Matin blogi

Siriuksen päivä

Share |

Perjantai 6.7.2012 klo 11:03 - Matti Kuusela


Tänään on Siriuksen päivä. Aurinko nousi tänään Kaksosten tähtikuviossa samassa kohtaa Siriuksen kanssa. Vanhoille egyptiläisille se merkitsi aina kauan odotettua uuden vuoden alkua ja samalla Niilin tulvien alkamista.

Jos on Nasan tiedeuutisten verkkotilaaja, saa usein katsella kuvioita ja videoista siitä, miten maan ulkopuolella olevat voimakentät muuntuvat ja sykkivät. Kun eläytyy tällaisiin kuviin, alkaa myös ymmärtää uudelleen, mitä erityisesti menneitten aikojen kansat ovat kokeneet taivaankappaleiden linjausten yhteydessä.

Kun kaksi planeettaa tulee lähelle toisiaan tai etenkin kun vähintään kolme on samalla linjalla, syntyy niiden välille voimakkaita, sykkiviä ja vaihtelevia energia energiatapahtumia, joilla on suuri merkitys maan elämänvoimille.

 

Sirius

Sirius on taivaan kirkkain tähti,
ja kun se nyt perjantaina onisis_sofia.jpg
saanut nousevat auringon samalle linjalle maan kanssa, voi kuvitella, miten sen henkinen vaikutus vahvistuu. Sekä auringon henkinen energia että Siriuksen henkinen vaikutus vahvistavat toisiaan.

Nykyisin meillä ei ole enää vanhojen kansojen tavoin luontaista kykyä kokea näitä kosmisia vaikutuksia, mutta ne ovat nyt avautumassa uudelleen korkeammalla tietoisuuden tasolla.

Käy yhä selvemmäksi, että lähekkäin olevat kiintotähdet ja aurinkokunnat vaikuttavat toisiinsa, elävät vuorovaikutuksessa toistensa kanssa. Tähdet ovat henkisiä olentoja, jotka ovat yhteydessä keskenään!

Ensin on tietysti hyvä ymmärtää, miten aurinkokunta planeettoineen on kokonaisuus, jonka toimintaan myös ihmisen rakenne perustuu. Jokainen ihminen on kuin ainutkertainen tiivistelmä aurinkokunnasta ja sen planeettavoimista.

Selkeimmin planeettojen vaikutuksen voi ymmärtää siinä, miten jokainen chakra vastaa omaa planeettaansa, mutta samoin meidän sisäelimillämme ja elämänvoimiemme toiminnoilla on yhteytensä toinen toisensa läpäiseviin planeettavoimiin.

Sirius sen sijaan on kiintotähti, joka vastaa meidän aurinkoamme, tai oikeastaan aurinkokuntaamme.

 

Henkinen Sirius

Henkisesti Sirius on liitetty Isikseen, joka vastasi egyptiläisille maailmanviisaus Sofiaa, tai myös madonnaa. Ihmeellistä Siriuksen monipuolisuudessa ja syvyydessä - monien muiden asioiden lisäksi - on se, että se on koettu myös mestari Jeesuksen tähdeksi. Se edustaa siis samalla kertaa sekä mitä syvintä miehistä ja myös naisellista voimaa ja tietoisuutta.

Tähtiä tuntevat voivat jo aavistella, miten se on mahdollista. Aurinkona Sirius ei olekaan meidän oman aurinkomme tapaan vain yksi tähti, vaan se koostuu itse asiassa kahdesta auringosta, joita voidaan pitää naisellisena ja miehisenä. Nämä kaksi aurinkoa kieppuvat avaruudessa toistensa ympäri niiden yhteinen painopiste keskipisteenään.

Vielä ihmeellisemmäksi asian tekee se, että henkisesti tiedetään olevan vielä kolmaskin tähti, Sirius C, joka pienenä kiertää näiden kahden emotähden ympäri omaa laajempaa rataansa. Tieteellisesti tämän Siriuksen olemassaoloa ei ole vielä pätevästi todistettu, mutta eiköhän se siellä ole, sillä tuskinpa sitä koskeva vanha myyttinen tieto perusteetonta on.

Kolme Siriuksen tähteä merkitsevät siis siis kolminaisuutta, Isää, Äitiä ja lasta - tai ylipäänsä luovaa henkistä voimaa. Mutta ilman muuta on selvää, että me saamme kokea Marian, Joosefin ja Jeesus-lapsen yhteyden tähän Siriuksen kolminaisuuteen.

´

Mestari Jeesus

Kirjoitin jo tämän päivän Astrosofiseen kalenteriin mestari Jeesuksesta, joka on meille suomalaisille ollut kovasti tuntematon henkilö, lähinnä meidän vahvasta luterilaisesta perinteestämme johtuen. Jaakob Böhmen Aurora-kirjoitusten jälkeen ei Suomessa ole juuri mystisemmästä tai henkevämmästä kristinuskosta kiinnostuttua, aivan uusinta aikaamme lukuunottamatta.

Mestari Jeesus oli se suuri henki, joka ihmisenä valmisteli Kristuksen tulevan maallisen kehon niiin pitkälle kuin se suinkin oli mahdollista. Hän oli sen suuren projektin käytännöllinen johtaja, jossa tuota Kristus-kehoa valmisteltiin itse asiassa tuhansia vuosia.

Tuon valmistelun suuruutta ei helposti tule ajatelleeksi, mutta jotta tuo yksi keho oli mahdollista luoda juutalaisen kansan keskuudessa, tarvittiin vielä muita kansoja avuksi - joiden kaikkien perustamisessa mestari Jeesus on ollut hyvin henkilökohtaisesti mukana.

Koskettavaa on, että niin kuin juutalaiset tarvitsivat tehtävänsä suorittamiseen vankeutta eli kulttuuriperinteen omaksumista sekä Egyptistä että Babyloniasta, niin myös Suomi on saanut kasvuunsa tukea sekä Ruotsilta että Venäjältä.

 

Jordanin virralla

Lopulta mestari Jeesus on siinä kehossa, jonka valmistelua hän maanpäällisenä ihmisenä on pitkään johtanut, ja viimeisenä iltana ennen Jordanin kastetta hän syvästi järkyttyneenä luopuu tuosta kehosta, joka oikeastaan vain henkisten voimien ohjaamana kulkee Jordanille, kohti paikkaa, jossa Johannes kastaa ihmisiä.

Henkiset, inhimilliset ja kosmiset tapahtumat lomittuvat toisiinsa paljon ihmeellisimmillä ja monipuolisemmilla tavoilla kuin me vielä osaamme kuvitellakaan. Kaikki mikä liittyy Kristuksen tulemiseen maan päälle on niin monisäikeistä, että meidän on vielä pitkään kehitettävä ajattelumme herkkyyttä ja joustavuutta sen ymmärtämiseen.

Mutta taivaankappalten keskinäisten voimien yhteenkutoilusta mainitsemme vielä yhden tekijän, jossa siinäkin on jo riittämiin koetusta meidän tiedostuksellemme. Kuulu Shamballa, pyhä maa, joka sijaitsee maan keskuksessa, on hyvin läheisessä yhteydessä myös Siriukseen. On jopa sanottu, että Sirius sijaitsee maan sydämessä! Mitä se konkreettisesti tarkoittaa, sitä voi toistaiseksi vain arvailla, mutta oma näkemykseni on se, että taivaankappaleet moniulotteisina olentoina, tai suurten taivaallisten olentojen fyysisinä kehoina, ovat paljon läheisemmässä yhteydessä toisiinsa kuin yleensä on kuviteltu.

Jos ajattelee Siriusta myös maan sisällä, kokee aivan uudella tavalla sen mahtavan vaikutelman, jonka vanhat egyptiläiset ovat saaneet silloin, kun he ovat katselleet auringon ja fyysisen Siriuksen nousua samasta kohtaa yli Niilin.

 

Kuva: Sophia Between Light and Dark, Anne Stockton

 

 

 

Avainsanat: Sirius, Isis, aurinko


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini