Matin blogi

Myönteisen karman vahvistuminen

Share |

Perjantai 6.6.2014 klo 21:00 - Matti Kuusela


Hei ystävät, ihmeellistä miten Jeesuksen Vuorisaarna saattaa innostaa. Puhuimme jo siitä, miten sen kuulijat kokivat Jeesuksessa ja hänen äänessään ja puheessaan jumalallisen läsnäolon.

Vuorisaarnan aikaan Kristus ei mitenkään ollut vielä kokonaan maan päällä, vaan hänessä virtasi vielä läheinen Auringon muodonhenkien eli elohimin maailmaan. Ja siltä tasolta Kristuksen puheessa kaikui ihmisen karman kosminen opetus maanpäälliseen todellisuuteen.

Vaikka emme nyt tässä käsittele tarkemmin noita Vuorisaarnan autuusjulistuksia, niin käy selväksi, miten ne ovat täysin ymmärrettävissä, kun ne tajutaan henkisen maailman äänen kautta. Silloin on mahdollista ymmärtää, miten esimerkiksi köyhyys muuttuu siunaukseksi. Jos ajatellaan yksin maanpäällistä elämää ja sen logiikkaa, niin se ei oikein toimi koko totuutena.

Ei kuten kirjanoppineet

Kuulijoiden kokemuksen mukaan Jeesus ei puhunut kuten kirjanoppineet ja fariseukset. Kuten Tomberg kirjoittaa, hän ei julistanut uutta moraalista lakia eikä tulkinnut vanhaa uudella tavalla, vaan sanansa kautta hän todellisti ihmiskunnan myönteisen karman tulevaisuutta varten.

Tämä karman vahvistaminen oli se, mitä Vuorisaarnan aikana työstettiin, ihmisen ravitsemista leivällä ja kalalla, eli henkistä ravitsemusta, joka ulottuu aina fyysiseen ja eetteriruumiiseen saakka. Se merkitsee ihmisminuuden vahvistamista ja kehittämistä niin, että se ei kykene hallitsemaan ainoastaan astraalikehon sielullisuutta eli lähinnä omia ajatuksia ja tunteita, vaan se kykenee sisäisyydestä lähtien ohjaamaan myös eetterikehon elämänvoimia sekä fyysistä kehoa.

Käytännössä se merkitsee hyvin pitkän ajan kehitystä. Me työstämme edelleenkin omia sisäisiä minävoimia astraaliruumiin kehityksen kanssa. Mietimme onko meidän oltava positiivisia vai ei, ihmettelemme kokemiamme tunteita ja sitä miten tulla toimeen niitten kanssa.

Toisaalta stressi ja masennus kertovat myös siitä, että meidän olisi aika oppia todella jo hallitsemaan elämänvoimiamme.

Vuorisaarnassa ei siis ollut kysymys opista ja symbolismista, vaan Kristuksen voiman virratuksesta ihmisten ja ihmiskunnan piiriin. Ja jos me hyväksymme tuon ajatuksen, sehän merkitsee, että me voimme palata sisäisesti Vuorisaarnan tilanteeseen ja meditoidessamme sitä me voimme ottaa vastaan tuota leipää ja kalaa, fyysisen kehon ja eetterikehon henkistä ravintoa.

Tomberg lisää, että tässä Kristuksen voima toimi vastaavalla tavalla kuin kauan sitten ihmiskehityksen alkuaikoina muodonhenkien hengitys heidän hengittäessään elämän voimaa alkuihmiseen. Vuorisaarnasta lähti liikkeelle toinen alku.

Rakkaudella

Matti

Avainsanat: Kristus, vuorisaarna, meditaatio,


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini