Matin blogi

Enkelimaailmoja

Share |

Maanantai 15.12.2014 klo 3:06 - Matti Kuusela


Hei ystävät, tällä kertaa en ole valvonut myöhään, vaan päinvastoin menin nukkumaan unisena jo kymmenen jälkeen. Mutta sen jälkeen olen ollut enemmän tai vähemmän hereillä ainakin kerran tunnissa, joten ajattelin voivani pitää hieman taukoa ja vaikkaa kirjoittaa uuden blogin.

Unessä oli mukana suurilla henkisillä messuilla Helsingin Finlandia-talon tienoilla, väliin sisällä, väliin ulkona. Eräässä työpajassa naisvetäjä esitti videota, joka kertoi lammen chakroista. Videossa nainen ja hänen miehensä sadunomaisiin asuihin pukeutuneena esittivät chakroja näytelmänä.

Toisessa työpajassa käveltiin suurena joukkoja yksinkertaisia perusrytmejä, mutta henkisesti sävyttyinenä. Ja kun sitten siirryin ulos, niin Turun suunnasta tuli mielenosoituskulkue, jossa eri tavoin fyysisesti vahingoittuneet ihmiset ajoivat valkoisiksi maalatuilla, mutta punaisin raidoin koristelluilla moottori- tai polkuajoneuvoilla kohti kaupungin keskustaa.

Tunnelmien henkisyys

Tuon jälkeen heräsin. Useimmiten unet kuvaavat henkisiä tapahtumia sellaisissa muodoissa, jotka mieli kykenee käsittämään. Unissa tunnelmat ovat usein tärkeämpiä kuin ajatukset. Tietysti ajatukset ovat meidän nykytietoisuudellemme ensisijaisia. Ne luovat niitä sisäisiä rakenteita, joihin me kykenemme liittämään uutta henkistä tietoa ja uutta sisäistä voimaa.

Ilman henkisiä käsitteitä ja ajatuksia me emme kykene ymmärtämään henkisiä kokemuksia emmekä henkisiä maailmoja. Siksi on niin tärkeää lukea henkisiä teoksia ja sisäistää niiden ajatuksia, jotka vähitellen luovat olemuksessamme niitä eetterimuotoja, joiden avulla me nykytietoisuudessa koemme, että nyt ymmärrän.

Tunnelmat, tunteet, vaikutulmat ulottuvat kuitenkin henkisessä maailmassa syvemmälle kuin ajatukset. Siksi meidän ei aina kannata kiirehtiä tulkitsemaan kokemuksia, vaan joskus on hyvä vain antaa esimerkiksi unien vaikutelmien yksinkertaisesti vain elää kanssamme. Sillä tavoin me elävöitämme itsessämme syvempää henkistä todellisuutta kuin ajattelun maailma.

Kun me pidättäydymme tulkitsemasta me jopa kasvatamme henkistä voimaamme. Kun emme heti antaudu tulkitsemisen tarpeelle, meissä kasvaa sisäistä varmuutta. Se suojelee meitä myös erehdyksiltä, siltä suurin erehdysten lähde on juuri siinä, että me liitämme sisäisiin vaikutelmiin ajatuksia liian hätiköidysti.

Usein alitajuntamme tai ylitajuntamme saa tehdä pitkään töitä löytääkseen ajatuksille muodon, joka ilmaisee jotain uudentyyppistä sisäistä kokemusta. Tällä kohdalla kärsivällisyys on tärkeää, ja myös tulokset ovat suuria, sillä aina kun olemme kyenneet liittämään sisäiseen havointoon uuden ja oikein asettuneen ajatuksen, olemme tehneet koko maailmankaikkeuden kehityksessä jotain aidosti merkittävää.

suojelusenkeli_frederic_james_shields.jpg

Enkelien olemus

Miten tämä liittyy enkeleihin? Sikäli, että me elämme tavallaan samassa maailmassa enkelien kanssa, ja silti erilaisessa.

Voimme ajatella vaikka tältä kannalta: Enkeleillä ei ole sellaista aineellista kehoa meillä, mutta silti heillä on omanlaisensa fyysinen ruumis. Se on kuitenkin korkeammassa olemisen tilassa kuin meidän ihmisten fyysinen ruumis, ja sen seurauksena enkelit eivät lainkaan nähdä meidän aineellista maailmaamme tai kivikuntaamme.

Tietysti maailma on niin äärettömän moninainen, että enkelit voivat erityistilanteissa järjesteää itselleen sellaisia rakenteita, kuten monista kirjoista tiedämme. Mutta puhumme nyt tavallisesta enkelielämästä, noista normaaleista ja samalla niin ihmeellisistä olennoista, jotka kehityksessä ovat meidän vanhempia sisariamme. Heille alin heidän havaitsemansa maailma ei ole kiinteä elementti kuten meillä vaan veden elementti, jota kasvikunta elävöittää.

Se merkitsee, että enkelten meille normaalisti näkymätön fyysinen ruumis on aineettomana veden elementin maailmassa. Ja enkelin korkeammat ruumiilliset olemuspuolet ovat ilman ja tulen elementeissä.

Mutta enkeleillä ja ihmisillä on vielä toinenkin suuri ero. Enkeleiden ruumiillisuuden kolme tasosa eivät ole lainkaan kiinteitä kuten ihmisillä, vaan he voivat liittää niitä vapaasti luonnonilmiöihin. Enkelien fyysisenä ruumiina voi olla auringon välke lammen pinnalla, pilven muoto, ilta-auringon sävyt metsän reunassa ja monet muut.

Enkelien alin pysyvät muoto on heidän minuutensa.

Kohti enkeleitä

Ja me ihmiset taas kuljemme tajunnassa, jossa me harjoittelemme oman itsemme tai oman minämme kokemusta: olenko minä se joka tykkää jostain tietystä biisistä, olenko se, joka ei halua syödä kaurapuuroa tai lihaa, olenko se olento, jonka näin aamulla peilistä.

Enkeleillä on tämä vaihe jo ohitettu. He tietävät kuka minä olen. He voivat vapaasti liittää oman itsensä tai siis oman minuutensa haluamiinsa ilmiöihin maan luonnossa ja vastaavasti myös olentojen sisäisissä maailmoissa.

Kun me kuljemme tietämme kohti enkelitulevaisuutta, niin kaikkien olentojen ja kaikkien kokemusten rakastaminen on siihen suurta harjoittelua. Rakkaus auttaa näkemään olentojen ja tapahtumien todellisen, syvemmän todellisuuden.

Rakkaudella
Matti

E

Avainsanat: enkelit, tietoisuus,


Kommentit

15.12.2014 11:25  Anna-Liisa Tarvainen

<3


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini