Matin blogi

Kävelykepin taikaa

Share |

Keskiviikko 1.5.2013 klo 20:13 - Matti Kuusela


Sinivuokkoja ja valkovuokkoja on nyt nähty leskenlehtien lisäksi. Lisäksi kevään toinen perhonen. Ensimmäisen sitruunaperhosen näimme jo sunnuntaina Kytäjän metsissä.

Joten iloista vappua kaikille! Aamulla oma koneisto lähti hitaasti käyntiin ja meno ulkoilupolulla oli sellaista että pienikin ylämäki hidasti vauhtia. Olimme nyt Salmen ulkoilualueella ja mikäpä oli ollessa, kun autoradiosta oli jo kuullut vapun hauskoja musiikkisovituksia. Minä niistä ainakin pidän.

Kepakko kädessä

Sitten kävi niin, että havainnollistin Sinikalle jotain juttua piirtämällä kepillä maahan. Ohut kepakko jäi sitten käteen kun lähdimme taas kävelemään. Ja suureksi hämmästykseksi kädessä oleva keppi nosti kevensi kävelyä ja nosti kävelyvauhtia aivan olennaisesti.

Aah, siis tämän takia vanhemmat ihmiset ennen vanhaan käyttivät keppiä, ajattelin. Huomasin toki, että tuen takia - se oli varmasti se tärkein asia, mutta silti. Keppiä heilutellessani mietin, että se elävöittää eetterikehoa, jos se jostain syystä on väsähtänyt ja painunut liikaa kiinni fyysiseen kehoon.

Kepin on hyvä olla sopivan pituinen tähän tarkoitukseen. Omani oli noin käsivarren mittainen. Sinikka kokeili myös, ja hänelle sopiva pituus näytti olevan se käsivarsi.

Askeli paitsi keveni myös piteni. Hengitys keventyi ja olo tuli valoisammaksi. Ryhti parani. Jos on vähänkin kumarassa, kepin heiluttaminen ei onnistu. Tuli olo kuin englantilaisella upseerilla - mielikuva on varmaan peräisin jostain vanhasata elokuvasta. Mutta toden totta, maailmaa katsoo vapaammin ja valoisammin, selkeämmin, kun keppi on kädessä.

Vasen ja oikea

Kokeiluissa oli helppo huomata, että meillä kummallakin kehon vasen puoli oli enemman unessa, joten pidimme keppiä pitkät matkat vasemmassa kädessä. Eetterikehon herättämiseen tehoaa parhaiten pieni vauhtinykäisi kepin liikkeessä, mutta kannattaa kokeilla kaikenlaisia liikkeitä. Kokeile mikä liike tuntuu kämpelöltä ja harjoita sitä, niin pian alkaa sekin kulkea.

Nykyisinhän on huomattu, että aivojen terveydelle on hyväksi, että tekee myös vasemmalla kädellä sellaisia asioita, joita on tottunut tekemään vain oikealla. Se vahvistaa ja tasapainottaa aivoja, ja samalla eetterikehon liikkuvuus paranee.

Voihan olla, että nuorempana kun eetterikeho on vielä joustava ja voimakas, tätä muutosta ei huomaakaan, mutta kannattaa kokeilla jos uuvuttaa. Tulipa mieleen sellainenkin, että jos lapset kävelymatkalla uupuvat, niin pieni risu kädessä saattaa lisätä vauhtia ja pelastaa loppumatkan.

Iloistia Kevätkävelyitä!

Matti

Avainsanat: kävelykeppi, kävely, keppi, uupumus, eetterikeho


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini