Matin blogi

Ho-o-ponopono ja unipuhdistus

Share |

Maanantai 29.8.2011 klo 22:02 - Matti Kuusela


Hei ystävät, kirjoitin otsikkoon tuon havaijilaisen henkisen menetelmän nimen sillä lailla kuin se minun käsittääkseni tulisi lausua suomeksi. Kun painot menevät kohdalleen, sanasta saa paljon enemmän tolkkua.

Vitalen ja Lenin kirjan "Ei rajoja" mukaan sana ho'oponopono tarkoittaa suunnilleen syytä ja täydellisyyttä. Ponopono on kai suomeksi suunnilleen hyvähyvä.

Kiitos teille hyvästä palautteesta! On ollut mukava postitella kirjoja eri puolille Suomea. Taas tänään lähti Taivaankaarelle uusi 20 kirjan tilaus. Tunnen että kirjan sanomalle alkaa muodostua jo hyvä yhteisenergia, johon jokaisen halukkaan on helppo liittyä mukaan.

Kehittyessään tällä yhteisenergialla tulee olemaan suuri parantava vaikutus koko Suomessa. Ja mitä enemmän erilaisia asioita ho-o-ponoponolla puhdistateen, sitä laajemmaksi ja syvemmäksi sen parantava vaikutus tulee.

 

Uni ja sisäinen puhdistus

Edelleenkin olen tehnyt ho'oponopono-harjoitusta ja se on kyllä voimakasta. Tänään kävi nimittäin niin, kun koko päivä oli vapaa kirjoittamiselle ja muille vapaille töille, niin iltapäivällä alkoi väsyttää niin kovasti, että uneen oli päästävä hetkeksi.

Näkemäni uni olikin aika menoa. Tässä lyhyt versio siitä: Menin vanhan tehdasrakennuksen botoniulokkeelle, joka alkoi murtua. Laskeuduin sen mukana kuitenkin turvallisesti alas.

Lähdin lenkille, ja huomasin kulkevani pimeällä varastojen ja romukasojen alueella, jossa yllättäen tuli eteen pieni lasipuhaltamo, jossa oranssinpunaiset tulen loistivat sisällä. Sen jälkeen tuli vastaan tulitaideryhmä, mikä olikin aika yllättävää. Ohittaessa sitä reunimmainen kaveri nauroi päässäni olevalle villamyssylle.

Itsekin aloin sitä ihmetellä ja tullessani puistoon otin sen päästäni, mutta huomasinkin, että sen alla oli toinen ohuempi myssy.

Hetken päässä oli sisällä paikassa, josta johdettiin diskon valoshowta. Pitelin käsissäni lähes aanelosen kokoista kaksinkertaista lasilevyä, jonka välissä oli värijuttuja. Se käytettin diana isoissa projektorissa.

Hetken kuluttua lasi halkesi, ja olin hätääntynyt siitä, joudunko korvaamaan sen. Tuntui nimittäin kalliilta.

Kun juoni kulke eteenpäin, selvisi, etten joudu korvaamaan pelkästään sitä yhtä, vaan kaikki kolmekymmentä. Ja yrittäessäni taas selvittää sitä, ymmärsin joutuvani korvaamaan vielä ylimääräisiäkin.

Joo, sielläpäin ei ollut paikkaa mihin mennä, joten jouduin johonkin opiskeloiden paikkaan. Laiton mukanani olleen valokuvausjalustan näköisen jutun naulakoiden alle, ja kun katsoin uudelleen, se oli kadonnut.

Oli pakko lähteä taas liikkeelle. Tulin lumisella välipihalle, jossa huomasin talvikenkenkieni olevan eri paria. Kenkiä sovitellessa tuhmat pikkupojat veivät ensi toisen ja ajaessani heitä takaa toisenkin.

Sitten koirat veivät käsineeni.

Takaa-ajokierroksen jäleen lompakkoni loisti pihan reunalla, mutta joku ehti ottaa sen ennen minua.

Lopulta harakka vei kännykkäni, joka oli myös pudonnut maahan.

 

Tulkinta

Tuota voisi jo säikähtää, mutta unella on kaikeksi onneksi mitä myönteisin tulkinta. Ho'oponopono on auttanut puhdistamaan monia alueita, jotka ovat olleet hyvin kiinteästi itsessäni mukana.

Vanha betoniuloke vajoaa jalkojen alta. Hyvä. Voi seistä omilla jaloillaankin.

Tuliprosessit työstävät vanhoja romuja. Hyvä. Niin, siellä varastoalueella oli vielä kaksi iki-ihanan vaaleansinistä 50-luvun Studebakeria. Niitä en ole vielä tulkinnut.

Pipo pois - ajattelun uudistumista.

Diat rikki - maailmankuvan uusiutumista.

Jalusta katoaa - vanha tukirakenne hajoaa.

Kengät - kulkeminen uudistuu.

Käsineet - tekeminen uudistuu,

Lompakko - vaurauden ydin/sydän uudistuu.

Kännykkä - kommunikaatio puhdistaa.

Voisiko enempää enää toivoa!

 

Rakkaudella
Matti

Avainsanat: ho'oponopono, sisäinen puhdistuminen, unien tulkinta, unisymboleita, henkinen kasvu


Kommentit

29.8.2011 22:24  Tuula Kristiina

Voi, kuinka ihana uni! Ja muistat tuon kaiken. Unessasi oli värejäkin. Mikä seikkailu! Tulkintakin on varmaan ihan oikea.

30.8.2011 8:52  Leena Korhonen

Itse olen lukenut HO-OPO-NOPO-No :)Oli kiva kuulla yhteisenergian muodostumisesta. Se antaa toivoa. Unesi oli aivan uskomaton. En ole ikinä itse osannut, kuin harvassa poikkeustapauksessa, ymmärtää unieni symboliikkaa. Oma tulkintasi tuntuu minustakin oikealta. Täytyy ruveta seuraamaan omiakin unia uudella silmällä.

30.8.2011 21:12  Sanna

Ihmeellistä, että vasta vähän aikaa sitten törmäsin youtubessa Dr Hew Lenin haastatteluun, jossa hän kertoo Ho'oponopono-menetelmästään. Kiinnostuin tästä valtavasti, mutten löytänyt asiasta juurikaan suomenkielistä asiaa netistä, kunnes huomasin, että juuri samaan aikaan olit alkanut kirjoittamaan tästä kyseisestä menetelmästä tänne blogiisi. Huomasin myös, että kirjaston varausjono oli pidentynyt tälle kirjalle. Ikään kuin ho'oponopono olisi samanaikaisesti levinnyt saavuttaen tietyn kulminoitumispisteen. Olen alkanut jo tekemään puhdistuksia ja huomaamaan vaikutuksia, seuraavana olisi vuorossa kirjan lukeminen. Kiitos hienosta sivustostasi!

31.8.2011 10:43  Leena T

Kiitos Matti innostavista ho´oponopono kokemuksista ja ajatuksista. Tämä on aivan ihastuttava menetelmä. Mitä vielä saammekaan kuulla ja nähdä" :)


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini