Matin blogi

Uuden vuoden vahvistuminen

Share |

Tiistai 31.12.2013 klo 10:48 - Matti Kuusela


Hei ystävät, vuosi on vaihtumassa ja tänään uudenvuoden aattona pyhien päivien ketjussa kuljemme kohti yhteyttä muodonhenkiin. Tämä enkelikunta on se, josta Ensimmäisessä Mooseksen kirjassa puhutaan "jumalina" ja Jahve on yksi heistä. Kun me puhumme "jumalasta", niin useimmiten tarkoitamme juuri tätä hengenkuntaa, vaikka heidän yläpuolellaan on vielä runsaasti vanhempia enkelikuntia, tai jumalkuntia.

Oleellista on, että juuri tämän jumalkunnan toimesta syntyi nykyinen ihminen. Toki ihmisolemus oli kosmisessa mielessä olemassa jo aikaisemmin, mutta juuri nämä muodonhenget tai elämänhenget olivat se jumalkunta, joka otti tehtäväkseen meditoida alkuperäisestä kosmisesta, laajasta ja vielä muotoutumattomasta ihmisolemuksesta sen selkeän "ihmisen", jollaiseksi me nyt ihmisen ja itsemme tässä fyysisessä olomuodossa koemme.

Koko ihminen

Toissapäivänä olivat esillä voimakkaat yhteisyyden tunteet. Yöllä kirjoitin siitä suuren inspiraation vallassa, mutta kun blogi piti tallentaa, se hävisi saman tien. Näin on käynyt ennenkin silloin kun olen päässyt todella syvälliseen kosketukseen, ja joka kerta on käynyt niin, että uudelleen en ole kyennyt kirjoittamaan enää yhtä hyvin.

Näin pari päivää myöhemmin muistan, miten hienosti siinä kirjoittaessani oivalsin Paratiisista karkoittamisen yhteyden ihmisen vapauteen ja elämän ongelmiin, jotka kulkevat käsi kädessä. Eivät ikuisesti, siitä ei ole kymys, vaan siitä, että yksilöllinen vapaus on niin suuri asia, että sen seuraukset energiatasoilla tekevät joskus kipeää. Se taas johtuu siitä, että meille on annettu vapaus kosmisessa mielessä ennenaikaisesti. Jokainen voi ymmärtää, että me emme varsinaisesti ole vielä kypsiä vapauteen omasta voimastamme tai viisaudestamme käsin. Siksi me tavallaan olemme suostuneet siihen, että opettelemme viisautta kantapään kautta, ja joskus kärsimme myös sen seurauksista, aivan niin kuin toisina hetkinä niistä voimme iloita.

Tähän liittyy yhteisöllisyyden kannalta se suuri asia, että meidän korkeammalla minällämme on mahdollisuus ottaa tasoitettavakseen sellaisia meidän vapautemme ja myös törmäilyjemme seurauksia, jotka eivät ahtaasti kuulu omaan karmaamme. Tällaisen antaumuksellisuuden kautta tulevilla sairauksilla tai muilla hankaluuksilla on aivan oma sisäinen ... ja miten sen osaisinkaan sanoa, armonsa.

Kun me tänään liitymme voimakkaasti elämänhenkiin, niin tämä on aivan erityinen parantumisen päivä. Henkiset, sielullisen ja keholliset voimat etsivät tänään vahvasti uutta yhteyttä ja uutta kokonaisuutta, niin omaan henkiseen olemukseen kuin koko ihmiskunnan ja maan kokonaisuuteen.

Yksilöllisyydestä suurempaan tehtävään

Olemme siis kulkeneet yksilöllisyyden enkelipäivästä arkkienkeleiden kantamaan yhteisöllisyyden päivään ja eilen suurenkeleiden päivään, joka on vahvistanut meidän yhteyttämme ajan suurempiin tehtäviin, sillä tavoin kuin se kullekin on mahdollista.

Tänään uudenvuodenaattona astumme korkeammalle alueelle, jossa oma olemuksemme liittyy meidän planetaariseen tehtäväämme, tai toisella tavalla sanottuna ihmiskuntaan, luontoon, Äiti maahan ja hyvin syvällisesti Kristukseen.

Yksi Kristuksen ymmärtämisen vaikeuksia on siinä, että hän kosmisena olentona on niin tavattoman paljon. Kun me sanomme hänestä jotain, se useinkin kuulostaa kovin lapselliselta ja riittämättömältä, koska jokin syvällisempi puoli meissä aavistaa hänestä niin paljon sellaista, mitä me emme kykene sanoillamme ilmaisemaan. Mutta se ei tarkoita, että Kristuksessa itsessään olisi jotain lapsellista tai heikkoa, se on vain meidän kokemuksemme omasta vielä vajavaisesta ymmärryksestämme.

Juuri tänään, kun portit ovat avoimia Kristukselle niin läheisille elämänhengille, auringon luojajumalille, tahdon muistuttaa ja rohkaista, että me saamme ajatella Kristusta sinä valtavana, ihmistä äärettömän paljon suurempana olentona, kuten hän on. 

Tämä on siis päivä, jolloin korkeampi henkinen tehtävämme, voi sanoa että itse kunkin planetaarinen tehtävä, voi avautua ja soida aina fyysiseen rakenteeseemme ja geeneihin saakka.

Uudenvuoden lupaukset ovat tästä suuresta tapahtumasta ja suuresta mahdollisuudesta ikävä väärinkäsitys, joka on omiaan peittämään sen, mitä henkisesti nyt tapahtuu. Nyt meidän ei kannata ajatella niinkään jotain lupauksia, vaan avata sisämpämme kuuntelemaan sitä korkeampaa kutsua ja korkeampaa voimaa, joka tänään virtaa meille.

Tiivistyypä se sitten ajattelun tavoittamaksi tiedoksi tai ei, riippuu kunkin omasta tilanteesta. Mutta joka tapauksessa tuo prosessi tapahtuu jokaiselle, ja jos siihen saa sisäisen yhteyden, se voi olla suuri apu. Ja silloinkin, vaikka ei kokisi mitään sen kummampaa, voi luottavaisesti tietää, että asiat kulkevat tänään eteenpäin.

Uudenvuoden tinat

Joskus kauan sitten ihminen on ollut niin vahvassa yhteydessä luonnonvoimiin ja kosmisiin voimiin, että näiden uudistavien voimien havaitsemiseksi on kehitetty erilaisia menetelmiä, kuten tinanvalanta, joka on nyt kovasti vanhentunut. Nyt me koemme suoraan sisäisesti, jos koemme, sen mitä uudistavina henkisinä voimina vaikutta. 

Raketit taas ovat kuva siitä, miten me yhteyden avautuessa elämänhenkiin avaudumme samalla myös tähtimaailmalle. Lapsille nämä satuisat kuvat maailmassa näyteltyinä tapahtumina ovat hyväksi, ja voivat ne vahvistaa meidän aikuistenkin sielunvoimia, josa suhtaudumme niihin riittävän sadunomaisesti. Aikuinen todellisuus on kuitenkin sisäinen - ja energeettinen. Tämä on suuri vahvistumisen päivä.

Avainsanat: uusi vuosi, elämänhenget, enkelit, jumalat, yksilöllisyys, uudenvuoden lupaukset


Kommentit

31.12.2013 12:28  Sisko Tampio

Hei Matti,mainitset enkelikunnan, jota kutsutaan jumaliksi jotka loivat mm. ihmisen. Tarkoitatko tällä samaa kuin demiurgit? Heitähän kutsutaan puolijumaliksi, joille itse Lähde antoi tehtäväksi luoda tämän fyysisen maailman.Ja että tässä luomisen vapaudessaan he tulivat luoneeksi myös jotain sellaista, jonka seurauksia ei voitu ennustaa, että oliko hyvää vai huonoa..Tästä edelleen johtuen; näitä demiurgeja kuvataan taiteessa hahmoina, joilla on kahdet siivet; enkelin ja toisinaan "lepakon" siivet.Tiedän kysyväni valtavan isosta asiasta, mutta jos sinulla on tähän jotain kommentoitavaa? Kysyn siksi, että kun puhutaan enkelikunnasta, saa usein sellaisen fiiliksen että on kyse jostain täysin viattomasta, erheettömästä ja kiltistä porukasta...joka ei sii tee koskaan virheitä inhimillisessä mielessä.Jos teoria ajautuu sitten näihin demiurgeihin asti, joutuu kohtaamaan toisenlaisen todellisuuden; kun luodaan jotain uutta, ollaan ottamassa myös riskejä.Demiurgit kiinnostavat mua koska yksi sellainen ilmestyi minulle taannoin. Tämä tötteröpäinen ihmisenkaltainen mutta suunnaton siivekäs olento esitteli itsensä demiurgiksi, ja näin hänen silmistään sen suunnaattoman luovan voiman joka hänelle oli annettu. Inhimillisen kapeat ja pelokkaat käsitykset siitä, mikä on hyvää tai pahaa; sallittua tai kiellettyä olivat tuolle olennolle täysin vieraita käsitteitä. Hänellä oli lupa luoda, mitä tahtoi. Saatko kiinni mitä tässä ajan takaa? Ja olemmeko yhteydessä noihin olentoihin, kuten itse tunnen?

31.12.2013 12:58  Matti Kuusela

Hei Sisko, kiitos upeasta kysymyksestä. En ole aikaisemmin tullut syventyneeksi tähän demiurgi-käsitteeseen tarkemmin, mutta vaikuttaa, että sillä tarkoitetaan suurenkeleitä.

Sinänsä demiurgi eli maailman muovaaja merkitsee kutakuinkin samaa kuin muodonhenki-elämänhenki, mutta demiurgien johtajasta käytetty nimitys archon viittaa suurenkeleihin, archee, jotka ovat yhtä kosmista kehitysaskelta muodonhenkiä nuorempia.

Olet myös oikeassa siinä, että enkelikuntia tai enkelihierarkioita, joista kaikkia on jossain yhteyksissä nimitetty myös jumaliksi tehtäviensä mukaan, esitetään yleensä puhtaan linjan mukaan.

Aineellisen maailman syntyminen edellyttää kuitenkin poikkeamista tästä puhtaasta linjasta, jolloin on mahdollista esimerkiksi, että demiurgiksi on nimitetty muodonhengen tasolle kehittynyttä jumalolentoa, joka kuitenkin toimii astetta alemmalla tasolla, jolloin hänellä on suurempi fyysinen luomisvoima, ja hän kykenee siten tuomaan aineellisemmalle tasolle sen, mitä muodonhenget ovat luoneet ensin henkisesti.

31.12.2013 15:05  Sisko Tampio

Jännäksipä menee; kiitos vastauksestasi. Tavallaan vielä monimutkaisempaa kuin luulinkaan (heh) , mutta tämä vahvistaa sitäkin ajatustani että universumi, luomakunta on tavattoman moniulottuvainen, asioita luodaan niiiiin monella tasolla(e), että pientä päätä huimaa. Jos ymmärsin oikein tekstistäsi, luominen fyysiselle tasolle vaatisi tai sisältäisi automaattisesti siirtymistä jonkin puhtaan toiminnan raja-alueille...Ei siis ihme jos ihmiselämä on saanut niin rankan syntisen tuntemuksen mielissämme.
Jos demiurgit - mainitsemasi enkelit kiinnostavat sua, niin lukisin mieluusti juttuasi lisää jossain vaiheessa.

31.12.2013 17:27  Matti Kuusela

Enkelit kanssamme -kirjassani on myös luomiseen osallistuvista enkeleistä, vaikka demiurgi-sanaa siinä ei käytetäkään. Oletko lukenut jo?

31.12.2013 17:45  Sisko Tampio

En ole lukenut. Ilmeisesti kannattaisi;)

31.12.2013 18:00  Matti Kuusela

Kannattaa. Vain 20 euroa suoraan Enkelimaan nettikaupasta.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini