10.2.2011 - Jeesus-lapsen esittäminen temppelissä

Aurinko saavuttaa torstaina 10. helmikuuta aseman 26 astetta Kauriissa, mikä vastaa Jeesuslapsen esittämistä temppelissä 15. tammikuuta vuonna 1 eKr. Muistammehan, että ajanlaskun alun määrittely ei ole historiallisesti tarkka. Täsmälliset Jeesuksen elämän päivämäärät ovat saatavissa Robert A. Powellin kirjoista Christian Hermetic Astrology tai Chronicle of the Living Christ.

Juutalaisen lain mukaan vastasyntyneen pyhittämisen tuli tapahtua 40. päivää syntymästä, mikä oli myös lapsen nimen antamisen päivä. Pyhä perhe matkusti Jerusalemiin ja asettui kaupungin liepeille. Seuraavana aamuna, kun vielä oli pimeää, Maria ja Joosef saapuivat temppeliin lapsensa kanssa. Simeon, tamppelin vanhin pappi, oli saanut saanut edellisenä yönä unessa tietää, että aamulla saapuva lapsi on Messias.

Nähdessään Jeesus-lapsen Simeonin valtasi huumaava ilo. Steiner kertoo, että Simeon oli elämässään Buddhan aikana ollut opettaja nimeltä Asita. Nähdessään pienen bodhisattvan, joka oli tuleva buddhaksi, Asita itki, sillä hän tiesi ettei enää siinä elämässään näkisi tämän pienen lapsen kävelevän maan päällä budhana. Tässä inkarnaatiossaan hänen suotiin nähdä Budha, sillä pienen Jeesus-lapsen astraalikeho oli itse asiassa Budhan astraaliverho eli nirmanakaya, jossa hän edelleen vaikutti Maan päällä.

Näin Simeon siunatessaan Jeesus-lapsen temppelissä näki rakkaan bodhisattavansa kehityksen ja hän kuoli rauhassa seuraavana päivänä. Tuona nimipäivänä lausuttiin hänen nimensä, joka tuli kantamaan Kristusta itsessään: Kristus meissä. Pyhitetty olkoon Sinun nimesi.

 

MEDITAATIO

Anna tämän päivän muistuttaa näkemään korkeampi nimi, Kristus-nimi, jokaisessa ihmisessä!