Matin blogi

Krishna ja Maria

Share |

Maanantai 30.4.2012 klo 18:07 - Matti Kuusela


Hei Ystäväni,

Kun olin pari viikkoa sairaalassa rytmihäiriöiden takia, sain useampiakin viestejä ja oivalluksia. Yksi näistä aivan selvistä viesteistä oli, että jos tahdon pitää sydämeni rytmit yhtenäisinä, niin minun on myös pitäydyttävä yhteen totuuteen, mentävä vielä voimakkaammin ja selvemmin siihen, minkä koen oikeaksi.

Minkähän takia se sitten on niin pelottavaa? Ehkä siksi, että kun ilmaisee oman totuutensa ja sydämensä äänen, siinä ei ole vaihtoehtoja.

Tänään tuo totuus, joka tahtoo
tulla esiin, liittyy krishna_nandi_big.jpgKrishnaa.
Kirjoitin jo vappua koskea astrosofisen tekstin. Sen mukaan vappuun osuu kaksi merkittävää kosmista konstellaatiota. Ensimmäinen on auringon asema 15 astetta Oinaassa, jossa se oli myös Kristuksen ylösnousemuksen aikaan ensimmäisenä pääsiäispäivänä. Toinen on Kuun konjunktio Marsin kanssa Leijonassa. Ja se liittyy Neitsyt Mariaan, Luukkaan evankeliumin nuoreen ja viattomaan Mariaan, häneen joka matkusti Nasaretista Beetlehemiin ja synnytti siellä lapsensa.

 

Luukkaan evankeliumin Maria

Niinkuin Luukkaan ja Matteuksen evenkaliumien Jeesus-lapset ovat eri lapsia, niin myös näiden samojen evankeliumien Jeesus-lasten äidit ovat eri Marioita.

Luukkaan evankeliumin kuvaama nasaretilainen Maria, joka syntyi vuonna 17 eKr, oli vain viisitoistavuotias Jeesus-lapsen syntymän aikaan. Hänen syntyessään Kuu oli konjunktiossa eli samalla pystylinjalla maasta katsottona Marsin kanssa ja se tapahtui taustanaan Leijonan taivaallinen eläinratamerkki, aivan kuin nyt vappuna.

Leijona on sydänvoimien merkki, keskuksenaan kuninkaallinen Regulus. Mars edustaa henkistä sanaa, Kuun voimme nähdä Marian naisellisena kohtuna. Mars välittää siis maailmankaikkeuden kosmisia sydänvoimia kuun kautta maalliseen syntymään.

Syntymäpäivän kosminen tilanne kuvaa karman kehollista tasoa. Marian olemuksesta oli siis tuleva jumalallisten voimien malja maan päällä.

Ja kuka oli tämä lapsi, joka hänen kauttaan oli tulossa maailmaan. Hän oli sielu, jolla ei ollut lainkaan maallista karmaa, sillä hän ei ollut koskaan aikaisemmin elänyt maan päällä fyysisessä kehossa. Intiassa me kuitenkin tunnemme hänet rakastettuna jumalallisena olentona, Krishnana, joka henkisillä tasoilla on kautta aikojen toiminut hyvin läheisessä yhteydessä maata yhä enemmän ja enemmän lähestyvän Kristus-hengen kanssa.

Luukkaan Maria eli hyvin läheisessä yhteydessä siihen rakkauden ja myötätunnon henkiseen virtaukseen, joka saavutti huippunsa juuri Krishnan kautta hindulaisuudessa ja Buddhan kautta buddhalaisuudessa.

On tärkeää, ylevää ja syvästi koskettavaa ymmärtää, miten Luukkaan evankeliumin nuoressa Mariassa liittyvät yhteen puhdas Krishna-rakkaus hänen poikansa kautta ja suuren Buddhan myötätunnon voimat, sillä juuri Buddha oli se suuri henkinen olento, jonka aurassa enkelit lauloivat rauhan sanomansa kedon paimenille.

 

Maria Armoitettu

Nasaretin Maria kuolee Jeesuksen ollessa vielä nuori, mutta hän viipyy lähellä ihmiskuntaa ja liittyy Matteuksen evankeliumin Marian henkiseen auraan Jeesuksen Jordanin kasteen jälkeen. Se merkitsee tämän Marian valtavaa henkistä uudistumista, ja sen takia häntä nimitetäänkin esimerkiksi ortodoksisessa kristillisyydessä Maria Armoitetuksi.

Nämä ovat luonnollisesti suuria asioita, ja koska ajatukset ovat myös muotoutuvaa energiaa, kestää aikansa ymmärtää ja oppia edes muistamaan. Mutta meidän on luotettava siihen, että ihmiskunta on nyt tullut jo niin aikuiseksi, että meidän on saatava kuulla totuus - ja meidän on alettava myös ajatella ja tuntea korkeampia ja syvempiä totuuksia, sillä ilman niitä eivät yksilölliset sydämemme, kansan sydämet ja ihmiskunnan sydämet pysy terveenä.

Vappuna siis koemme Kuun ja Marsin yhtymässä jumallisen sanan ja yhteyden naiselliseen henkiseen maljaan, kohtuun, Leijonan sydänmerkin ytimessä. Nyt kun kaksituhatta vuotta on kulunut Jeesuksen maallisesta elämästä, on viimeistäänkin tullut aika alkaa sydämissämme ymmärtää, miten Krishnan taivaallisuus, Buddhan myötätunto ja Krisha-Kristuslapsen syntymä ovat yhtä valtavaa rakkauden ja uudistuksen voimien kokonaisuutta, joka ilmentää sitä samaa kaikkeudellista runsautta ja rakkautta, jota myös ympärillämme heräävä luonto ilmentää.

 

 

Avainsanat: Krishna, Maria, Jeesus, Kristus, Buddha


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini