Matin blogi

Seistä omalla pohjalla

Share |

Tiistai 19.8.2014 klo 11:48 - Matti Kuusela


Onnittelut Suomen keihäsmiehille. On hauskaa, että meillä on yksi tällainen perinnesuomalainen laji, jossa voimme kokea menestymistä.

Ja tsemppiä mös Sandra Erikssonille. Ei ole yksinkertaista olla samalla kertaa sekä huippujuoksija että huippuvoittaja. Mutta kumpaakin voi oppia.

Suomen henkinen voima

Onnittelut myös presidentti Niinistölle. Arvostan uskomattoman paljon sitä, että meillä on huipulla ainakin yksi todellinen valtiomies, presidentti joka toimii aidosti oman näkemyksensä pohjalta, Suomen hyväksi ja rohkeasti.

Vähän niin kuin keihäänheitossa siinä on jotain perivoimaa, että Suomen presidentti lähtee juttelemaan Venäjän presidentin kanssa ja sitten Ukrainen presidentin kanssa. Rauhantyö ja edistyksen tukeminen on juuri sellaista. Otetaan rohkeasti yhteyttä silloin kun sitä tarvitaan.

Monet vanhat näkijät Tapio Kaitaharju mukaanluettuna ovat kokeneet että Suomella on voimaa. Itsekin kirjoitin siitä Enkelit kanssamme -kirjassa. Ollaan ehkä hiljaa ja tuumitaan, mutta kun on tarvis, lähdetään liikkeelle.

Tuulet kuitenkin puhaltavat. Nyt ne ovat jo yli puolen vuotta puhaltaneet siihen suuntaan, että mitä ikinä tapahtuukin, tai on tapahtumatta, Putin on henkilökohtaisesti syyllinen.

Silloin tällöin tulee tällaisia projekteja, jotka kehittyvät päivä päivältä eteenpäin mediassa. Ensi ilmoitetaan yksi syy, sitten se vähän kehittyy, ja kun muutama kuukausi on kulunut, niin perustelut jollekin toimelle alkavat jo kuulostaa kovin tutuilta ja uskottavilta, vaikka niillä ei olisi juuri mitään perusteita.

Onhan se aikamoista, että kun Ukrainaan syntyi kriisiä, niin yksi mies toisesta maasta julistettiin syylliseksi, ja sitä on sitten jatkunut.

Samalla tavalla tapahtui aikoinaan Irakin sodan syttyessä. Kun WTC:n kaksoistornit olivat syttyneet tuleen, USA:n presidentti jo parin tunnin kuluttua julisti, että syyllisiä rankaistaan hyökkäämällä Irakiin.

Ja sille hyökkäykselle saimme sitten lukea lehdistöstä päivä päivältä yhä hienommaksi kehittyneitä perusteluja, kunnes muutaman vuoden kuluttua ilmoitettiin, että kaikki olikin vain CIA:n tiedustelun virhettä.

Eiväthän nämä ole hauskoja asioita, mutta yksi tuollaisia perisuomalaisia mielikuvia on, että tuulee mistä tuulee, arvioidaan itse mitä tapahtuu eikä uskota kaikkia lehtijuttuja.

Pohjolan olemus

Meillä täällä Pohjolassa on henkisesti erinomainen paikka katsella maailmantapahtumia vähän rauhallisemmin kuin muualla maailmassa. Siihen on oikein henkis-energeettisiä syitäkin. Meillä on luja peruskallio jalkojemme alla. Siihen voi tukeutua.

Meillä on maan ja veden keskinäisissä suhteissa sellainen rikkaus sekä sisämaassa että merellä, että se tukee mahdollisuutta nähdä maailmantapahtumisen rikkautta ja monimuotoisuutta kaikessa rauhassa. Ei tarvitse lähteä kaikkien tuulien mukaan, vaan tunnustellaan, mikä on se tuuli, mikä on se tuli tai voima, jota itse lähdemme ajamaan.

Ja kunnon vaikka pohojalaaseen tyyliin se voima voi olla vain se, että seisotahan omalla pihalla ja kuunnellaan mitä on menossa. 

Mutta se korkein henkis-maantieteellinen voima meillä on pohjolan valo. Vuodenkierrossa meillä vuorokauden valo yhtyy vahvasti vuodenkierron valon rytmiin. Se merkitsee, että ajattelun viisauden ja tunteen viisauden rytmit kohtaavat Suomessa aivan ainutlaatuisella tavalla, vielä Golf-virran tuodessa meille eteläistä lämpöä tänne pohjolan viileyteen.

Kalevalaisesti ilmaistuna meiltä on odottamassa sisäinen Marjatan poika, uusi Karjalan kuningas. Ja meillä on vielä paljon muuta sellaista, mikä toivottavasti tekee meistä todellisen rauhan ja uudistumisen voiman tässä maailmassa.

Hieno esimerkki suomalaisesta sisäisestä voimasta oli myös se, että suomalaiset olivat mukana päätöksessä, että tietokotekniikkaa ei otettu mukaan Venäjän vastaisiin pakotteisiin.

Jos tarkoituksena on todella edistää rauhaa Ukrainassa, niin Venäjän ärsyttäminen ei todellakaan ole siihen mikään oiva keino. Jossakin tietysti on päätetty siihen ryhtyä, ja luultavasti muutaman vuoden kuluttua kuulemme siihen syynkin. Vielä se ei ole tullut selville.

Avainsanat: Suomen, henkinen, voima, presidentti,


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini