Matin blogi

Kasvimaailma herää

Share |

Maanantai 21.4.2014 klo 18:08


Iloista toista pääsiäispäivää! Luonnon elämänvoimat ovat asettuneet ja vahvistuneet ja nyt on hyvä aika hengittää itseensä kevään tervehdyttäviä voima. Rafael on se arkkienkeli, joka keväällä toimii kosmisena enkelinä ja kohottaa luonnon uuteen elämään. Rafaelin terveydenvoimat toimivat erityisesti hengityksen kautta.

Joskus herääminen ensimmäisiin valoisiin kevätpäiviin voi tuntua myös rankalta. Vanhat talvivärit eivät enää istu, on vaikeaa löytää sopivaa kevättakkia tai kevätasua. Tämä aika jos koskaan on hyvä kevyelle hengitysharjoitukselle. Kutsu Rafael ja kevätkeijut mukaasi ja hengitä kevyesti sisään kevään keltaista. Oikein kevyesti, viestittäen keuhkojen energioille, että nyt on aika siirtyä uuteen kevätviritykseen.

Ja sitten siirry seuraavaan ajatukseen: Itse asiassa keuhkot mielellään siirtyvätkin kevyemmälle kevätvaihteelle, mutta ehkä kehossa on muualla vielä paljon raskasta ja nyt jälkijättöiseksi jäänyt talvienergiaa. Anna kevään pääsiäiskeltaisen nousta ja muuntaa hiljaa kaikki vanha talven tummuus pois energiakentästäsi.

Sisäinen ohjaaminen

Tiedän, että monilla on hankaluuksia ymmärtää, miten tällainen sisäinen muutos tehdään. Se on aivan helppoa silloin kun sen oivaltaa, nimittäin sen, että se on niin yksinkertaista ja helppoa, että aivojen on vaikea tajuta sitä. Se on: luo sisäinen kuva tai tunto siitä mitä haluat ja lähetä se niin kevyille sisäisille alueille, kuin mahdollista, ilman mitään yrittämistä. Ei mitään pakottamista, ei vaatimista. Keho itse ja haluaa kaikkia näitä hyviä asioita. Meidän ei tarvitse yrittää sitä vakuuttaa. Riittää että me välitämme omalle olemuksellemme viestin, että me haluamme jotain. Viesti siitä, että "minä" haluaa sitä, mitä keho useimmiten jo muutenkin haluaisi.

Myös kevään myötä tunteminen ja kokeminen on usein kuin nollapisteen kautta kulkemista. Kun saat kevätvoimasi avatuksi joko edellisellä meditaatiolla tai aivan luonnostaan, saatat löytää sisäisen voimatilan, jossa voit tuntea miten kevään kukat alkavat loistaa kuin sinun aurassasi, sisältä ulospäin.

Voi myös olla, että luettuasi tuon edellisen lauseen tuo kevätvoimien puhkeaminen jo tapahtui aurassasi. Jos yhtään tunsit mitään sellaista, anna tuon kevään voima- ja vätitunnelman loistaa mielikuvituksesi tukemana

Kukkien värikentät

Keväisin minusta on hauska katsella kukkien värikenttiä. Etenkin sinivuokka on suosikkini. Hämärän kuusimetsän alla sinivuokon salaperäinen sisäistynyt sinisyys luo muutaman kymmenen sentin laajuisen auran, mutta valoisalla metsäaukiolla, kuten lauantaina Hyvinkään länsipuolella Usminkallion lähimetsässä sinivuokkömättäät loivat noin kolmen metrin etäisyydelle ulottuvan värikentän.

Tänään katselimme Helsingin Keskuspuistossa valkovuokkoja. Niiden valkoisuus ei näyttänyt luovan mitään rajoja, vaan se näytti avautuvan suoraan koko alueen laajempaan valoon.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini