Matin blogi

Hymy ja sielunravinto

Share |

Torstai 18.4.2013 klo 20:52 - Matti Kuusela


Hei ystävät, tulipa eilen aikamoista tekstiä. Jo pienellä vilkaisulla siihen huomasin tänään, että se kaipaa runsaasti selvennystä. Ja lisäksi tänään tuli jälleen vahvasti esille sekä hymyn merkitys että se, miten tärkeää meidän on oppia luomaan koko ajan uutta. - Ja se selvennys taitaa kuitenkin jäädä tulevaisuuteen. Nyt eteenpäin!

Tästä nousee mieleen kaksikin suosikkiopettajani Brian Tracyn lausetta. Ensimmäinen on se, että paras tapa ennustaa tulevaisuutta, on luoda sitä itse!


Luominen

Niinpä, meille on mahdollisuus luomiseen, mutta aina emme vain käytä sitä. Kun katsoo nuorten ihmisten elämää, niin usein näkee miten valtavalla voimalla he luovat. Joku tuttu nuori menee ylioppilaskirjoituksiin, ja muutaman vuoden kulutta hän on jo luonut itselleen aivan toisenlaisen elämän.

Mistä se voima tulee? Luulen, että suurelta osalta tuo luomisen voima, jota nuoret ihmiset ilmentävät elämässään, on sisäsyntyistä. Se tulee "jostain".

Ilmeisesti tapahtuu niin, että ensin tuo salaperäinen voima luo lapselle aivan uuden oman kehon, sitten se luo kävelyn, puhumisen, ajattelun. Sitten luo maailman ymmärryksen ja sitten se kasvaa laajemmaksi ja laajemmaksi ja auttaa luomaan nuorelle ammatin, paikan maailmassa. Toisia tuo salaperäinen sisäinen voimaa ohjaa nopeasti selkeisiin päämääriin, toisia se ohjaa enemämmän etsintään ja uusien kokemusten ja uusien voimien luomiseen ja vahvistamiseen, jopa maailman ihmettelyyn ja joskus vaativaan oman paikan etsimiseen.

Mutta se voima kuitenkin on olemassa. Vanhempanakin tuon voiman toiminnasta toi joskus saada vaikutelmia, etenkin silloin kun ajattelee, miten ihmisen periaatteessa on vapaa tahto, mutta mitä se auttaa silloin, jos elämä vie aivan toiseen suuntaan!

Vapaa tahto

Kuitenkin se vapaan tahdon tila on aina olemassa. Ja miten haastavaa sen käyttö joskus onkaan! Yrittää liikaa, ja luo itselleen sen kautta esteitä, jotka varsinaisesti kohoavat esiin vasta tulevaisuudessa. Käyttää liian vähän vähän voimiaan, ja ehkä masentuu. On liian vähän innostunut ja ehkä väsyy tai sairastuu. Ei ilmaise tunteitaan, ja joutuu niitä sitten myöhempinä vuosina purkamaan...

Näyttää siltä, että elämä on jatkuvaa tasapainotilan etsintää, mutta ei paikallaan oloa. Jotta oma elämä pysyy tasapainossa maailman elämän kanssa, on kuljettava koko ajan eteenpäin, luotava kun maailma luo, levättävä ja rentouduttava, kun maailma lepää ja rentoutuu.

On löydettävä oma lämpö, joka lämmittää hymynä, on löydettävä oma innostuksen tuli, joka saa helposti luomaan uusia asioita ja lähtemään liikkeelle.

On kuljettava virrassa tai virran mukana, mutta ei passiivisesti eikä ympäristöä syyttäen eikä omaa voimaansa vähätellen, vaan saa myös luoda omia reittejään, ja sitähän maailma meiltä odottaa.

Tuo salaperäinen voima, joka niin vahvasti luo meissä ensimmäisinä vuosina ja vuosikymmeninä, odottaa että me saadessamme lisää vuosia elämäämme opimme itse luomaan, opimme itse käyttämään omaa voimaamme.

Ensimmäinen oivallus

Ensimmäinen oivallus oman voiman käyttämisessä lienee se, että se on sallittua, ja toinen voi olla, että omaa voimaa on hyvä käyttää hyvällä, kauniilla ja todella tavalla kehityksen eteenpäin viemiseen ... ja omien kykyjen käyttämiseen.

Jokaisella meistä on ainutlaatuisia kykyjä, käyttäkäämme siis niitä.

Ja sen lisäksi meidän luomisen harjoittelussamme useat meistä joutuvat aivan perin pohjin opettelemaan, että hymy, joka kohottaa esiin sydämen lämpöä ja valoa, on hyvä asia.

Hymy, rakkaus, vapaus, ne ovat kaikki asioita, joita tuo salaperäinen voima lahjoittaa ja vahvistaa meille myös iän myötä, mutta usein vain silloin, kun me alamme niitä itse etsiä ja luoda. Lapsille ne tulevat luonnostaan - toivottavasti - vanhempina meidän on etsittävä sitä sisäistä tekniikkaa, joka näyttää meille, miten henkiset ja sielulliset voimat tässä maailmassa toimivat. 

Enkelit tietävä siitä paljon, mutta ilmeisesti on niin, että koska nykyiset enkelitkään eivät ole eläneet ihmisinä samanlaisessa maailmassa kuin me, tässä ihmiselämässä on paljon arvoituksellista myös heille. Me olemme niiden arvoitusten ratkaisijoita.

Rakkaudella
Matti 

Avainsanat: hymy, enkelit, sydän, usko


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini