Matin blogi

Keväistä elpymistä

Share |

Perjantai 29.4.2011 klo 19:05


Hei kaikki, ja kiitos kärsivällisyydestä. Käden pikku operaation parantuminen on kestänyt odotettua kauemmin ja olen oppinut kaikenlaisia juttuja.

Yksi on se, että kun vasemmassa kädessä on jotakin ongelmaa, niin oikea käsi on muutaman kerran tehnyt hupaisia yllätyksiä. Kerran kaupan jonossa laittaessani tavaroita hihnalle painava jugurttipurkki lähti yhtäkkiä käsistä ja päätyi nurinniskoin lattialle.

Vaatii yllättävän vahvaa keskittymistä kirjoittaa kymmenellä sormella, kun yksi sormi toimii vähän uudella tavalla. Ja jos yrittää siirtyä johonkin toiseen kirjoitusjärjestelmään, menee sitten kaikki sekaisin.

Sitten tämä kaksoiskulkija, josta tämän kevään aikana on noussut tietoisuutta enemmänkin. Kaksoiskulkija on se meidän sisäinen olemuksemme, joka kerää meidän aikaisempien elämiemme käsittelemättömät energiat itseensä ja kuljettaa niitä sitten uskollisesti elämästä toiseen. Kaksoiskulkijan olemassaolo on suuri siunaus, sillä se antaa mahdollisuuden siihen, että meille jaetaan selvitettäviä asioita silloin kun siihen on mahdollisuus. Olisi aika hankalaa, jos kaikki kielteinen karma lankeaisi kerralla. Kaksoiskulkijan avulla me maksamme eli opimme uutta sopivina lainanlyhennyksinä tai osamaksulla.

Tällainen pieni leikkausarpi näyttää olevan kaksoiskulkijalle yksi mahdollisuus aktivoitua ja päästää vanhoja höyryjä pihalle. Samalla joitakin lapsuuden ja nuoruuden kipuja on noussut esiin. Olen kovasti kiitollinen näistä kokemuksista. Ne auttavat jälleen ymmärtämään paremmin hoitoasiakkaiden kokemuksia.

On ollut myös jännittävää ja hämmentävääkin seurata omia reaktioitaan. Erittäin hyvä keino on miettiä, mitä olisin vastaavissa tilanteissa opettanut omille asiakkailleni. Vaikka monet asiat ja oivallukset ovat syntyneet vuosien tutkistelun tuloksina, on niiden omaksuminen omissa kokemuksissa silti aika vaativaa. On tämä elämä ihmeellistä oppimista.

 

Yhteiskunnalliset asiat

Suuri kysymys, joka on antanut paljon miettimisen aihetta, ovat yhteiskunnalliset ja poliittiset ongelmat. Miten liittää niitä enkeli- ja valotyöskentelyyn?

Valon lähettäminen on jo vakiintunut tie monille meille valotyöntekijöille, mutta puhuminen on kummallisen vaikeaa. Onhan meitä pitkään opetettu olemaan puhumatta poliittisista, taiteellisista ja monista muista yhteisistä asioista.

Otanpa esimerkin. Irlannin, Portugalin ja Kreikan talouden pelastaminen. Julkisuudessa keskustellaan yleisesti ja poliitikot tahtovat korostaa, miten tärkeää näiden maiden pelastaminen velkasaneeraukselta on.

Okei, mutta jos tutkii hieman enemmän, huomaa äkkiä, miten alkaa nousta esiin outoja asioita. Esimerkiksi se, että Kreikka "tuhlaa" EU:n avusta 8 miljardia sotilasvarusteluun. Se tuntuu tosi kummalta ennen kuin selviää, että tuo sotilasvarustelukulu on EU:n ehto taloudelliselle avulla. Silloin selviää, että EU ja Suomi siinä mukana itse asiassa avun muodossa siirtääkin varoja suurille ranskalaisille ja saksalaisille pankeille. Eli Suomen keskiluokka tukee keskieurooppalaisia suurpankkeja. Voi toki olla, että noista sopimuksista joku taho hyötyy myös Suomessa. Varmaan niin onkin, koska mitä ilmeisemmin meidän tukiosuutemme on suhteellisesti suurempi kuin mitä voisi odottaa.

No tällaisia mietteitä. Sitähän ensin suuttuu mielessään kun näitä miettii ja selvittää. Sitten muistaa: "Minä rakastan kaikkea mitä ihmiskunta tuottaa."

Niin, ensimmäinen vaihe on rakastaa kaikkea sitä mitä on mukavaa. Seuraava kehitysvaihe on rakastaa kaikkea mitä ihmiskuntaan ja maailmankaikkeuteen kuuluu. Vain sillä tavalla voi edetä todelliseen laajempaan Kristus-tietoisuuteen.

Rakkaudella

Matti


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini