Matin blogi

Elämänenergia

Share |

Keskiviikko 19.3.2014 klo 14:32 - Matti Kuusela


Hei ystävät, onpa mukava päästä taas kirjoittamaan blogia. Viimeiset viikot ovat kulkeneet ohi hämmästyttävää vauhtia. Yksi ikään liittyviä ihmeellisiä ulottuvuuksia tuntuu olevan aika. Koin suurta tarvetta muuttaa omaa ajankäyttöä. Vanha tapa, jossa sisäinen draivi ajaa eteenpäin ja tuottaa hienoja työtyloksia, ei enää toiminut. Ihmeissäni kirjoitin itselleni työlistoja, kuten amerikkalainen suosikkiopettajani Brian Tracy suosittelee, mutta se ei toiminut: uutta työtä tuntui tulevan listalle enemmän kuin vanhoja sai tehdyksi.

Hupaisa kokemus oli myös tämä: Tee isot ja vaikeat asiat ensimmäisenä, ja sitten vasta muut. Hieno idea ja uskon että se toimii nuoremmilla, mutta eipä toiminut enää. Jos tuota yritti, niin välttämättämömät päivittäistehtävät alkoivat jäädä jälkeen. Ja sitten kun tekee päivittäistyöt ensin, niin isoihin saakka ei ehdi lainkaan ennen kuin tulee torstainen myöhäinen saunailtani ja sitten perjantai: Enkelimaaviestin kirjoittamisen päivä.

Yrittämisestä ei selvästikään ollut apua. Kun ihmettelin tilannetta ystäville, vastaus oli aina: Ota vain rennosti, niin minäkin teen!

Selvähän se. Jos yrittää, luo itse itse jännitettä ja hidastavia energiavalleja. On siis otettava rennommin ja rentoudesta käsin luotava uusi toiminta.

Valmennusta

Eilen illalla oli Presidentissä Ilkka Koppelomäen (ja hänen ystävänsä, toisen Ilkan) valmennustilaisuudessa, se kun oli maksuton ja muun muassa rahan uudesta ymmärtämisestä puhuttiin. Olin jo aikaisemmin lukenut Ilkan viestistä hänen vallankumouksellisesta energisointimenetelmästään, hyppelustä!

Jokainen tietenkin ymmärtää, että hyppely tai vielä paremmn pomppiminen on niin yksinkertainen keino, ettei sitä tule edes kokeilleeksi. Tuossa tilaisuudessa se kuitenkin tehtiin johdetusti. Tajusin hieman lisää, miten tärkeitä tällaiset valmennustilaisuudet ja kurssit ovat: tulee tehdyksi muiden mukana asioita, jotka itse jäisivät helposti tekemättä.

Siis: viisi pientä pomppausta niin vakavalla naamalla kuin pystyy. Sitten viisi pomppausta iloisella naamalla. Ja toden totta, hymy sen kuin levisi kasvoilla. Ilkka kertoi, miten joku hänen asiakkaistaan oli kertonut pomppimisen muuttaneen hänen koko elämänsä.

Siis muutama kevyt pomppu riittää. Kun tänään kokeilin pomppuja uudestaan, niin tuntuu siltä, että kantapäidenkin nostaminen ja pomppaava laskeminen takaisin alas riittää mainioisti. Oli todella aktivoituu. Toivon että sinäkin kokeilet.

Elämämänenergia

Kävin muistaakseni vuonna 1987 Baselissa Lebensenergie-messuilla ja siellä jo kokeilin pomppimistä ensimmäisen kerran. Pomppimisen vaikutusta kokeiltiin oikein kinesiologisella testillä. Ohjaaja painoi ojennutta käsivarttani helposti alaspäin, mutta pikkutrampoliinilla tehdyn pomppimisen jälkeen pystyin pitämään vastaan huomattavasti vahvemmin.

Ne olivat muuten upeat messut, parhaat joilla koskaan olen ollut. Järjestävät olivat tehneet monenmoisia järjestelyjä elemänenergian merkityksen osoittamiseksi. Pomppisen ohella suuren vaikutuksen teki musiikkikoe. Toisista kuulokkeista tuli klassista musiikkia, joka oli soitettu sydämen sykkeen tahtiin, 60 iskua minuutissa, ainakin sen mukaisesti, miten ne tahdit nyt menivätkään.

Toisissa kuulokkeissa sama musiikki soi nykyaiseen tyyliin nopeammin, tai nopeutettuna. Selvästi koko suuren eron ja tajusi, että se 60-mukainen tahdistus tekee energiakeholle hyvää, se rauhoittaa ja vahvistaa. Ja se toinen nopeampitahtinen musiikki taas toimii elämänvoimia vastaan. Sen vaikutus perustuu ärsyttämiseen. Ja tämä nopeutettu musiikki on juuri sitä, mitä normaalisti kuullaan, radioista vielä ikävästi pakattuna, mutta usein myös hienosti soitetuissa orkesterikonserteissa sydäntä nopeampana.

Kiire, yrittäminen, puskeminen, nehän ovat juuri sitä, mikä vastaa tuota nopeautettuna musiikkia: älyllisyys painaa tunnealuetta, sydäntä ja hengitystä. Hyvän rentoutumisen ja hidastuksen kautta voi löytää uuden paremman ja tehokkaamman rytmin elämäänsä.

Rakkaudella
Matti

Avainsanat: Ilkka Koppelomäki, aika, yrittäminen, kiire, tehokkuus, pomppiminen, tahti,


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini