Matin blogi

Ajattelun joustavuuteen

Share |

Maanantai 27.1.2014 klo 19:44 - Matti Kuusela


Miten valtava haaste oppiminen onkaan, etenkin henkisellä alueella. Tosiahan on, että vertaillessamme keskenään henkisiä opetuksia meillä ei ole mitään muuta todellista totuuden lähdettä kuin oma sisimpämme. Ja sisimpämme enkelimäinen ääni taas puhuu meille tavalla, jonka vastaanottaminen voi joskus kestää todella kauan. Toki on mahdollista tietää heti, mutta miten helppoa on myös erehtyä.

Tulee mieleen eräs kokemus lukioajoiltani. Olin ystäväni Lepan kanssa iltakävelyllä. Meillä oli tapana käydä pitkiä ja syvällisiä keskusteluja mitä moninaisimmista aiheista ja tuolloin tietäminen askarrutti minua kovin. Beatlesit olivat silloin vahvasti pinnalla, ja astuessani juuri Hyvinkään rautatiesillalle otin esimerkiksi tietämisestä sen, että Beatlesit eivät koskaan tulisi Hyvinkäälle esiintymään. Minusta tuo oli täysin turvallinen väite, sillä niin suuri menestys Beatlesit oli jo siihen aikaan. Lepa kuitenkin oli vakaasti sitä mieltä, että en sitä voi tietää.

Meni sitten muutama kymmenen vuotta, ja luin Hyvinkääläisestä lehdestä, että Hyvinkään Tahko oli sopinut Beatlesien kanssa keikasta Hyvinkään lentokentällä. Hanke alkoi kuitenkin epäilyttää Tahkon rahastonhoitajaa ja niin konsertti peruttiin.

Olin siis sikäli oikeassa, että Beatlesit eivät Hyvinkäälle tulleet, mutta itse perusasiassa olin täysin väärässä: Beatlesit olisivat kuitenkin voineet Hyvinkäälle tulla, ja olisivan tulleetkin, ellei seura olisi tehnyt tuota onnetonta peruutusta.

Tuosta opin ainakin sen, ettei totuutta voi perustaa pelkkään otaksumaan. Ja Lepa oli siis oikeassa ja minä väärässä.

En minä tuosta väärässä olosta kuitenkaan mitenkään harmissani ollut enkä ole vieläkään, pikemminkin ihmeissäni. Ja etenkin ihmeissäni siitä, miten juuri tuo asia tuli mieleeni, sillä pelkän todennäköisyyden perusteella olisi Beatlesien Hyvinkäälle tuloon ollut vain häviävän pienet mahdollisuudet, ehkä jotain lottovoiton luokkaa.

Mikä ei ole mahdollista

Joskus on epäilijöiden kanssa tullut käydyksi keskustelua siitä, mikä voi olla mahdollista ja mikä ei. Joskus ihmettelen sitä vankkumattomuutta, jolla joku esimerkiksi on sitä mieltä, että vedellä ei ole muistia, kun puhutaan vaikkapa homeopatiasta. Toki kysymys on myös muistin määritelmästä, mutta jos lähdetään siitä, että muistitikussa tai tietokoneessa on muistia, niin on myös vedellä.

Maailmankaikkeudella on ihmeellinen kyky luoda sellaista, minkä ei oikeastaan pitäisi olla mitenkään mahdollista. Runsaat sata vuotta sitten jotkut pitivät itsestään selvänä, että ilmaa raskaampi laite ei voi lentää. Ja pian sen jälkeen suoritettiin ensimmäinen lyhyt lento lentokoneella, joka varmasti on raskaampi kuin ilma. Ja jos ajatellaan vähänkin järkevästi, niin 60-luvun tekniikalla ei ihmisellä olisi pitänyt olla mitään mahdollisuutta käydä kuussa. Ja kuitenkin käytiin.

Henkisellä alueella tietäminen on vielä paljon monitasoisempaa. On aivan tavallista materialistista tietämistä, on hieman hengittävämpää ja henkiseen kirjallisuuteen perustuvaa tietämistä, ja sitten varsinaista henkistä tietoa, sisäinen näkeminen, sisäisen kuulemisen kaltainen tieto ja lopuksi intuitio, jossa havaitsija täydellisesti yhtyy kohteeseensa, ja silloin todella tietää, koska hän on kohteessaan täysin mukana.

Tavallisella tietoisuudella ei tällaiseen henkiseen intuitioon pääse, koska se edellyttää, että havaitsijalla ei ole enää mitään henkilökohtaisia epäilyjä eikä ennakkoluuloja kohteestaan; hän on sisäisesti vapaa kokemaan juuri sen, mitä kohde tai maailma hänelle näyttää. Siksi aitoon intuitiiviseen tietämiseen päästäkseen ihmisen on oltava minuudessaan myös hyvin vahva: hän ei saa kadottaa minuuden kokemustaan yhteyssään täydellisesti kohteeseensa. 

Olennaista on, että saadaksemme maailmasta tietoa henkisessä mielessä meidän on oltava hyvin avoimia. Materialistinen ajattelu sanoo mielellään kyllä tai ei, mutta henkisellä tiellä me pyrimme hienovaraisempaan ja syvempään ajatteluun. Silloin on varauduttava pitämään sisäisyyttään avoinna jollekin kysymykselle jopa vuosia tai vuosikymmeniä.

Merkittävää on henkisen tiedon kannalta on myös se, että vaikka näkymättömällä tasolla elävä astraaliruumiimme on yhteydessä monenlaiseen tietoon, tuo tieto voi tulla meille tämän aistimaailmamme piiriin vasta sitten, kun se heijastu oikealla tavalla eetterikehostamme. Abstraktille ajattelulle riittää heijastuminen, mutta syvällisempi henkisempi ajattelu tarvitsee myös syvemmin liikkuvaista eetterikehoa. Jos meillä on vain valmiita ajatuspalikoita käytettävissämme, ei niillä välttämättä voi kuvata pohtimaamme asiaa. Ja vaikka enkelit miten tahtoisivat meitä auttaa, heidän on käytettävä hyväkseen niitä tiedostamisen välineitä, joita meillä on valmiina. 

Siksi ajattelun joustavuus ei ole ollenkaan hassumpaa. Kaikki mikä elvyttää ja tekee eetteriruumistamme elävämmäksi, luo samalla pohjaa myös ajattelumme eävöitymiselle. Suosittelen seuraavaa sinänsä yksinkertaista ajattelun ja tuntemisen harjoitusta, aivan kuin ajatus- tai tietoisuusjumppaa, jossa ei nyt tarvitse vielä miettiä onko se totta vai ei, luodaan ja koetaan vain ajatusmahdollisuuksia.

1. Ajattele tai kuvittele, että yhdellä enkelillä on useampi fyysisiä ihmisiä ohjattavanaan. Miltä se tuntuu?

2. Sitten ajattele, että yhdellä ihmisellä on useampia enkeleitä henkisinä oppainaan tai ohjaajinaan. Miltä se tuntuu, millaiset välit näillä enkeleillä silloin olisi oltava keskenään.

3. Vaihtele näitä kahta ajatusta. Halutessasi voit muodostaa niitä hieman erilaisia vivahteita.

Rakkaudella
Matti

Avainsanat: Ajattelu, mahdollisuudet


Kommentit

29.1.2014 13:12  Taina

Joskus voi yhden ihmisen epäily peruuttaa vaikka kuinka suuria tapahtumia....vaikkapa konsertteja! Tai luottamus luoda niitä! ;)

29.1.2014 13:23  Matti

Kyllä ja jos olisin tiennyt tällaisesta hankkeesta, olisin kyllä kannattanut sitä. Olin siellä lentokentällä kerran rakentamassa tanssilavaakin juhannusjuhlia varten,


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini