Matin blogi

Nettikaupasta omenapuihin

Share |

Sunnuntai 29.5.2011 klo 21:15 - Matti Kuusela


Mahtavaa, ensimmäiset tilaukset Enkelimaan nettipuodin kautta ovat tulleet! Kun lukee kotisivufirman esitteitä, niin niissä kerrotaan yleensä miten monta minuuttia kussakin menee sivujen pystyttämiseen. Itselläni on tuntunut paremminkin, että kysymys on kuukausista. Mutta nyt tuntuu tosi hyvältä. Nettikauppa selkeyttää tilauksia ja säästää todella paljon aikaa ja huomiota. Kun tilaus on tullut, sen kun vain laittaa cd-levyt tai kirjat matkaan, eikä tarvitse huolehtia laskutuksista ja rahoista. Ne tulevat pian tilille.

Työstän vähitelleen lisää meditaatioita myyntiin ja pian pääsee myös tekemään tulevien kirjojen ennakkotilauksia. Ensimmäisenä tulee kirja, joka kertoo ihanista Plejadeista sekä ihmiskunnan henkisen kehitykse lähiaikojen merkkipäivistä ja -paaluista.

 

Haklammen luontopolku

Launtaina kiersimme Sinikan kanssa Nuuksiossa Haklammin luontopolun. Alkuun ajattelin, että kannattaako 5 kilometrin takia edes lähteä liikkeelle, mutta lenkkiin meni Sinikan askelmittarin mukaan kaikkineen melkein 8 kilometriä ja matka tuntui vähintään kymmeneltä kilometriltä. Sen verran oli juurakkoista ja mäkistä reittiä.

Pari hyvää harjoitussysteemiä (niistäkin lisää tulevaisuudessa) olivat tehneet niin hyvää, että innostuin hyppimään kiviltä alas tasajalkaa. Ei ollut korkeita hypyt, mutta kylläpä tuntui tänään eli seuraavana päivänä. Tuntuu että tasajalkahyppy on elimistölle oikein hyvä täräys, ja alastulon joustavuuden löytämäminen tekee liikunta- ja tasapainojärjestelmälle oikein hyvää.

Täytyy vain mielessään sitoa polvet siististi yhteen hypätessään, niin ei tule harmillisia yllätyksiä.

Toinen suositeltava metsäharjoitus on kävellä aina kun mahdollista lähellä maata olevia tukkeja pitkin, tasapainossa. Tekee oikein hyvää tasapainoaistille, ja tiedäthän että se mitä tasapainon pitämisessä oppii, koituu suoraan myös sisäisten kykyjen hyväksi, esimerkiksi ajattelun tasapainoisuuteen.

Luontopolulla oli myös aivan upea pähkinälehto ja aivan superupea kieloketo, jonka kieloista useat olivat jo nupulla.

 

Omenapuiden hoitoa

Tänään sitten olimme Lahdessa Anitan ja Karin luona omenapuita hoitomassa. Pidämme Sinikan kanssa molemmat puiden hoitamisesta, vain omat puut puuttuvat.

Omenapuiden kuorten rapsutus puhtaaksi jäkälistä ja muusta ylimääräisestä on ehkä ihmeellisintä tietämääni työtä, sillä mitään muuta sellaista puuhaa en tiedä, joka vetäisi jokaisen niin innokkasti mukaan. Puut ovat tuosta avusta aivan mahtavan onnellisia ja tontut ja haltiat kokoontuvat työn jälkeen tosi kiinnostuneina tutkimaan tuloksia.

Joitakin heikkakuntoisia oksia ja aivan huonossa paikassa olevia vesoja poistimme myös ja joitakin oksantynkiä silottelimme, mutta muuten varsinaiset leikkaukset jäivät heinäkuulle. Siellä on 23. ja 24. päivien viikonloppuna hedelmäpäivät, joka on sopiva juuri omenapuille.

Hedelmä-, kukka-, juuri- ja lehtipäivistä löytää lisää tietoja Rihu ry:n julkaisemasta Kylvö- ja korjuukalenterista. Kun omenapuista halutaan saada nimenomaan hyviä hedelmiä, on niiden kaikki hoitotoimenpiteet hyvä tehdä juuri hedelmäpäivinä.

Ja mitä hedelmäpäivät ovat? Jako menee elementtien mukaan. Kuu vaikuttaa kaikkeen kasvuun, ja nuo erilaiset päivät jakaantuvat sen mukaan, minkä elementin eläinratamerkeissä kuu milloinkin on. Se on niin yksinkertaista.

Kun kalenteria seuraa, alkaa huomata, miten myös on kukkapäivinä aivan erilaista kuin vaikkapa juuripäivinä, tai lehtipäivinä erilaista kuin hedelmäpäivinä. Jotkun valitsevat kesälomansakin aina mieluiten kukkapäiviksi.

Avainsanat: nettikauppa, omenapuiden hoito, Haklammen luontopolku, eetteriset harjoitukset


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini