28.2.2011 Hengen uudistuminen

Aurinko 14 astetta Vesimiehessä. Jeeses opettaa samoja aiheita kuin Vuorisaarnassa, nk. autuaaksi julistamisia ja Isä meidän -rukousta, mistä kertoo Matteus (5, 3-12). Esimerkiksi Rudolf Steiner, Valentin Tomberg ja Perkka Ervast ovat kiinnittäneet näihin paljon huomiota.

On kiintoisaa, että ainakin Steiner ja Tomberg ovat syntyneet Auringon ollessa täsmälleen 14 1/2 astetta Vesimiehessä. Kumpikin heistä osasi mestarillisesti lukea henkistä kirjoitusta. Tämä on hyvä päivä etsiä sisäistä hiljaisuutta, jossa meditatiivinen voima kohoaa voimaksi lukea vapaasti ajan merkkejä.

Vesimies on tulevaisuuteen suuntautunut merkki ja se tuo aina uutta nykyaikaan. Vesimies-opettajat ovat totuuden valon julistajia.

Kuten sanonnasta "Vesimiehen aika" tunnetaan, Vesimies johtaa meitä seuraavaan henkiseen kulttuurikauteen, joka on noin vuonna 2375 alkava slaavilainen kulttuurikausi. Se on aikaa, jolloin monien nykyisten henkisten ihanteiden tulisi toteutua.

Me olemme nyt Vesimiehen ajan kynnyksellä, mikä kutsuu meitä vapautumaan menneisyydestä, mutta pysymään uskollisen sen korkeimmille voimille. Sitä voimme kutsua aikojen muutoksen laiksi, jota Mooses tarkoittaa käskyllä "Kunnioita Isääsi ja Äitiäsi". Se on jatkuvuuden lakia, joka on liikettä, ja liike muuntumista.

Ilmaan jatkuvaa muuntumista ja kehittymistä perinteestä tulee taakka, vaikka se alun perin olisi ollut miten oikea tahansa.

Kristuksen lisäksi voimme sisäisen hiljentymisen avulla löytää yhteyden myös näiden suurten henkisten opettajien johdatukseen ja apuun.