Matin blogi

Hyvä ja paha ja ravinnontuotanto

Share |

Keskiviikko 9.5.2012 klo 16:09 - Matti Kuusela


Lämmin kiitos kaikista ihanista ja rohkaisevista kommenteista, joita sain eilisiltaisen blogin pohjalta. Miten paljon viisautta ja elämän tietoa meillä onkaan!

chloris.jpgNäiden kommenttien viesti oli: anna sydämesi liekin loistaa, ja luota siihen, että tuolla tulella on oma viisautensa.

Siispä jatkamme tänään siihen suuntaan, mihin sydän osoittaa, vaikka tämä ei niin hauska suunta olekaan. Toisaalta me tiedämme, että kaikki on muutettavissa. Kun me annamme sydänliekkimme loistaa rohkeasti ja kauniisti, kun annemme toivon hehkua vahvana, kaiken on mahdollista muuntua hyväksi.

 

Siemenet

Eilen ystävien kanssa keskustelimme TV1:n esittämästä Ruoka-yhtymä ohjelmasta, joka oli tosi rankka. En siis ole itse sitä nähnyt, mutta kerron sen pohjalta, mitä olen ymmärtänyt.

Olin lukenut jo vuosi tai pari sitten, miten USA:ssa joko oli voimassa tai oli tulossa laki, joka kieltää kasvinsiementen keräämisen ja omistamisen. Aivan oikein. Jos olet viljelíjä USA:ssa sinun on laitonta kerätä viljelemistäsi tai muista kasveista siemeniä ja kasvattaa niitä.

Tätä ilmaisua en ole aikaisemmin blogeissani käyttänyt, mutta jos jossain itsensä paholaisen kädenjäljet ovat näkyvissä, niin juuri tässä. Ensin ei oikein ymmärrä, että mitäh? Mutta kun ohjelmassa kuitenkin näytettiin, miten poliisit kiertävät maatiloilla tätä määräystä valvomassa, niin onhan uskottava, että se on jo todellisuutta.

Tällä siemenasialla on monta ulottuvuutta, sillä siemenet ovat yksi elävän luonnon kaikkein keskeisimpiä asioita. Yksi käytännössä merkittävä ulottuvuus on, että viljelijänä sinun on siis ostettava kaikki siemenvilja ja muut siemenet suuryhtiöiltä, joille siis menevät rahat ja jotka ovat myrkyttäneet ja modifioineet nämä siemenet haluamaansa muotoon.

Jättiyhtiö Monsanto ja muutamat muut ovat huolehtineet siitä, jos olen oikein ymmärtänyt, että myydään vain geenimuunneltua siementä, joka on rakennuttu niin, että se kestää samojen yhtiöiden Roundup-kasvimyrkyn. Pellot myrkytetään niin, että kaikki muu kasvillisuus ja pitkälle eliöstötkin kuolevat, ja vain geenimuunneltu vehnä tai maissi kestää.

 

Vilja ja jumaluus

Ennen aikaan puhuttiin jumalan viljasta, mutta geenimuunneltu eli gmo-vilja on rakennettu sillä tavoin, että sen yhteys luonnon omiin enkelimaailmoihin ja luonnonhenkien maailmoihin on mahdollisimman pieni. Luonnollisen jumalan viljan sijaan tulee oikeastaan mekaanista viljaa, joka ei enää tue elämää samalla tavoin kuin jumalan vilja.

Vielä suuremmaksi ihmisen synti muuttuu, kun kuulemme että USA:ssa lihakarjalle syötetään maissia, joka on halpaa, mutta joka ei sovi nautojen ruoansulatukselle. Henkisistä opetuksista tiedämme, että lehmän ruoansulatusjärjestelmä on erikoisesti rakentunut niin, että sen kautta universaaliset tähtivoimat pääsevät mukaan maan elämään ja aineellisuuteen.

Maissi elää tasolla, johon nämä tähtivoimat eivät enää voi liittyä, ja sen seurauksena tietysti maaäiti jää ilmän tähtiravintoaan, mutta myös naudoissa kehittyy bakteereita ja sairauksia, jotka ovat syvästi vahingollisia.

USA:ssa jäjellä olevat viljelmät ovat suuria, ja kuulemme ohjelman mukaan nämä suuryhtiöt pitävät viljelijöitä täysin vallassaan. Ainakin 80% viljelijöistä ja karjanhoitajista on niin pahasti veloissaan, ettei heillä ole pienintäkään mahdollisuuta kapinoida suuryhtiöiden määräyksiä vastaan.

Milloin tahansa voi tulla esimerkiksi määräys, että nyt kaikki lihakarja tai lihasiivekkäät on pidettävä täysin pimeässä, esimerkiksi, ehkä siksi ettei kukaan näkisi niitä, tai mikä syy sitten ikinä onkaan. Jos viljelijä aikoo avata suunsa ja valittaa, lakimiehet ovat heti paikalla, ja mitä yhtään voimme arvata USA:n syytehinnoittelusta, niin on selvää, ettei valitusmahdollisuuksia todellakaan ole.

Ystäviemme mukaan ohjelmassa oli niin hirveitä asioita, että niistä ei pysty puhumaan ääneen. No, ohjelma tulee uusintana ensi lauantaina 12.5. klo 12.35. Katso, jos uskot pystyväsi.

 

Karma

Tilanteen koko karmeus ei liity vain meidän aikaamme, vaan kaikki se, mitä me teemme väärin eläimiä kohtaan, koituu yksityisten ihmisten lisäksi koko ihmiskunnan karman vastuulle. Se merkitsee, että se, mitä me teemme nyt väärin eläimiä kohtaan, kaiken sen kärsimyksen me saamme itse käydä läpi tulevina aikanoina, jopa maan seuraavissa inkarnaatioissa saakka.

Eräässä esitelmässään Rudolf Steiner on antanut esimerkin siitä, miten vaikuttaa se, että me emme anna soveltuvaa kiitosta kaikille niille olennoille, joita käytämme hyväksemme, esimerkiksi koneissa olevaa henkisyyttä. Siitä hän sanoi, että tuo sielullinen puute tulee esiin maan seuraavassa elämässä, jota kutsutaan esoteerisesti Jupiteriksi, valtavina hämähäkinkaltaisina olentoina, jotka sitten vaativat meiltä sen huomion, jota emme ole aikanaan antaneet.

Tuossa ei ollut kysymys vielä aktiivisesta pahasta suhteessa toisiin olentoihin, ainoastaan huomioimattomuudesta.

En olisi näin syvälle tästä kirjoittanutkaan, ellei eilisen sydäntulikirjoituksen jälkeen sekä tänään lukemani Lorna Byrnen uuden enkelikirjan (ei vielä suomennettu) jälkeen olisi tullut niin vahvaa kokemusta siitä, miten mahtava asia on toivo. Toivo ja sydäntuli yhdessä voivat antaa ihmiselle sen sisäisen voiman ja vapauden ja rakastamisen mahdollisuuden, joka vahvistaa meitä katsomaan myös ikäviä asioita. Ja niitä meillä nyt todellakin on maan maan päällä.

Ja toisaalta meillä on upeita opettajia, kuten Lorna Byrne. Meillä on oman innostuksemme mahdollisuus, oman toivomme mahdollisuus. Ja Enkelit kanssamme ja Plejadien tähtisisaret -kirjat kertovat siitä koulutustiestä, miten me voimme ymmärtää enemmän, tätä maailmaa jossa elämme, miten me voimme rohkeasti ja uljaina olentoina ottaa tietoisuuteemme yhä suurempia asioita. Miten me voimme tahtoen, tuntien ja ajatuskuvin luoda maailmaa paremmaksi.

 

Nykyajan sankarit

Ja voimme arvostaa nykyajan sankareita. Nyt juuri minulle nousee voimakkaana kuvana nykyajan sankareista kaikki luomuviljelijät, jotka pitävät yllä yhteyttä maahan, luontoon, enkelikuntiin ja luonnonhenkiin - ja korkeammalla tasolla he luovat kasvi- ja eläinmaailman hoitamisen kautta uutta yhteyttä Isän (taivas) ja Äidin (Maa) välille.

Kun me opimme ja uskallamme jälleen arvostaa, myös meissä itsessämme avautuu mahdollisuuksia uudelle henkiselle sankaruudelle.

Onko oltava vähän sankari, jotta rakkaus sydämessä voi leimuta vapaana ja kauniina?

 

 

Avainsanat: ravinto, viljely, luomu, luonnonhenget, karja, maissi, toivo, luominen


Kommentit

9.5.2012 21:43  Sirpa

Luojan kiitos luomuruokaa on saatavilla, sekä meillä että myös USA:ssa. Sitä käyttämällä annamme viestiä päättäjille ja Monsantoille, että jotkut näkevät elämän niin arvokkaaksi, että ovat halukkaita näkemään vaivaa ja maksamaan siitä enemmän kuin ruuan irvikuvasta.

10.5.2012 9:18  Elvi

Tuon ruokaohjelman vastapainoksi voi kuunnella Yle Areenalta toimittaja Eve Mantua. Silloin pääsee tasapainoon ja ymmärtämään, mitä todella tervehdyttävää pioneerityötä kaiken aikaa tapahtuu ja mihin voimme liittyä mukaan.

Eve Mantun ohjelmassa "Meillä on oma vuokrapelto ja viljelijä" haastatellaan "personal farmer" Heidi Hovia, joka yhtenä kolmesta vastaa Herttoniemen ruokaosuuskunnan pellon viljelystä Vantaan Steiner-koulun läheisyydessä, biodynaamisesti viljellyllä maalla.
Ohjelman sisältö on mannaa sielulle: ajatuksen kirkkautta, vakautta ja sydämen tulta yhteydessä maahan ja ympäristöön.
Ja tällaista menoa on myös muualla, Turussa, Tampereella ja aluillaan myös Oulussa. Idea viljelijän palkkaamiseen on kai alkuaan USA:sta.

12.5.2012 11:55  Mika-Matti

Minulle tulee mieleen raamatullinen tapaus. Kertomus taikka episodi siitä, kuinka Jeesus ei jaksanutkaan kantaa omaa ristinpuutaan perille asti.

Jeesushan oli ja on sankari, jonka ihmeteot ja henkinen suuruus ylittävät kaiken kuviteltavissa olevan -- ajatukset siitä, mikä voi ja mikä tulee olemaan ihmiselle kuin ihmiselle mahdollista.

Eikä hän sitten... kumminkaan jaksanut kantaa omaa ristinpuutaan.
Mitä tällä haen takaa?

Sydän on ihmisessä toimiva "taajuusmuuntaja". Se ottaa vastaan ja välittää edelleen eritaajuista värähtelyä kehon ja kehoa ympäröivän maailman tarpeisiin. Aivan niin: sydän vastaa koko ajan maailman tarpeisiin.

Kun sydän ei enää jaksa, sekin kykenee vetäytymään takaisin omiin maailmoihinsa -- niihin "Jumalan tyyssijan huoneisiin", joita on lukemattomia ja jotka kuvastavat meidän moninaisuuttamme.

Sydämentahdistaja on se taikka hän, joka tulee ja ottaa kantaakseen mestarin puolesta osan hänen taakastaan toimien ikeen vartijana, tukena ja turvana silloinkin, kun työ uuvuttaa ja haasteet käyvät sydämen päälle.

Ei siis ole millään lailla heikkouden merkki hyväksyä ja ottaa vastaan sydänapua aikamme tekniseltä osaamiselta.

Varsinkaan, kun sydän on ollut ja on oleva niinkin kovassa käytössä -- taajuusmuuntelussa, joka on tämän ajan ehkäpä suurinta, vaikkakaan ei aina näkyvintä auttamistoimintaa.

16.5.2012 20:45  Varpu

Toivomme ja uskomme että tämän pahuuden toinen puoli eli hyvyys näyttäytyy ihmiskunnalle yhä voimakkaampana ja avaa myös amerikkalaisten silmät totuudelle. Luomuviljely lisääntyy 20% siellä joka vuosi.
Olkaamme tietoisia näiden kauheuksien esilletulolle näinä aikoina, voimme aina valita ja lähettää ja pyytää siunausta ja totuuden energiaa sinne missä sitä tarvitaan. Voimia muutokseen ja tietoisuuden heräämiseen.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini