Matin blogi

Rakkauden sanoja

Share |

Perjantai 14.9.2012 klo 20:14 - Matti Kuusela


Hei Enkelimaaystävät,

Eilisiltaisessa Maria Magdaleena ja Lasarus -meditaatioillassa avautui jälleen syviä ihmiskunnan kehityslinjoja. On puhuttu paljon Jeesuksen ja Magdaleenan rakkaudesta, joka on syvä ja voimakas, mutta sen lisäksi Magdaleena ja hänen veljensä Lasaruksen syvällä kiintymyksellä on ihmiskunnallista merkitystä. Nämä kaksi sielua ovat aikaisemmissa inkarnaatioissan edustaneet aivan vastakkaisia henkisiä suuntauksia. Siihen me palaamme syvemmin jälleen Turun meditaatioillassa 2. lokakuuta.

Rakkaus on uuden ihmiskunnallisen vihkimyksen ohella keskeinen aihe Magdaleenan, Lasaruksen ja Jeesuksen välisessä suhteessa. Amerikkalainen uusi kirjoittaja Estelle Isaacsson kertoo, miten nämä kaksi sisarusta olivat Jeesuksen lähimmät ystävät, ja miten tuo ystävyys ylittää maankehityksen rajat.

Estellen kirjasta nousee hyvin esiin, miten Kristus Jeesuksen rakkaus on sellaista, joka vahvistuu ihmisessä tavattoman nopeasti, kun hän oivaltaa alkaa todellisuudessa kokea, miten Kristus asuu jokaisen ihmisen sisäisyydessä.

 

Jumalan valtakunta

Kristus opettaa vallankumouksellisesti, miten jumalan valtakunta ei ole enää synagoogissa, vaan jokaisen ihmisen sisimmässä. Jos ihminen etsii jumalan valtakuntaa, hänen on siis mentävä omaan sydämeensä - henkisessä mielessä hyvin konkreettisesti.

Ja siellä on myös Kristus löydettävissä.

Todellakin, on suurenmoisen tärkeää opetella näkemään Kristus meidän jokaisen sisäisyydessä. Ja kun me sitä opimme, Kristus-rakkaus alkaa täyttää meitä ja loistaa meissä.

 

Harjoituksia

Hyvä rakkauden eri suuntien vahvistamisen harjoitus on käydä voimakkaasti tuntien ja kokien läpi kieliopin opetuksesta tuttua sarjaa:

Minä rakastan
Sinä rakastat
Hän rakastaa
Me rakastammme
Te rakastatte
He rakastavat

Sen jälkeen voi muistaa ja meditoida, että jos sanotaan että Kristus rakasti eniten Magdaleenaa ja Lasarusta (jonka tunnemme myös Johanneksena), se itse asiassa merkitsee, että nämä kaksi pystyivät eniten ottamaan hänen rakkauttaan vastaan.

Sitä on hyvä meditoida, ja sitä, voinka minä avautua ottamaan vastaan rakkautta hieman enemmän, Kristukselta tai keneltä tahansa.

 

Rakkaudella
Matti

 

 

Avainsanat: rakkaus, Kristus, Maria, Magdaleena, Lasarus


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini