Matin blogi

Kävely kaksi

Share |

Perjantai 28.3.2014 klo 18:37 - Matti Kuusela


Hei ystävät,

Keväisen auringon paisteassa jatkakaamme vielä kävelystä. Kävelyn henkinen tehtävä on, että me pystymme jaloimme koskettamaan maata, yhä uudelleen. Normaalipäivän aikana, jolloin ei ole mitään ihmeempää käveltävää, voi ottaa kaksituhatta askelta, mutta pienellä ponnistuksella pääsee kymmeneen tuhanteen askeleeseen. 

Se merkitsee viittä tuhatta kosketusta vasemmalla jalalla, joka energeettisesti kokee maaäidin perustana, johon me tukeudumme. Ja se merkitsee viittätuhatta toistoa harjoituksessa, jossa oikea jalka ottaa askeleita eteenpäin, konkreettisesti maan päällä, mutta energeettisesti askeleita eteenpäin omassa elämässä.

Elämän joustavuus

Sillä miten kävelee, on merkitystä koko elämälle. Jos on jotain vaivoja jotka estävät kävelyn, se ei välttämättä ole huono asia. Steiner antaa esimerkiin opettajastaan, jonka toinen polvi oli jäykkä. Se teki tästä henkilöstä erinomaisen geometrian opettajan, sillä energeettisesti hän harjoitteli ja toteuttu geometriaa jokaisella askeleellaan.

Siitä ei kuitenkaan pidä tehdä johtopäätöstä, että polvivika tekisi jokaisesta ihmisestä hyvän geometrikon, ainakaan heti samassa elämässä, mutta sen päätelmän voi tehdä, että jokainen hankaluus kohdistaa meidän energioitamme johonkin tiettyyn asiaan, ja sillä taas on merkitystä elämällemme. Ja ellei vaikutus ehdi vielä tähän elämään, se ilmenee jossain muussa elämässä.

Mutta usein me voimme tarttua asiaan heti. Kun lähtee kävelylle, on hyvä heti alussa, kun on vielä virkeä, kokeilla ovatko nivelet ja lihakset ja etenkin lantion alue joustava. Ja jos huomaa jonkin jäykkyyden, sitä on hyvä alkaa heti purkaa ja pehmentää pienillä kävelyliikkeen ja rytmin muutoksilla.

Karman sulattaminen

Usein kuulee ihmisten toivovan, että karmaa poistuisi tai sulaisi pois. Mikäs sinä, mutta ajatelkaapa tätä. Lantiossa jokin lihas on jäykistynyt. Nyt pyydät henkisesti, että se avautuu ja pehmenee, ja niin voi todella tapahtua. 

Mutta nyt tulee kaksi mahdollisuutta. Huonossa tilanteessa jäykkyyden antama opetus ei tulekaan käytyä läpi, ja sen seurauksena yksi karma tosin poistuu, mutta voi harmi: tilalle nousee toista karmaa, joka johtuu siitä, että tuo jäykkyys ei saanut riittävästi huomiota edellisessä elämässä.

Siksi hyvä opetus on: käyn auliisti läpi kaikki karmalliset tilanteeni. Silloin seuraavat elämät ovat huomattavasti helpompia.

Toinen puoli asiaa taas on, että ei kannata myöskään väkisin puskea jonkin asian läpi, silloin kun se tunnu onnistuvan. Silloin voi aivan hyvin jättää asian seuraavaan inkarnaatioon selvitettäväksi, eli jättää sen karman haltuun.

Karma ei enää ole mikään rangaistus kuten esikristillisinä aikoina, vaan se on korkeaa jumalallista viisautta, jonka mukaan meitä ohjataan elämästä elämään. Karma on elämänkoulua, joka antaa meille mahdollisuuden oppia juuri niitä asioita, jotka kulloinkin ovat tärkeimpiä. Joku asia on saattanut jäädä jälkeen, jotain asiaa taas on hyvä vahvistaa jotain tulevaisuuden elämää varten.

Siksi, mitä auliimpi olen ottamaan vastaan ja suorittamaan karman osoittamia tehtäviä, sitä enemmän ja sitä innokkaammin enkelit voivat minua auttaa. Ja he todella tahtovat auttaa. Ja voit itse tuumailla, miten suuri ero on auttaa nyrpeää ja vastahakoista ihmistä, tai innokasta ja vastaanottavaista!

Meidän vapauteemme kuuluu saada täysin vapaasti valita kumpi tahansa, mutta sillä on suuri merkitys tulevaisuudelle.

Ja jos jos nyt alat ihmetellä, miksi tätä karman opetusta ei ole annettu aikaisemmin, se johtuu yksinkertaisesti siitä, että se on suhteellisen monimutkaista. Yleensä meille opetetaan henkisiä asioita niin, että sanotaan, että asia on näin. Ja kun se kerran on näin, se ei voi olla toisin.

Matkalla korkeampaan tietoisuuteen

Mutta tosiasiassa lähes kaikki henkisten lakien käytännön sovellutukset ovat ainakin kaksisuuntaisia. On hyvä olla avoin karman vastaanottamiselle. Mutta toiselle ihmiselle voi olla tärkeää yhdessä elämässä kapinoida kaikin voimin karmaa vastaan. Se voi vahvistaa hänessä jotain sellaista puolta, joka ei muuten olisi voinut kehittyä.

Ja palataan takaisin kävelyyn. Tunnustele siis alussa mahdollisia kireitä tai tukkeutuneita kohtia kehossasi ja käytä mielikuvitasti osataksesi tehdä sellaisia liikkeitä tai aivan pienenpieni liikkeiden muutoksia, jotka purkavat näitä kehoon jähmettyneitä energioita. Se on jo karmallista työtä, tosin yksinkertaista, mutta sellaista, jota me opimme yhä enemmän tekemään. Meille on jopa avautumassa karmallinen selvänäköisyys, joka antaa meille aavistuksen siitä, miten tekomme merkitsevät tulevaisuudelle.

Rakkaudella
Matti

PS. Hyvyyden voima -meditaatio on nyt äänitetty. Se on oikein hyvä vahvistava ja tasapainottava äänite, joka luonnollisesti avaa korkeampia yhteyksiä. Verkkokaupasta.

Avainsanat: Kävely, karma, karman parantaminen


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini