Matin blogi

Mestari Steiner

Share |

Keskiviikko 28.9.2011 klo 4:45


Eilen oli upea ilta Minä Olen -salilla Helsingissä. Rudolf Steiner -mestarina aihe oli kutsunut koolle kaikkea muuta kuin suuria yleisöjoukkoja, mutta siinä seitsemän hengen ryhmässä, jonka me muodostimme, vallitsi todella valoisan selkeä ja intensiivinen energia. Oli tosiaankin tunne, että nyt on paikalla ihmisiä, joille saa kertoa "kaikki".

Ja tosiaankin, muutamaan kertaan oli sellainen tunne, että sisäisillä tasoilla kerrottiin asioita mahtavan paljon.

 

Rudolf Steiner

Vaikka tarkoitukseni oli tällä kertaa aloittaa heti esitelmällä, toisin kuitenkin kävi. Yksi tulijoista soitteli puolelta, että ovi ei aukea, ja syy selvisi: hän oli mennyt entiseen tapaan luokseni Pasilaan. Ja kun hän lähti tulemaan taksilla Hämeentien ja Mäkelänkadun kulmaan, ajattelin tehdä alkuun lyhyen energiapuhdistuksen tilalle ja ehkä ajatusharjoituksen - samaan tyyliin, mitä uudessa Plejadien tähtisisaret -kirjassa tulee olemaan.

Ja niin siinä kävi, että pysyin tärkalleen aikataulussa, mutta jälleen kerran energiat olivat nousseet niin korkeiksi, että siinä vaiheessa kuin kaikki olimme paikalla, ei ollut mitään puhettakaan lopettamisesta. Kunnon meditaatio siitä tuli, sisäisesti paikalla olijoita oli selkeästi ainakin Rudolf Steiner ja Judith von Halle, jonka Rudolf Steinerista kertova kirja juuri oli tuon illan perustana.

Ja kuin mahtavana kantoaaltona Mestari Jeesuksen ihmeellinen valon kirkkaus.

Olen suunnattoman onnellinen siitä, että Steinerin energiat ja läheisyys on viimeinkin vapautunut. Kun mestarit tulevat maan päälle, maalliseen inkarnaatioon, heidän elämänsä ei suinkaan ole helppoa. Nykyaikana he joutuvat toimimaan suunnilleen samojen mahdollisuuksien puitteissa kuin tavalliset ihmiset. Sata vuotta sitten, Steinerin aikana, mestarit eivät esimerkiksi voineet maan päällä tehdä uusia aloitteita omasta päätöksestään, vaan heidän oli odotettava, että joku tulee pyytämään heiltä. Silloin heillä oli lupa ryhtyä työhön. Se on ollut ainakin yksi syy siihen, miksi suurimmat mestarit ovat mieluummin istuneet hiljaa hirsimökissä kaukaisen vuoren rinteellä kuin osallistuneet käytännön elämään sen kaikkine rajoituksineen ja karmallaisine seurauksineen.

 

Korkeat värähtelyt

Eilisillan värähtelyt ovat itselläni vieläkin niin korkeat, että on hieman vaikea kirjoittaa tätä maallista tekstiä. Ei niin että olisin jossain huikeissa korkeuksissa, vaan tuo henkisempi energia painaa tämän maallisen kehollisuuden hitaampia energioita ja kirjoittaminen alkaa hidastua. Toivotan teille kaikille oikein hienoa keskiviikkoa ja samoin tervetuloa Tampereen tilaisuuteen Tahmelaan kaikki jolla on mahdollisuus. Steiner edellisen inkarnaation maallisista rajoituksista vapautuneina energioineen on jälleen aiheena.

Hannu Mäkelä suunnittelee aloittavansa uuden meditaatio/henkisen ryhmän, josta kuulemme myöskin illalla.

Avainsanat: Steineri, Rudolf Steiner, mestarit, valkoinen veljeskunta


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini