Matin blogi

Mikael, Sofia ja Kristus

Share |

Sunnuntai 20.10.2013 klo 1:15 - Matti Kuusela


Maria-akatemia osoittautui miellyttäväksi paikalle lauantain kurssille. Mahduimme kaikki mukavasti piiriin akatelmian saliin ja yhteistyö Markkun Maulan kanssa kurssin vetämisessä osoittautui ainakin minun mielestäni onnistuneeksi. Kun itse sai välillä kuunnella ja välillä puhua, niin voimia riitti. Päivän jälkeen olo oli energinen.

Yksi päivän teemoja oli heti alkuun ihmiskunnan yhteisyyden
kasvaminen, missä kaikki nämä kolmemichael_rublev.jpg suurta, sekä Kristus että suuri arkkienkeli Mikael että maailmanviisaus Sofia ovat mukana. Se mitä aikaisemmin kehittyi maan eri alueille, niiden erilaisten voimien tukemana, laajenee nyt koko ihmiskunnan yhteiseksi omaisuudeksi. Myös henkisten liikkeiden kannalta se merkitsee suurempaa yhteisyyttä. Se mitä aikaisemmin ovat kantaneet eri uskonnot ja henkiset liikkeet, vapautuu niin, että totuuden löytäminen tulee yhä enemmän yksityisten ihmisten ja vapaiden ryhmien ominaisuudeksi. Vapailla ryhmillä tarkoitan tässä sellaisia, joille ei ehdi muodostua mitään yhteisesti hyväksyttäjä oppeja, jotka ovat toki selkeitä ja paremmin opetettavissa ja opittavissa, mutta jotka samalla myös rajoittavat.

Päivän suuri tavoite, kertoa siitä, minkä koimme kaikkein keskeisimmäksi ja tärkeimmäksi, onnistui hyvin. On mahdollista puhua henkisistä opetuksista niin, että lähdetään suoraan siitä, mikä keskeisintä tai tärkeintä tai pyhintä. Eikä olen tarpeen jäädä siihen, että ikäänkauin aloitetaan reunoilta ja siitä edetään kohti keskustaa. Samoin osoittautui, että on mahdollista pitää kurssi niin, että se mitä tapahtuu, tapahtuu välittömästi, eikä tarvitse opiskellla jotain sellaista varten, mikä tapahtuu - toivottavasti - joskus tulevaisuudessa.

Henkiset kuvat

Kun katselen Sinikan tekemiä muistiinpanoja, jotka ovat kauniiden kuvien muodossa, niin huomaan että niistä on käytännössä mahdoton puhua kirjoittamalla. Yhteinen energia kantoi niin hyvin, että sanoja ei tarvittu kovin paljoa, jotta suuriakin asioita avautui. Ja sehän luonnollisesti onkin syy siihen, miksi juuri yhteen tuleminen on niin antoisaa ja merkittävää. Se mitä yhdessä voidaan kokea, yhdessä henkisen maailman kanssa, on niin paljon enemmän kuin se mitä on mahdollista muulla tavoin.

Jotain kuitenkin. Kristuksen rakkauden, Sofian viisauden ja Mikaelin tietoisuusvoiman kolminaisuus tuli esiin ihmeen moninaisella tavalla, samoin kuin se, miten ihmisen tietoisuusvoimat kehittyvät, miten eri olemustasot toimivat keskenään, miten Pyhä henki, Maria ja monet muut henkiset käsitteet asettuvat tähän kokonaisuuteen. Puhuttiin siitä, miten tähtivoimat liittyvät ihmiseen ja miten se liittyy ihmisen kehittyvään suhteeseen maahan.

Puhuimme siitä, miten Steinerin suunnittelemassa Johannes-talossa (Ensimmäinen Goetheanum myös), sen perusrakenteessa tulee ilmi Kristuksen, Sofian ja Mikaelin yhteistyö, ja puhuimme siitä, millä tavoin nämä kolme asettuivat henkisesti Golgatan tapahtuman yhteyteen: Kristus keskeisenä, kolme Mariaa ristin äärellä Sofian edustajina tai ihmiskunnan sielullisuuden edustajina, ja miten Mikael Golgatan aikaan oli auringossa, mutta ei silti poissa, vaan ymmärrämme, miten auringon olemus ulottuu maahan saakka, niin että Mikael todellisuudessa oli koko ajan mukana, sillä tasolla, joka liittyy maan ja auringon yhteyteen. Tämähän vaatii jonkun verran ponnistusta ajattelulta. Kun normaalisti ajattelemme, että maa on täällä ja aurinko tuolla kaukana, niin meidän on osattava myös ymmärtää, miten maa on myös auringon olemuksen sisällä.

Me jatkamme 16. marraskuuta. Silloin aiheena tulee olemaan tämä suuri olento, jota me kutsumme Jeesukseksi, hän joka on kaikkea muuta kuin yksinkertainen puusepän poika. Näemme miten hänessä liittyvät yhteen ihmiskunnan korkeimmat kehitysvoimat, näemme miten ne suuret ja suurenmoiset voimat, jotka ennen Golgatan suurta tapahtumaa ilmenivät ulkoisesti, vaikuttavat nyt ulkoisesti paljon vaatimattomammin - jotta ihmiskunta saa mahdollisuuden löytää ne nyt vapaasti omasta sisäisyydestään. Ja kerromma myös, miksi Matteuksen ja Luukkaan evankelliumit antavat Jeesus.lapselle aivan eri sukupuut Daavidin jälkeen, vaikka molemmat ovatkin Daavidin poikea. Ja kerromme siitäkin, mikä on juuri Jeesuksen merkitys henkisessä kasvussa, sisäisessä joulussa ja meditaatiossa. Tervetuloa silloin mukaan!

Rakkaudella

Matti


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini