Matin blogi

Tulevaisuuden tahtominen

Share |

Perjantai 29.11.2013 klo 11:35 - Matti Kuusela


Kun katselee lapsia tai nuoria, hämmästyy usein siitä valtavasta tahdosta, joka heissä vaikuttaa. Itsekin voi muistella, millaisia ihmeellisiä asioita sai aikaan nuorempana. Pari päivää sitten välähti silmiin Robert Powellin kirjasta vanha punaisella tehty alleviivaus, jonka alle sivun alalaitaan olin kirjoittanut Tahdo tulevaisuutta, Will the future. Ja se on niin tärkeä lause, että kirjoitan sen vielä tähän oikein kunnolla näkyviin:

TAHDO TULEVAISUUTTA

Kirja on Christian Hermetic Astrology ja tuossa kohdassa Hermes puhuu Johannes Kastajasta, hänen kuolemastaan. Suomennan tuon kohdan ja lisään hieman kappalevälejä:

Tiettyyn ikään saakka jokaista suojelee hänen enkelinsä, mutta tuon iän jälkeen ihmisessä täytyy vallita tahto elää, jotta hän voi nauttia suojeluksen jatkumisesta. Johannes Kastajan tapauksessa hän ei enää suojellut itseään ja niin hän lopulta lankesi sen negatiivisen henkisen virtauksen käsiin, jota edustivat Herodes ja Herodias.

Ihmisen, jolla on suuri tehtävä - sellainen kuin Johanneksella - ei pitäisi vain seurata kohtaloaan passiivisesti. Hänen täytyy oppia tahtomaan tulevaisuutta, muuten enkelit ja korkeammat henkiset olennot eivät voi auttaa häntä.

He auttavat häntä tiettyyn ikään saakka, mutta sen jälkeen ihmisen täytyy oppia, miten auttaa ja suojella itse itseään. Johannes Kastaja ei tehnyt niin, ja niin hän joutui sen henkisen virtauksen käsiin, jonka kanssa hän oli taistellut edellisessä elämässään. Tätä kohtalon passiivista työtä, joka tapahtui ilman Johanneksen minkäänlaista vastustusta, ei olisi tarvinnut tapahtua jos Johannes olisi todella tahtonut elää edelleen.

Mutta hän oli jo täyttänyt tehtävänsä, oli tunnistanut ja kastanut Messiaan. Hän oli sanonut, Messiasta tarkoittaen: "Hänen on kasvettava, minun on vähennyttävä." Jo siinä hän oli luopunut syvemmästä tahdosta elää. Enkelit ja korkeammat olennot, jotka olivat auttaneet häntä aina Jordanin kasteeseen saakka, joutuivat vähitellen vetäytymään. Näin Johannes oli jo henkisesti menettänyt päänsä ennen kuin hän tuli todellisuudessa mestatuksi.

Se että korkeammat henkiset olennot olivat jo vetäytyneet, tulee ilmi siinä, miten Johannes vankina ollessaan ei enää tiennyt varmasti, oliko Jeesus Messias, ja niin hän lähetti joitakin oppilaitaan kysymään Jeesukselta: "Oletko sinä Kristus?"

Se minkä hän aikaisemmin oli korkeampien henkisten olentojen avulla tiennyt varmasti, sitä hän alkoi nyt epäillä suojelevien henkisten olentojen vetäydyttyä.

Tässä on niin paljon opittavaa. Meidän on todella opittava ymmärtämään ja muistamaan, että niin kuin melle aina alussa annetaan ja meitä ohjataan, niin elämän loppupuolta kohti meidän on opittava itse antamaan, itse ohjaamaan, itse tahtomaan. Se on meidän suuri tehtävämme ihmisinä.

Sen on luonnollisesti tapahduttava vapaaehtoisesti, mutta minulla on tuntuma, että tuon ajatuksen saamiseksi laajempaan tietoisuuteen tarvitaan paljon työtä. Miten paljon vaatikaan jo se että itse muistaa sen aina, etenkin hankalissa tilanteissa. Ja miten tärkeää on, että tuo ajatus on jo aiemmin tullut painetuksi niin omaan tietoisuuteen, että sen muistaa silloinkin kun elämän tarkoitus tuntuu katoavan.

Ihminen ja enkelit

Ihmisten ja enkelien suhde on paljon konkreettisempi kuin usein ajatellaan. Tottahan se on, että enkelikokemukset ovat usein kiiltokuvamaisia, kauniita ja ohitse meneviä, vaikka ovatkin syvästi koskettavia. Mutta normaalissa jokapäiväisessä elämässäkin me tarvitsemme enkelien tukea ja ohjausta, mutta sen on lähdettävä meistä itsestämme. Kun me kehitämme itsessämme henkistä tahtoa tai opettelemme tahtomaan sitä tulevaisuutta, jonka todella haluamme luoda itsellemme, läheisillemme, lapsillemme ja koko tulevaisuuden maailmalle, silloin meitä ohjataan. Meille annetaan paljon apua henkisestä maailmasta, mutta silti meidän on lähdettävä liikkeelle ja opittava tahtomaan tahtomaamme tulevaisuutta, aivan itse!

Emme voi vain jäädä odottamaan, että joku toinen antaa meille sen mitä tahtoa, olipa tuo toinen sitten ihminen, enkeli tai joku muu korkeampi henkinen olento.

Avainsanat: tahto, tahtominen, Johannes Kastaja, Christian Hermetic Astrology, Robert Powell, tulevaisuus, enkelit, suojelusenkeli


Kommentit

29.11.2013 13:26  Ulla-Maija Andrejeff

Juuri oikeaan aikaan ja tilanteeseen tuli tämä kirjoitus. Kiitos siitä. Vahvisti ja selkeytti. Iän lisääntyessä on joskus haastavaa ylläpitää tätä tahtotilaa. Totta myös se, että ihan vapaasti voi keskustella enkeleittensä kanssa. Yksin eläessä sekin puoli, ettei tarvitse selitellä mille nauraa ;-)

29.11.2013 23:38  Joel Nokelainen

Totta tuo kaikki on Matti...tahdon alue ihmisessä luo uutta todellisuutta...Vaikuttimena voi olla itsekkäät, tai epäitsekkäät pyrkimykset...koska jo sana tahtoa on kuitenkin jonkin tulevan haluamista. Joskus voi olla ettei halua mitään itselleen... silloin voi haluta/tahtoa hyvää muille.. :)

2.12.2013 19:40  Kaija

Hämmentävän hätkähdyttävä ajatus.On pärjättävä omillaan tässä iässäni. Entäpä kun tuntuu siltä kuin läksyt olisi suoritettu osa kohtuudella,osa kehnohkosti.
Valinnan paikka: haluanko jatkaa vai luovuttaa !! Se on siis tahdostani kiinni.

2.12.2013 21:31  Matti Kuusela

Sehän on mahdollisuus, jopa iloinen mahdollisuus. Mehän tiedämme, että kun ihminen tulee oikein vanhaksi, niin lapsuuden muistot nousevat esiin voimakkaina ja elävinä. Se merkitsee myös sitä, että eetterikeho eli elämänvoimakeho nuorenee fyysisen iän kasvaessa ja sen voimat ovat otettavissa käyttöön. Se kannattaa vain tehdä tietoisesti ennen kuin tulee se vaihe, että niitä ei saa enää liitetyksi fyysiseen kehoon!

2.12.2013 21:53  Taina

Sitten kun vielä muistaa ruokkia niitä onnellisia muistoja ja jättää ne vähemmän onnelliset ilman ravintoa.....ONNELLINEN LAPSUUS ON TODELLISUUS tänä päivänä.

29.11.2015 17:48  Erik Samulin

Tällaista ajautsta ei kuule vaikka kuinka monessa joulukirkon tilaisuudessa istuisi....Siksi kiitos Matille, että ajatus tuli eteen sinun kauttasi.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini