Matin blogi

Vuorisaarna ja maltillisuuden voima

Share |

Perjantai 20.2.2015 klo 10:00 - Matti Kuusela


Puhuimme jo Vuorisaarnan kahdesta ensimmäisestä autuus-lauseesta, jotka koskevat fyysistä tasoa ja eetterikehoa. Huomasimme, miten ensimmäinen lause koskettaa ensisijassa tiedon luonnetta: siinä miten Vanhan testamentin aikana ihmisen oli saatava oikea ja henkinen tieto ulkopuoleltaan, näkijältä, profeetalta tai vihityltä, hän nyt Uuden testamentin aikana saa kyvyn löytää totuuden itsestään.

Sen täydessä ymmärtämisessä meillä on vielä tekemistä. Eikä se tarkoita sitä, että toisten ihmisten kuuntelu ja opiskelu pitäisi lopettaa. Päinvastoin. Nyt kuunteleminen ja oppiminen tulevat entistä syvemmiksi, kun ihmisen ei enää tule arvioida kohtaamiaan asioita eri opetusten mukaan, vaan oman sydämen tuntonsa pohjalta.

Harjoittelemalla tuosta totuuden tunnosta tulee yhä objektivisempi, mutta samalla joustavampi ja sopeutuvampi. Me opimme tuntemaan totuudet yhä tarkemmin tilannekohtaisesti, erottamaan jonkin paikan ja ajan totuudet kosmisista ikuisista totuuksista.

Tuntemisen autuus

Toinen autuuslause käsittely murehtimista, tuntemista. Vuorisaarna lupaa, että ihmisellä on mahdollisuus löytää itsestään voima, jonka avulla hän kykenee muuntamaan ja vapauttamaan murheensa, saamaan lohdutuksen.

Jos ensimmäinen lupaus on suuri, niin on tämä toinenkin. Suosittelen, että alat heti harjoittelemaan sitä. Anna jonkin murheesi nousta esiin ja tunnustele, millainen sisäinen kosketus siihen voi saada sen muuntumaan.

Tämä on aivan harjoittelukysymys. Jokin murhe voi haihtua ja muuntua nopeasti. Toinen voi kestää kauan ja palata uudelleen. Kolmas mahdollisuus, jollaisia tunnen useitakin, on se että ihmisen oma korkeampi johdatus on tosiaankin päättänyt vapauttaa tässä inkarnaatiossa suuren määrän vanhaa murhetta ja kielteisiä energioita.

Tällaisessa (itse asiassa suurenmoisessa) kohtalollisessa tilanteessa ihmisellä on vahva taipumus yrittää sulkea nuo epämukavat kokemukset pois tietoisuudesta. Ja se saattaa tehdä kovasti kipeää. Parasta on, jos heti alkuun on tietoinen siitä, että paras tapa käsitelle vanhoja murheita on avautua niille heti, kohdata ne mahdollisesta kipeydestään huollimatta tyynesti ja sillä tavoin ne alkavat muuntua.

Käsittelemättömät ja kielteiset kokemukset ja tunteet niin tästä kuin aikaisemmista elämistä tarvitsevat vapautuakseen niiden kohtaamista.

Maltillisuus

Ensimmäinen lause kertoo, että ihmisellä on omasta itsestään käsin mahdollisuus päästä yhteyteen henkisen maailman kanssa, toinen, että ihminen voi työstää murheitaan ja vapautua niistä. Kolmas lausee puhuu astraaliruumiin tasosta ja se kertoo, että maltilliset voivat periä maan. Se tarkoittaa, että kun ihminen oppii hallitsemaan viettejään ja tuntemuksiaan omalla minävoimallaan, hän astuu tielle, joka ohjaa häntä kohti maan tarkoituksen toteutumista.

Juuri astraaliruumiissa eli sieluruumiissa asuu se meidän sisäinen viettelijämme, joka houkuttelee meitä pois päämäärästämme. Kuvittele miten ihminen seisoo suorana ja ryhdittäänä maan päällä, omassa minävoimassaan.

Aivan fyysinen pystyasento on se väline, joka auttaa ihmistä voittamaan huonot taipumuksensa. Enää meidän himomme ja viettimme eivät ole lainkaan sellaisia, kuin sadan vuoden takaisissa teosofisissa kirjoissa kuvataan, mutta silti meissä vaikuttaa sisäinen houkutus moneenkin suuntaan.

Yksi nykyjan houkutus on antautua median välittämille yhteisöllisille energioille. Meillä on niin suuri tarve luottaa johonkin korkeampaan, oli se sitten paavi, pääministeri, uutistenlukija tai lehden toimittaja. Mutta henkisellä tiellä Kristuksen mukaan, ja Vuorisaarnan mukaan, meidän todellinen kotimme on oma sisäinen totuuden tuntomme ja maltillisuutemme. Se että me minästämme käsin hallitsemme tunteitamme.

Kun se alkaa onnistua, me voimme luoda tuota uutta kotia yhä enemmän ympärillemme. Uusi koti, uusi maailma, uusi maa säteilee ja loistaa meidän ihmisten luomuksena maailmaan. 

Kristus ja enkelit

Kristus ja enkelit ovat aina kanssamme. Kristuksella, Sofialla, jokaisella enkelihierarkialla on oma kosketuksensa. Meidän tehtäväksemme tulee nyt yhä enemmän oppia tunnistamaan henkisiä olentoja, henkisten maailmojen ystäviämme. 

Aivan niin kuin me aikaisemmin opettelimme tuntemaan kasvilajaja ja eläinlajeja, meidän on nyt aika alkaa tuntea enkeleitä, tunnistamaan se, miten he ovat kanssamme.

Me elämme nyt upeaa aikaa, kun henkisen maailman ja henkisten ystäviemme tunnistaminen on vielä kokonaan meidän oman vapautemme varassa. Siksi on hyvä alkaa tuo työ juuri tässä elämässä.

Rakkaudella
Matti

Enkelimeditaatioita

Enkelien tuntemisessa voivat enkelimediaationi olla avuksi. Varsinaisia enkeleiden lähestymiseen ohjaavia meditaatioita ovat seuraavat. 

- ENKELITEMPPELI. Kuvaa enkeleiden, arkkienkeleiden ja suurenkeleiden luomaa kokonaisuutta, temppeliä, suhteessa ihmiseen.

- BONAVENTURAN PYHÄT ENKELIHIERARKIAT. Bonaventura oli Fransiskus Assisilaisen työn jatkaja ja tuottelias henkinen kirjoittaja. Tässä meditaatiossa lähestymme erästä hänen opetustaan enkelikuntien yhteyteen johtavista sisäisistä laaduista.

- ENKELIVIHKIMYS. Erittäin sympaattinen meditaatio, joka ohjaa hellävaraisesti enkeliyhteen.

- RAKKAUDEN ENKELIT.

- ENKELIMEDITAATIO

- ENKELIYHTEYS

- ARKKIENKELIMEDITAATIO

- SUURENKELIT

- SERAFIT JA KERUBIT. 

- SUURENKELIT- ELÄMÄN UUDISTUMINEN

Meditaatioita voit tilata Enkelimaan verkkokaupasta.

Avainsanat: Vuorisaarna,


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini