Matin blogi

Terveisiä Jeesus - Kristus -kurssilta

Share |

Sunnuntai 17.11.2013 klo 16:17 - Matti Kuusela


Kiitos teille kaikille jotka olivat mukana lauantain Jeesus - Kristus -kurssilla, joko fyysisesti tai hengessä mukana. Kurssin energiat tuntuvat edelleen voimakkaina ja koin että paljon tapahtui sisäisesti. Uskon että kurssi avasi paljon uusia sisäisiä ovia.

Käsittelimme useita sellaisia aiheita, jotka eivät ole yleisesti tiedossa, mutta tuo yleisen tiedon puute sinänsä ole esimerkiksi Uuden testamentin vika, paremminkin nykyisen ajattelun, joka pyrkii henkisesti yksinkertaiseen tietoon ja olettaa, että silloin kun joku asia ei ole helposti ymmärrettävissä, niin vika on Uudessa testamentissa.

Mutta Uusi testamentti näyttää olevan kirjoitettu, ei suorana historiakertomuksena, vaan niin että useat keskeiset opetukset ovat niiden asioiden välillä jotka kerrotaan. Henkiset opetukset ovat siellä usein kuin hyppyjä, joiden seuraaminen on vapaaehtoista.

Miksi tällaisia hyppyjä siellä sitten. Yksi syy nähdäkseni on se, että Uusi testamentti halusi alunperin varjella lukijoitaan siltä, mihin myöhempi uskonnollisuus kuitenkin on ajatunut: pelkältä uskomiselta, mikä väistämättä johtaa auktoriteettiuskoon. Uusi testamentti näyttää luottavan lukijoittensa kykyyn luoda itse se henkinen näkemys, jolla esimerkiksi selvitetään se ongelma, että Matteuksen ja Luukkaan evankeliumit antavat Jeesus-lapsilleen aivan eri sukupuut Daavidista lähtien.

Myönnän, että vaatii sisäistä rohkeutta liittyä siiheen ainoaan ratkaisuun, joka on aivan iilmeinen: oli kaksi Jeesus-lasta! Se on tietenkin vallankumouksillista, mutta se selvittää myös monia ongelmia, esimerkiksi kysymyksen Jeesuksen vanhemmista: katsoimme erästä Rafaelin maalausta, jossa esittää Joosefin ja Marian kihlausta taustanaan Jerusalemin temppeli. Nämä ovat aivan eri Maria ja Joosef kuin vaatimattomammissa oloissa eläneet Nasaretin kaksitoistavuotias näiden kahden lapsen välillä tapahtuu sisäinen yhtyminen niin, että sen jälkeen on olemassa vain yksi Jeesus, jossa liittyvät toisiinsa sekä juutalaiset kuninkaallinen että papillinen, maallinen että henkinen virtaus.

Nyt Uusi testamentti jättää tilaa suurelle hyppäykselle, joka johtaa tämän Jeesuksen Jordanin kasteelle, jossa hänen olemukseensa liitty kosminen Kristus ja hänestä tulee Jeesus Kristus, tai Kristus Jeesus, miten vain tahdommekin painottaa.

Itselleni suuri oivallus viimeisinä päivinä on ollut se, että juuri tämä Jeesus, kahdentoista iästä kolmeenkymmeneen, on meille kaikille sen ihmisen henkinen malli, joka sitten ottaa Kristuksen vastaan maalliseen elämään. Vaikka siis kosminen Kristus liittyy häneen lopullisesti vasta Jordanin kasteessa, nin hänessä ja hänen elämässään ovat mukana kaikki ihmiskunnan kehitystä ohjaavat keskeiset henkiset voimat ja olennot, joista puhuimme, kuten israelilaisten jumala, Buddha, Krishna, Zarathusta ja runsaasti muuta.

Olen kokenut että meditaatiossa tai rukouksessa juuri tämä Jeesus - mielellään uskonnollisista yksinkertaistuksista vapautettuna - on erinomaisen hyvä kohda meditaatiolle tai rukoukselle!  Pyydänpä kokeilemaan.

Näiden kahden yhdessä ystäväni Markku Maulan kanssa pitämiemme kurssin perusteella on nyt selvää että me jatkamme yhteistyötä ja tätä henkisten kurssien sarjaa. Seuraava kurssi ensi vuoden alkupuolella, tammikuun lopulla luultavasti, tulee käsittelemään kolmen Johanneksen kysymystä. Uusi testamentti ja monet eteläiset, etenkin katoliset kulttuurit ovat painottaneet kolmen Marian merkitystä ristin äärellä, mutta miten on miehinen puoli? Kolmen Johanneksen kysymyksessä perehdymme useihin ihmiskunnan keskeisiin henkisiin virtauksiin, jotka kulkevat Golgatan kautta, ja jokaisen ihmissielun kautta. Olet sydämellisesti tervetullut mukaan tähän keskeiseen työhön, joka tekee vähitellen Uuden testamentin ymmärrettäväksi ihmiskunnalle, mutta joka selkeyttää myös meidän jokaisen sielunelämää.

Rakkaudella
Matti

 

Lisälukemista

Rudolf Steiner: Viides evankeliumi

Judit von Halle: Ja ellei hän olisi ylösnoussut...

Nämä ovat saatavilla Enkelimana nettikaupasta. Steinerin Luukkaan evankeliumi kuuluu samaan sarjaan, mutta tarkistan onko siitä nyt painosta. Jos on, otan myös sen nettikauppaan mukaan.

Tätä aihetta käsittelevät monet cd-meditaationi eri suunnilta, periaatteessa kaikki joiden nimissä esiintyy Kristus, Buddha, Zarathustra, Jeesus... Kaikki Plejadi-meditaatiot luovat sisäistä pohjaa etenkin Luukkaan evenkaliumin ja sen Jeesuksen ymmärtämiselle.

 

 

 

Avainsanat: Jeesus, Kristus, Uusi testamentti


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini