Matin blogi

Veljeni Kristus

Share |

Torstai 17.3.2011 klo 1:04


Hei Kaikki,

Kiitos viesteistä. Johanneksen ilmestyksen energiat näyttävät olevan hyvinkin voimakkaita silloin kun niille avautuu suoraan, jopa niin voimakkaita että aluksi voi tulla painavuuden tunteita eetterikehoon kun sen energiat alkavat järjestyä uudelleen. Siksi onkin varmaan hyvä lähteä liikkeelle Johanneksen evankeliumista, jonka kehitysvoima on keveämpi, voimakas sekin, mutta kevyemmällä tasolla.

Kysymyshän on Kristuksen ja erilaisten enkelivaikutusten yhteissoinnista. Vaikka niin moneen kertaan on lukenut ja itsekin aavistellut pyhien kirjojen ja kirjoitusten voimia, nämä Johannes-energiat hämmästyttivät silti.

Jokainen neljästä evankeliumista keskittyy omalle tasolleen seuraavasti:

Matteuksen evankeliumi - fyysinen keho, kuninkuus
Markuksen evankeliumi - eetterikeho, elämänvoimat
Luukkaan evankeliumi - astraaliruumis eli sielukeho, parantavat voimat
Johanneksen evankeliumi - henkinen, minuus

Näitä on hyvä tunnustella vielä lisää.

 

Kristuksen veljeys

Tänään on ollut mielessä voimakkaasti Kristuksen veljeys. En juuri nyt muista, missä kohden hän sitä korostaa, mutta joskus löysin sellaisen kohdan voimakkaana kokemuksena. Kristus - evankeliumin mukaan - siis tahtoo, että me koemme hänet veljenä. Siitä tulee myös erittäin hyvä meditaatio tai mantra:

Veljeni Kristus

Tuolla lauseella on ihmeellisen hyvää tekevä vaikutus. Se rauhoittaa ja tasapainottaa omia energioita maailman kanssa. Aivan helppoa Kristuksen kokeminen veljenä ei kuitenkaan ole. Me olemme niin tottuneet katsomaan esimerkiksi kirkoissa Kristuksen kuvia aina jossakin korkeammalla. Saa oikein keskittyä voidakseen kokea tämän Kristuksen veljeys-aspektin samalla tasolla kuin itse on.

Kristuksella on monta puolta. Kristus- ja Jeesus-nimillä on monia tosia merkityksiä, joten meidän ei tarvitse miettiä, mikä niistä olisi yksi ainoa oikea, ja sulkea muita pois.

On kaunista ajatella, miten me voimme alkaa nähdä maailmankaikkeuden enemmänkin henkisen maailman ilmauksena - sen sävyt henkisten olentojen erilaisina ilmauksina, kasvoina.

Henki katsoo meitä monista suunnista ja monina eri kasvoina, kunhan vapaudumme tuosta aineellistuneen ajattelun harhasta, että eri kokemisen mahdollisuuksista vain periaatteessa yksi olisi oikea. Me voimme kokea todellisuuden oikeastaan lukemattoman monilla eri tavoilla ja monin sävyin, jotka kertovat meille suurenmoisia tarinoita, jos annamme sille mahdollisuuden.

 


Avainsanat: Kristus, Kristus veljenä, Johanneksen evankeliumi, Johanneksen ilmestys, henkiset energiat


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini