Matin blogi

Suomen talous, enkelit ja todellisuudenmukainen ajattelu

Share |

Maanantai 9.5.2011 klo 21:35 - Matti Kuusela


Uutistasolla Suomen osuudesta Portugalin tukipakettiin uutisoidaan  pinnallisesti, lähinnä mielipiteistä. Siitä, mistä todella on kysymys ja mikä Suomen todellinen kaavailtu osuus on, alkavat nyt talouslehdet hiljalleen herätä. Todellisuus on rankka. Toisaalta se ei ihmetytä, sillä koko sen ajan, jolloin Suomi on ollut EU:n jäsen, on saanut ihmetellä, miksi Suomen edustajat siellä eivät pidä Suomen puolta.

Enemmänkin näyttää siltä, että EU valtavine palkkioineen imaisee helpolla kaukaisen ja pienen Suomen edustajat puoleensa, niin että sen sijaan, että edustajamme pitäisivät Suomen puolta, he alkavatkin edustaa EU:n näkemystä.

 

Suomen rahastetaan

Nyt se mutu-tuntuma, että Suomea rahastetaan, alkaa jo selvitä laajemminkin. Taloussanomat otsikoi yhden kirjoituksensa juuri sillä tavoin. Jari Hurri kirjoittaa, että luottoriskien jakautuminen eri maiden pankkien välillä on ainoa mielekäs tuen jakoperuste. Tilastoista ei Hurrin mukaan löydy ainuttakaan toista maata, jonka taakka kriisitoimista olisi lähelläkään niin railakkaasti ylimitoitettu kuin Suomen.

Talousasiantuntijoiden teksteissä ei sanota suoraan sitä, että julkisessa ja poliittisessa vaalikeskustelussa sekä päivälehdistössä ja valtiovarainministerin suunnasta annettu kuva siitä, että Euroopan taloudellinen tulevaisuus on sen varassa, että "Suomen" mahdollisesti joillekin lupaama osuus hyväksytään, ei pidä lainkaan paikkaansa.

Sen lisäksi, että Suomen suhteellinen osuus on moninkertainen muihin maihin verrattuna, on taloustutkijoiden laskujen mukaan tullut esiin myös se, että Portugalille kaavailtu tukipaketti on kooltaan noin puolitoistakertainen verrattuna todelliseen tarpeeseen.

Se antaa viitteitä siihen, että mistään todellisesta eurooppalaisesta hädästä ei ole kysymys, vaan sen sijaan taloussiirroista. Oma vaikutelmani on, että Euroopan rahaeliittitasolla kierrätetään miljardiluokan rahavirtoja - lähinnä suurpankkien tukemiseen Saksassa, Ranskassa, ehkä Italiassa ja Britanniassa.

Siihen suuntaan osoitti jo jokin aika sitten tullut hämmetävä uutinen, että Kreikka tuhlaa omasta luottoavustaan miljardeja aseostoihin Saksasta. Sitten selvisikin, että nuo aseostot olivat luotoille asetettu ehto.

 

Miten järjestelmä toimii

Tämä on tietysti arvailua, mutta rahankierrätys näyttää menevän jotakuinkin seuraavaan tapaan. Pieni suurvarakkaiden ryhmä lainaa maan suurpankeilta valtavia summia, jotka taas Keski-Euroopan suurpankin antavat rahat. Kun kaikki mahdollinen on saatu irti, EU kerää näiden Keski-Euroopan suurpankkien lainojen lyhennyksiin tarvittavat rahat sellaisilta puolustuskyvyttömiltä ja sinisilmäisiltä mailta kuin Suomi. Ne joiden luottoriskeistä on varsinaisesti kysymys, selviävät pienemmällä osallistumisella, koska ne voivat sanella ehdot. Noilla ehdoilla, esim. aseostojen kautta, ne itse asiassa vain hyötyvät.

 

USA:n keskuspankki

Lueskellin juuri myös juttua USA:n keskuspankista. Marraskuussa 1911 pankkiirielitti kehitti Jekyllin saarella loistavan idean: he suunnittelivat miten he pystyvät ottamaan USA:n konkreettisesti haltuunsa omistamalla veronmaksajien varallisuuden ja maan rikkaudet.

Kokouksessa luotiin yksityinen keskuspankki, joka markkinoi itseään hallituksen virastona ja joka sai oikeuden painaa valuuttaa ja periä korka voittoa veronmaksajilta.

Sen seurauksena Yhdysvaltojen kokonaisvelka on kohonnut 180 000 dollariin henkeä kohti, mutta kokonaisvaranto on ainoastaan 45 000 dollaria henkeä kehti. Käytännössä se tarkoittaa, että velkaa ei voida koskaan maksaa takaisin, vaan Yhdysvallat joutuu maksamaan näistä veloista yksityisessä omistuksessa olevalle keskuspankille ikuisesti korkoa. Korkojen pantiksi se joutuu antamaan kaikki mahdolliset maan luonnonvarat ja valtion omistukset tai myymään ne yksityisille.

Oudosti vaikuttaa siltä, että johonkin samankaltaiseen tilanteeseen ollaan jo nyt Suomea integroimassa. Kun Suomi velkaantuu yhä enemmän, suuret kansainväliset pankin pystyvät yksinkertaisesti sanelemaan Suomelle esimerkiksi pohjavesivarojen avaamisen kansainväliselle yksityiselle kaupalle. Jos nämä ovat lainojen lyhennyksiin tarvittavien uusien lainojen ehtoina, ei siihen luonnollisesti ole mitään vastaan sanomista. Tämäntyyppisiä yllättäviä päätöksiä on silloin tälloin meillä tehty, niin että tullut vaikutelma, että ne on todella saneltu jostain.

 

Tietoisuus

Nyt enkelitietoisuudessa on se ongelma, että me saatamme jäädä kiinni vain siihen lähinnä ihmisen tunne-elämää olevaan tasoon, jossa kaikki on vain ihanaa. Mutta enkelien yläpuolella on kansaa ohjaava arkkienkeli ja ajan suurempia tapahtumia ohjaava suurenkeli, ryhmineen.

Jo meidän jokaisen oman tulevien inkarnaatioiden kannalta on tärkeää, että me opimme ajattelemaan ja uskallamme ajatella todellisuuden mukaisesti, sillä vain todellisuudenmukaiset ajatukset voivat viedä hyvää kehitystä eteenpäin.

Aika usein saa kuulla ajatuksia, että miksi epäillä, miksei vain yksinkertaisesti uskoa, mitä päättäjät meille sanovat? Vastaus on: kehitystä hajottavat henkiset voimat riistävät maan ja ihmiskunnan kehitykseltä omaan käyttöönsä ne energiat, jotka eivät juurru todellisuuteen. Siksi hyvä usko ja luottamus sellaiseen, mikä ei ole totta ja oikeaa, ei vie eteenpäin vaan meidän sekä henkilökohtaisia että kansan kehitysvoimiamme.

Nämä kehityksestävirrasta irtaantuneet voimat muuttuvat seuraavissa inkarnaatioissa tai ajanjaksoissa kehitystä häiritseviksi konkreettisiksi voimiksi, esimerkiksi luonnonvoimien tai sairauksien alueella.

Siksi meidän henkinen velvolllisuutemme on ajatella itse. Vaikka mukavuutemme takia olisi niin miellyttävää uskoa siihen, mitä toiset sanovat, niin jo oman tulevaisuutemme tähden meidän on merkityksellistä opiskella todellisuudenmukaista ajattelua.

 

Todellisuudenmukainen ajattelu

Mitä todellisuudenmukainen ajattelu sitten on? Se on esimerkiksi sitä, että seuraan ulkona luonnossa, miten kasvit kasvat ja millaisia muotoja ja värejä ne kehittävät.

Todellisuudenmukaista on myös se, että kun jos sovin tapaamisesti ystäväni kanssa klo 14, pyrin arvioimaan oman kokemuksesi pohjalta, milloin hän saapuu. Jos tiedän, että hän luultavasti tulee 10 minuuttia myöhässä, niin otan sen huomioon, kuten kaikki muutkin olosuhteet.

On oltava myös kärsivällinen ja jaksettava odottaa. Saan vaikutelman vaikkapa jostain suuremmasta talouteen tai kansainväliseen politiikkaan liittyvästä kytkennästä. Usein jo puolen vuoden tai kahden vuoden kuluttua mediassa kerrotaan, mitä todella tapahtui. Silloin voi tarkistaa ajatuksensa.

Joskus se kestää kauemmin. Muistan hyvin, miten aikanaan Gagarinin kierrettyä maan Neuvostoliitto uutisoi hänen palanneen maan päälle kapselissaan. En millään voinut uskoa sitä. Se vain ei tuntunut oikealta.

Nyt tänä keväänä kerrottiin, että hän todellisuudessa irtaantui kapselista ja tuli alas laskuvarjolla. Tällä kertaa vahvistus tuli vasta puolen vuosisadan kuluttua, mutta kannattaa odottaa ja ajatella ja jättää omat vaikutelmansa ja ajatuksensa odottamaan vahvistusta.

 

Rakkaudella
Matti

Avainsanat: EU, Suomi, talous, Portugal


Kommentit

10.5.2011 8:23  Leena Korhonen

Matti, kirjoitat tärkeää, kasrvat pystyyn nostavaa tietoa EU:n rahapolitiikasta. Ehdotan, että lähetät viestin äänestämällesi kansanedustajalle ja vaikka presidentillekin. Tämä tieto ei saa jäädä pienen sisäpiirin ihmeteltäväksi.

12.5.2011 12:14  Kalervo Kytölä

12.5.2011.
Harvinaista herkkua "henkiseltä" ihmiseltä.
Olen odottanut tällaista jo 30 vuotta.
Etkö pelkää tulevaisuuttasi? Tällainenhan aiheuttaa sinulle negatiivista karmaa?
" Henkisen" ihmisenhän "ei saa vastustaa mitään". Hänen pitää vain istua jalat ristissä vuoren huipulla ja lähettää energiaa murheen laaksossa räpeltävälle ( alempiarvoiselle ) rupusakille. Se on " oikeaa" henkisyyttä.
Tervetuloa hengettömien joukkoon.
Saa näitä lähetellä mutta silloin pitää myös kestää pilkan kohteeksi joutuminen. Minulle naurettiin jo 20 vuotta sitten.

12.5.2011 12:39  Matti

Kiitos Leena ajatuksesta. Minun äänestämäni ehdokas ei ihan päässyt läpi, mutta selvästi on tullut aika laajentaa piiriä.

Ja hyvää puhetta Kalervo. Juuri yksityisten ihmisten kautta kaikki muutos lähtee liikkeelle ja tapahtuu!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini