Matin blogi

Uusi vuosi ja ajatusvoimat

Share |

Lauantai 7.1.2012 klo 5:29 - Matti Kuusela


Uusi vuosi alkaa toden teolla tänään lauantaina jouluajan pyhien öiden täytyttyä. Niiden aikana enkelit loivat tulevan vuoden idut ja nyt sitten mennään eteenpäin, uudistunein voimin.

Ensi alkuun pitää kehua amerikkalaista Lumosityä, jonka aivo- ja ajatusharjoitukset netissä ovat ainakin itselleni osoittautuneet erinomaiseksi. Tuntuu oikein iloiselta, että voi jotain palvelua näin kehua.

Pitkään tietysti epäröin itsekin, mutta nyt kun olen muutaman kerran näitä ihan tavallisen maailman ja tieteen mukaisia aivoharjoituksia tehnyt, niin oma ajattelu tuntuu selkeämmltä, näkeminen varmemmalta ja muutenkin tuntuu elämän laatu parantuneen.

Oma sisäisen voiman käyttö on myös selvästi vahvistunut. On helpompi tehdä nopeasti joitakin juttuja, jopa nostaa esiin uusia puheenaiheita. En tiedä, onko muilla ollut sellaisia ongelmia, mutta olin jossain vaiheessa huomannut, että puhuminen oli jotenkin raskasta. Miksi vaivautua ottamaan puheeksi jotain asiaa, joka ei nyt ole niin kovin välttämätön!

 

Lumosity

Joo, mutta Lumosityn harjoitusten jälkeen on tosiaan helpompaa tarttua taas asioihin ja painella eteenpäin. Kyllähän se vähän maksaa, mutta ei niin kovin paljon, ja harjoitukset on selostettu englanniksi. Myös jonkun verran englanninkielisiä sanaharjoituksia on mukana, joten ilman englannintaitoa siitä ei selviä.

Mielenkiintoista kuitenkin, että tämä aivan "materialistinen" ajatteluvoima voi auttaa niin paljon. Sivuilla väitetään vakaasti, että harjoitukset auttavat muistihäiriiöihin ja tietysti ennalta ehkäisevät niitä. Ja aivan varmaan ne auttavat työssä selviämistä ja työväsymykseen, ja luulenpa että ne auttavat myös ihmissuhteissa, ainakin silloin jos tuntee tulleensa jotenkin hiljaisemmaksi osapuoleksi. Mutta voi olla että ne auttavat toiseenkin suuntaan.

Nyt on jännittävää se, miten olen viime kuukausina kehunut tunne- ja hartausharjoituksia. Nehän ovat ajattelun muheva multa ja nyt nämä ajatusharjoitukset ovat kuin ajatusviljan vahvat korret, joissa tähkät voivat turvallisesti kasvaa.

www.lumosity.com -sivujen harjoituksia voi kokeilla ilmaiseksi muutaman kerran. Mutta muutenkin kehotan iloisesti aloittamaan uuden vuoden kaikenmoisilla harjoituksilla. Yhä enemmän alkaa tulla sellainen tuntuma, että pysyäkseen hengissä elämässä loppuun saakka kannattaa omaksua elämänasenne, että aina harjoittelee iloisesti kaikenlaisia uusia ja vanhoja juttuja.

 

Harjoituskulttuuri

Siinä on vielä sekin, että meidän sisäiset toimintamme tukeutuvat monin tavoin päällekkäin toinen toisiinsa. Mitä tahansa harjoitteleekin, se auttaa aina myös toisia henkisiä ja muita funktioita.

Ajatusharjoitukset vaikuttavat myös terveyteen, liikunta vaikuttaa ajatteluun. Esimerkiksi tasapainoharjoitukset vaikuttavat paitsi fyysisesti, myös ajattelun ja tunteiden tasapainoon, aloitekykyyn. Yhteyden ovat todella monenlaisia.

Ei myöskään tarvitse ajatella, että kaikkia harjoituksia pitäisi tehdä aina paljon, vaan silloin jos jotain juttua ei ole tehnyt aikoihin, yksikin kerta voi vaikuttaa todella paljon.

Tässä kehittyykin uudenvuodenidea: harjoitteluinspiraatioita, lapsenmielisyyttä ja kaikenlaista uutta kokeilua vain kehiin. Niin paljon voi tehdä. Voi vaikka hymyillä jossain tilanteissa, joissa sitä ei ole aikaisemmin tehnyt, tai liikuttaa selkärankaa tai lantiota kävellessään vähän toisella tavalla. Kaikki tällainen saa energiat virtaamaan ja voi vaikka lisätä hyvää elämää ties kuinka kauan.

 

Ajattelun henkisyys

Niin tärkeää kuin tunteiden ja etenkin aitojen tunteiden kehittäminen ja harjoittelu onkin, ei ajattelun elävänä pitämistä ja joustavuuden harjoitusta kannata unohtaa. Henkistä tietä kulkevien on tärkeää muistaa, että henkinen maailma toimii toisenlaisin ajatuksin kuin fyysinen, ja suuri vaara on siinä, että vain siirtää tavanomaiset ajatuksensa ja toiveensa henkiselle puolelle.

Ajattelun suhde henkisyyteen menee kuitenkin vähän toisella tavalla. Ajattelua on harjoitettava etenkin sen takia, että voimme siirtää ajatuksemme syrjään silloin kun tulee henkisen havainnon aika.

Se voi kuulostaa paradoksaaliselta, mutta niin se on. Meidän on luotava ajattelumme niin vahvaksi ja herkäksi, että voimme siirtää sen mahdollisimman laajasti pois tieltä silloin, kun tahdomme kokea jotain henkistä.

Silloin omat ajatuksemme eivät pääse sekaantumaan tuohon kokemukseen, ja silloin myös kokemuksen jälkeen pystymme löytämään tuon kokemuksen kuvaamiseksi - jo itsellemmekin - mahdollisimman sopivat ajatukset. Meidän on siis opittava muokkaamaan ajatuksia ja ajatusvoimia hyvin herkästi uusiin muotoihin silloin, kun tahdomme ymmärtää henkisiä kokemuksia.

Meidän ongelmahan ei niinkään ole siinä, ettei meillä olisi henkisiä kokemuksia jo nytkin vaikka kuinka paljon, vaan siinä, että yritämme asettaa näiden uusien ja herkkien kokemusten viiniä vanhoihin ajatusleileihin.

Siis leikillisyyttä, joustavuutta, lapsenmielisyyttä, hymyä elämään. Silloinkin vaikka elämä olisi miten raskasta, niin pienikin uusi juttu ja elämänpilke voi tehdä ihmeitä sisäisissä energioissa. Vaikka apu ei heti tuntuisikaan, sillä voi olla suuri merkitys myöhemmin, sillä monet vaivat ja harmit kehittyvät havaittavalle tasolle vasta vuosia itse niiden harmien jälkeen. Siinä pienikin herättävä tai vapauttava hetki voi purkaa valtavasti vanhoja jäykistyneitä energioita.

 

Ajattelun juurille

On minulla yksi cd-meditaatio myös ajattelusta. Siriusryhmän Ajattelun voima -meditaatiossa mennään ajattelun tai ajatusenergioiden aivan juurille, ja sieltä nousee esiin mielenkiintoisia asioita. Itsekin muistan miten kiintoisaa oli kokea miten ajatukset nousevat esiin ja mitä niiden juurilla tapahtuu.

Laitan tämän ajatusmeditaation nettikauppaan, josta sen voi heti ostaa, vaikka saattaa olla että pääsen täydentämään sen muut tiedot vasta maanantaina.

Mutta todellakin, edellisten lisäksi vielä kiinnostus on elävöittävä voima. Tässä tulee vielä mieleen yksi olennainen juttu. Kuten tiedetään, niin naisten ja miesten sisäisessä rakenteessa ja energioissa on tiettyjä eroja. Yksi sellainen funktio, jonka ymmärtämisen olen usein huomannut naisille vaikeaksi, on miesten kiinnostus asioiden nimeämiseen. Eli mitä hyötyä siitä on?

On siitä. Se on yksi aivan perustavia ja enemmän miehiseen rakenteeseen liittyviä henkisiä funktioita, joka pitää miehen henkisesti hengissä. Naisilla on taas omat juttunsa :) vaikka ei ole ollenkaan huono asia, että nämä ennen erossa olleet naisten ja miesten asiat nyt yhä enemmän sekoittuvat toisiinsa.

Se taas liittyy tuohon hyvin joustavaa ajattelua vaativaan asiaan, että miehillä on sisäisyydessään enemmmän naisellisia energioita ja naisille taas sisäisyydessään (siis eetterikehossa) vapaana miehisiä energioita. Siksi kehityksen nyt siirtyessä hiljalleen fyysisestä elämänmaailmaan myös nämä eetterikehon ominaisuudet alkavat tulla enemmän esille.

Rakkaudella
Matti

 

PS. Tarkistin tuoteluettelosta tuon ajattelumeditaation, ja se onkin Tampereella pidetty Ajatusvoima, DS157.

Vähän samantapainen on myös Hallitusvoima 1. Sen idea luoda meditaatio, jonka avulla me voisimme tukea hallitustamme - eli tukea sitä tekemään hyviä päätöksiä. Mutta henkiset ystävämme näyttivätkin näkevän asian niin, että voidaksemme tukea hyvin päätösten syntymistä hallituksessa meidän on kaikkien kehitettävä omaa henkilökohtaista sisäistä voimaamme. Siihen perustuu se, että meille voi olla hyvä hallitus, jossa on itsenäisesti ajattelevia ja hyvällä tavalla voimakkaita ihmisiä.

Avainsanat: ajattelu, tunteet, henkiset kokemukset, ymmärtäminen


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini