Matin blogi

Sydäntuli

Share |

Keskiviikko 9.5.2012 klo 0:07 - Matti Kuusela


Hullunkurista huomata tässä iässä, miten haastavaa henkinen kasvu. Jotain siitä ymmärtää, ja jos on tarkkana, huomaa luultavasti jossain vaiheessa ymmärtäneensä senkin väärin. Minulla on nyt siis sydämentahdistin. No, se ei ole ollenkaan niin huono asia, henkisesti, kuin ennen kuvittelin. Tahdistin antaakrishna_ja_radha.jpg antaa sydämen puuhata rauhassa omiaan. Se vain käy muutaman kerran sekunnissa katsomassa mitä sydämessä on meneillään, ja jos se huomaa sydämen hiljentyneen liikaa omiin tuumailuihinsa, se antaa sykähdyksen lisää silloin kun tarvitaan.

Toki minulla on tähän vaivaan huomattava perinnöllinen taipumus. Yhä elossa olevalla äidilläni ja samoin loistokuntoisella enollani on kutakuinkin sama vaiva. Mutta sittenkin. Mitä olen tehnyt luodakseni itselleni eteisvärinää, eteislepatusta ja vajaalyöntisyyttä?

Yksi lähtökohta on varmasti innostuksen puute, sillä innostus on tulta ja leimua, ja jos sydän jää tuumailemaan ja jättää sykkeitä väliin, niin tulta siitä luonnollisesti puuttuu.

 

Innostus ja sydämen tuli

Ja vaikka sitä innostusta olisikin, sen pitäisi päätyä sydämeen saakka ja leimuta siellä. Aivan selvää on, että olen käytännössä koko elämäni omaksunut eräänlaisen rauhallisuuden. Aina rauhallisen näköisenä, vaikka mitä riehuisi sisällä.

Nyt alkaa tajuta, että se on ollut hyvä selvitytyskeino - tähän saakka - mutta jos nyt haluaa selviytyä eteenpäin, on muututtava paljon avoimemmaksi, omaksuttava uusi ja liekehtivämpi elämä.

Ja oikein hyvin ymmärrän, ettei se minulle aikaisemmin olisi ollut millään tavoin mahdollista. Mutta nyt, varmaankin on.

Ja sen kunniaksi suomennan tähän erästä nettiviestiä, jossa puhutaan juuri sydämen tulesta. Se on suomennettuna sarjasta Viestejä jumalalta Yael ja Doug Powellin kautta, sivuilta www.circleoflight.net. Ja vaikka näiden kavereiden nimi on Powell, he eivät ole sukua kavarini Robert Powellin kanssa. Siis viestistä Tuli sydämissänne, 11.4.2012:

"Rakkaat, jokaisella teistä teistä on sydämessänne liekki, joka palaa totuudelle, joka tunnistaa Jumalan rakkauden, joka osoittaa aina sitä kohti, mikä on Todellista, mikä on totta. Se antaa sinulle innon ja voiman nähdä läpi, olla tämä palava Valo, olla Valo, joka loistaa juuri tässä ja nyt. Tämä palava liekki on oman olemuksesi totuus ja antaumuksesi voima. Se on liekki, joka hyppii ilosta löytäessään oman heijastuksensa toisesta sydämestä. Se on liekki, joka leimuaa ulottuessaan toisiin Rakkauden sydämiin.

Se on liekki, joka taipuu kohti jokaista sydäntä ja pyrkii sytyttämään liekin muiston jokaisessa kohtaamassaan sydämessä, tuomaan lämpöä ja lohtua ja kaikkea mitä tarvitaan, ja ennen kaikkea, julistamaan Rakkauden totuutta. Se on liekki, joka joka hetki kohoaa korkeammalle ja puhuu vapaudesta. Se on liekki, joka on ikuisesti meidän yhteytemme ja ykseytemme.

Se on täydellisen Rakkauden tuli, eikä sen liekki koskaan sammu. Se elää sinussa, rakas, ja olet aina ja ikuisesti siitä tietoinen. Se on liekki, joka muistuttaa sinua siitä, mikä on Todellista, Rakkauden totuudesta. Se on liekki, joka sytyttää tiesi niin monien harhojen läpi. Se muuttaa täydellisen päivän loistoksi sen, mikä sinusta näytti yöltä. Se on liekki, joka voi valaista maailman, joka voi sytyttää Rakkauden tulet.

Tätä liekkiä kutsutaan nyt. Sitä tarvitaan, rakkaat. Sitä tarvitaan polttamaan pois egon karkeus. Sitä tarvitaan valaisemaan tie jokaiselle arvokkaalle sielulle muistamaan, että Rakkauden tulet palavat myös hänessä. Se on liekki, joka antaa sinulle vapauden. Se on liekki, joka loistaa ikuisesti ihmiskunnan sydämessä. Se on elämän tuli.

On aika kohottaa liekkisi korkealle, antaa sen muuntaa sinut, rakkaat, täydellisesti, niin että kaikki mitä jää jäljelle, on intohimoisuus Jumalaa kohtaan, tätä Rakkauden voimaa, tätä Luomisen tulta. Kaikki mitä olet, on elävä totuus, niin elävä, ettei mikään vanhasta maailmasta voi sinua koskettaa, koska seisot oman olemuksesi Todellisuudessa, koska juuri sydämesi on Luomisen tulta. Tämä voima, tämä Rakkauden voima on ainoa voima, joka on todellinen, joka on tosi ja joka on enemmän kuin riittävä muuttamaan vanhan maailman näkemyksen Jumalan totuudeksi.

Niin minä kutsun jokaista teitä sytyttämään tulenne, muistamaan palavan ytimenne, kutsumaan jälleen sydämiinne tulen, joka ravitsee antaumustanne aidoimpaan Rakkauteen ja tuon liekin pitämiseen loistavana..."

Teksti jatkuu vielä pitkään ja mietin, voinko pitää ajatteluni tyynenä, mutta antaa tämän liekin palaa sydämessäni? Joka tapauksessa tunnen jo tuonkin suomentamisen jälkeen sydämeni sydämeni voimakkaampana. Ehkä sydän tosiaankin tarvitsee innostuksen tulta pysyäkseen terveenä ja voimakkaana. Tai ehkä ainakin joidenkin meidän sydän tarvitsee. Ehkä jokaisen sydän tarvitsee hieman lisää innostusta.

Melkein pelottava on ajatus: mitä jos antaisi sydämen leimuta täysillä, kontrolloimatta sen voimaa ja leimua millään tavoin. Ehkä juuri se onkin se syy, miksi vuosikymmeniä on ollut niin hiljainen, on innostunut vain tarkkaan hallitusti ja kontrolloidusti? Onko tosiaankin sydämen annettava loistaa ja leimuta vapaasti?

 

Pään rauha, sydämen tuli

Tajuan myös, että todellakin on olemassa vaara, että liian innokas tuli voi viedä ajattelun mukanaan. Millainen on se ajattelun elävä voima, joka voi turvallisesti antaa sydämen leimuta?

Millainen on se sydämen vapaa tuli, joka samalla hyväksyy ajattelun riippumattomuuden ja totuuden?

Alan ymmärtää, että sydämen tulen vapauttamiseksi on pään ajattelun kirkkauden ja sydämen tulen oltava kummankin vapaita omalla tavallaan, niin että kumpikaan ei hallitse toista, vaan ne ystävinä katsovat toisiaan, tukien mutta ei rajoittaen, tukien mutta ei vaatien.

Ja sillon voi tulla myös hetkiä, jolloin ajatuksen rauha ja sydämen tuli vaihtavatkin paikkaa: tuliset ajatukset leimuavat sydämen pysyessä rauhassa!

 

Rakkaudella
Matti

Avainsanat: sydän, tuli, liekki


Kommentit

9.5.2012 9:13  Kirsi

Hei Matti, aivan ihana aihe ja tärkeä!
Tuli mieleeni ylipäätään tunteet ja niiden kokemisen sallivuus. On olemassa esimerkiksi tutkimus yli 20 vuoden ajalta, kulttuurista, josta ei ole löytynyt yhtään masennusta. Papua-Uusi-Guinean Kaluli-yhteisö. On ollut huomattavaa kuinka tälle yhteisölle on tunnusomaista voimakas tunteiden näyttö. Tämän yhteisön jäsenillä on todettu olevan huomattava ulospäin suuntautunut itsevarmuus, joka purkautuu välillä voimakkaissakin vihan purkauksissa. Tuossa Kaluli-kulttuurissa on siis hyväksyttävää myrkyttävienkin tunteiden purkaminen ulospäin. Miesten status jopa hyötyy vihan näyttämisen tai sen esittämisen voimakkuudesta ;)
Henkilökohtaisesti läheinen aihe, kun on tullut totaalinen kyllästyminen tähän jumitukseen ja olen päättänyt ryhtyä uskolliseksi ja se tarkoittaa myös aidosti sydämen äänen/palon vapauttamista ja tietäni ohjaavaksi asettamista. Kiitos tästä vahvistuksesta :)
Kanssaihmisyys löytää yhteyden aidon ymmärtämisen kautta ei vain järjen kautta ymmärtämisen, jolloin tulee helposti sallimattomuus omille kokemuksille. Miten voi vastavuoroisessa vuorovaikutuksessa sydämellä olla mukana jos ei ole avannut omaa itselle.. Sydämen riemukasta liekehtimistä ja
Kaunista kevään aikaa :)
kirsi

9.5.2012 9:16  Kirsi

Korjaus teksitiini: "Uskolliseksi itselle siis" Kirsi

9.5.2012 9:46  Marketta Kivikoski

Heippa, Matti!
Todella tärkeä teema. Olen käsittänyt sen näin, että puhdas sydämen tuli ei häiritse mielen selkeyttä, kirkkautta ja rauhaa, jos se todella on sydämen tulta. Mutta jos siihen sekoittuu voimakas egon pyrkimys saada tahtonsa läpi, mikä liittyy solar plexukseen, silloin voi syntyä kiihkoa ja fanaattisuuttakin. Ja puhdas sydäntuli ei ehkä voi edes herätä, ennen kuin ihmisellä on niin hyvä tasapaino sydämen ja mielen välillä, että hän myös säilyttää tasapainon. Jos sydän on sielun portti, ja sielu on jumalllista energiaa, eikö sydämen tulikin ole silloin jumalallista intohimoa ;))
Rakkain terveisin, Marketta

9.5.2012 15:10  Fenixlintu <3

<3 niin sydämessä ja rauhassa, tai rauha sydämessä, siihen päässyt meditaation avulla ja löytänyt sydämen valon joka loistaa joka solulla kehossa, sitä kautta rauha, siis rakkaus, rauha, sydän loistaa sitä sekä iloa mitä elämä tuo kun löytää ja oivaltaa liekin sydämessä. Sitä tunnetta on vaikea kuvata se täytyy kokea ja löytää.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini