Matin blogi

Rakkaus ja viisaus

Share |

Perjantai 14.11.2014 klo 19:21 - Matti Kuusela


Rakkaus ja viisaus ovat kovin lähellä toisiaan, aivan kuin saman asian kääntöpuolet. Ja niin Steinerin mukaan onkin. Rakkauden enkelit ja viisauden enkelit vaikuttavat kummatkin ihmiseen, mutta elämän suuressa kierrossa eri aikoina.

Rakkauden enkelit tukevat meitä tämän maallisen elämämme aikana, mutta viisauden enkelit vaikuttavat meihin ennen kaikkea kuolemamme jälkeen. Sen voi sanoa myös, kuoleman ja uuden syntymän välisessä elämässä.

Enkeleiden vaikutus

Enkeleiden toiminnalle on ominaista, että he joutuvat normaalitapauksissa toimimaan meidän kanssamme hyvin hienovaraisesti. Meitä ei voi pakottaa rakkauteen. Erityisesti se pitää paikkansa korkeamman, henkisemmän rakkauden suhteen. Tai sellaisen rakkauden, joka edellyttää rakkaudellisia tekoja.

Toki meitä ihmiskuntana on aluksi opetettu rakkauteen sukupuolisen ja vanhemmuuden ja läheisten ihmisten rakastamisen kautta, mutta kehitys kulkee koko ajan enemmän kohti sellaista rakkautta, joka lähtee kokonaan meidän omasta henkisestä tai sisäisestä oivalluksestamme.

Tällä koulutustiellä kohti rakkautta enkeleidenkin on oltava hyvin varovaisia, hienovaraisia. Ajattelu itse olevasi enkeli, jonka on opetettava ihmistä kulkemaan kohti rakkautta, rakkauden oivaltamista ja rakkauden tekoja. Mitä silloin tekisit enkelinä?

Tai ajattele, että sinä olet tuo ihminen, jota enkeli opettaa. Mitä enkelisi sinulta silloin odottaa? Miten sinun olisi toimittava, jotta enkelisi pystyy auttamaan sinua mahdollisimman paljon?

Luulen että kaikkein ihaninta omalla ja muillekin enkeleille on, että me ihmiset annamme heille mahdollisimman paljon mielekästä työtä!

Kun me toimimme niin, että enkelit voivat kaikissa vaihessa tulla meitä auttamaan ja tukemaan ja ohjaamaan, silloin hekit voivat elää hyvää ja täysipainoista elämää!

Suurta tragediaa suojelusenkeleille on se, että heidän ihmisensä ei yksinkertaisesti anna heille mitään mahdollisuutta auttaa ja ohjata. Sillä niin kauan kuin me puhumme aikuisista, meistä on kiinni se, miten meitä voidaan auttaa ja ohjata!

Viisaus

On varmaa, että rakkaus johtaa myös viisauteen, mutta maanpäällisen elämän kannalta myös viisaus johtaa rakkauteen. Moni lienee huomannut, että rakastaminen ilman viisautta ei aina anna kovin hyviä tuloksia.

Mutta kun me olemme viisaita, me osaamme hieman ohjata rakkauttamme niin, että se toimii hyvällä tavalla. Sekin on viisautta, että pystyy aikuisena rakastamaan lapsenomaisesti koko elämäänsä, itseään, lähimmäisiään, kaikkea. Viisaus auttaa löytämään rakkaudelle tasapainoa ja sopusointua.

Viisaus näyttää, miten paljon omaa rakkautta kannattaa mihinkin suunnata. Millä tavoin toimia rakkauden pohjalta. 

Kun ajattelee näitä rakkauden monia mahdollisuuksia, huomaa miten paljon sävyjä rakkauden käytännöllisellä ilmenemisellä on, miten paljon valintoja se sekä mahdollistaa että vaatii.

Ja sen lisäksi meillä on mahdollisuus tuohon säteilevään rakkauteen, joka loistaa olemuksestamme kaikkeen maailmaan.

Säteilevä rakkaus

Mitäpä jos kokeilet tuota säteilevää ja loistavaa rakkautta heti luettuasi tämän kappaleen loppuun. Istu vain paikallasi silmät kiinni ja herätä itsessäsi niin loistava rakkauden valo kuin suinkin vain voit kuvitella. Anna tuon rakkauden valaista ja lämmittää koko maailmaa!

Voit tehdä sen nyt!

Mahtavaa, luulen että moni meistä yllättyi löytäessään itsestään niin paljon ja niin upeaa rakkauden loistetta!

Kun teet tuon saman harjoituksen uudelleen, huomaatko että aivan luontevasti käytät koko ajan viisauttasi tuon rakkauden pitämiseen oikealla paikallaan, vaikka se on toisaalta aivan vapaasti loistavaa.

Ja huomaatko, että miten tuo avoin rakkauden tunne koko ajan vaikuttaa tietoisuuteesi? Purkaa esteitä ja solmuja, luo uusia sisäisiä viisauden rakenteita.

Hieno idea on kiittää sekä rakkauden että viisauden enkeleitä heidän avustaan ja tuestaan. Ja omaa enkeliä on kiittää myös, joka päivä. Aivan yksinkertainen kiitos riittää, vaikka monelle on luontevaa käyttää oikeaa valmista enkelirukousta tai enkelisanoja.

Rakkaudella
Matti

Omalle suojelusenkelille sopivia rukouksia ja lauseita on useitakin Enkelit kannsamme -kirjassani. 

Avainsanat: rakkaus, viisaus, enkelit


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini