Matin blogi

Kirjoittamisen taika

Share |

Keskiviikko 13.3.2013 klo 19:30 - Matti Kuusela


Joskus on ollut aika, jolloin jotkut äänteet, sanat ja kirjoitusmerkit ovat olleet pyhiä. Aikoina, jolloin maa ja ihmisolemus olivat paljon vähemmän kiinteitä kuin nykyisin, äänillä ja merkeillä oli paljon suurempi vaikutus maailmaan kuin nykyisin. Nykyisin vaikuttaessamme maailmaan me käytämmä hyväksemme koneita, jotka ovat alkuperäisten elävien ajatusten sijasta elottomien ajatusten tuloksia.

Vielä keskiajalla monet pitivät vahingollisena sitä, että maallikot lukivat henkisiä tekstejä. Ajatus oli varmaan se, että lukijan on elävöitettävä mielessään pyhät tekstit niin, että niiden henkinen voima tulee todelliseksi. Se on taito, joka on aika paljon unohtunut. Nykyisin lukiessamme henkisiä kirjoituksia meille useimmiten riittää se, että poimimme sieltä esiin ajatukset, eikä muulla ole niin väliä.

Kuitenkin henkisissä kirjoituksia tunne on aivan keskeinen elementti: niissä ajatus, tunne ja jopa tahdon elementti on kiinteästä sulautuneet toisiinsa.

On oikeastaan aika erikoista, että joku lukee vaikkapa intialaisia vedoja tai Uuden testamentin kertomuksia Jeesuksen parantamisista vain ajatuksina: tunne täydentää ajattelua ja liittää ajattelun syvemmälle henkiseen todellisuuteen.

Mutta vielä voimakkaammin vaikuttaa tahto: tahto yltää maailmankaikkeuteen vielä tunnettakin syvemmälle, vaikka me ihmiset nyt olemmekin tässä kehitysvaiheessa melkoisen vähän tietoisia tahdostamme.

Tahtominen

Koeta ensi kerralla lukiessasi jotain vanhaa pyhää kirjoitusta kokea siinä vaikuttava tahto. Koe miten tahto saa erilaisia suuntia ja vaikutuksia, erilaisia liikkeitä ja kosketuksia. Niitä voit havaita juuri tunteiden avulla, sillä suoraan tahdon kokeminen on vaikeaa. Se ulottuu niin korkealle henkiseen maailmaan, että kokeaksemme suoraan juuri tahtoa meidän olisi oltava paljon enemmän selvänäköisiä kuin nykyisin olemme. Intuitio on oikeastaan juuri tahdon yhteyttä maailmankaikkeuteen.

Useimmiten me liitämme tahdon suoraan ajatuksiin: tahdon uuden kameran tai uudet verhot olouoneeseen - se on tahdon heijastumista ajatteluun.

Jos katsoisimme tuota tahtoa syvemmälle, huomaisimme, että en minä oikeastaan tahdo sitä kameraa tai verhoja, esineinä, vaan se mitä tahdon, on paljon syvemmällä, ja se saa tullessaan tietoisuuteemme tuon kameran tai verhojen mielikuvan.

Aivan samalla tavalla tapahtuu unissa. Me koemme jotain syvällä itsessämme, ja se pukeutuu sitten sellaisten mielikuvien muotoon, joita meillä on valmiina käytettävissämme.

Luominen

Nykyisin meidän ajattelumme on ohentunut kovin abstraktiksi ja siksi me emme voi luoda enää suoraan ajatuksillamme tai harvemmin tahtomallakaan. Mieleeni on jäänyt vahvasti muutama päivä sitten lukemani tai kuulemani Brian Tracyn lause: Useimmat meistä eivät tiedä, mitä he tahtovat, ja sitten he ovat hyvin hämmästyneitä, kun eivät saa sitä.

Niinpä. Meissä elää aika vahvana uskomus, että maailman pitäisi antaa minulle sitä mitä tahdon, vaikka en edes itse tiedä, mitä se on. Tai vaikka tietäisinkin, en ole sitä selvästi kertonut kenellekään muulle kuin enintään itselleni.

Monasti me petymme ihmissuhteissa juuri tällä alueella: en voi ymmärtää miksi toiset eivät anna minulle sitä, mitä haluan! 

Enkä tule ajatelleeksi, etteivät he aina edes tiedä, mitä haluan.

Henkiset ystävät

Kirjoittamisesta on sanottu, että meidän ihmisten ajatukset ja tunteet ovat usein niin heikkoja ja epäselviä, että henkiset ystävämme eivät saa niistä millään selvää. Vaikka he tahtoisivatkin auttaa meitä saamaan, mitä haluamme, he eivät saa selville, mitä se meidän halumme on.

Siksi kirjoittaminen on niin hyvästä. Kun kirjoitan paperille, mitä tahdon, mitä haluan luoda tai saavuttaa, enkelit näkevät sen. Kirjoitusprosessin kautta tahtomme välittyy näkymättömälle maailmalle ja myös se, että jokin tulee siirretyksi aineelliselle tasolle, on jo luomista, joka antaa selvän impulssin henkisen maailman ystävillemme.

Tänä aamuna oivalsin oikein selkeästi, että kun alan tehdä jotain, ei oikeastakaan riitä se, että teen hyvin sen mitä teen. Joskus riittää, mutta ajattelin etupäässä asioita, jotka eivät ole toteuttaneet odotuksiani. Saan jonkin hyvän idean, toteutan sen ja sitten ihmettelen, miksi toiset eivät ymmärtäneet, miten hieno juttu se oli.

Siksi kannattaa kirjoittaa paperille ennen työhön ryhtymistään, mitä sillä projektilla haluaa saada aikaan. Haluanko tehdä jotain, mikä ihastuttaa muita ihmisiä. Kirjoitan sen siis paperille. Silloin se päämääränä ohjaa tekemistäni niin, että se mitä varsinaisesti odotaan, voi todellistua.

Kun kirjoitan paperille todelliset tavoitteeni, niin silloin silloin sekä oma ali- että ylitajuntani tajuaa mistä on kysymys, samoin näkymättömien maailmojen ystävät. Silloin toivomani voimat alkavat jo kokoontua yhteen ja valmistella sitä, mitä teen ja mitä sillä todella tahdon.

Kun siis aloitat seuraavan projektisi, pienen tai suuren, aloita kirjoittamalla paperille, mitä tällä projektilla aiot saavuttaa!

Rakkaudella

Matti

Avainsanat: ajattelu, luominen, tahto, kirjoittaminen, tavoitteet, enkelit


Kommentit

20.3.2013 16:08  keijo

Jeesus sanoi ja rukoil!"Että he yhtä oisivat!" Kuinka suuri voima ja siunaus kun olemme yhtä rakkaussa ja yheisesä sydemmestä teemme työtä rakentamalla ja olemalla siunaukseki toisille hengen ja sielun alueella ja näin tulemme síunatuksi itsekin ja kansa reimastuu kun näkevät meidä rakastavan toisiamme .Tämä oli minun into himo terveia ja siunasta ,kiitos ja siunausta,keijo södertälje


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini