Matin blogi

Toinen toistemme tukeminen

Share |

Torstai 16.1.2014 klo 11:17 - Matti Kuusela


Hei ystävät,

On ihmeellistä miten päivät kulkevat. Näinä päivinä on paljon tapahtunut ja yksi voimakkaita kokemuksia oli eräs sunnuntai-illan kokoontuminen, jossa koin ihmeen voimakkaasti, mahdollisuutena, sen suuren voiman joka syntyy siitä, että ihmiset todella tukevat toisiaan.

Tuossa kokemuksessa tukeminen tarkoitti minulle ennen kaikkea sitä, että katson jokaista läsnäolijaa sisäisillä silmilläni tahtoen ja suoden hänelle kaikkein parasta, mitä hänen kehityksensä voi antaa. Jo tuosta ajatuksesta tuli ihmeen hieno ja voimallinen tunne. 

Koin myös sen, että on upeaa kun voi turvallisesti astua toisten joukkoon, mutta ennen kaikkea tuo turva kuitenkin pulppuaa omasta henkisyydestä, tai oman henkisyyden kautta. Kun täytän itsensi hyvää tarkoittavalla luottamuksella, hyvät voimat ympärilläni tuntuvat loputtumilta.

Keskinäinen tukeminen

Aivan loogisesti ajatellen toistemme keskinäinen tukeminen kohottaa jokaisen energiatasoja ja mahdollisuuksia, ja etenkin henkisen kasvun mahdollisuuksia ja voimaa. Jos on vaikka kymmenen henkeä, ja jokainen sisäisesti tukee toistaan, niin silloin silloin jokainen saa jo yhdeksän hengen tuen. Ja se on valtavan paljon enemmän kuin se, että joutuisin aina vain yksin tukemaan itseäni.

Jos jokainen kymmenestä tukee itseään, siinä toki vaikuttaa kymmenen voimayksikköä, mutta jos jokainen samalla tukee toisiaan, niin tuo voima lisääntyy moninkertaiseksi. Jo se, että me näemme toisemme eri tavoin kuin itsemme, antaa meille aina jotain sellaista uutta, mitä itse en tajua itsestäni. Ja kun vuorottainen tuki aaltoaa ryhmässä, se luo sellaista valoa ja rakkautta, mihin monet henkiset ystävämme, enkelit ja muut, tulevat mielellään mukaan. 

Tässä on myös hyvä muistaa, että henkisen puolen ystävämme odottavat jatkuvasti tilaisuuksia saada auttaa. Suurenmoisinta heidän apunsa on juuri silloin, kun ihmiset itse lähdemme liikkeelle ja tekevät jotain sellaista, mihin muiden tasojen ystävätä voivat tulla mielellään mukaan. Kyllä he auttavat silloinkin kun me olemme suruissamme tai yksin, mutta silloin myös meidän todellinen vastaanottavaisuutemme on kaventunut. Hädässä me odotamme että avun täytyy tulla juuri tietyllä tavalla, jotta voimme tajuta sen, mutta silloin kun iloisia, luottavaisia, hartaita tai ystävällisiä, me olemme laajasti avoimia ottamaan vastaan ja toimimaan. Se on suuri ilo enkeleille ja luonnonkunnille.

Kolme Johannesta

Kolmen Johanneksen kurssi lauantaina lähestyy.
Se on jälleen yksi noita tilaisuuksia, joissa varmastijohannes_kastaja.jpg avautuu paljon uutta, sekä sisäisissä rakenteissamme että Johanneksen evankeliumin ymmärtämisessä. Johanneksen evankeliumi on yksi todella suuria henkisiä kirjoituksia, se on todellinen henkisen kasvun voima, mutta jokaisen ajan on luotava sille oma ymmärryksensä. Sen henkinen voima voi virrata sieluihimme täydellisesti puhtaasti vasta sitten, kun me myös ymmärrämme, mistä tuo evankeliumi puhuu.

Uudet henkiset ajatukset aivan kuin luovat meille uutta sisäistä järjestystä, johon henkinen tieto ja henkinen voima voi asettua. Kun me ymmärrämme ja saamme uutta henkistä tietoa, me kykenemme kantamaan sisäisyydessämme paljon enemmän, ja samalla ottamaan vastaan enemmän ja monisävyisempää parantavaa voimaa.

Kolmen Johanneksen - apostoli Johannes ja hänen henkilölisyytensä, Johannes Kastaja ja Johannes, Jaakobin veli - sisäinen ja todellinen yhteistyö Jeesuksen ristin äärellä on todella suuri ja merkittävä tapahtuma, jonka selvittämiseen Steiner oli tulossa viimeisessä esitelmässään, mutta hän oli silloin jo niin sairas, ettei hän kyennyt viemään tuota esitelmää loppuun. Näin tämä kysymys on elänyt pitkään ratkaisemattomana ja alkanut selvitä vasta meidän aikanamme. Kolme Mariaa, kolme Johannesta ja Kristus on seitsentähti, jossa on piste keskellä. Ja se on tähti, joka avautuu seitsemäksi. Kurssilla on vielä tilaa, ja olet sydämellisesti tervetullut.

Tämä on aihepiiri, joka kietoutuu moneen merkittävään henkiseen hahmoon, Kainista, Eliaasta ja Hiramista esimerkiksi Christian Rosenkreutsiin ja Rafaeliin. Kun alamme sisäisesti oivaltaa, miten valtavan suuret ihmiskunnalliset voimat kokoontuivat yhteen Jeesuksen ristin äärelle, alamme samalla oivaltaa syvemmin myös Kristuksen toisen tulemisen, ja siinä missä aikaisemmin olemme puhuneet uskonnoista, tulee mukaan jotain aivan uutta ja todella suurta.

Avainsanat: keskinäinen tuki, kolme johannesta, apostoli, Johannes, Kastaja, kolme Mariaa


Kommentit

16.1.2014 11:54  Taina

Minä olen käsittänyt asian niin, että se on Kristustietoisuus se toinen tuleminen, ei siis ketään yksittäistä henkilöä. Ja sen vastaanottaminen jokaisen henkilökohtaisesta vastaanottokyvystä riippuvainen. Sitten minulla on vielä sellainen ajatus siitä, että se on Kristustietoisuuden feminiininen ilmentymä, jos sen näin voisi ilmaista. Kristushan liitetään Jeesukseen, joka oli mies.

16.1.2014 12:21  Matti

Oikein hyviä huomioita Taina, on olennaista että tunnustelee itse. Kristustietoisuus on kuitenkin vähän ohut sana. Sen lisäksi on niin paljon muuta, koska Kristus on todellinen olento, ihmistä paljon monitahoisempi. Kannattaa kuulostella sisäisesti vaikka miltä tuntuu Kristustahto, Kristustunne, Kristusrakkaus...

16.1.2014 17:26  Taina

Tässä ajassako Kristus on todellinen olento?
Juu, kyllä olen pohtinut noita muitakin, tuttua on myös sanonta:Katsoa Kristuksen silmin.
Onko tuo Kristusrakkaus sama kuin lähimmäisenrakkaus, sitäkö tarkoitit?
Nää todella on hieman haasteellisia käsitteitä.
Ja vielä elää tässä ja nyt, ymmärtäen menneiden aikojen vaikutus, kuitenkaan juuttumatta menneeseen.

16.1.2014 23:42  Matti Kuusela

Toki Kristus on todellinen olento niin tässä kuin muissakin ajoissa. Fyysisessä kehossa hän oli kuitenkin vain yhden kerran ja nyt uusi tuleminen "pilvissä" tarkoittaa, että hän on olennaisesti aivan lähellä meidän fyysistä maailmaamme.

Meidän sisempi olemuksemme ymmärtää oikein hyvin mitä tarkoittaa katsoa Kristuksen silmin tai mitä on Kristusrakkaus verrattuna muihin rakkauksiin. Jumalvalo, Kristusvalo, tai rakkauden eri sävyt, kaikkia niitä on hyvä opetella tunnistamaan.

17.1.2014 16:06  Taina

Minä kun tykkään ajatella asioita molemmilta kanteilta, sanonta Jumala loi ihmisen omaksi kuvakseen, käänteisenä tarkoittaa minulle sitä, että jokaisella on henkilökohtainen käsitys Jumalasta!
Mitä siinä tapauksessa tarkoittaa Jumalvalo?

17.1.2014 16:27  Matti Kuusela

Niin kauan kuin ihminen Vanhan testamentin kielellä oli paratiisissa eli ykseydessä henkisen maailman kanssa, kaikilla oli väistämättä sama kuva. Mutta kun paratiisista karkottamisen jälkeen ihmiskunta aloitti yksilöllisen tiedonluomisen tien, on luonnollista että jokaisen ihmisen kuva jumalastakin on yksilöllinen.

Jumalvalon käsitteellä ei älylle ole kovin suurta merkitystä, mutta heti tunneelueella se kertoo meille jotain, ja tuo jotain on sellaista, mitä ajatuksellisesti voi tavoittaa kun saa ensin hyvän tunnevaikutelman. Meditaatiotielllä voi tunnustella rinnakkain näitä kahta käsitettä, Jumalvalo, Kristusvalo, ja sitten mahdollisimman herkästi kuulostella tai tunnustella niiden olemusta.

Jotkut käsitteet siis puhuvat enemmän ajattelulle, toiset tunteelle ja jotkut tahdolle.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini