Matin blogi

Helatorstai

Torstai 17.5.2012 klo 14:06 - Matti Kuusela

Pyhä torstai eli Kristuksen taivaaseenastumisen päivä ei merkitse niinkään kaukaiseen taivaaseen menoa, kuin Kristuksen asettumista maan elämänvoimien piiriin. Kristuksen asettuminen maan piiriin noudattaa hyvin erilaista ajallitsta rytmiä kuin maan ihmisten elämä.

Se mitä tapahtui Jordanin kasteessa ei ollut niinkään syntymä maan piiriin, niin kuin ihmisellä on syntymä, vaan siinä Jumala selvästi lausuu, että olen siittänyt poikani. Aika Jordanilta ristille on jumalalliselle tai kosmiselle Kristukselle vastaava vaihe kuin odotusaika äidin kohdussa.

Tuon runsaan kolmen vuoden aikana Kristuksen kosminen olemus vähitellen asettuu yhä syvemmin ihmiskehoon, niin että voidaan sanoa hänen olleen kehossaan sekä ihminen että jumala. Siitä Jeesus puhuu myös Kaanaan häissä sanoessaan että minun aikani - eli täysi läsnäolo fyysisessä maailmassa - ei ole vielä tullut. Golgatan ristillä hän viimeisiksi sanoikseen lausuu, että se on täytetty. Silloin hän on kokonaan ihminen, ja silloin hän varsinaisesti syntyy maan päälle kuolemansa kautta, ylösnousemuskehossaan, joka on muuntunut ja uudistunut fyysinen ruumis.

Ylösnousemuskeho eroaa normaalista fyysisestä kehosta siinä, että se ei ole aineen täyttämä. Se on normaaleille fyysisille silmille näkymätön eli henkinen. Kristus voi sen kuitenkn helposti tehdä näkyväksi ollessaan tuon 40 päivän päivän ajan maan fyysisten voimien piirissä pääsiäisestä helluntaihin. Tuo aika on Kristuksen varsinaisen maallisen elämän aika. Ja se päättyy helatorstaihin eli taivaaseen astumiseen.

Tässä taivas kuitenkin tarkoittaa lähinnä niitä "pilviä", joiden piiristä hän nyt meidän aikanamme on jälleen toisessa tulemisessaan astumassa keskuuteemme, meitä lähemmäksi. Pilvet ovat eetterimaailma tai elämänmaailma aivan fyysisen maan piirissä. Ja ylösnousemuskeho on tosin fyysinen keho, mutta eetterimaailman tasolla, ja sinne Kristuks siis kohoaa.

Tuo 2000 vuotta ensimmäisestä helatorstaista ei kuitenkaan ole mitään luppoaikaa, vaan valtavan moninaisten kehitystapahtumien aikaa, jossa nyt maan piiriin tullut Kristus järjestää uudelleen kaikki kosmisen olemuksensa tasot auringon ja maan välillä. Siinä toinen tulemnen merkitsee sitä, että Kristus on palannut kokonaan takaisin luoksemme järjestettyään 2000 vuoden aikana olemuksensa kokonaan maan yhteyteen tai ympärille niin, että uusi luomisen aika voi nyt alkaa maan ja ihmiskunnan piiristä, koko kosmoksen uudistamiseksi - ja matkalla takaisin Isän luo, kuten se myös on ilmaistu.

 

Isä ja Äiti

Jotta matka takaisin Isän luo on mahdollinen, on kuitenkin luotava uusi suhde myös Äitiin, maailmankaikkeuden naiselliseen prinsiippiin. Kulkiessaan kuoltuaan Tuonelaan Kristus kävi myös maan syvyyksien Äidin luona ja loi näin uuden kosmisen suhteen syntiinlankeemuksessa toisistaan erilleen joutuneiden isän ja äidin välille.

Se oli kuitenkin vain kosmisen suhteen uudistuminen. Nyt Kristuksen toisen tulemisen myötä meidän ihmisten tehtävänä on yhdessä Kristuksen kanssa luoda Äitiin uusi suhde, jokaisella henkilökohtaisesti.

Tämä kosminen naisellisuus ei kuitenkaan ole vain äiti, vaan kolminaisuus: Äiti, Tytär ja Pyhä Sielu. Sitä on sydähdyttävällä tavalla selostettu suomentamassani kirjassa Pyhä Sofia-kolminaisuus.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: helatorstai, Kristus, taivaaseen astuminen, Isä, Äiti, Golgata

Ketkä kokoontuivat Golgatan ristin ääreen - Kuka oli Maria Magdaleena? - Matti Kuuselan kurssi Jyväskylässä

Tiistai 12.7.2011 klo 8:55 - Matti Kuusela

Jyväskylässä on ensi lauantaina sateista. Se on hyvä päivä tulla Mandatalolle kurssilleni päivittämään tietoja siitä, keitä Jeesuksen ristin äärelle kokoontui, mistä he tulivat ja mitä sitten tapahtui.

Tiedämme että Maria Magdaleena
ja Johannes olivat paikalla, mutta
keitä hemary_magdalene.jpg olivat? Keitä he olivat ennen ja mitä he tekivät jälkeenpäin. Ja ketkä taas eivät olleet paikalle?

Ihmiskunnalla on valtava kaipaus tietää, ja siksi on syntynyt monia kysymyksiä, esimerkiksi Jeesuksen ja Maria Magdaleenan suhteesta. Maria Magdaleenaa on myös epäilty Johanneksen evankeliumin kirjoittajaksi. Miten asia on viimeisen tiedon mukaan?

Mikä oli Joosef Ariamatialaisen henkinen tehtävä? Miten oli mahdollista että pystyi tapaamaan Pontius Pilatuksen pitkäperjantain iltapäivällä. Miten hänellä oli graalin malja mukanaan? Missä Jeesuksen oppilaat fariseus Nikodeemus ja Joosef Arimatialainen olivat viimeisen ehtoollisen aikana?

Miksi Joosef Arimatialaisen työ maan pyhittämiseksi on erityisen tärkeä ymmärtää juuri meidän aikanamme?

Miten Christian Rosenkreutz liittyy tähän, entä Johannes Kastaja?

Missä Jeesuksen ristin äärelle kokoontuneet henkilöt olivat olleet yhdessä aikaisemmin?

Mikä on pyhä graal?

Mikä oli kirkkoisä Augustinuksen dramaattinen vaikutus? Kuka hän oli? Miksi hän niin voimakkaasti vastusti henkistä kristinuskoa?

Kaikkiin näihin kysymyksiin saamme vastauksia ensi lauantaina Mandalatalolla. Kurssi alkaa klo 10 ja kestää klo 17 saakka. Kurssimaksu on 60 euroa. Tule ja ota ystäväsikin mukaan. Tämä on ainutlaatuinen tilaisuus!

Mukana myös meditaatioita ja muita pieniä harjoituksia. Pidämme noin tunnin lounastauon klo 13. Myös Matin cd-meditaatioita myytävänä.

Mandalatalon osoite on Kansakoulukatu 7.

Ilmoittaudu Matille sähköpostilla, tekstiviestikin käy 040 5243612.

matti@hopeasulka.com

Jaa tietoa tätä kurssista!

2 kommenttia . Avainsanat: Golgatan mysteeri, Kristus, Maria Magdaleena, Johannes

Buddhasta Maria-Sofiaan

Perjantai 20.5.2011 klo 0:08 - Matti Kuusela

Tämän illan meditaatiosta ja alustuksesta tuli aivan mahtava, osallistujienkin mielestä.

Kun lähdimme liikkeelle kaksi päivää
sitten olleesta Wesak-täyskuusta, jokapentecost_liekit.jpg loistaa ihmeellisellä tavalla Buddhan ja Kristuksen armoa, Buddhan olemus tuli hyvin voimakkaasti läsnäolevaksi. Me tunnemme Buddhasta lähinnä hänen myötätunnon opetuksensa, mutta sen toinen puoli, nimittäin kosmisen ajattelun antaminen ihmiskunnalle, on huomattavan vähän tunnettu.

...

Nyt on jo perjantai-ilta, ja siirryn suoraan helluntaitapahtumaan eli helkajuhlaan. Puhdistamme sen mielessämme kaikista uskontojen mahdollisesti tuomista yksipuolisuuksista, ja kuulemme, miten tuulenhenki täyttää talon, jossa opetuslapset ja Neitsyt Maria ovat. Tuulenhenki on enkeleiden läsnäolo.

Sitten tulee tuli, joka jakaantuu liekkeihin, yksi jokaiselle opetuslapselle. Tämän liekin saatuaan jokainen opetuslapsi kykenee kertomaan henkisistä kokemuksistaan eli opettamaan niin, että kaikkien kansojen ihmiset ymmärtävät. Se on aivan uutta maailmassa.

Yksilölllinen tuli merkitsee, että totuus on nyt yksilössä. Tätä ennen totuudet olivat aina suvuilla, kirkoilla, uskonnollisilla ja henkisillä ryhmillä. Ja tätä läsnäolijat ihmettelevät, että nyt apostoleiksi heränneet opetuslapset kykenevät muuntamaan opetustaan kuulijoittensa mukaan - sen lisäksi että jokaisella voi olla oma näkökantansa.

Mielenkiintoista on myös, että helluntaikertomus ei ole evankeliumeissa vaan Apostolien teoissa. Se kertoo meille, että valmistautumisen aika, valmistautumisen neljä eri tietä tai tasoa, niiden aika on ohi, nuo neljä tietä yhtyvät ja jakautuvat jälleen kahdeksitoista, ja kahdentoista kautta jokaiselle ihmiselle ja olennolle.

 

Lauantaina puhumme tästä Hollolassa. Tervetuloa mukaan :)
Ja myös tämä tarina jatkuu ...

Ensi viikolla tämän supermeditaation cd tulee myyntiin. Kunhan vaan ehdin saada nettikaupan kunnolla toimimaan, niin tämän cd:n, samoin kuin maanantain Turun meditaation, voi tilata sen kautta. Ja tämän meditaation saa erikoishintaan, 10 euroa.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Buddha, Kristus, Maria, Sofia, Maria-Sofia, Johannes, helluntai, Golgata