Matin blogi

Enkelit kanssamme ja Steiner 1912

Share |

Lauantai 17.3.2012 klo 12:42 - Matti Kuusela


Hei Ystävät, minulla on ilo kertoa, että Enkelit kanssamme -kirjasta on nyt valmistumassa uusi painos. Aineisto lähti eilen lopullisesti kirjapainoon, ja kirja on mahdollista saada valmiiksi ja Tampereen Maaäiti-messuille. Saa nähdä, miten käy, sillä aineiston valmistuminen pitkittyi kuitenkin siitä, mistä kirjapainon kanssa oli alunperin puhetta.

Nyt kirjan ulkoasua on hiottu entistä runollisempaan ja kauniimpaan muotoon ja itsekin hämmästyin sitä, miten paljon helpompaa sitä n nyt lukea. Enkelien läsnäolo tuntuu voimakkaammalta ja on aivan sellainen tunne kuin kirjan sisältö olisi kypsynyt tämän puolentoista vuoden aikana, joka on kulunut edellisestä painoksesta. Se mikä oli silloin tietoa, on nyt kasvanut ja pehmentynyt kokemukseksi ja elämykseksi.

Kun moni on aikaisemminkin kysynyt, kannattaako ostaa uusi painos, jos jo omistaa vanhan, niin nyt kannattaa. Tämä uusi on niin paljon vahvempi enkelituntemuksillaan. Vaikka tietenkin sen lopullisesti näkee vasta sitten kun kirja tulee painosta, mikä on aina jännittävä ja kohottava hetki.

Sisällöllisiä muutoksia on tähän painokseen tullut varsinaisten tarkistusten lisäksi vain joitakin hienoja uusia oivalluksia.

Nyt on hyvä käyttää hyväkseen ennakkohintaa, joka on vain 22 euroa postimaksuineen. Lisäksi on uutena mahdollisuutena ostaa vaikka lahjoiksi tai ryhmälle viiden kappaleen eriä, jotka saa vielä halvemmalla kappaletta kohti.

Ja vielä pitää kehua sitä, että tekstin koko on 13 pistettä, niin että se on varmasti riittävän suurta, jotta voi keskittyä rauhassa itse sisältöön.

 

Steiner Suomessa 1912

Rudolf Steiner on ollut minulle hyvin läheinen aina siitä saakka kun 60-luvun alkupuolella ojensin käteni ensimmäisellä vierailulla Helsingin pääkirjastossa, ja siihen tarttui Steinerin teos.

Niiden aikojen jälkeen on paljon tapahtunut, ja olen yhä paremmin alkanut ymmärtää, miten valtavan vaativassa tilanteessa Steiner silloin toimi. Vaikka hänen opetuksensa saivat kyllä tuulta alleen, niin silti nyt sadan vuoden kuluttua on alkamassa henkisesti aivan uusi aalto, jossa hänen henkinen johdatuksensa pystyy elävöittämään ja valaisemaan sitä, mistä hän tuohon aikaan todella puhui.

Sillä aivan selväksi on tullut, että vaikka hän puhui niin suuria asioita kuin puhui, hän kuitenkin pystyi puhumaan ja opettamaan vain sen mukaan, miten ihmiset saattoivat vastaanottaa hänen sanomaansa.

Nyt valmiudet ymmärtää hänen opetustensa todellista kosmista merkitystä, henkisen tien kulkemista ja Kristus-tietoisuutta ovat aivan toisella tasolla. Samoin Steinerin oma mahdollisuus antaa meille tukea suoraan henkiseltä puolelta on nyt avautunut uudella tavalla, sillä todellisilla mestareilla on tarkat säännöt siitä, että he eivät saa puffata henkiseltä puolelta edellisen maallisen persoonansa opetuksia ennen kuin tietyn ajan kuluttua, joka on noin sata vuotta. Nyt on mielestäni selvästi nähtävissä, on tuo aika on Steinerin kohdalla kulunut, ja hän on henkisesti taas vapaa opettamaan meitä ihmisiä myös edellisen inkarnaationsa opetusten suhteen.

Kun tähän liittyy henkisesti tärkeä sata vuotta hänen ensimmäisestä käynnistään Helsingistä, on siitä avautunut valtavasti sellaista uutta, mitä koskaan aikaisemmin ei ole oikein ymmärretty, sellaista mikä voi nyt lähteä liikkeelle henkisesti aivan uudella voimalla.

Näistä puhumme ensi lauantain seminaarissa Suomalaisesta kosmologiasta ja henkisestä tiestä.

Avainsanat: Enkelit kanssamme, Steiner


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini