Matin blogi

Ravintoa enkeleille

Share |

Keskiviikko 2.5.2012 klo 23:29 - Matti Kuusela


Hei Ystävät,

Nyt siis Guggenheim-museohanke haudattiin Helsingissä kaupunginhallituksen toimesta. Ymmärrän hyvin niitä, jotka olisivat halunneet museon, sillä kaikessa epärealistisuudessaan ja kalleudessaan ja oli niin suurenmoinen hanke, että se olisi avannut iloisesti niin kaupungin kassan kuin muidenkin rahoittajien hanat.

Ja täytyy tunnustaa, että kun Esplanadin ja kauppatorin tienoilta katselee Katajanokalle, niin valkeasta erikoismetallipellistä luodut kosmisen kaarevat muodot toisivat jotain uutta ja vaikuttavaa tuolle paikalle, jota aivan liian kauan on hallinnut Enso Gutzeitin päärakennus, joka ei sellaisenaan ole tuolle paikalle koskaan kunnolla istunut.

Missään vaiheessa minulle ei tullut oikein selväksi, mitä museossa olisi ollut tarkoitus esitellä. Design museo?

Tampereen taidemuseossa on vuosia sitten ollut useita loistavia näyttelyitä. Ehkä on niin, että hyvät museot ja hyvät näyttelyt ovat kuitenkin ihmisistä kiinni. Kun ajattelee Kiasmaa Helsingin keskustassa, niin se ei juuri ole onnistunut luomaan mitään uutta ja innostavaa. Aika outoa, että minäkään en keksi, mitä todella uutta ja eteenpäin vievää keksiä.

Guggenheim tietysti kuulostaa upealta ja kalliilta, olisi saatu kallis brändi käyttöön.

 

Nalle Wahlroos

Toinen asia, jota olen hämmästellyt, on se että jotkut ovat pitäneet Wahlroosia hyvänä ajattelijana. Tietenkin hän onkin sitä saatuaan yhtä ja toista aikaan, mutta se mitä hän esittää uudessaan kirjassaan, on ankeaa.

Wahlroos lehtijuttujen mukaan on siis kirjoittanut, että niillä, joilla on eniten kannettavaa ja eniten oppiarvoja, saisivat äänestää useammalla äänelle kuin perheettömät vähän koulutetut köyhät.

Eihän tuo sellaisenaan niin ihmeelliseltä kuulosta. Tietyllä tavalla se on loogista, ja palaisimme ideologisesti vanhaan roomalaisaikaan, jolloin senaattoreilta vaadittiin tietty tuloraja, korkea.

Sitten tuli kristinusko, jonka herätti täysin uuden ajatuksen, että jokaisella ihmisellä on oma arvonsa, tuloista, koulutuksesta, työstä ja perheasemasta riippumatta.

Mitä tapahtuisi, jos elämässään hyvin menestyneet äänestäisivät vaaleissa vaikkapa viidellä äänellä heikommin menestyneiden yhtä vastaan?

No siitä seuraisi välittömästi se, että yksikään puolue ei enää voisi kiinnittää mitään huomiota vähäväkisten tilanteeseen, koska silloin heidän äänimääränsä putoaisia viidennekseen. Ja sitähän ei yksikään puoluea voisi kestää. Se merkitsisi paluuta aikaan, jolloin roskaväki oli vielä aivan normaalia sivistyneistön käyttämää kieltä. Hyvinvointi- ja sivistysvaltio tuhoutuisi kerralla. Niin yksinkertaista se on.

 

Enkelien ravinto

Enkelit ovat kertoneet, että kaikki
mietiskely ja asioidenvoimakukat_140.jpg pohtiminen
siinä tietoisuudessa, että henkinen maailma ja enkelimaailma ovat mukana elämässämmä, on valtavaa ravintoa heille.

Kasvimaailma, mineraalit ja jopa eläimet luovat kasvullaan ja elämällään ravintoa ihmisille. Me puolestamme luomme ravintoa enkelikunnille eettisillä ajatuksilla ja teoilla, kauneudella ja luovuudella, jossa me tiedostamme henkisen maailman olevan mukana.

Ja mitä enemmän me tiedämme henkisestä maailmasta, enkelikunnista ja heidän tehtävistään, Kristuksesta ja Sofiasta, sitä enemmän me myös voimme tukea ja ravita heitä.

Eräässä mielessä me ihmiset olemme luomisen sarjassa viimeisiä, mutta viimeiset tulevat myös ensimmäisiksi. Kristus pesi opetuslastensa jalat, mikä tarkoittaa sitä, että uusi kehitys lähtee liikkeelle siitä, millaisia teitä me ihmiset kuljemme elämässämme.

 

Huumasta henkiseen luovuuteen

Guggenheim-ilmiö oli huumaa, mutta jos nyt mietimme mitä Helsinki ja Suomi voisivat rakentaa pääkaupungin kauppatorin laidalle, on hyvä kutsua enkelit mukaan, Suomen kansallisenkeli mukaanluettuna.

 

 

Avainsanat: guggenheim, henkinen ravinto, enkelit, äänien lukumäärä, Wahlroos


Kommentit

3.5.2012 8:20  terhi toiviainen

Melko omituisilta kuulostavat nuo Nalle W:n ajatukset siitä, miten ihmiset jaetaan "hyviin" ja "huonoihin".Raha ja koulutus siis ratkaisevat...


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini