten sanansaattajana ottaa vastaan Mikael-ajatuksia ja liittää ne aurinkokuntamme sydämeen Aurinkoon - tähän tapaan tuota kuvaa Journal for Star Wisdom. Tai Merkuriuksen valaistunut tietoisuus välittää meidän aurinkosydämillemme Auringosta säteilevän Isis-Sofian viisautta, joka kertoo meille Osiris-Kristuksen kohoavasta voimasta maan piirissä.

Ja sunnuntaina on helluntai, helkajuhlan valopäivä viisikymmentä päivää pääsisäisestä. Ensimmäiset neljäkymmentä päivää merkitsevät Kristuksen olemuksen maadottumista maan piiriin ja sitten viisikymmentä minuuden tuloa. Viisi tuo minuuden mahdollisuuden, joka voi merkitä sekä hyvän että pahan ilmentymistä, sillä uuden henkisen minuuden avautuminen ihmisille voi tapahtua vain vapauden pohjalta.

 

 

Su 20. toukokuuta: Maa - kuu - aurinko - Plejadit


Sunnuntain kosminen tilanne on yksi tämän vuoden 2012 suuria kosmisia tapahtumia. Aurinko nousee 5 astetta Härässä, eli Plejadien (Seulasten) kohdalla, mutta on myös auringonpimennys, joka tosin ei näy Suomen puolella maapalloa. Kaikki tuo merkitsee, että maa - kuu - aurinko - Plejadit ovat kaikki samalla linjalla, tuossa järjestyksessä.

Rudolf Steiner on puhunut 
siitä, että Auringon ja Plejadien 
konjunktio onpleiades_705.jpg merkittävä 
vapauden tekijä ihmiskunnalle, mutta nyt siis myös kuu on samalla linjalla. Jos lähdemme siitä, että Aurinko on myyttisesti kadonnut kahdeksas Plejadi, niin konjunktiossa se sulautuu sisarustensa valoon ja käytännössä peittää ne taakseen. Sitten tulee kuu, joka Tyynenmeren puolella maapalloa kulkee täsmällee Auringon edestä, niin että aurinko silloin näkyy rengasmaisesti eli annulaarisesti kuun takaa.

Muistat ehkä vanhan egyptiläisen kuvan härästä, jonka sarvien välissä on aurinkolevy. Se kuvaa juuri tätä tilannetta. Plejadit 5 astetta Härässä ovat juuri Härän niskassa. Kristus-aurinko loistaa silloin Härän kosmisiin sarvianneihin maan ulkopuolella, silti jo sarvien välillä, hyvin lähellä maata.

Härän sarvet toistuvat ihmisen kurkkuchakrassa, jolloin sarvet ovat ne kurkusta korviin kulkevat käytävät, jotke päätyvät korvien kuunteluun, aivan kuin sarvet kosmisten voimien kuunteluun.

Tällä kohden sarvien välissä siis Plejadien tähtisisaret tanssivat härkävoimien kanssa aivan kuin minolaiset tanssijattaret aikoinaan, jotka tarttuivat härän sarviin ja keikauttivat itsensä niiden yli selkään. He esittivät silloin plejadilaisia sisaria, jotka ylittävät kosmiset härkävoimat ja ottavat ne käyttöönsä omilla, Kristuksen (silloin tulevaisuudessa) vahvistamilla minuusvoimillaan.

Aurinko siis vahvistaa sunnuntaina, joka lisäksi tällä kertaa on auringon päivä, Plejadien taivaallisten tanssijattarien vapaan naisellis-kosmisen luovuuden voimia, mutta nyt kuu erittäin harvinaisella tavalla tulee väliin, suorastaan aurinkolevyn keskelle. Pimennys tapahtuu kuitenkin Tyynenmeren alueelle, joka on maan kosminen puoli.

Se merkitsee jonkin ajan päättymistä ja uuden tietoisuuden ja uuden vastuun alkamista. Kun kuu on suoraan maan ja auringon välissä, silloin kuun ja maan välille muodostuu kosminen käytävä, jonka kautta pimeyden voimat pääsevät kuusta maahan. Sillä kuulla on hyvistä puolistaan huolimatta myös erittäin voimakas suhde kuolemanvoimiin, pahaan ja alitajuntaan. Pimeät olennot siis virtaavat kuusta maahan ihmisen pyrkien sitomaan ihmistietoisuuden sitä puolta, joka ei ole valmis ottamaan vastaan kosmoksen Plejadeista virtaavia auringon vahvistamia uuden tietoisuuden voimia.

Plejadien tähtisisaret edustavat taivaallisen Sofian ja universaalin naisellisuuden elävöittäviä ja uudistavia, taiteellisia voimia. Nyt ihmissielua lamaannuttavat pahuudet voimat päästetään hetkeksi virtaamaan vapaasti, vapautta ja kosmisia Kristus-voimia ja naisellisuuden voimia peittäen.

Samalla vielä oman aurinkokuntamme eli omien sisäisten viisaudenvoimien planeetta Jupiter kaiken lisänä saapuu Härkään. Kun muistamme, miten vanha Egyptin kulttuurin viisauksineen tapahtui Härän merkissä ja kun vielä tiedämme, että Jupiter oli Härässä myös Matteuksen evankeliumin kuninkaallisen Jeesus-lapsen paetessa perheineen Egyptiin Herodeksen vainoa (nyt auringonpimennys), voimme ymmärtää miten tämä sunnuntaitapahtuma merkitsee, että ympärillämme oleva lähikosmos valmistautuu nyt tukemaan ihmiskunnan uutta omakohtaista viisautta.

Kristus asuu nyt meidän sisimmässämme. Nyt hän valaisee meidän tiemme - vaikka me joudumme siinä kovasti edelleen ponnistelemaan - Jupiterin viisausvoimien tukemana auringon kautta Plejadeihin, mikä samalla merkitsee vanhan egyptiläisen viisauden uudelleensyntymää meidän sieluissamme. Mutta samoin kuin Jeesus-lapsen oli vierailtava Egyptissä noutamassa sen jo silloin vanhaa henkistä peritöä uuteen käyttöön, on meidän jälleen ihmiskuntana mutta nyt sisäisten Kristus-voimien valaisemana voitettava Kuun eli tietoisuutemme alemman puolen varjo - matkallamme kohti Plejadisisarten kosmisia elämänvoimia, eräänlaista uuden elämän ja uuden tietoisuuden ja luovuuden paratiisia, jonka monet kristilliset näkijät ovat kokeneet Kristuksen seurakunnan uutena kotina.

Nyt siis Kristus meissä valaisee oman tietoisuutemme ponnistuksen kautta kuun maata kohti jäävän pimeän puolen!

PS. Kun Plejadien tähtisisaret -kirja nyt tuli vuoden rajatietokirjaksi, niin ihmeellistä on kokea, miten paljon tuo kirja kertoo juuri tämän sunnuntain henkisistä tapahtumista. Mutta jos sinulla ei sitä vielä ole, niin suosittelen ehdottomasti sen hankkimista, sillä tämän vuoden valtava inhimillis-kosminen sankaritarina on vasta alkamassa. Pian tulee Venuksen kulku eli eklipsi Auringon yli, sitten maan ja Linnunradan keskuksen eli suuren henkisen keskusauringon linjaukset sekä tänä keväänä että talvella. Ja talvella vielä ennen tuota suurta kosmisen siirtymän ja mayojen pitkänlaskun kalenterin päättymisen päivää tapahtuu tänä sunnuntaisen linjauksen toinen puoli, jossa silloin maa on suoraan Auringon ja Plejadien välissä. Seuraava runsas puoli vuotta lienee kosmisesti yksi todella suuria ja tärkeitä aikoja.

Kun joku sitten aikanaan kuoleman jälkeen siellä henkisellä puolella kysyy, että ai niin, olit silloin maan päällä, tulitko lukeneeksi sitä Marin ja Robertin kirjaa, niin voi olla aika tyhmä alkaa selittää, että no tota, en kyllä ehtinyt, mutta miten olisin voinut aavistaa, että tuo aika oli kosmis-henkisesti koko inkaartioni tärkeintä. Ja sitten tuo joku kysyy: Eikös siitä vuoden 2012 tärkeydestä puhuttu jatkuvasti aina vuodesta 1987 lähtien. Niin no juu, mutta kun se kuitenkin tuli niin äkkiä ... :)

Siis näiden sivujen nettikaupasta!

Journal for Star Wisdom kirjoittaa: Jos me emme nyt kulje kohti maailmanharmoniaa, niin kuin Plejadien seitsemän tanssivaa sisarta sitä ilmentävät, me saatamma olla kulkemassa kohti planeettamme tuhoa. Onko tämä pimennys kutsu kaikille rauhantekijöille?

Koska tähän viikonloppuun kokoontuu niin paljon, niin katsotaan vielä rauhantekijöitä. Enkelit kanssamme kirjassa olen kertonut, miten vuosisaarnan autuaita ovat rauhantekijät -lause liittyy olennaisesti tahdonhenget -nimiseen enkelikuntaan, jonka työtä on Leijonan kosminen sydänalue, ja jota Suomen vaakunaleijona varsinaisesti tarkoittaa. 

Vaikka monet henkisen tien kulkijat eivät olisikaan kovin kiinnostuneita jääkiekosta, niin Suomen Leijonien peluu maailmanmestaruudesta juuri tänä kosmisena hetkenä on mielestäni selvä aivan aineelliseen maailmaan tullut merkki Suomen ja suomalaisten henkisen tehtävän merkityksestä, ja siitä että meidän on herättävä syvempään henkiseen työhön. Se tarkoittaa, että meidän on otettava vastaan ja seurattava Leijonasydämissämme sitä Rauhantekijöiden henkistä linjaa, joka jo niin vahvasti on kehittymässä Suomen kansainvälisen politiikan johtotähdeksi.

Sisäisellä puolella tähän kosmiseen leijonan sydäntulen tehtävään yhdistyy se plejadilainen naisellinen puoli, Sofia- ja Suomen Neito -puoli, joka ilmentyy Kantelettaren runoissa ja niissä ihmeellisissä suomalaisissa kansanlauluissa, joista parikymmentä vuotta sitten esimerkiksi Suomessa vieraillut Dina Rees niin vahvasti muistutti.

 

 

To 17. toukokuuta (helatorstai)

Aurinko 2 astetta Härässä. Neitsyt Maria vastaanottaa ensimmäisen ehtoollisensa, tai kommuunion. Puhumme nyt siis auringon asemasta Eläinradassa, joka tänään on sama kuin aikoinaan kolme viikkoa ensimmäisestä pääsiäisestä. Pian keskiyön jälkeen neitsyt Maria otti vastaan pyhnän sakramentin Pietarilta, minkä aikana Jeesus ilmestyi hänelle.

Sen jälkeen Maria vetäytyi huoneeseensa rukoilemaan, ja aamunkoiton lähestyessä Kristus ilmestyi hänelle uudellaan. Kristus antoi Marialle suojelevan voiman tulevan kirkon suhteen, voiman joka virtasi hänestä Marialle. Tämä oli myös kymmenen päivää myöhemmin tulevan helluntain valmistelua, jossa Marialla oli keskeinen yhtenäisyyttä ylläpitävä voima ja tehtävä. 

Neitsyt Maria saattoi kuunnella ylösnoussutta Kristusta. Härän aika on kuuntelemisen aikaa. Härkä hallitsee ihmisen kurkun aluetta ja kurkkuchakraa, joka tunnetusti on ihmisen ilmaisukeskus, mutta samalla se on myös (henkisen) kuuntelemisen ja kuulemisen keskus.

 

Pe 11. toukokuuta: Pietarin ja Johanneksen kirkot

Aurinko 25 astetta Oinaassa. Ylösnousset Kristus ilmestyi seitsemälle opetuslapselleen Genetsaretin järven koillisrannalla. Johanneksen evankeliumin 21, 1-23 mukaan Kristus antaa Pietarille kolme kertaa kehoituksen "Ruoki minun lampaitani". Se on ymmärretty tehtäväksi tulla uuden kirkon johtajaksi, taata sakramenttien ja ennen kaikkea ehtoollisen jakaminen ihmiskunnalle.

john.jpgPietari ja Johannes ovat erilaisuudestaan huolimatta hyviä ystäviä ja he työskentelevät paljon yhdessä. Siksi Pietari kysyy Kristukselta, että mitä sitten Johanneksesta tulee, mutta ylösnoussut Kristus vastaa, että jos on minun tahtoni, että hän jää minun tulemiseeni saakka, mitä se sinulle kuuluu. Luultavasti tässäkään Kristuksen todellinen vastaus ei ole niin tyly kuin se käännössanoina näyttää, vaan siinä puhutaan jälleen kerran ajan täyttymisestä, aivan kuin silloin kun Jeesus Kaanaan häissä kertoo äidilleen, että hänen aikansa ei ole vielä tullut.

Tämä kohta on ymmärretty niin, että Pietarin maallishenkisemmän kirkon aika alkaa heti, mutta Johanneksen henkisemmän kirkon aika alkaa toden teolla vasta Kristuksen toisen tulemisen yhteydessä, eli nyt meidän aikanamme. Sen voi ymmärtää myös niin, että, että nykyisen Pietarin kirkon tehtävä on johtaa ihmiset henkisen maailman kynnykselle, ja Johanneksen kirkon tehtävä on johtaa heidät siitä varsinaiseen henkiseen maailmaan.

Tässä mielessä Pietarin kirkko käsittää käytännössä kaikki nykyisen kristinuskon suuntaukset, ja Johanneksen kirkko on uusi kristillisyys, joka ulottuu henkisiin ja enkelimaailmoihin, fyysisesti katsoen aina tähtimaailmoihin saakka.

Näin Pietari ja Johannes tulevat toimimaan jälleen yhdessä, Kristusta ja Sofiaa palvellen. Johanneksen kirkko painottuu enemmän sydänhenkisyyteen. Graalin rakkauden mysteeri kutsuu niitä, jotka valitsevat kulkea Johanneksen kirkon tietä. Johanneksen kirkossa ymmärrys ja henkinen tietoisuus kehittyy yksityisen sielun vapaudessa, ja sydämen graal-rakkaus on se, joka puolestaan liittää tämän henkisyyden maan ja ihmiskunnan piiriin.

Graalin kommunio tapahtuu yhdeydessä tähtien ja tähtivoimien henkisyyden kanssa. Se vaatii kynnyksen ylittämistä - ja se puolestaan edellyttää sielun langenneen puolen kohtaamista maanalaisissa piireissä, mihin me vasta nyt alamme vähitellen olla valmiita.

Ennen Golgataa Johannes Kastaja oli se "enkeliolento", joka kulki Lasaruksen tukena hänen kuolemansa jälkeisellä matkalla tuonelassa. Kun Kristus kutsui takaisin Johanneksen tältä tuonelan matkaltaan, nämä kaksi korkealle kehittynyttä sielua, Lasarus ja Johannes Kastaja liittyivät kuin yhdeksi olennoksi, ainoaksi miespuoliseksi olennoksi, joka pystyi seisomaan Golgatalla kuolevan Kristuksen äärellä.

Johannes ja Pietari olivat myös ensimmäiset opetuslapset, jotka Maria Magdaleena kohtasi tavattuaan haudalla Ylösnousseen Kristuksen. Nyt on tullut aika, jollon Pietarin ja Johannen ystävyys jälleen todellistuu kummankin kirkon yhteistoimintana.

Me elämme nyt Kristuksen toisen tulemisen aikaa, jolloin Johanneksen kirkko on avautumassa ja jolloin ihmiskunta on sekä kokonaisuudessaan että jokainen yksilöllisesti kulkemassa henkisen maailman kynnyksen yli. Sakramenttiensa avulla Pietarin kirkko johtaa ihmisen turvallisesti henkisen todellisuuden kynnykselle, ja Johanneksen kirkko auttaa hänet siitä eteenpäin.

Johannes-henkisyys on myös sitä, että tähtiviisaus on syntymässä uudelleen, yhteytenä taivaallisten olentojen kanssa.Nyt kun Aurinko on Oinaassa, itseuhrin, henkisen voiman ja johtajuuden Eläinradan merkissä, meillä on mahdollisuus kokea inspiraatio avautua laajemmille henkisille mysteereille, antaa Johanneksen avulla tietoisuutemme ulottua olemassaolon kosmisille ja tähtimysteereille, mikä tarkoittaa myös oman maamme kokemista henkisenä todellisuutena.

Mutta se merkitsee myös dualismin ylittämistä, sitä että me Johanneksen hengessä opimme todella rakastamaan jokaista lähimmäistämme, sekä henkisen maailman todellisuutta ylöspäin että sitä todellisuutta, joka ennen koettiin tuonelana, alempana maailmana tai varjona. 

 

Pe 4. toukokuuta

Aurinko oli perjantain 
tapaan 19 astetta Oinaassa 
silloin kun Jeesus 
vuonnanicodemus.bmp 30 keskusteli 
fariseus Nikodeemuksen kanssa yöllä eli astraalimaailmassa, henkisellä tasolla. Aurinko Oinaassa merkitsee henkisten voimiemme tietoista antaumusta korkeampaa kohtaan, ja sille Nikodeemus oli valmis, ottamaan vastaan sitä, mikä Jeesuksen astraalikehossa lähestyi ihmiskuntaa, kuin tuuli, tai kuin uudestisyntyminen vedestä ja hengestä.

Muistamme miten Nikodeemus ja Joosef Arimatialainen olivat hyviä ystäviä, ja heillä oli tärkeä rooli niin Jeesuksen ruumiin kuljettamisessa hautaan Golgatalta kuin edellisenä päivänä Viimeisen ja Ensimmäisen ehtoollisen aikana.

Jos tahdot, voit katsoa tältä samalta palstalta myös vastaavan tekstin vuosi sitten. Siinä on esitetty hieman toinen näkökanta.

 

To 3. toukokuuta: Kristus Emmauksessa

Aurinko 17 astetta Oinaassa on asema, jossa tapahtui Jeesuksenchrist_in_emmaus_198.jpgilmestyminen Emmauksessa 6. huhtikuuta vuonna 33, heti seuraavana päivänä ylösnousemuksen jälkeen. Tuona päivänä Luukas ja Kleofas olivat matkustamassa Emmaukseen, kun kolmas henkilö liittyi heidän seuraansa. Illalla kaikki kolme menivät majataloon, jossa heille tarjoiltiin ruokaa. Kun kolmas henkilö otti leivän, siunasi sen ja jakoi sen paloiksi, opetuslapset tunnistivat hänet Kristukseksi.

Tiedämme että ihminen koostuu useista kehollisista ja sielullisista tasoista, mutta vielä hyvin kehittymättöminä olentoina nämä tasot meillä tavallisilla ihmisillä ovat monin tasoin sidoksissa toisiinsa. Kristuksella taas täydellisenä ihmisolentona jokainen hänen olemuksensa taso on vapaa ja siksi hän voi myös ilmestyä useille erilaisilla tavoilla. Niistä tärkeimmät ovat kehollisia. Ihminen voi löytää yhteyden eli kommunion Kristukseen kehollisiin olemuspuoliin erityisesti neljällä eri tasolla:

1. Kristuksen henkistynyt fyysinen keho eli ylösnousemuskeho, joka liittyy leivän mysteeriin.

2. Yhteys Kristus-minään, joka liittyy viinin mysteeriin ja myös maansisäisten voimien hallintaan, laskeutumiseen tuonelaan,

3. Kristuksen eetterikeho, jota on nimitetty myös ikuiseksi evankeliumiksi, koska hänen yli koko maan laajentunut eetteri- eli elämänvoimakehonsa, joka elää ajan prinsiipissä, sisältää hänen elämänsä tapahtumien kuvat, ikuisena sanomana.

4. Yhteys Kristuksen astraalikehoon, jota voimme nimittää ikuiseksi apokalypsiksi, josta Johanneksen ilmestykirja kertoo osan.

Leivän kommunio on yhteys Kristuksen ylösnousemuskehoon eli henkistyneeseen fyysiseen kehoon. Kristuksen fyysinen keho on aivan eri asia kuin meidän tavallisten ihmisten fyysinen keho. Meille keho on jotain ulkopuolista ja annettua, josta me hallitsemme vain pienen osan, mutta Kristuksen fyysinen keho on hänen henkisten ja sielullisten voimiensa täydellisesti läpäisemä. Hän ei ole vain täydellisesti läsnä fyysisessä kehossaan, vaan myös se on hän, se on yhtä hänen minuutensa kanssa. Se on vaikeaa ymmärtää, mutta tämän tiedon pohjalta sitä voi jo lähestyä meditaatiossa.

Kristus lausui Luukkaalle ja Kleofaalle sanat "Minä olen elämän leipä". Tämä elämän leipä on jumalallisen sanan substanssi, joka elää kaikessa puhtaassa ravinnossa. Siksi myös puhtaan, manipuloinnista vapaan ravinnon tuottaminen on niin äärimmäisen tärkeää ihmiskunnan ja koko maan tulevaisuudelle.

Ylösnóusemuksen ja taivaaseenastumisen 40 päivän aikana Kristus jakoi tätä elämän leipää opetuslapsilleen ja samalla hänen sanoistaan ja haavoistaan virtasi puhdasta valoa, joka antoi opetuslapsille voiman antaa anteeksi syntejä, kastaa, parantaa ja siunata kättensä kautta. Aika ylösnousemuksesta taivaaseenastumiseen oli kommuniota Kristuksen ylösnousemuskehon kanssa.

Viinin kommunio oli Kristuksen minän laskeutuminen tuonelaan hänen kuolemansa jälkeen. Tuo laskeutuminen ulottui aina Äidin sydämeen saakka maan keskuksessa. Tämä minän kommunio eli yhteys Kristus-minän kanssa oli se, mikä antoi graalin ritareille voiman ja rohkeuden pahan kohtaamiseen ja voittamiseen. Parsifal oli henkilö, joka ryhtyi tähän taisteluun pahaa vastaan ihmiskunnan ja Äiti maan puolesta, mutta sekin oli taistelua, jota ei voi ymmärtää oikein tavanomaisten maallisten käsitteiden avulla, sillä se on taistelua, joka tulee koko ihmiskunnalle mahdolliseksi vasta sen maan seuraavan inkarnaation aikana, jota nimitetään Jupiteriksi. Näin Parsifalia voi nimittää tulevaisuuden Jupiter-ihmiseksi. Ehkä lähin tapa, jolla tuota Kristus-minän yhteyttä voi ihmisessä kuvata, on asettuminen alttiiksi täydessä rakkaudessa.

- Tästä aiheesta on lisää Ti 3.5. -kirjoituksessa vuosi sitten, joka on tämän sivun alalaidassa.

 

 

Ti 1. toukokuuta, vappu

Toukokuun alkaessa aurinko on vielä kahden 
viikon ajan Kristuksenmaria_magdaleena_ja_kristus_haudalla.jpg eläinratamerkissä 
Oinaassa ja kuu on kasvava. Vapunpäivänä aurinko on ennättänyt 15 asteeseen Oinaassa, mikä oli Kristuksen ylösnousemuksen asema eli ensimmäinen pääsiäinen 5. huhtikuuta vuonna 33. Kuten olemme jo usein kertoneet, maan eetterivoimat kantavat itse asiassa ikuisesti Kristuksen elämän tapahtumien muistoa. Auringon saapuessa vappuna 15. asteeseen Oinaassa maan eetterivoimat siis muistavat Kristuksen ylösnousemuksen, vaikka muistista puhuessamme todellisuudessa on kysymys siitä, että on luonnon ja henkisen maailman olentoja, jotka tuota muistia kantavat - ja he odottavat, että ihminen tulee mukaan tuohon juhlaan. Maailmankaikkeus antaa meille mahdollisuuksia, mutta meidän on nuo mahdollisuudet toteutettava. Se miten kehitys todellisuudessa tapahtuu, on kiinni meistä ihmisistä!

Kristuksen ylösnousemus kantaa lupausta, että jokaiselle ihmiselle on mahdollista tulla Kristuksen kantajaksi. Ja tänä päivänä kaikuvat edelleen sisäisillä tasoilla Kristuksen Maria Magdaleenalle lausumat sanat: "Älä koske minuun, sillä minä en ole vielä noussut Isän luo. Mene sen sijaan veljieni luo ja kerro heille, että minä nouset oman isäni luo ja sinun isäsi luo, minun jumalani ja sinun jumalasi luo."

Tuo suomalaisen käännöksen "koske" ei ole aivan oikein, sillä tässä puhutaan huomattavasyti suuremmista asioista kuin vain fyysisestä koskettamisesta. Se tarkoittaa suunnilleen sitä, että älä jää enää kiinni siihen, millainen olin lyhyen fyysisen elämäni aikana, vaan suuntaa katseesi tulevaisuuteen.

Nuo sanat kertovat vahvasti siitä, miten Kristus käytyään pääsiäislauantaina Äidin, maaäidin syvyyksissä, on palaamassa Isän, taivaallisen Isän luo, ja näin elvyttää korkeuksien Isä-hengen ja syvyyksien Äiti-hengen yhteyden, jonka aineellisen maailman syntyessä hajosi maan ja hengen erillisyydeksi.

Ylösnousemuksestaan alkaen Kristus on meidän kaikkien kanssa, ei enää vain niiden, jotka aikaisemmin tavoittivat hänet henkisesti henkisissä maailmoissa tai fyysisesti Jordanin kasteen jälkeen, vaan nyt hän on sisäisesti meidän kanssamme. Ikuinen ykseys Kristuksen kanssa liittää nyt koko ihmiskunnan yhteen veljiksi ja sisariksi. Juuri Kristus on se, joka yhdistää meitä kaikkia ja kun me nykyisin yhä enemmän todellakin koemme kaikki olennot veljiksemme ja sisariksemme, me siinä koemme Kristuksen itsessämme.

Opetuslapsille herääminen tähän ykseyteen Kristuksen kanssa tapahtui vasta helluntaina, mutta jo pääsiäisauringon suhde Eläinrataan herättää meissä sen Kristuksen läheisyyden, joka helluntaina voi avautua täydeksi henkiseksi oivallukseksi ja voimaksi.

Tänä vuonna meille ihmeellisellä tavalla sattuu tämä pääsiäisen Kristus - Maria Magdaleena -heräämisen muisto kosmisesti yhteen vapun luonnonheräämisen juhlan kanssa.

Vappuna kuu on konjunktiossa Marsin kanssa 10 astetta Leijonassa. Kuu ja Mars olivat konjunktiossa myös Luukkaan evankeliumin nuoren Marian syntyessä. Silloinkin tämä konjunktio tapahtui Leijonassa eli sydämen merkissä, 5 asteen eli Reguluksen kohdalla.

Jumalallisen sanan välittäjä Mars oli siis kohdakkain Marian kohtua edustavan Kuun kanssa Leijonan sydänvoimien keskustassa, Reguluksessa. Tänä päivänä Marian syntymän ja Jeesuksen ylösnousemuksen kosmisten voimien sattuessa yhteen kevään juhlan kanssa syntyy jokaisen ihmissydämen ja elämänvoimien maailmassa elävän Kristuksen kohtaamisen suuri mahdollisuus.

Se tapahtuu, kun me puhdistamme astraalikehomme (Mars), hallitsemme tunne-elämäämme myönteisellä ja rauhallisella tavalla (kuu) sekä opettelemme puhumaan sydämestämme (Leijona). Meidän aikanamme sanojemme sisältö paljastaa sen, missä määrin me olemme henkisesti vapaita, sillä vapaa ihminen on täynnä myötätuntoa.

 

Su 29. huhtikuuta: Kristuksen kuolema ja syntymä

Aurinko 14 astetta Oinaassa, Kristuksen merkissä. Tällä kohden aurinko oli Jeesuksen ristinkuoleman päivänä 3.4.33. Mutta se oli kuolema, joka oikeastaan oli Kristuksen varsinainen syntymäpäivä maan päälle. Jordanin kasteessa runsaat kolme vuotta aikaisemmin Kristuksen henkinen olemus liittyi Jeesuksen kehollisuuteen, mutta kuolemansa kautta hän liittyi varsinaisesti koko Maan olemukseen, ja myös siksi hän saattoi sanoa, että minä olen teidän kanssanne joka päivä.

Journal of Star Wisdom kirjoittaa, miten tuo syntymä oli Kristuksen laskeutuminen helvettiin, tai maan alisiin piireihin, jotka tuohon aikaan olivat täysin sekavassa ja vaarallisessa tilassa. Journal jatkaa, miten henkinen maailma pidätti henkeään ihmetellen pystyisikö Jumalan Poika milloinkaan palaamaan takaisin maan pimeyden syvyyksistä.

Mutta maan valaistuminen alkoi jo siitä hetkestä kun sotapäällikön keihäs puhkaisi ristillä Jeesuksen kyljen ja hänen verensä vuoti maahan. Sillä hetkellä säteilevä valo loisti koko maan piirin ympäri. Jotta tämä jumalminuuden valon hyppäys maan auraan saattoi tapahtua, oli Kristuksen jumalolentona ensin kuoltava ihmisenä. Aineellinen keho kuoli, mutta henkinen olemus kulki tietoisuuttaan menettämättä sen neulansilmän läpi, joka merkitsee uutta syntymistä todellista maan ihmiseksi.

Kristus kävi nopeutettuna läpi sen valtavan kehitystien, joka on nyt vapaa meille jokaiselle ihmiselle: tulla todelliseksi kosmiseksi olennoksi liittymällä oman vapautemme ja rakkautemme pohjalta maan olemukseen. Se on se suuri salaisuus, jonka ymmärtämistä kohti me olemme jo kauan vähitellen kulkeneet, ja joka nyt meidän aikanamme on tullut mahdolliseksi paljastaa.

Aurinko oli tässä samassa asemassa 14 astetta Oinaassa kaksi vuotta aikaisemmin Kirkastuksen aikana. Voimme ymmärtää sen niin, että voidaksemme aloittaa syvemmän tien, meidän on jossain vaiheessa ensin kirkastuttava, meidän on saatava päässämme (Oinas) oivallus siitä, miten kehitys tapahtuu.

Tällä tähtikielellä puhdistuminen ja kohoaminen ei tapahdu "ylöspäin" vaan laskeutumalla. Kristuksen laskeutuminen ei tapahtunut vain hänen omaa kehitystään varten, vaan koko ihmiskuntaa ja myös koko henkistä maailmaa varten.

Kun Kristus kuoleman ja samalla maahan syntymisensä kautta avasi uuden syvemmän ja todellisemman tien ihmiskunnan kehitykselle, se tapahtui myös koko henkistä maailmaa varten, sillä silloin kun ihminen valitsee hyväksyä maan aineellisuuden kautta kulkevan kehitystien omakseen, silloin myös henkisen maailman kehitys saa täysin uuden täyttymyksen.

 

Pe 27. huhtikuuta: ehtoollisesta ristille

Aurinko jatkaa Oinaassa kulkuaan Kristuksen maallisen elämän viimeisten tapahtumien läpi. Perjantaina aurinko on 13 astetta Oinaassa, mikä muistaa tapahtumat viimeisestä ehtoollisesta ristille - kaikkein ankarimmista hetkistä suurimpaan voittoon. Sillä se mitä Kristus koki ihmiskunnalta, antaa hänelle mahdollisuuden nyt antaa ihmiskunnalle.

Se, mitä ihmiskunta teki Kristukselle hänen maallisen elämänsä aikana, loi karmallisen kentän, joka antaa nyt Kristukselle hänen toisessa tulemisessa vaikuttaa ihmiskuntaan, antaa ihmiskunnalle sellaista, mikä ei olisi ollut mahdollista, ellei ihmiskunta olisi tehnyt tunnettuja kurjia tekojaan häntä kohtaan 2000 vuotta sitten.

Kristuksen kärsimystie on vihkimystie. Kun me rukoilemme voimaa kantaa oma ristimme, se keventää nyt Kristuksen ristiä eetterimaailmassa.

Ristin henkisen tien kulkeminen nykyaikana on suuri mysteeri, sillä sille ei ole olemassa mallia. Tie on jokaiselle henkiselle ihmisminälle hänen omansa, eikä kukaan ole kulkenut sitä tietä aikaisemmin. Siksi ei ole tarpeen jäädä kiinni kysymyksiin miksi minä tai miksi juuri minulle tapahtuu tällaista kuin tapahtuu. Elämän vihkimystie kulkee syvemmällä tasolla kuin ajattelu. Siksi vain elämälle elämämme me voimme ratkaista sen arvoitusta.

Kristuksen ihmiskunnalle tuoma pyhä vapaus on tie, joka ohjaa jokaista ihmistä löytämään ja kulkemaan juuri omaa tietään, tietä jota aikaisemmin ei ole kuljettu.

 

To 26. huhtikuuta: Magdaleenan suorittama viimeinen voitelu

Aurinko 12 astetta Oinaassa. Tässä asemassa Aurinko oli pääsiäisviikon keskiviikkona meidän ajanlaskumme mukaan 1. huhtikuuta vuonna 33, jolloin Maria Magdaleenan Jeesukselle antama viimeinen voitelu oli se viimeinen pisara, joka sai Juudaksen suorittamaan petoksensa. Aurinko siis loistaa Oinaassa, Jumalan Karitsan eli Kristuksen eläinratamerkissä. Sekä Magdaleena että Juudas suorittavat oman valintansa, Magdaleena korkeampien henkisten voimien puolesta ja Juudas niitä vastustaen. Magdaleenalta vaati syvää oivallusta ja rohkeutta suorittaa oma henkinen tekonsa muiden mutinasta välittämättä. Tänään on hyvä päivä miettiä, mitä minä valitsen.

Magdaleenan teko Jeesuksen viimeisten aikojen tiivistyessä oli niin suuri, että Jeesus lausui sen johdosta: "Miksi te pahoitatt naisen mielen? Hän teki minulle hyvän teon... Totisesti: kaikkialla maailmassa, missä ikinä evankeliumin sanoma julistetaan, tullaan muistamaan myös tämä nainen ja kertomaan mitä hän teki." - Muistakaamme mekin :)

 

To 12. huhtikuuta

Pluto pysyy kohdassa 14 astetta 39 minuuttia Jousimiehessä aina lauantaihin saakka, jolloin aurinko siirtyy Oinaaseen. Tämän aseman vallitessa Jeesus siunasi lapsia ja puhui rikkaalle nuorukaiselle. Opetuslapsilleen hän puhui myös siitä, miten vaikeaa rikkaan on päästä jumalan valtakuntaan. Rikas tarkoittaa tässä ennen kaikkea kiinnittymistä mihinkään maalliseen tai sitoutumista auktoriteettiin. Mutta lapset ja lapsenkaltaiset ovat vapaina olentoina lähellä jumalan valtakuntaa.

Aurinko 28 astetta Kaloissa. Jeesus oli 
opetuslapsineen vetäytynytpietari_avain.jpg vuorelle. Aamulle 
Jeesus meni opetuslastensa luo ja kysyi heiltä, kuka hän heidän mielestään on, jolloin Pietari vastasi: "Sinä olet messias, elävän jumalan poika."

Sen jälkeen Jeesus antoi Pietarille taivaan valtakunnan avaimet - jotka siitä lähtien ovat olleet Pietarin tunnusmerkkinä: mitä sinä sidot maan päällä, sen me sidomme taivaissa, mitä tahansa sinä vapautat maan päällä, se vapautetaan myös taivaissa.

Taivaan valtakunnan avaimet merkitsevät voimaa pitää hallinnassa alimaailman voimia. Ihmisessä tämä portti on alimmainen chakra, joka on yhteydessä kuuhun.

Meidän on aika tulla Pietarin kaltaiseksi siinä, että kykenemmä estämään alimaailman voimia pääsemästä valloilleen. Mutta ensin meidän on kohdattava oma alimaailmamme voidaksemme kohota vartioimaan kollektiivista alimaailmaa, joka niin voimakkaasti etsii vaikutusvoimaa kulttuuriimme.

 

 

Pääsiäispäivä 8. huhtikuuta

Koko henkinen maailma
pidätti hengitystään
Kristuksen laskeutuessarisen-christ-portrait.jpg Tuonelaan kuolemansa jälkeen, sillä se oli korkeammille hierarkioille tuntematonta aluetta.

Puutarhuri, jonka Maria Magdalena surun herättämässä selvänäköisyydessään havaitsi Jeesuksen tyhjän haudan ulkopuolella, ei ollut puutarhuri vain hänen subjektiiviselle katselleen, vaan maan todellinen puutarhuri, joka oli saanut voiman auttaa maata tuottamaan hyvien voimien hedelmiä. Tuosta ajasta eteenpäin on maan korkeimpia vihittyjä voinut nimittää puutarhureiksi työssään ihmiskunnan hyvinvoinnin edistämiseksi, myös koko maan kannalta.

Se mitä ylösnousemuksen pääsiäisaamuna tapahtui, säilyy ja uusiutuu maan rytmeissä luoden joka sunnuntaiaamuna jokaiselle ihmiselle uutta henkistä voimaa. Kristus oli täydellisesti liittänyt itsensä maahan ja samalla jokaiseen maan yhteydessä elävään ihmiseen. Käytännössä se merkitsee, että missään muualla maailmankaikkeudessa kuin juuri maan päällä
meillä ei ole mahdollisuutta elää niin korkean henkisen ohjauksen ja tuen piirissä kuin maapallolla.

Kun Kristus pääsiäisaamuna nousee haudasta ensimmäisessä ylösnousemuskehossa, hän liittyy jokaisen ihmissielun sisimpään ytimeen. Nyt meidän tehtävänämme on juhlia tätä sisäisen pyhyyden ydintämme alkamalla kuulla häntä itsessämme.

 

Ma 2. maaliskuuta: Venus ja Plejadit!

Huh, vasta juuri nyt luin että pian on Venuksen ja Plejadien konjonktio, ja tarkemmin vielä eklipsi, eli kirkas Venus kulkee suoraan herkesti kimaltavien Seulasten poikki. Se tarkoittaa että ensi yö ja huomenaamu ovat aivan erityisen naisellis-kosmisen viisauden ja luovan voiman aikaa!

Tässä suomennosta Nasan uutisesta:

Plejadit (Seulaset), jotka tunnetaan myös seitsemänä sisarena, ovat ryhmä nuoria tähtiä. Ne ovat muodostuneet tähtien välisestä kaasupilvestä tuskin sata miljoonaa vuotta sitten dinosaurusten ajan vallitessa maan päällä. Seulasten suurimmat ja kirkkaimmat tähdet ovat sinivalkoisia ja noin viisi kertaa meidän omaa aurinkoamme suurempia.

Etäisyytensä takia - noin 400 valovuotta - Plejadit ovat paljaan silmän näkökyvyn rajalla. Kun Venus tulee niiden kanssa kanssa konjunktioon, se näyttää siltä kuin supernova olisi räjähtänyt tämän tähtiryhmän keskellä. Venuksen paksut pilvet heijastavat niin paljon auringonvaloa, että se loistaa kirkkaammin kuin mikään muu yötaivaakka, kuuta lukuunottamatta. Mutta outoa kyllä, Venus ei näytä mitenkään kömpelöltä Seulasten keskuudessa, paremminkin suloisen kauniilta.

 

Pe 30. maaliskuuta: kolme kuningasta ja rakkauden viesti

Auringon nousu 15 astetta Kaloissa on 
Matteuksen evankeliumindrei_koenige_2_314.jpg Jeesuslapsen 
syntymän asema 5. maaliskuuta vuonna 6 eKr. Tämä kuninkaallisen linjan Jeesus-lapsi oli suuren henkisen opettajan Zarathustran inkarnaatio, hänen jota kolme kuningasta tuli tervehtimään. Kuninkaat toivat mukanaan vanhalle opettajalleen kolmen suuren kulttuurin opetukset: myrhan tai mirhamin henkisen koko ihmisenolemuksen läpäisevän tahdonvoiman vanhan Intian kulttuurista, jumalan puoleen kohoavan suitsutuksen tunnesavun frankinseesina vanhasta Persiasta ja henkisen tietoisuuden kullan vanhan Egyptin kulttuurin lahjana.

Jeesus-elämänsä jälkeen Zarathustra on aina läsnä maan päällä opettajana, joka tunnetaan nyt Mestari Jeesuksena. Hänen äänensä on aina kuultavissa, vaikka se voi olla vaativaa ajan kaiken melun takia. Sanotaan myös, että maan päällä on aina vihitty, joka työskentelee hänen kanssaan, silloinkin kun mestari Jeesus ei itse ole fyysisesti inkarnoituneena, vaikka hän onkin maan päällä fyysisesti joka vuosisadan aikana.

Tämä Kalojen ajan ihanne, Mestari Jeesuksen syntymäpäivän auringon sanoma on "Kristus minussa" - tai perinteelisemmin En minä, vaan Kristus minussa - En alempi minäni, vaan Kristus korkeamman minäni tukena ja ohjaajana kohti todellista henkistä vapautta.

Perjantaina myös Venus siirtyy Härkään, merkkiin jossa tämä suuri rakkauden opettaja on ollut monien merkittävien tapahtuminen aikana.

Kolmen kuninkaan aurinkoasema samalla kun Venus siirtyy Härkään merkitsee suuren henkisen kasvun aikaa. Venus osoittaa meille sen rakkauden, joka sisältyy niihin kolmen kuninkaan lahjoihin, joissa vanha viisaus tarjoaa niin tahtonsa mirhamin, tunteensa vihkisavun kuin ajattelunsa kullan uudelle maailman kuninkaalle - mikä puolestaan merkitsee: vanhan kosmisen jumalluomisen aika on ohi ja uuden luomisen voima tulee Kristuksen tuomana siirtymään ihmiskunnalle, jokaisen ihmisen sisäiseen olemukseen ja luomisvoimaan.

 

To 29. maaliskuuta: pako Egyptiin

Aurinko 13 astetta Kaloissa on Egyptiin paon asema. Matteuksen evenkeliumin Jeesus-lapsen vanhemmat lähtivät pakomatkalle Egyptiin 2. maaliskuuta vuonna 5 eKr. kun enkeli oli ilmestynyt Joosefille ja neuvonut häntä pakenemaan perheineen. Perhe lähti matkaan Nasaretista - siis ei Beetlehemistä - heti samana yönä yksivuotiaan poikansa kanssa. Matteuksen evankeliumin Jeesus-lapsi oli Zarathustra-sielu, Daavidin kuninkaallisen linjan Jeesus-lapsi, jonka Herodes koki uhkaavan asemaansa ja jota Itämään pappiskuninkaat olivat tulleet tervehtimään vanhana henkisenä opettajanaan. Tähän aikaan Luukkaan evankeliumin Jeesus-lapsi ei ollut vielä syntynyt.

Aurinko 14 astetta 37 minuuttia 
Kaloissa neliössä Pluton kanssa 
14entry_into_egypt.jpg astetta 37 minuuttia 
Jousimiehessä
. Hermeettisen astrologian kirjassaan Powell kirjoittaa, miten Herodes Suuri oli maallinen kuningas, mutta myös kuninkaallinen sielu, taivaalta langennut kirkas tähti. Hän oli traaginen esimerkki siitä, miten myös suuri sielu voi langeta vallanhalun sokaisemana. Näin hänestä tuli ihmisen alemman puolen edustaja, joka vastustaa ihmisen todellista itseä, Kristus-itseä.

Neliössään Pluton kanssa Aurinko muistuttaa meitä paosta Egyptiin. Neliössä Aurinko-itsen kanssa Pluto luo jännityksen kahden vaihtoehdon välille: valinta Hadeksen voiman tai Faneksen jumalallisen rakkauden voiman tahdon välillä. Auringon täyttämä sydän kuulee enkelin johdatuksen aivan kuin Joosef teki. Tämän ohjauksen seuraaminen voi johtaa vihkimyksen polulle, tielle sydämen sisäiseen pyhäkköön. Vastaavasti tahto valtaan saattaa ajaa levottoman sydämen murhanhimoisiin tekoihin, kuten Herodekselle kävi.

 

Su 25. maaliskuuta

Aurinko siirtyy Kalojen toiseen dekaaniin, jota hallitsee Jupiter ja joka on yhdistetty myös taivaan kuninkaaseen Kefeukseen, joka sijaitsee korkealla ylhäällä, Linnunradan valaisemana. Kuninkaallisen kosmisen viisauden aikaa.

 

To 22. maaliskuuta

Uusikuu 7 astetta Kaloissa. Jeesus palasi kastepaikalleen 1. joulukuuta vuonna 29. Koettelemusten 40 päivän jälkeen Jeesus laskeutui Attaruksen vuorella olevasta luolasta. Hän kulki läpi koko yön ja saapui aamunkoitteessa Jordanille. Johannes Kastaja näki hänet virran yli ja sanoi kuulijoilleen: "Katsokaa Jumalan Karitsaa". Tämä uusikuu muistaa todellisen Valon. Pystymmekö me näkemään virran toiselle puolelle, jossa Kristus seisoo? Voimme me kokea Johannes Kastajan tavoin jonkin puhtaan ja pyhän läsnäolon?

 

Su 18. maaliskuuta: Uranus ja Merkurius

Merkurius konjunktiossa Uranuksen kanssa 9 astetta 13 minuuttia Kaloissa. Uranus oli tässä asemassa Matteuksen evankeliumin Jeesuksen syntyessä 5. maaliskuuta vuonna 6 eKr. Eräältä kannalta Merkurius edustaa ihmisen älyä. Kun ihmisäly työskentelee yhdessä Mikaelin kosmisen älyn kanssa, se synnyttää hyvää. Itsenäisesti työskennellessään ihmisäly pyrkii työskentelemään omissa nimissään, ja se synnyttää yhteisyyden sijaan erillisyyttä.

Sunnuntain Merkuriuksen ja Uranuksen yhtymässä Matteuksen evankeliumin eli Salomonin sukulinjan Jeesuksen syntymän asemassa meillä on mahdollisuus kohottaa ajattelumme kosmisen intelligenssin siiville, tai sukeltaa puolitotuuksien ajatuskenttiin. Toinen tie johtaa siihen rakkauteen, jota Kalojen tähtikuvio kantaa, toinen pinnallisuuteen, joka etsii henkilökohtaista tunnustusta ja hajottaa rakkauden kilpailemiseen.

Konjunktio antaa mahdollisuuden myös egoistisen ja henkisen ajattelun välisen jännitteen kokemiseen. Kun nämä kaksi työskentelevät yhdessä, se johtaa havainnon kirkastumiseen ja tavallisen ajattelun valaistumiseen. Jos ne työskentelevät toisiaan vastaan, se synnyttää levottomuutta maata ympäräivässä ilmakehässä ja maan syvyyksien piirissä.

Erinomainen harjoitus kohti Merkuriuksen ja Uranuksen - jolla on kyky tuoda uusia näkökulmia ja oivalluksia - korkeampaa ykseyttä, on Vuorisaarnan kolmas kolmas ohje: Siunattuja ovat lempeät, sillä he perivät maan. Lempeydessä oma ajattelu hiljentyy niin, että kosmiset ajatukset voivat avautua.

Matteuksen evankeliumin Jeesus-lapset syntymä on kuninkaallinen, maallisen viisauden syntymä, joka kulkee kohti korkamman henkisyyden syntymää maan päälle.

 

 

To 15. maaliskuuta: Aurinko Kaloihin

Aurinko saapuu Kaloihin, jotka uivat luonnollista ja rakkauden kantamaa liikettään löytäen oman tiensä. Ensimmäisen dekaanin yllä on runoratsu Pegasus, mutta hallitseva planeetta on Saturnus. Siinä Pegasus merkitsee lennokasta inspiraatiota Kalojen rakkaudesta syntyneen suurpiirteisyyden yllä, mutta samalla haasteena on pysyä Saturnuksen vartioiman todellisuuden yhteydessä, kun sisäinen viehtymys suuntautuu Pegasuksen siipien kantamana kohti mystisyyttä.

 

Ti 13. maaliskuuta: Venuksen ja Jupiterin konjunktio

Venus ja Jupiter ovat jo kauan loistaneet läntisellä iltataivaalla lähellä toisiaan. Tänään ne tulevat konjunktioon keskenään. Jupiterin viisaus ja Venuksen rakkaus olivat yhtymässä Auringon kanssa Golgatan mysteerin tapahtuessa. Tämä taivaallinen asema kantaa maan koko historian kaikkein syvimmmän tapahtuman ikuista muistoa.

Tällä Venuksen ja Jupiterin yhtymällä on myös yhteyksiä kosmiseen ravitsemukseen liittyviin ihmeisiin, sillä Venus oli aurinkokeskeisesti konjunktiossa Jupiterin kanssa viidentuhannen ravitsemisen aikana ja neljäntuhannen ravitsemisen aikaan Jupiter oli aurinkokeskeisesti katsottuna viiden asteen etäisyydellä konjunktiosta Venuksen kanssa - kumpikin tapahtuma Oinaassa.

Nämä kaksi ihmettä edustavat maan fyysisen kehityksen ja ihmiskunnan henkisen tietoisuuden kehityksen edistymistä. Sekä maan kehitys että ihmisen tietoisuuden kehitys ovat riippuvaisia kosmisen ravinnon saannista. Johannes lausuu Ilmestyksessä: "Minä olen alfa ja omega, näin puhuu herra, meidän jumalamme, joka on ja joka oli ja joka tulee, maailman jumalallinen hallitsija." (Ilm. 1, 8)

Tässä puhutaan Kristuksesta, joka kantaa seitsemää tähteä ja seitsemää henkeä. Tähdet ja henget ovat kosmisen ravinnon lähteitä, jotka ohjaavat niin ihmistä kuin maata eteenpäin kosmisella kehitystiellään.

Ellemme me ota vastaan komista ravintoa, me olemme "kuolleita". Venuksen ja Jupiterin konjunktion aikana muistomme Golgaran mysteeristä ja hengen elämää synnyttävästä ravinnosta elävöittää meitä ottamaan vastaan niin Kristuksen rakkautta (Venus) kuin Sofian viisautta (Jupiter).

Tänään Rakkaus ja Viisaus virtaavat kosmisista maailmoista ja meidän kykymme tuoda sopusointua ja rakkautta yhteisöihimme moninkertaistuu.

 

Ke 7-8. maaliskuuta: täysikuu Vesimies-Leijona -linjalla

Täysikuu, jossa Aurinko on 22 astetta Vesimiehessä ja kuu suoraan vastakkaisella puolella 22 astetta Leijonassa. Aurinko oli samassa asemassa Eläinradassa eli 22 astetta Vesimiehessä, kun fariseukset jälleen syyttivät Jeesusta hänen opetuslastensa epäsäännöllisestä paastoamisesta. Jeesus vastasi haastamalla heidät tekopyhyydestä ja armon puutteesta. Sen jälkeen hän meni opetuslapsineen paikkaan nimeltä Dan, jota kutsuttiin myös nimillä Lais ja Leshem, 10. helmikuuta 32.

Matkalla Jeesus opetti seuraajiaan rukouksesta, mikä oli hänen jatkuva aiheensa. Hän opetti Isä meidän -rukousta ja selitti, miten ihmiset menneisyydessä eivät olleet rukoilleet arvostavasti. Ennen he olivat pyytäneet Esaun tavoin maan aarteita, mutta heidän on rukoiltava Jaakobin tapaan taivaan kastetta, sillä henkiset lahjat todellistuvat Jumalan tahdon eivätkä ihmisten ajatusten mukaisesti.

Tämän täydenkuun aikana, kuun heijastaessa aurinkoa ja samalla vastustaessa sitä, näemme esimerkiksi rappeutuneiden fariseusten syytöksiä, Isä Meidän -opetusta... ja tähdet kertovat meille, että meidän on löydettävä takaisin vapautemme rappeutuneen ajattelun piiristä.

Täydenkuun ollessa Leijonassa sydämemme vahvistuu ottamaan vastaan taivaan kastetta.

Osaamme rukoilla, ei vain sitä mitä me tahdomme, vaan mitä me tarvitsemme maan ja ihmiskunnan parantamiseksi? 

 

Ma 5. maaliskuuta: kirkastunut ajattelu

Merkurius konjunktiossa Uranuksen kanssa 8 astetta Kaloissa. Merkuriuksen ja Uranuksen linjaus on kirkkaan kosmisen tietoisuuden asema. Merkuriuksen konjunktio Uranuksen kanssa edistää vastaanottavaisuutta valaistuneille ajatuksille, mutta se luo myös mahdollisuuden rakentaa abstrakteja Baabelin torneja ja arvostaa vääriä valonkantajia. Tämä konjunktio valaisee molempia mahdollisuuksia ja kysyy meiltä, mikä on meidän todellisen henkisyytemme tila.

 

La 3. maaliskuuta: Jordanin kasteen kosmisuutta

Aurinko 18 astetta Vesimiehessä vastapäätä Marsia 18 astetta Leijonassa. Aurinko taustanaan Vesimiehen enkelivoimat ja toisella puolella Marsin ilmaisuvoima taustanaan Leijonan jumalalliset sydänvoimat.

Heliosentrisesti eli Auringosta katsottuna Mars oli Jordanin kasteen aikaan Leijonassa, siis Aurinko, Mars ja Leijona 18 astetta samassa linjassa silloin kun jumalallinen sana Kristuksena astui Jeesuksen ihmiskehoon. Mutta silloin Mars oli lisäksi konjunktiossa Kuun kanssa. Kosmisen sanan voima, joka ilmaisee Kristuksen aurinkohengen tuloa Kuun voimien tasapainottamaksi, maahan.

Ei ole lainkaan huono idea yrittää vaikka piirtää näitä konstellaatioita paperille. Vaativaa se toki on, mutta tekee oikeiin hyvää ajatusorganismille, joka oppii vähitellen aina oivaltamaan jotain lisää tästä kosmisesta tapahtumasta. On aina parempi tuumailla näitä yhteyksiä itse kuin ajatella, että joku kuitenkin ymmärtää paremmin. Me ihmiset olemme täällä juuri omalta osaltamme ymmärtämässä ja sisäistämässä näitä suuria tapahtumia, ja kukaan muu ei voi minun puolestani ymmärtää jotain, vaikka voikin kulkea edellä ja auttaa.

Ja tutustuaksemme osittain uusiin nimiin: Jeesuksen kastetta Jordanilla seurasivat muun muuassa hyvät ystävämme Lasarus, Joosef Arimatialainen, Nikodemus sekä vähemmän tutut Johannes Markus, Obed ja nuori kuninkaalliseen kreikkalaiseen sukuun kuuluva Saturnin.

Kaikki he kuulivat ukkosmaisen äänen (Mars) joka lausui: "Tämä on minun rakas poikani, josta olen hyvin mielissäni." Ja Emmerick kertoo, miten Jeesus tuli kuin läpinäkyväksi loistavasta valosta kosmisen Kristuksen astuessa hänen kehoonsa.

Katsokaamme vielä lauantaita Maan kannalta. Toiselta puolelta kosminen Leijona puhuu (Mars) Maalle, ja vastakkaisella puolella ovat Vesimiehen elävät ja loistavat (Aurinko) enkelivoimat.

 

To 1. maaliskuuta: Venus Oinaaseen

Venuksen siirtymä Oinaaseen lupaa korkeita henkisen kasvun energioita, sillä Venus oli Oinaassa sekä Kristuksen ylösnousemuksen että helluntain aikana. Ylösnousemus siis fyysisen kehon läpäistyminen hengellä ja uuden minän synty ja helluntai hengen laskeutuminen ihmiseen.

 

Ti 28. helmikuuta: Vesimiehen opetus

Tänään Aurinko on 14 astetta Vesimiehessä. 
Tässä konstellaatiossa Jeesussteiner2_180.jpg opetti 
autuuksia sekä Isä meidän -rukousta.

Aurinko tarkalleen 14½ astetta Vesimiehessä oli myös Rudolf syntymäkartassa, samoin kuin toisen henkisen opettajan, Valentin Tombergin kartalla. Sehän merkitsee, että olemme nyt Rudolf Steinerin syntymäkonstellaatiossa. Ja tuo tähtikirjoitus merkitsee, että nuo kaksi opettajaa työskentelevät yhtenäisen henkisen lähteen pohjalta.

Vesimies on tulevaisuuteen suuntautunut ja Vesimies-opettajat kertovat meille aina siitä mikä on tulossa. Vesimies johtaa meitä myös tulevaan Vesimiehen aikaan, joka astrologisesti alkaa  vuonna 2375. Vesimiehen aikaa luonnehtii Steinerin mukaan slaavilainen kulttuurikausi, joka avaa uusia mahdollisuuksia korkeamman minän eli manaksen tiedostamiselle, minkä ovella me nyt olemme.

 

La 25. helmikuuta: Ylösnousemuksen heijastus Venus-rakkaudessa

Venus konjunktiossa Kuun kanssa 24 astetta Kaloissa. Venus on juuri tässä asemassa Kristuksen kärsimyksen ja ylösnousemuksen aikana. Perjantain ihmeellisen Kristus-enkeli-rakkaus-henkisyyden päivän jälkeen lauantaina Venus antaa meille rakkaudellaan ja myötätunnollaan mahdollisuuden heijastaa tietoisuudessamme Kristuksen ylösnousemuksen todellisuutta - ja kokea jotain siitä itsessämme. Tunnustele itsessäsi, miten tämä konstellaatio ontaa sinulle mahdollisuuden muuntaa itsessäsi jotain pysyvästi.

 

Pe 24. helmikuuta: Deneb, Venus ja aurinko

Aurinko siirtyy Vesimiehen toiseen dekaaniin 10 astetta Vesimiehessä. Venus on yhteydessä Joutsenen tähtikuvioon, jonka megatähden Denebin kanssa se on konjunktiossa 10½ astetta Vesimiehessä, eli tähän samaan aikaan. Joutsenen Deneb on monella tavoin upea tähti, josta minulla on myös CD-meditaatioita. Joutsenen Deneb ja Venus yhdessä on jotain erityisen kaunista, henkistä ja rakkaudellista.

Aurinko oli konjunktiossa Denebin kanssa viidentuhannen ravitseminen yhteydessä.

Viidentuhannen ruokkisen ja vedenpäälle kävelyn ihmeet ovat saman kokonaisuuden päiväpuoli ja yöpuoli. Kristuksen päivällä antaman eettis-aistillisen kokemuksen ravitseva voima muuntuy yöllä opetuslapsen kokemukseksi Kristuksen rauhaa luovasta voimasta.

Deneb (joutsen) ja Venus (rakkaus)  välittävät maan sitä kosmisen Eläinrataraviksen virtaa, jota Aurinko (Kristus) meille loistaa Vesimiehen enkelivoimien virta taustanaan.

Tämä on aivan erityisen voimakas päivä, sillä kaikki kaikilla edellä mainituilla voimilla on erityinen suhde ihmisen henkisyyteen: Kristus meidän sydämissämme, Venuksen rakkauteen pohjatuen, Deneb suurenmoisena henkisenä tähtenä, oikeastaan pyhän hengen ilmentymänä, joka ottaa myös henkilökohtaisen opastavan suhteen jokaiseen, ja taustana Vesimiehen enkelivoimat, jotka suojaavat ja elävöittävät jokaista ihmistä.

 

To 23. helmikuuta: Fomalhaut

Aurinko konjunktiossa Fomalhautin kanssa 9 astetta Vesimiehessä. Fomalhaut on Etelän kalan kirkkain tähti, joka on myös yksi muinaisen Persian neljästä kuninkaallisesta tähdestä.

Jo kauan sitten vanhassa Persiassa suuri Aurinkoaura, Ahura Mazda, jolla tarkoitettiin silloin vielä kosmista Poikaa, vihki Zarathustran kosmisen viisauteen. Hän näki, miten kosmisen Isän, Zervana Akarana, ulkoisena ilmennyksenä taivaalla oli Eläinrata, ja miten kosminen Poika, Ahura Mazda, kantoi Auringon henkistä loistetta.

Zarathustra puhui Eläinradan neljästä peruskivestä, kuninkaallisesta tähdestä, jotka ovat Härän silmänä loistava Aldebaran, Leijonan sydämen Regulus, Skorpionin punahehkuinen Antares sekä Eteläisen kalan suun kohdalla oleva kirkas Fomalhaut. Tästä suusta virtaa elävöittävä ja uudistava vesi.

Mestari Hilarionin mukaan Fomalhaut auttaa ihmisiä vapautumaan ajattelun rajoituksista, ajatusaddiktiosta, kuten hän. Kun ajattelu menettää joustavuutensa, elävän veden virtauksensa, se alkaa helposti pyöriä hedelmättömästi kehää ja siitä muodostuu addiktio meidän yrittäessämme yhä uudelleen ja uudelleen tavoittaa ajattelulla, jotain sellaista, mihin se ei pysty, mutta jonka me aavistamme olevan olemassa.

Nyt Auringon vahvistaman Fomalhautin voimin torstaina on hyvä päivä laskeutua ajattelussaan syvemmälle tunteiden ja virtauksen alueelle, alueelle, jossa tunteiden kantama uudistunut ajattelu voi elpyä ja alkaa jälleen kantaa hedelmää.

 

Ti 21. helmikuuta, uusikuu: sydämen parantuminen, sisäiset hedelmät

Uusikuu 7 astetta Vesimiehessä. Vesimies on kosmisesti enkelialuetta ja elävän veden virtausta ja uudistavaa voimaa. Tässä kosmisessa asemassa Jeesus paransi miehen, jolla oli kuivettunut käsi, sekä demonien valtaaman miehen, joka oli sekä sokea että mykkä.

Uusikuu on sikäli mielenkiintoinen hetki kosmisesti, että kuu, joka oikeastaan on auringon valon heijastaja, on nyt täsmälleen samalla suunnalla kuin aurinko, jolloin sen pinta maahan katsottuna on kokonaan pimeä. Se ei heijasta mitään, se ei kuitenkaan suoraan peitä aurinkoa, koska silloin olisi kysymyksessä auringonpimennys.

Tällä tavoin uusikuu on hiljaisen mietiskelyn aikaa. Se on aika kysyä tai paremminkin tunnustella ja kuulostella sisäisesti kyka minä olen. Juuri Vesimiehen kohdalla sisäinen hiljaisuus, jossa meidän kuuvoimamme ei heijasta auringon henkisyyttä ajatuksin, vaan hiljenee, se voi alkaa näyttää meille sisäisemmällä ja hiljaisemmalla tavalla tuntua omaan enkeliimme, yleensä henkisiin olentoihin ja sellaisiin ajatuksiin, jotka eivät ole kuun (aivojen) heijastusta, vaan jotka hiljaa lähestyvät meitä enkelten tavoin.

Kätemme voi kuivua ellei se palvele sydäntä, voimme tulla mykiksi ja sokeiksi korkeammalle todellisuudelle myös ihmisten piirissä, ellemme osaa hiljentyä kuuntelemaan. Uusikuu kutsuu meitä antamaan sydämestämme, näkemään mikä on todellista ja puhumaan mikä on totta, jotta se kantaisi hyvää hedelmää.

 

Ti 14. helmikuuta: Vesimies

Hyvää Ystävänpäivää! Tänään aurinko siirtyy Vesimieheen. "Antakoon rajoittunut tilaa rajattomalle!" Harkinta muuntuu meditatiiviseksi voimaksi. Vesimiehen ensimmäistä dekaania hallitsee Merkurius, liikkeen planeetta.

 

Ma 13. helmikuuta

Merkurius konjunktiossa Neptunuksen kanssa 5½ astetta Vesimiehessä. Merkurius oli tällä kohtaa ja lähellä Neptunusta Jeesuksen opettaessa temppelissä 3.2.31 Isä meidän -rukouksen kuudetta ja seitsemättä kohtaa: Äläkä johda meitä kiusaukseen, vaan vapauta meidät pahasta.

Hän puhui myös Vuorisaarnan ensimmäisestä kohdasta: Siunattuja ovat hengessä köyhät, sillä heidän on taivaan valtakunta.

Ilta päätyi siihen, että Jeesus suurena opettajana (Merkurius) yhdessä Neptunuksen antamien inspiraatioiden kanssa paljastaa pahan viettelysten salaisuuksia (Jeesuksen kiusaamiset, Juudas) ja välttämättömyyden tulla "hengessä köyhäksi". Juudas ei tätä hengen köyhyyttä oppinut, vaan hänen persoonallisuutensa johti hänen harhaan.

Tämän päivän kysymyksesksi tulee: Olemmeko me lojaaleja läheisillemme ja niille joita rakastamme?

 

Pe 10. helmikuuta

Aurinko 27 astetta Kauriissa on asema, joka vallitsi silloin kun juutalaisen lain mukaan Joosef ja Maria veivät vastasyntyneen Jeesuslapseen esitettäväksi temppeliin. Silloin paikalla oli pappi Simon, joka Steinerin mukaan oli Buddhan aikaan elänyt pyhä mies nimeltä Asita, ja joka oli ilmaissut toivomuksen nähdä maailman vapahtajan. Nyt lapsen tunnistaessaan hän puhkesi valtavaan iloon ja kuoli pian sen jälkeen.

Kuu Neitsyessä vastapäätä Venuksen ja Uranuksen konjunktiota Kaloissa. 
Tuskin koskaan mikään taivaallinen asetelma on vaikuttanut omiin energioihini niin voimakkaasti kuin tämä, ja se alkoi jo keskiviikkoiltana. Venus oli tällä kohtaa, 7...8 astetta Kaloissa, kun fariseukset kysyivät Jeesukselta, miten sinä voita antaa meille ruumiisi syötäväksi? Vastaushan on yksinkertainen, tai siihen on kaksikin vastausta: Liittämällä olemuksensa kokonaan maan yhteyteen, me tulemme aina syödessämme osalliseksi myös Kristuksen ruumiista. Ja toinen vastaus on pyhitetty leipä ja viini, eli transsubstaation salaisuus. Se perustuu siihe, että ollessaan vapaa fyysisen aineellisen elämän vaikutuksesta fyysiseen kehoon Kristus pystyy uuden ehtoollisen leipään liittymällä muuttamaan ja henkistämään sen. Leivän muoto säilyy, mutta sen aineellinen substanssi muuttuu. Ja se puolestaan vaikuttaa jokaisen ehtoollisleipää syöneen fyysisen kehon henkiseen puoleen. - No, se on vähän monimutkaista, ja sitä tuumittava muutaman kerran ennen kuin se alkaa tuntua itsestään selvältä.

Mutta takaisin konstellaatioon. Uranus välittää uusia kosmisia ajatuksia, joita Venuksen rakkaus ottaa vastaan ihmisyhteisöön, samalla kun vastapuolella oleva kuun heijastaa tämän kaiken ihmisen tietoisuuteen. Ja kun tämä tapahtuu suhteessa Eläinrataan kohdalla, jossa fariseukset ja Jeesus keskustelivat transsubstaatiosta eli "aineen läpäisemisestä", joka on yksi korkeimpia ajatuksia, joita ihminen ylipäätään voi maan päällä ajatella, huomaamme tulleemme siis tänään perjantaina kohtaan, jossa itse kosmos keskustelee maan ja ihmiskunnan sielutason kanssa tästä sekä maan että ihmisen fyysisen kehon henkistämisestä Kristuksen läsnäolon voimasssa.

 

To 9. helmikuuta: Venus ja Uranus - ykseyden ja rakkauden henkiset kuvat

Venus konjunktiossa Uranuksen kanssa 7 astetta Kaloissa. Venus oli konjunktiossa Uranuksen kanssa sekä Lasaruksen herättämisen että Neitsyt Marian hedelmöityksen aikana. Kumpikin kertoo siitä henkisestä rakkaudesta, joka oli läsnä näissä molemmissa suurissa sieluissa.

Nyt torstaina tämän aseman tapahtuessa Kalojen merkissä vahvistuu se henkinen rakkaus, jota ihmiset voivat tuntea toisiaan kohtaan. Muutaman kuukauden kuluttua Venuksen ja Auringon konjunktiossa juhannusaikaan Venus tuo Auringolle ne uudet imaginaatiot eli henkiset kuvat, joita se kokoaa tämän Uranuksen kanssa tapahtuvan linjauksen aikana.

Tämä on hyvä päivä avautua näille uusille henkisille kuville, jotka edistävät rakkaudesta syntyviä korkeampia ihanteita - vastakohtana alemman persoonallisuuden kateudelle ja taistelulle. Uranus edustaa ajatusvoimaa, joka yhteydessä vallanhaluun on poleemista ja vääristää totuutta.

Yhteydessä kosmiseen ajatteluun Uranus tuo valaistuneiden ajatusten täydellistä kirkkautta, joka edustaa ikuista jumalallista mieltä. Näin kummassakin tapauksessa Uranus tuo mielikuvia, joka alhaalta tai ylhäältä.

Henkisten kuvien alueella yhteys on keskeinen vaikuttaja. Egoismin alueella taas jakaantuminen on keskeinen voima. Anna kaikkien tekojemme tänä päivänä heijastaa rakkauden ykseyttä maata ja ihmiskuntaa kohtaan!

 

Ti 7. helmikuuta

Täysikuu 22 astetta Ravussa. Ja kun on täysikuu, on aurinko sen vastakkaisella puolella 22 astetta Kauriissa. Suurena kuvana, kun polvet ovat ihmisessä Kauriin voimien rakentamaa aluetta ja rintakehä Ravun, voimme nähdä kuvana miten Aurinko loistaa polvista ja heijastuu Kuuhun rintakehässä. Sitä on erinomaista meditoida aivan sellaisenaan, kuulostellen tunteita joita tuo voimakuva nostaa esiin.

Lasaruksen kuollessa 15.7.32 Aurinko oli 22 astetta Ravussa eli vastaavassa kohdassa, jossa Kuu on nyt. Täysikuu oli vallinnut myös kahden aikaisemman kuolleista herättämisen aikana, essealaisen Jairuksen tyttären ja paimenen seitsenvuotiaan tyttären. Jälkimmäinen tapahtui kuusi viikkoa ennen Lasaruksen herättämistä.

Kuun ja Auringon suora linjaus sekä uudenkuun että täydenkuun aikana mahdollistaa kuunpiiristä maahan tulevan sielun inkarnoitumisen, missä kuu toimii eräänlaisena porttina kosmoksesta maahan. Tämä täysikuu muistaa auringon olleen samalla kohdalla Lasaruksen kuollessa ja yleisesti täysikuu Ravussa työskentelee puhdistumisen kanssa: "Epäitsekkyys muodostuu puhdistumiseksi."

Ja päinvastoin itsekkyys ja mielivaltaisuus etäännyttää puhdistumisesta tai katarsiksesta. Tämä antaa suuntaa meditaatiolla täydenkuun aikana: ensin puhdistumme ja sitten heräämme, nousemme kuolleista.

Auringon konjunktio Merkuriuksen kanssa 22 astetta Kauriissa. Samalla linjalla Auringon kanssa on tiistaina myös Merkurius. Merkurius oli konjunktiossa Auringon kanssa tällä kohden myös 10. tammikuuta vuonna 33, jolloin Jeesus palasi ilman opetuslapsiaan tekemältään viiden kuukauden matkalta Kaldeassa ja Egyptissä. Tällä matkallaan hän vieraili kahden vielä elossa olevan häntä aikoinaan tervehtimään tulleen kuninkaan luona heidän telttakaupungissaan Kaldean länsirajalla.

Palattuaan kotimaahansa Jeesus opetti tämän konjunktion vallitessa Beerseban suuressa synagoogassa. Siellä hän julisti muodollisesti kuka hän on, ja kertoi lähestyvästä lopustaan vähemmän kuin kolmen kuukauden kuluttua.

Kaurissa tapahtuva Auringon konjunktio Merkuriuksen kanssa, siipikenkäisen jumalten lähettilään, välittää kosmisen ajattelun elävää virtaa, korkeinta opetusta, ja paljastaa ne sydänauringolle. Tällä tavoin uuden ajatukset murtavat vanhojen kuoren.

Tässä viimeisessä Auringon ja Merkuriuksen konjunktiossa ennen ristinkuolemaansa Kristus julistaa taivaallisen alkuperänsä ja maallisen tehtävänsä. 

 

La 4. helmikuuta: Pietarin taivaan valtakunnan avaimet

Venus siirtyy Kaloihin. Venus oli Kaloissa Kristuksen useiden parannusihmeiden aikana sekä koko kärsimysajan ja ylösnousemuksen. Kalat kantavat rakkauden hedelmiä - siitä anteliaisuudesta, joka syntyy halukkuudesta rakasta toisia. Myös niin, että Venuksen rakkaus tulee Kalojen ihmispiiriin.

Kuu 13 astetta Kaksosissa oppositiossa 
Pluton kanssa, joka on 13 astettapietari_avain.jpg
Jousimiehessä
. Tämä sama aspekti samoissa astelukemissa vallitsi silloin, kun Pietari otti vastaan taivaan valtakunnan avaimet 19. maaliskuuta vuonna 31.

Jeesus oli kahdentoista ympäröimänä kun hän kysyi: "Kuka Ihmisen Poika on? Mitä ihmiset hänestä sanovat?" Opetuslapset vastasivat: "Toisten mielestä hän on Johannes Kastaja, joidenkin mielestä Elia, toiset sanovat hänen olevan Jeremia tai joku muu profeetoista." Silloin Jeesus kysyi jälleen: "Entä te? Kuka minä teidän mielestänne olen?" Simon Pietari vastasi: "Sinä olet Messias, elävän jumalan poika." (Matt. 16, 13 - 16)

Pluto Faneksena, Isän jumalallisena rakkautena, haastaa jokaisen meistä todistamaan aikamme todellisinta tapahtumaa: Kristuksen työtä keskuudessamme. Meille Kristuksen tunnistaminen alkaa toisten tosinimen tunnistamisella. Nimi on kaiverrettu tähteen, joka lepää meidän jokaisen pään yläpuolella. Meidän nimemme on Isän antama. Kun me voimme näin tunnistaa korkeamman aspektin toisissa, me tulemme tuntemaan sen myös itsessämme. Tämä korkeamman aspektin todistaminen on samaa kuin uskollisuus Isää kohtaan Taivaissa, jonka nimeä me kunnioitamme Jumalallisen rakkauden Isänä.

Tämä on Pluton korkein aspekti, ja me löydämme tien Isän luo Pojan kautta. Kun Pietari lausui julistuksensa, aurinko oli juuri nousemassa. Pietarille valkeni (aurinko) kuka seisoo hänen edessään, kun hän oli ylittänyt persoonallisen tahtonsa rajoitukset (kuu). Tässä Pietari kulkee edessämme esimerkkinä siitä, miten me voimme antaa auringon nousta sydämemme syvyyksissä ymmärtääksemme Kristuksen läsnäolon jokaisessa ihmisessä.

Pietari tunnisti Kristuksen ja sai ottaa vastaan taivaan valtakunnan avaimen. Hän kulkee edellämme osoittamassa sitä, miten Kristus asuu meissä jokaisessa.

Kun kuu saapuu Kaloihin muistuttaen meitä Kristuksen kärsimystiestä ja Pluton-Kuun oppositio muistuttaa Pietarista, me voimme kysyä itseltämme, onko meidän persoonallinen tahtomme (kuun voimat) kuuliainen korkeammalle itsellemme. Ellei niin ole, meille ei ehkä valkene (aurinko) kuka kulkee edellämme jumalallisen rakkauden kantajana (Phanes, Pluton korkeampi aspekti).

 

Ke 1. helmikuuta: Venus - Mars -oppositio

Aurinko nousee edelleen Kaurissa helmikuun alkaessa. 1.2. Venus on 27 astetta Vesimiehessä vastapäätä Marsia 27 astetta Leijonassa. Rakkauden Venus ja eteenpäin kuljettava Mars siis oppositiossa keskenään. Venus on Vesimiehessä eli enkeleiden merkissä, Marsi taas vahvassa Leijonassa sydänvoimineen.

Mars oli konjunktiossa nykyisen Venuksen kanssa 23. heinäkuuta 32, kun Jeesus torui opetuslapsiaan kärsimättömyydestä hänen kanssaan, kun viivytteli niin kauan ennen menoaan Betaniaan, jossa Lasarus "nukkui". Jeesus vastasi, ettei hän voinut selittää tekojaan, koska niitä ei ymmärrettäisi. Kun Venus muistaa nämä sanat, se merkitsee varoitusta kaikille karmallisille ryhmille vastaavanlaisesta tilanteesta medän aikanamme. Kaikkea ei voi selittää, on vain odotettava kunnes asiat selviävät ja asettuvat kohdalleen.

Venus Vesimiehessä herkistää sielullista vastaanottavaisuuttamme ja antaa uusia mahdollisuuksia tunnistaa henkisiä tai karmallisia sisariamme ja veljiämme, ja tunnistamisen kautta voi yhteisö herätä kohtalollisesti annettuun tehtäväänsä.

Alemman Venuksen kateellinen ja keskinäistä kilpailua edistävä luonto voi estää sen tunnistamisen, joka on henkisten ilmoitusten saamisen edellytyksenä. Saman voi tehdä vääränlainen ulkoinen tutkimus.

Journal for Star Wisdom puhuu siitä, miten tärkeää on tunnistaa henkinen opettaja omista persoonallisista vakaumuksista riippumatta. Karmallisten (henkisten) ryhmien epäonnistuminen opettajan tunnistamisessa voi johtaa suuriin tragedioihin paitsi ihmiskunnan keskuudessa, myös henkisissä maailmoissa.

Meidän on muodostettava Venuksen avulla yhteisöjä, joiden kautta Marsin vahvistama sana voi kaikua ihmiskunnalla. Keskiviikkona Vesimiehen enkelivoimat vahvistavat tätä Venusrakkauden eheyttämää yhteisöllistä enkelikokemusta, ja Marsin taustalla oleva Leijonan henkinen tahdonvoima (tahdonhenget) antavat sydämelle voimaa tahtoa sellaista, mitä pää ei vielä voi ymmärtää.

 

La 29. tammikuuta: Halvaantuneen miehen parantaminen

Merkurius 7 astetta 
Vaa'assa neliössä Jupiterin 
kanssa, joka on 7 astettamiracle-healing-of-the-paralytic-sheeps-pool.jpg 
Oinaassa. Tämä 
lauantain asema vallitsi myös silloin kun Kristus paransi halvaantuneen miehen Bethesdan altaalla. Halvaantuminen oli seurausta miehen persoonallisesta hillittömyydestä edellisessä elämässä. Siksi hänestä tässä seuraavassa elämässä tuli riippuvainen toisten ihmisten avusta.

Persoonallisuutemme on se linssi, jonka kautta minuus ilmaisee itseään elämässä. Jos "minämme" on liian täynnä omaa itseään, se lyö laimin suhteen korkeampaan itseensä. Se johtaa lopulta liikkeen (Merkurius) halvaantumiseen, sillä minä, joka on sulkeutunut Kristukselta, kovettuu, ja se ulottuu lopulta fyysisyyteen saakka, missä tässä tapauksessa ilmenee myös eräänlainen riivaus - jos tuo nyt oli aivan oikea sana suomeksi tällä kohtaa.

Näin tämä päivä Oinas-Jupiterin tietoisen viisauden ja Vaa'assa tasapainottuvan parantavan Merkuriaalisen liikkeen jännitteessä kehottaa meitä löytämään sen minäjohtoisen keskitien, joka johtaa Kristuksen ikuisen minän yhteyteen.

 

Ke 25. tammikuuta

Aurinko 10 astetta Kauriissa konjunktiossa Nuolen tähtikuvion jättiläistähden 9 Sagiattae kanssa, Oinaan yläpuolella. Aurinkokeskeinen (heliosentrinen) Merkurius oli konjunktiossa tämän tähden kanssa ylösnousemuksen aikaan. - Minulla ei ole tästä tähdestä enempää tietoja, mutta sillä tuntuu olevan hyvin korkea värähtely, joka on yhteydessä otsakeskuksen kanssa.

 

Su 22. tammikuuta: Kaanaan häät - uuden yhteisön synty

Sunnuntaina uusikuu 7 astetta Kauriissa
Kaanaan häiden konstellaatio. Uusikuukaanaan_haat.jpg 
merkitsee sitä, että kuu on pimeä, eli aurinko on juuri kuun takana, jolloin ne ovat samalla linjalla maasta katsottuna. Toisin sanoen kysymyksessä on kuun ja auringon konjunktio. Koska auringonvalo ei silloin heijastu lainkaan kuusta, auringon henkisyys virtaa maahan hyvin voimakkaasti ja suoraan.

Tämä auringon ja kuun konjunktio tapahtuu lisäksi konjunktiossa Kotkan tähtikuvion Altairin kanssa, josta virtaa hyvin korkeita henkisiä tasapainottavia voimia maan päälle.

Tämä uusikuu on siis asteen sisällä siitä asemasta, jossa aurinko oli silloin, kun Kristus muunsi veden viiniksi Kaanaan häissä, mikä oli hänen ensimmäinen ihmeensä tai tunnustekonsa.

Siinä ilmenee kokonaisen sarja tapahtumia. Ensinnäkin se osoittaa, että vanha viini oli käyttänyt voimansa loppuun. Kun viinillä ja verellä on läheinen yhteys toisiinsa, voi sanoa, että vanhan liiton Jahven toiminnan aika veressä oli päättynyt: perinnöllisyys ei enää ollut se, jonka tuli pelkästään luoda sidoksia yhteisössä. Jotakin uutta tarvittiin, uuden yhteisöllisyyden muodostumista ihmisen vapaan henkisen minävoiman perusteella. Uusi henkinen yhteisöllisyys syntyi Kristus-valossa.

Kun ruukut täytettiin vedellä, suoraan vereen vaikuttava vanha viini korvattiin puhtaalla, kirkkaalla ja viileällä vedellä, joka heijastaa korkeampaa ja vapaampaa henkisyyytä. Veden myötä ihmiskunta vapautettiin veressä vaikuttavan perinnöllisyyden ahtaista sukurajoista.

Veden muuttamisessa viiniksi koemme koemme puhtaan rakkauden luovan uuden viinin, uuden hengen laskeutumisen ajan virtaan. Näin Kristus paransi ihmiskunnan tulevaisuuden. Siinä ajan virrassa, joka virtaa meille tulevaisuuden uudesta hengestä, hengen ikuisen valon loiste muuntaa vähitellen veremme niin, että sielumme vapautuu menneisyyden sidoksista yhteyteen korkeamman itsensä kanssa.

Tämä sielun ja korkeamman itsen pyhä yhteys heijastuu Kaanaan häissä solmitussa avioliitossa - jonka fyysiset edustajat olivat Jeesuksen ja hänen äitinsä vanhoja tuttuja Kaanaan seudulta.

Niin kuin Jeesus myöhemmin uhrasi kehonsa Golgatan ristillä, niin Kaanaan häissä asetettiin ristille ihmiskunnan verenperintö menneisyyden ja ikuisuuden välille - mikä antaa mahdollisuuden uuden ja vapaan, rakkauteen pohjautuvan minuuden syntymiselle.

Tämä uusikuu kutsuu meitä vapauden ja uuden hengenyhteisön ja hengenyhteyden syntymisen hetkeen menneisyyden ja tulevaisuuden välille. Tätä hetkeä Kristus kantaa meille jokaiselle ja voimme nähdä miten taivaallisen Kotkan voimat sitä tukevat, toinen siipi menneisyydessä ja toinen tulevaisuudessa - kuten Ilmarisen vihkimyskoetuksessa Kalevalassa.

Tämä maailmojen välinen portti on myös sydämen risteyskohta, uuden rakastavan sydämen luoman viinin syntymisen hetki, joka kutoili Jeesuksen ja hänen äitinsä välillä Kaanaan häissä.

- Haluan vielä lisätä tähän jotain, mitä ei ole vuoden 2012 Journal of Star Wisdom -julkaisussa. Jotkut teistä ovat varmaan huomanneet, että käsittelen tuon julkaisun antamia perustietoja jonkin verran vapaasti. Usein yksinkertaisesti hyppään sellaisten vivahteiden yli, joita en itse ymmärrä, koska ajattelen että jos en jotain käsitä, saattaa niin käydä muillekin. Tässä on riittävästi uutta sulatettavaa jo muutenkin. Ja joitakin kohtia lämmittelen hieman lisää, etenkin sellaisia, jotka jotenkin liittyvät suomen kansanhengen ja suomalaisen sielun lämpöön.

Se lisäys liittyy Maria Magdaleenaan, ja kirjoitan sen blogiin.

 

La 21. tammikuuta: Kuninkaat ja Maria Magdaleena

Aurinko 6 astetta Kauriissa on tänään auringon asema kuninkaiden kumarruksen aika 26. joulukuuta vuonna 6 eKr, jolloin kuninkaat Zarathustra-tähden johdattamina tulivat kohtaamaan suurta opettajaansa. Aurinko oli samassa kohtaa Kaurista myös Maria Magdaleenan toisen kääntymyksen aikana 26. joulukuuta vuonna 30. Toinen kääntymys oli se joka jäi pysyväksi ja jonka jälkeen Magdaleenasta tuli yksi Jeesusta seuraavista pyhistä naisista.

Tietäjäkuninkaat seurasivat kaldealaista 
astrologista perinnettä, jonka olidrei_koenige.jpg 
Babylonissa 500-luvulla eKr. perustanut Zoroaster - samaan aikaan jolloin juutalaiset olivat Babylonin vankeudessa. Zoroasterin suuria oppilaita olivat siihen aikaan juutalainen Daniel, kuningas Kyyros ja Pythagoras.

Tietäjiä oli opetettu odottamaan taivaallista merkkiä ja seuraamaan sitä uuden kuninkaan syntypaikkaan. Tämä tähti oli heidän suuren opettajansa Zoroasterin eli "säteilevän tähden" astraaliverho, joka seurasi tätä alkuperäisesti Zarathustrana tunnettuna suurta Kristus-opettajaa hänen ollessa tulossa uuteen inkarnaatioonsa maan päälle, minkä profetia tunnettiin vanhassa Babylonissa.

Kosmisesti tämä taivaallinen merkki oli Jupiterin ja Saturnuksen - suurten ulkoisten planeettojen - konjunktio vuonna 7 eKr. Kaloissa. Babylonialaiset tunsivat ajan, Suuren konjunktion, ja juutalaiset tunsivat omissa profetioissaan paikan, Beetlehem.

Nämä kaksi suurta virtausta, juutalainen ja babylonialainen, yhtyivät juutalaisten Babylonin vankeudessa: Aabrahamin tieto tulevan messiaan syntymästä Beetlehemissä Daavidin suvusta, ja babylonialaisten tähtientutkijoiden ikivanha mysteeritieto, jotka tunsiva opettajansa Zarathustra-Zoroasterin paluun maan päälle Viisauden Jupiterin ja Maallisen kohtalon Saturnuksen voimien liittyessä toisiinsa suuressa konjunktiossa.

Tässä Matteuksen evankeliumin Jeesus-lapsessa, joka syntyi Daavidin poikana hänen kuninkaallisen poikansa Salomon linjasta, inkarnoi maan päälle kaikkein korkein henkinen kuninkuus, sillä vaikka Zarathustra itse ilmentyi pappina ja opettajana, hän edusti sitä henkistä voimaa, joka vaikutti entisaikojen suurten kuninkaiden ja valtakuntien taustalla.

Tämä sama auringon henkisen kuninkuuden asema Kauriissa vallitsi vuosikymmiä myöhemmin Maria Magdaleena lopullisen kääntymisen aikana vuonna 30 jKr. Se kertoo siitä, mitä Magdaleenalla oli syvä yhteys tähän henkisen kuninkuuden virtaan. Kristuksen puhdistaessa hänen seitsemän chakraansa se merkitsi samalla hänen ja Magdaleenan syvän mystisen yhteyden alkua, jonka seurauksena Magdaleena koki sydämessään kaikki Kristuksen jumal-ihmisenä kokemat koetukset.

Ja kuten kuninkaat ennen häntä, Magdaleena varmasti koki Kristuksen sinä todellisena kuninkaana, jonka valtakunta ei ole tästä maailmasta.

- Palaamme tähän Magdaleenan syvään mysteeriin Maria Magdaleena -kurssilla tiistaina 31.1. Helsingissä. Katso tarkemmin tapahtumakalenterista. Olet sydämellisesti tervetullut tähän iltaan!

 

 

To 19. tammikuuta: Kuninkaiden kumarruksen konstellaatio

Aurinko Kauriissa neliössä Saturnuksen kanssa 4 
astetta Vaa'assa. Sama asema tapahtuidrei_koenige_2_314.jpg 
tietäjien kumarruksessa 26. joulukuuta vuonna 6 eKr. Saturnuksen ollessa vastapäätä tämän päivän asemaa. Aurinko Kauriissa neliössä Vaa'assa olevan Saturnuksen kanssa - ihmissuhteiden konstellaatio - meidän on hyvä kuunnella millaisia suhteita me muodostamme.

Vaaka on konstellaatio, joka pyrkii tuomaan ihmissuhteet tasapainoon, jonka keskipiste on mikaelisen kosmisen intelligenssin ebjektiivinen totuus. Jeesuslapsen luona vierailleet kuninkaat löysivät tämän totuuden. He kumarsivat Jeesus-lasta Saturnuksen ollessa Oinaassa. Oinas on uuden johtajuuden merkki ja kuninkaat omassa sisäisessä varmuudessaan tunnistivat Kristuksen lapsessa, josta tulisi ihmiskunnan vapahtaja.

Nyt Saturnus on Vaa'assa vastapäätä Oinasta ja meitä pyydetään huolellisesti miettimään yhteyksiämme, jotta emme kumarra vääriä auktoriteetteja. Tämä koskaa kaikkia suhteitamme, ei vain ihmisiin, vaan myös tekniikassa ja kaupassa, lääketieteessä ja politiikassa, eläintenhoidossa ja maataloudessa, energiatuotannossa ja tieteessä.

Heijastavatko suhteemme näihin sitä mikä on ihmiskunnassa parasta? Saturnuksen ollessa Vaa'assa suurimman osan vuotta myös tämä tasapainon ja totuuden kysymys on kanssa kuukausien ajan.

Kysymys kuuluu siis: ketä sinun sisäiset kuninkaasi kumartavat?

 

Su 15. tammikuuta: Aurinko siirtyy Kauriiseen

Sunnuntaina siis auringon nousuhetki siirtyy Kauriin 
eläinratamerkin kohdalle, eikäcapricorn150.jpg mitenkään vain 
laskennallisesti vaan aivan maallisessa ja kosmisessa todellisuudessa. Sitä on hyvä meditoida: Aurinko henkisine säteineen nousee taivaanrannalta kohdassa, jonka taustalla on se taivaallinen alue, josta meille puhuvat suuret kerubit eli harmonianhenget, joiden vaikutusta me kuvaamme Kauriilla.

Enkelikuntien kannalta katsottuna Kauriista säteilevä meille ennenkaikkea arkkienkelivoimat, mikä kehossa vastaa polvia. Polvet ovat polvistumisen ja nöyrtymisen kohta, mutta oikein ymmärrettynä nöyrtyminen ei ole oman voiman vähättelyä vaan korkeamman tehtävän vastaanottamista.

Kun kuningas ennenaikaan löi soturin ritariksi, se tarkoitti sitä, että nöyrtyi ottamaan vastaan itselleen korkeamman ja suuremman tehtävän, joka ylitti hänen pelkän yksilöllisen olemuksensa rajat. Siinä hän siirtyi oman enkelinsä (Vesimies) piiristä arkkienkelin johdatukseen (Kauris) - tai vielä korkeamman ajanhengen oppilaaksi.

Oinas on myös Vuohi, joka oli ennen uhrikuoleman tai antaumuksen eläinmerkki. Kun ihmiskunnassa ennen joissakin kulttuureissa uhrattiin jumalalle vuohia tai lampaita, se merkitsi että sen kautta ihminen uhrasi vuohen itsessään korkeammalle tehtävälle. Varhaisempina aikoina sen oli tapahduttava hyvin konkreettisesti ja käsinkosketeltavaksi.

Nykyisin taas koko ajan on vaarana, että me kuvittelemme näitä uhrauksia vain symbolisesti. Meillä on nyt kyky uhrata Kauriin ja Vuohen yksilöllisyyden voimamme korkeampaan henkiseen tehtävään. Silloin se ei ole symbolista, vaan se on hyvin todellista, vaikka siitä ei olisikaan mitään näkyvää aineellista merkkiä. Se on meidän aikamme yksi suuria haasteita: ymmärtää henkisten tekojen suuri merkitys - myös ilman aineellisia merkkejä.

Kauris merkitsee erityistä mahdollisuutta: sisäinen rohkeus muuntuu vapautumisen ja pyhittämisen voimaksi, tietoisuuden kehitysvoimaksi ja kyvyksi oivaltaa sisäisesti se mikä on totta ja oikeaa.

Kauriin ensimmäiseen osaan liittyy myös läheisen Kotkan tähtikuvio. Sitä hallitsee Jupiter-Zeuksen viisaus.

 

 

Pe 13. tammikuuta: Maria Magdaleena ja sisäinen puhdistuminen

Aurinko 27 astetta Jousimiehessä. Tämä on auringon asema, jossa epäileväksi tunnettu apostoli Tuomas siirtyi henkiseen maailmaan 18. joulukuuta vuonna 72. Tämä on päivä antaa omien epäilyksien tulla esiin ja puhdistumaan epäilyksissä sisäisen auringon valossa.

Merkurius konjunktiossa Pluton 
kanssa 12 astetta Jousimiehessä. 
Samamary_m_rossetti.jpg Merkuriuksen ja Pluton konjunktio 
samalla tavoin Jousimiehessä vallitsi Maria Magdaleenan toisen kääntymyksen aikaan 26. joulukuuta vuonna 30. Tämä on se tapahtuma, jossa Jeesus poisti Magdaleenasta seitsemän pahaa henkeä, mikä tarkoittaa hänen seitsemän chakransa puhdistamista.

On huomatta, että aina kun raamatussa mainitaan jokin luku, se merkitsee paljon enemmän kuin ensi silmäyksellä saattaa arvata. Jokainen luku myös Jeesuksen toiminnan yhteydessä on nähtävä henkisessä merkityksessään.

Luukas kertoo 8. luvun alussa: Sen jälkeen Jeesus kulki kaupungista kaupunkiin ja kylästä kylään julistaen ilosanomaa Jumalan valtakunnasta - mikä on sitä uutta yhteyttä henkiseen maailmaan, jota me nytkin olemme kokemassa. Hänellä oli seurassaan kaksitoista opetuslasta (koko Eläinradan voimat) sekä muutamia naisia, jotka hän oli parantanut taudeista sekä pahojen henkien vallasta. Näitä olivat Magdalan Maria, josta hän oli ajanut ulos seitsemän pahaa henkeä ... Lisäksi oli muita naisia, ja kaikki nämä avustivat heitä omilla varoillaan.

Mutta kun seitsemän on samalla kaiken ajallisen kehityksen perusluku, se tarkoittaa samalla sitä, että Jeesus avasi Maria Magdaleenan sisäisen näkemisen ihmiskunnan koko kehitykselle aina menneisyydestä tulevaisuuteen. Se taas tarkoittaa, että Maria Magdaleenan avautui näkemään Jeesuksen ajallisessa olemuksessa Kristuksen ajattoman toiminnan.

Meillä on siis Kristus, kaksitoista miestä opetuslapsina kantamassa hengen voimia sekä Maria Magdaleena, jonka henkisen havaintokyvyn Jeesus oli puhdistanut ottamaan vastaan ja ymmärtämään ihmiskunnan kehityksen ja Kristuksen vaikutuksen sielullisella tasolla.

Lisäksi sanotaan, että kaikki nämä naiset avustivat heidän henkistä työtään omilla varoillaan. Toisin sanoen kaikki nämä naiset olivat "rikkaita" taloudellisesti, niin että he kykenivät antamaan rahaa yhteiseen kassaan, mutta he olivat rikkaista myös sielullisesti, niin että he antoivat omia naisellisia sielunvoimiaan miesten välittämien hengenvoimien käytettäväksi, ankkuroimaan henkisiä voimia ihmissieluun.

Tämä Marian syvä henkinen puhdistus oli se, joka antoi hänelle mahdollisuuden tulla yhdeksi kolmesta naisesta Jeesuksen ristin äärelle ja sitten pääsiäisaamuna kohtaamaan Kristuksen puutarhurina, ihmiskunnan ja maan elämänvoimien kantajana ja vaalijana eetterimaailmassa.

Siinä Maria sai tehtävän kertoa opetuslapsille, että "Minä" on ylösnoussut, näestä tuli apostolien apostoli.

Näemme siis, että vaikka opetuslapset ovat eläinradan hengen edustajia Kristuksen ympärillä, Marian naissielullisuuden oli tulkittava heille se, mitä todellisuudessa oli tapahtunut. Siinä me kohtaamme Marian sielun uskomattoman kirkkauden ja antaumuksen.

Neitsyt Maria oli tosin kohdannut ylösnousseen Jeesuksen jo aikaisemmin, yöllä, mutta Magdaleena on se, joka kohtasi Hänet aamulla, eli päivätietoisuudessa.

Perjantain Merkurius - Pluto -aspekti kertoo myös Merkuriuksen parantavista voimista niitä alemman Pluton kuolemanvoimia kohtaan, jotka myös voidaan ymmärtää Magdaleenan chakroja vaivanneina henkinä. Tällaiset "pahat henget" eivät välttämättä tarkoita sellaisia aktiivisia pahoja voimia, kuin me nykyisin yleensä ajattelemme, vaan kaikkea sellaista pahaa ja kuollutta kuormaa, jota chakroihimme on kertynyt useiden inkarnaatioiden aikana.

Journal for Star Wisdomin mukaan kolme ylintä chakraa (päälaki, otsa, kurkku) ovat tiedon keskuksia ja kolme alinta ilmoituksen tai ilmestyksen chakroja (pallea, vatsa, juuri). Sydän on näiden välillä tiedon ja henkisen ilmoituksen välillä. Chakroihimme vaikuttaa sekä henkilökohtaisia että kollektiivisia "kuolleita".

Tässä mielessä ihmiskunnan nyt niin voimakas henkinen kiinnostus teknisiä alimaallisia kuntia kohtaan on vaarallista, koska sen kautta meidän sisäiseen rakenteeseemme pääsee helposti näitä kuolleita voimia, jotka ovat henkisten maailmojen ja luonnonkuntien alapuolella.

Nämä aliaineelliset / alifyysiset nykyisen elektronisen tekniikan kuolleet voimat vaikuttavat tuhoavasti myös luontoon ja siksi luonnon epäsäännöllisyydet ja ilmastonmuutos ei välttämättä johdu niistä kemiallis-fyysisistä voimista, joita lähinnä osaamme ajatella, vaan niiden alapuolisista vielä kuolleemmista voimista, joiden varsinainen sijainti on maan sisällä.

Näiden kuolemanvoimien (Pluto, Fanes) puhdistamiseksi meidän ajattelumme, Merkurius, on muututtava niin että voimme voittaa epäilyn (Tuomas) ja kuolleiden henkien kuonaenergiat.

Kun Merkurius on konjunktiossa Pluton kanssa ja Aurinko Jousimiehessä muistaa Tuomaksen kuoleman, meillä on hyvä mahdollisuus kohdata henkisen epäilyn ja kuoleman (tekniset ja alitekniset) voimat, ja säteillä henkistyneen ajattelun valoa kaikelle hyvälle, niin että voimme puhdistaa itsestämme materialiset pimentyneet ajatusenergiat, niin yksilölliset kuin kollektiivisetkin.

Venus konjunktiossa Neptunuksen kanssa 4 astetta Vesimiehessä. Myös tämä konjunktio oli läsnä (vaikkakin Kauriissa) Magdaleenan kääntymyksessä.

Venuksen rakkaudenvoimat yhdessä Neptunuksen tunnevoimien kanssa voivat tuoda Neptunuksen inspiraationa uutta henkistä selväkuuloisuutta siinä määrin kuin Venus rauhoittaa sisäisen levottomuuden. Näin voimme kuunnella huolellisemmin sisäisiä viestejämme, myös omaa sydäntämme.

Kun Venus ja Neptunus nyt ovat Vesimiehessä, se merkitsee entistä läheisempää suhdetta omaan enkeliimme.

 

 

Ti 10. tammikuuta: Johannes Kastajan kuolema

Tiistaina Venus siirtyy Vesimieheen. Venus enkelimäisessä Vesimiehessä muistaa Johannes Kastajan kuoleman. Vesimiehen filosofinen lahja on pneumatismi, henkinen havaitseminen.

Johannes Kastajan tilanne oli henkisesti hyvin ainutlaatuinen, sillä on oli jatkuvasti suorassa sisäisessä yhteydessä Kristukseen. Mutta kastettuaan Jeesuksen Jordanilla Kristus-henki, katosi hänen näkyvistään. Kristus oli siihen saakka ollut jo pitkään aivan maan läheisyydessä, mutta kiinnityttyään Jeesus-kehoon Kristus tuli eräällä tavalla näkymättömäksi henkisellä puolella. Se oli Johannekselle suuri sokki, sillä vaikka hän oli tunnistanut Kristuksen kasteessa, ei hän silti äkkiä voinutkaan olla enää varma, kenet hän oli kastanut.

Siksi hänen henkisen visionsa katoaminen edesauttoi myös hänen kuolemaansa. Hän ei enää halunnut elää maan päällä suoritettuaan tehtävänsä Kristuksen edelläkävijänä, mutta menetettyään samalla sisäisen varmuutensa. Myös ne enkelit, jotka olivat häntä aikaisemmin ohjanneet ja opastaneet, joutuivat nyt vetäytymään. Tavallaan hän henkisesti oli jo menettänyt päänsä ennen kuin se tapahtui fyysisesti Herodes Antipaksen toimesta.

Mutta Johanneksen suuren sielun poistuminen fyysiseltä taholta johti hänen työnsä jatkumiseen henkisellä taholla, sillä hänestä tuli kuolemansa jälkeen Kristuksen opetuslasten henkinen vartija, eräänlainen yhteissielu, joka oli voimakkaasti läsnä myös Golgatan ristinkuoleman aikana.

Venuksen rakkausvoimat Vesimiehessä vahvistavat meitä löytämään oman enkeliolemuksemme ja henkisen johdatuksemme aineellisen maailman keskellä, tavallaan aineellisuuden läpi. Vesimiehen elävän veden voimat aivan kuin kostuttavat ja elävöittävät meitä sisäisesti, etenkin Venuksen rakkaudenvoimien niitä lämmittäessä. Me pääsemme hyvin lähelle omaa enkeliolemustamme ja voimme myös ajatella kuolemaa uudella tavalla.

Johanneksen kuollessa fyysisesti hänen työnsä siirtyi uudelle tasolle. Se saa ajattelemaan myös elämän rytmejä, sillä vaikka Johannes menetti valtavan henkisen näkemisensä varmuuden maan päällä, se silti Venusvoimien tukemana johti hänet uuteen merkittävään tehtävään.

 

Ma 9. tammikuuta: spitaalisten parantaminen

Täysikuu 23  astetta Kaksosissa, 
vastapäätä aurinkoa 23 astetta Jousimiehessä.jesus-healing-of-the-10-lepers.jpg 
Kuu oli tässä asemassa juuri täydenkuun hetken jälkeen Jeesuksen parantaessa kymmenen spitaalista. Spitaalilla on yhteys fyysistä kehoa kohtaan koettuun vihaan. Se syntyy valaistumisen harhasta, joka tulee kun syrjii fyysisen kehon temppeliään, joka ihmiselle on annettu Eläinradan piirissä vaikuttavien kahdentoista suuren kerubin toimesta.

Kymmenen on vahvasti maallisen todellisuuden luku, mikä tässä tarkoittaa sitä, että vaikka kymmenen on myös tietty täydellisyys ja kokonaisuus, siinä maallinen elementti peittää todellisen henkisyyden ja luo siitä harhakuvan, joka on irti fyysisestä kehollisuudesta, joka kuitenkin on meille taivaallisten voimien lahja.

Tässä parannuksessa Jeesus rakasti näitä spitaalisia juuri sellaisina ihmisinä kuin he olivat, mutta vain yksi parannetuista tuli jälkeenpäin kiittämään Jeesusta. (Lk. 17, 11-19).

Tässä kuun ja auringon välisessä tasapainossa tai vastakkaisuudessa meidän on hyvä muistaa pitää huolta fyysisestä maan kehostamme ja muistaa kiittää kaikista pienistä arjen ihmeistämme.

Tässä asemassa kuu on Kaksosissa vaikuttavien ikirakkauden serafien kylvettämänä ja aurinko Jousimiehen persoonallisten voimien vahvistajana ja henkistäjänä. Aurinko loistaa meidän maalliseen persoonallisuuteemme ja serafien lämpö ja rakkaus auttaa sitä tänä päivänä
heijastumaan meihin korkeimpina viisauden tunteina kuun kautta.

 

Su 8. tammikuuta: Melkisedek - uusi kuninkuus

Kuu oppositiossa Pluton kanssa 12 astetta 40 min. Jousimiehessä. Tämä kuun ja Pluton välinen kulmikkainen asema vallitsi, kun Jeesus oli opetuslapsineen kävelyllä seitsemän kasteen ottaneen filosofin kanssa. (Seitsemän tarkoittaa: yksi jokaista suurta kehityskautta kohden,)

Filosofit kysyivät häneltä 
muinaisesta Persian kuninkaasta 
Djemsidistä ja hänendrei_koenige.jpg jumalalta 
saamastaan pyhästä kultaisesta tikarista. Jeesus vastasi, että Djemsid oli ollut viisas kuningas aikana, jolloin ihmiskunta oli vielä keskittynyt aistimaailman valloittamiseen. Hän puhui Djemsidistä 'vääräntyyppisenä' Melkisedekinä, että Melkisedek oli aidosti sekä pappi että kuningas, ja hänen leivän ja viinin uhrinsa, jonka hän tarjosi jo Aabrahamille, tulee säilymään maailman loppuun saakka.

Jeesus opetti, että aika uppoutua syvemmälle aistimaailmaan oli päättymässä ja käännekohta oli käsillä. Fyysiset maailman luomisvoimat oli loppumassa ja Kristuksen teon kautta maailmaan virtaa uusi henkinen ravitsemus, joka nostaa suunnan aistimaailmasta jälleen uudistuneella tavalla henkeä kohti.

Se tarkoittaa myös, että aika, jolloin ihmiskunta saattoi vain ottaa jotain luonnosta, oli päättymässä, ja oli tulossa aika, jolloin ihmiskunnan oli annettava luonnolle. Silloin Djemsidin aineellisen kultatikarin korvaa henkinen kultatikari, joka henkisin aurinkovoimin erottaa oikean väärästä.

- Ihmiskunta on heräämässä ymmärtämään, että me emme enää voi vain ottaa luonnolta, vaan että tämän maailman kuninkaina ja puutarhureina meidän on alettava hoitaa luontoa, antaa sille. Kuninkuus tässä mielessä tarkoittaa loppiaisen ja kolmen kuninkaan sanomaa, kirkastunutta pään ja ajattelun tietoisuutta. Puutarhurit taas ovat Luukkaan evankeliumin paimentan uusi kehitysvaihe: paimenet vartioivat eläimiä eli ihmiskunnan sielullisia ominaisuuksia niin, että näistä sisäisistä voimista kehittyy uusi elämänvoimien hoitamisen impulssi.

 

Pe 6. tammikuuta: Loppiainen ja Kolmen kuninkaan päivä

Viimeinen 13. pyhästä yöstä alkaa torstai-iltana. Se on serafien aika luoda oma panoksensa alkaneen vuoden suunnitelmaan, ja se voi vaikuttaa hyvin syvästi myös ihmisiin. Illalla on hyvä kutsua itsensä mukaan tähän työhön, mutta tänä vuonna monet ovat kokeneet ihmeen voimakkaasti kolmen korkeimman enkelikunnan vaikutuksen aivan luontaisestikin.

6. ensimmäistä on lukuenergioiltaan voimakas tasapainon päivä. 6 = 2 x 3, eli miehisen ja naisellisen kolmion liitto, ja kolme taas on hengen luku. Voimme siis puhua miehisen ja naisellisen hengen tasapainosta, tai maan ja taivaan tasapainosta loppiaisena. Ja siihen serafit tuovat oman rakkauden tulensa voiman. Siitä voit halutessasi lukea lisää blogeista.

Nyt siis rakkauden lämmön voima, joka serafien uudistavana työnä ulottuu aina fyysiseen kehoon ja olemassaoloon saakka.

Loppiainen on myös kolmen kuninkaan päivä, Matteuksen Jeesus-lapsen syntymäjuhla, vaikka tämän lapsen varsinainen syntymäpäivä olikin 5. maaliskuuta vuonna 6 eKr. Hänen syntymänsä juhla on myöhemmin siirretty syvän viisauden pohjalta tähän pyhien öiden todellisuuteen - joka toimii henkisemmällä tasolla kuin ne enemmän fyysiseen kehoon liittyvät voimat, joiden mukaan hänen varsinainen fyysinen syntymänsä tapahtui tuona vuonna 6 eKr.

 

Ti 3. tammikuuta: Elämän leipä

Pyhissä öissä ensi yönä on tahdonhenkien vuoro, mikä merkitsee, että aikamoisia syviä asioita saattaa tapahtua. Ja jos sellaista koet, niin anna vain tapahtua ja luota siihen että se on hyväksi.

Tänään heliosentrinen Venus on 21 astetta Kaloissa, neliössä Pluton kanssa 21 astetta 21 minuuttia Jousimiehessä. Tämä on sama asema, joka vallitsi 2. helmikuuta vuonna 31, jolloin Jeesus opetti elämän leivästä. Häneltä kysyttiin, miten hän voi kutsua itseään elämän leiväksi, joka tulee taivaasta, koska kaikki tietävät mistä hän on kotoisin.

Jeesus vastasi: Mutta tämä leipä tulee taivaasta, ja se, joka tätä syö, ei kuole. Minä olen tämä elävä leipä, joka on tullut taivaasta, ja se, joka syö tätä leipää, elää ikuisesti. Leipä, jonka minä annan, on minun ruumiini. Minä annan sen, että maailma saisi elää. (Joh. 6, 50-51)

Jeesus kertoo, miten hänen tekonsa kautta maa kaikkine aineksineen muuttuu. Me emme elä maan hedelmistä vain sellaisina kuin ne elävät luonnossa, vaan me löydämme uusia voimia myös kun syvennämme ymmärrystämme hänen teostaan.

Nämä uudet voimat ovat eetterisiä elämänvoimia, uudistumisen Venus-voimia, jotka tulevat ihmiskunnan saavutettaville Kristuksen toisen tulemisen kautta.

Tätä vastaan toimii Pluton-Hadeksen geneettisen manipulaation impulssi, mikä eristää leipää elämästä.

Tässä meitä kehotetaan avautumaan uudistuville eetterivoimille kunnioittamalla, ei ainoastaan ruokaamme, vaan myös myös perheitämme, jotka kokoontuvat yhteen nauttiakseen nauttiakseen sekä fyysistä että henkistä ravintoa.

Uusi ehtoollinen

Päivällispöydästä voi tulla perheen kirkko, uusi ehtoollinen - joka todellakin nautitaan Kristuksen - ei pelkästään menneen muistoksi, vaan tulevaisuuden muistamiseksi!

Sen vastakohtana on olla mykkänä ruoan pyhyydelle ja sokeana ja kuurona luonnon kärsimyksille silloin kun hänen hedelmiään alennetaan.

Uusi, ensimmäinen ehtoollinen voi olla lääke tälle uudistumiselle, joka koskee niin ihmistä kuin luontoakin. Uuden ehtoollisen mielessä meidän tehtävänämme on luoda sellainen ravintotalous, jossa myös luonto riemuitsee osallistuessaan meidän ravitsemukseemme Kristuksen maankehossa.

Elämä tämän uuden ehtoollisen hengessä johtaa jopa meidän fyysisen kehomme - ei pelkästään sielullisen ja elämänvoimien kehollisuuden - henkistymiseen, ja sitä tarkoittaa ikuinen elämä. Meidän fyysinen kehomme tulee Kristuksen teon ansiosta henkistymään ja seuraamaan meitä myös kautta Maan tulevien inkarnaatioiden.

 

Ma 2. tammikuuta 2012: Neitsyt Maria

Anteeksi että olen tänään myöhässä. Tarkoitus oli kirjoittaa tämä jo aamupäivällä, mutta tämä maanantain aihe on niin suuri, että käsitellään sitä vielä. Tänään aurinko on 17 astetta Jousimiehessä, mikä on sama asema kuin neitsyt Marian siittämisen aikaan, siis kun se munasolu, josta Marian keho oli tulossa, hedelmöittyi.

Tämän hedelmöityspäivä on tärkeä astrosofiselle tutkimukselle, koska se on ihmisen minuuden syntymähoroskooppi siinä missä syntymäpäivästa saamme ihmisen kehon horoskoopin. Hedelmöittymisen päivä avaa siis aivan uusia näköaloja.

Edellisessä inkarnaatiossaan Neitsyt Maria, tai syntymänsä kannalta Matteuksen evankeliumin Maria, oli Saaban kuningatar, jota evankeliumeissa nimitetään Etelän kuningattareksi. Ja hän oli se, joka tuli kuuntelemaan Salomonin viisautta.

Helluntaina jumalallinen Sofia valaisi Neitsyt Marian, joka henkisesti odottaa meidän jokaisen sydämessä Sofian kautta valaistuneeksi tulemista.

Tämä päivä muistaa siis maan suhteessa aurinkoon sen kosmisen tilanteen, jossa maailmansielu Saaban kuningatar / Maria tulee minuutena siitetyksi maalliseen olemassaoloon.

Tähän päivään liittyy myös neitseellisen syntymän aarteisto, jota tällä kertaa ei kannata lainkaan miettiä biologisena mysteerinä vaan henkis-sielullisena välttämättömyytenä! Tänään sitä kannattaa lähestyä sisäisenä auringonloisteisena elämyksenä.

Jouluajan pyhien öiden sarjassa maanantai-iltana ja yönä viisaudenhenget. Nyt on aika päästää irti ja antaa viisauden asettua kohdalleen!

 

Su 1. tammikuuta 2012: uudenvuodenpäivä

Kun Luukkaan evankeliumin Jeesus-lapsi syntyi 6. ja 7. joulukuuta välisenä yönä vuonna 2 eKr. oli aurinko 16. astetta Jousimiehessä, samoin kuin tänään vuoden 2012 ensimmäisenä päivänä. Luukkaan evankeliumin ihmeellinen viaton Jeesus-lapsi oli oikeastaan puoliksi enkeli, puoliksi ihminen, olento joka myöhemmin otti kehoonsa Kristuksen makrokosmisen hengen Jordanin kasteessa.

Tämä taivaallinen maan ja auringon välinen asema muistaa Jeesus-lapsen syntymän ja on ihmeellisestä miten me saamme aloittaa vuotemme tämän suuren henkisen tai jumalolennon maallisen syntymän juhlapäivänä.

Jeesuksen 33 1/3 vuoden pituinen elämä maan päällä oli niin suuri tapahtuma, että se elää ikuisesti maan aurassa omaa 33 1/3 vuoden rytmiään ikuisena evankeliumina tai viidentenä evankeliumina, kuten Rudolf Steiner sen myös ilmaisi.

Nyt ihmiskunnan kehityksen tärkeä tehtävä kyetä kohoamaan eetterimaailman elämäntäyteiseen piiriin ottaakseen vastaan Kristuksen välittämien elämänvoimien ravintoa, ravintoa jota hän välittää yhdessä tämän Luukkaan evankeliumin taivaallisen Jeesuksen enkeliolennon kanssa, jota aikoinaan nimitettiin myös Krishnaksi.