Matin blogi

Rakkauden voima

Share |

Torstai 25.8.2011 klo 7:59 - Matti Kuusela


Hei ystävät rakkaat, tervetuloa torstaihin. Tänään on hyvä päivä kutsua pieni ja lämmittävä liekki sydämeen, muistuttamaan rakkaudesta ja läheisyydestä.

Rakkauden voima on ihmeellinen. Minulta kesti vuosia miettiä sitä. Jos antaa rakkautta sille, mikä on huonoa tai pahaa, eikö se huono silloin vain vahvistu!

Noin kahdenkymmemen vuoden takaiset new age -opettajat varoittivat usein, että rakkauden voiman antaminen pahoille lisää heidän voimiaan.

On hämmästyttävää, miten nopeasti tuon kahdenkymmenen vuoden aikana käsityksemme rakkaudesta on muuttunut. Nyt me voimme jo kokea rakkauden turvalliseksi. Rakkaus on voima, joka saattaa asiat oikealle kohdalleen.

 

Rakkauden opettajat

Luonnollisesti meillä on paljon suuria rakkauden opettajia, mutta tahdon jälleen kiittää kahta lähempänä olevaa uranuurtajaa. Virolainen Luule Viilma on rohkea sielu, joka näki paljon enemmän kuin muut ja uskalsi tuoda sen suoraan ja rohkeasti esiin - usein ehkä liiankin suoraan.

Joka tapauksessa hän oli uranuurtaja, joka käänsi nurinpäin monia vanhoja mukavia uskomuksiamme.

Jukka Hirvonsalo on henkinen opettaja, joka selkeästi lisäsi henkisen rakkauden antamiseen sen toisen puolen, mikä aluksi sekin tuntui vallakumoukselliselta vanhoihin uskomuksiimme verrattuna: avautua ottamaan vastaan rakkautta, antaa jonkin rakastaa minua!

Se ei ole lainkaan niin yksinkertaista kuin miltä se nyt saattaa kuulostaa. Me tahdomme kyllä rakkautta, mutta annammeko me toisten todella rakastaa itseämme.

Siksi, kun havaijilaisessa ho'oponopono-menetelmässä sanomme:

Minä rakastan sinua!

Siihen voi oikein mainiosta lisätä:

Ja annan sinun rakastaa itseäni.

Tai:

Minä avaudun ottamaan vastaan sinun rakkautesi.

 

Ho'oponopono

Niille, jotka tuon hauskan havaijinkielisen sanan mukaisesta henkisestä opetuksesta eivät ole vielä kuulleet, tahdon kertoa, että se on yksinkertainen henkisesti puhdistava opetus, josta kertovat kirjan - Joe Vitale & Ihaleakala Lew Hen: Ei rajoja - olen ottanut Enkelimaan nettikauppaan.

Tuossa kirjassa ja sen yksinkertaisessa menetelmässä on jotain ihmeellistä, mikä tekee sen opetuksen käyttämisen mielenkiintoiseksi. Siksi suosittelen kirjan hankkimista mitä lämpimimmin. Tosin jotkut näyttävät oivaltavan sen menetelmän ensi lukemisella, ilman kirjaakin. Mutta ellet ole vielä oivaltanut, hanki se kirja :)

Perusmenetelmä on yksinkertaisuudessaan se, että lausutaan mielessään kaikelle, toisille ihmisille, tapahtumille, aivan mille vain, sekä hyvillä että huonoille asioille:

- Minä rakastan sinua!

- Olen pahoillani.

- Pyydän anteeksi.

- Kiitos.

Tuo on itse asiassa pitkä tarina, jossa on neljä vaihetta, mutta se toimii tuollaisenaan. Rakastamisen kautta me liitymme maailmaan ja pyytämällä anteeksi me tunnustamme oman vastuumme oman todellisuutemme luojina: kaikki mitä koen, on osa minun maailmaani, josta minä olen vastuussa!

Nuo ovat asioita, joita itse olen miettinyt vuosikymmeniä, eikä siinä sinänsä ole mitään uutta. Rudolf Steiner on kertonut jo aivan saman satakunta vuotta sitten, mutta nyt kysymys onkin siitä, että joku tulee ja kokoaa vanhat opetukset yhteen sillä tavoin, että siitä tulee hieman uudenlainen ja toimiva paketti.

 

Sovella vapaasti

Olen tehnyt tätä harjoitusta nyt muutaman viikon ajan ja se toimii ja kohottaa jatkuvasti esiin uusia asioita anteeksiannettaviksi, uusia henkilöitä, paljon mielenkiintoista ja koskettavaa nousee esiin.

Olen huomannut, että noita neljää peruslausetta voi varioida hyvin vapaasti, aivan sen mukaan, miltä kulloinkin tuntuu. Niitä ei ainakaan minun kokemukseni mukaan tarvitse tehdä velvollisuudentuntoisesti, vaan ne voi tehdä hauskasti.

Esimerkiksi ensimmäinen lause:

Minä rakastan sinua. Minä rakastan teitä kaikkia. Minä annan teille kaikille anteeksi. Minä otan vastaan teidän rakkautenne.

Tuokin toimii aivan mainiosti ja se uudistaa.

Minulla on myös tunne, että mitä useampi tätä harrastaa, sitä tehokkaammaksi se tulee, ja lisäksi: tällä menetelmällä on jotain tekemistä nyt Suomen kansanhengen henkistymisen ja uudistumisen ja vahvistumisen kanssa.

Siksi se on niin tärkeä myös suhteessa hallituksen työskentelyyn ja yhteiskunnalliseen päätöksentekoon: Otan pari aika naiivia esimerkkiä tämän aamun uutisista:

- "Uusi kiinteistövero kirpaisee vähävaraisia." - No, heti tulee mieleen, milloin saamme lukea uutisia: uusi kiinteistövero kirpaisee hyvätuloisia! Tällaiset aatokset ovat omiaan herättämään kirpaisevia tuntemuksia suuntaan tai toiseen: Sano niille: Minä rakastan sinua ... ja annan anteeksi ja niin edelleen.

- "Peruspalveluministeri suunnittelee oluen laimentamista." Nyt voi suututtaa: pitääkö jokaisen peruspalveluministerin tosiaankin käyttää puolet työaikaansa oluen laimentamisen ja yökerhojen aukioloaikojen muuttamiseen? Eikö siellä todellakaan ole mitään kiintoisampaa tehtävää? - Ja kun kaikki suuttumus - puoleen tai toiseen - on noussut esille, sano näille tunteille, ministerille, hallitukselle: Minä rakastan sinua, minä rakastan teitä kaikkia, minä annan anteeksi, minä pyydän anteeksi äksyjä tunteitani ja ajatuksiani...

Tämä on työskentelyä, joka puhdistaa ja rakentaa eteenpäin!

Rakkaudella
Matti

Avainsanat: rakkaus, rakkauden voima, ho'oponopono,


Kommentit

25.8.2011 19:46  Mika-Matti

Noista mainitusta "pahoista" sen verran kommenttia, että luonnollisestikin "paha" on reagoijan arvio siitä, mitä muut heijastavat hänen ympärillään - ja myös hänen itsensä ollessa heidän peilattavanaan.
Jolloin valon tai rakkauden lähettäminen niille, joita lähettäjä pitää "pahoina", on sikäli valheellista, että lähettäjä mitä ilmeisimmin suhtautuu itse "pahanlaisesti" muihin.
Joten ensisijaisempana pidänkin sitä, että lähettäjä, joka laskee itsensä niihin "hyviksiin" mutta pitäen joitakuita muita "pahiksina", aloittaa rakastamisen itsestään: itseensä menemisenä. Kysehän on eräänlaisesta valonalustustyöstä.
Tällöin tulevat kyseeseen anteeksianto ja unohdus eli positiivinen periksi antaminen sekä pelon kohtaaminen.
Sillä juuri pelkohan se ihmistä risoo silloin, kun hän näkee muut niinä kurjina"pahiksina", mutta itsensä sinä kelpo "hyviksenä".
Ja syynä moiseen paremmuuden tuntoon lienee uhkakokemus siitä, että vastassa on jotakin, mikä ei tunnu turvalliselta - siis "rakkaalta"!
Valoa kannattaakin mielestäni lähettää sillä asenteella, että tietoisesti oivaltaa osoittavansa valoa niille, joille se jo kuuluukin eli jotka sitä valoa omalla tavallaan jo ilmaisevat joskin minun sitä ehkä vielä ymmärtämättä.
Ja rakkautta kehotankin itseäni lähettämään niille, jotka erilaisuuttaan ilmentävät toisenlaistakin rakkautta kuin mihin saatan olla tottunutkaan.
Tällöin: rakkaus minussa tervehtii rakkautta sinussa; tullaankos tutuiksi!

25.8.2011 21:06  Elvi

Syöpää sairastavan ystäväni palaute 24.8.2011:

"Ei rajoja-kirja on nyt luettu. Olin ensin ihmeissäni, että ymmärränkö tästä mitään, mutta kirjan edetessä asia alkoi avautua ja aloitin puhdistamisen. Lapsille tuli pari asuntojuttua ja terveysjuttu ja kerroin tästä menetelmästä ja kas asiat ovat hoituneet.
Itse huomasin seuraavaa: koko sairastamisen ajan en ole nähnyt unia tai ainakaan muistanut niistä mitään, mutta nyt unielämä on vilkasta aivan kuin jokin lukko olisi avautunut. Jatkan kyllä puhdistamista."

26.8.2011 6:12  Leena Korhonen

Luin kirjan yhtenä suupalana valtavan innostuksen vallassa. NYT otan kirjan käteeni uudestaan ja luen hillitysti ja harkiten. Ekan lukemiskerran jälkeen minulle selvisi, että tämä kirja jalkautuu elämääni. Juuri nyt elämässäni on tapahtunut asioita, joita voin hoitaa tällä menetelmällä. SUOSITTELEN <3

26.8.2011 15:17  Jukka Lahti

Hienoa Matti, sinulta saa paljon evästä, rakastamisen ja anteeksiantamisen taito itselleen ja muille tahoille on tässä ajassa aivan keskeistä jos ei halua rämpiä samaa ahdistavaa suota uudelleen ja uudelleen, tämän olen kokenut henkilökohtaisesti omassa elämässäni

27.8.2011 12:19  Matti

Kiitos ystävät hyvistä kommenteista.

Mika-Matti on kovasti oikeassa siinä, että valon tai rakkauden lähettämisellä tai säteilyllä on suuri ero jos sen tekee enemmän pinnallisesti lähettämällä tai olemalla aidosti ja säteilemällä sitä.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini