29.1.2011 Johannes Kastajan mestaus

 

Lauantaina Aurinko on 14 astetta Kauriissa. Se on konstellaatio, joka vallitsi Johannes Kastajan mestauksen aikana. Kuten Uusi testamenttikin antaa ymmärtää, Johannes Kastaja on sama yksilöllisyys, kuin isralilaisten suurin profeetta Elias.

Mutta niin kuin Juudaksen petos on henkisessä draamassa välttämätön osa, samoin oli myös Johanneksen kuolema, sillä kuoltuaan hänestä tuli opetuslasten yhteinen korkeampi tietoisuus ja Johannes Kastajan henkinen olemus liittyi läheisesti myös kuolleista herätettyyn Lasarukseen, niin että tästä Lasarus-Johanneksesta tuli Johanneksen evankeliumin varsinainen kirjoittaja.

Symbolis-energeettisesti Johanneksen mestaus, pään irrottaminen Auringon ollessa Kauriissa merkitsee kysymyst: voinka vapauttaa tietoisuuteni pään ajattelun ylivallasta ja perustaa enemmän sydämen ajatteluun, niin että tietoisuuteni voi liittyä enemmän sisäisiin opetuslapsiini, Eläinradan kahteentoista voimaan - niin että sydänaurinko voi alkaa niitä valaista!

Niin kuin Johannes Kristuksen maallisen elämän aikana oli opetuslasten piirin henkinen vartija, on hän nyt kaikkien niiden ihmisten henkis-yksilöllisyyden vartija, jotka - uskonnosta ja uskonnottomuudesta riippumatta, tai nimityksistä riippumatta - kantavat Kristuksen viestiä sydämessään.

Kauriin työskentely meissä muuttaa pimeyttä valoksi. Kun sydämemme on mukana, Kauris auttaa meitä vapautumaan ajattelun jähmettymisen pimeästä uuden henkisen ymmärryksen valoon.

 

MEDITAATIO

Lauantai ja sitä seuraavat päivät ovat hyvää aikaa kuunnella, miten vapautuminen "pään" tarpeettomista rajoituksista voisi kohottaa meidät korkeampaan yhteyteen niin oman olemuksemme kuin lähimmäisten kanssa eri elämänalueilla.

- Lähde Journal for Star Wisdom 2011 + omia ajatuksia