Matin blogi

Elämänmaailman joulu

Sunnuntai 12.12.2010 klo 16:57 - Matti Kuusela

Eetterimaailmassa eli elämänvoimien maailmassa juhlat ovat hyvin todellisia. Luonnonhenget asuvat maan elämänvoimien maassa. Se on todellisuus, johon maanvoimien lisäksi vaikuttavat kosmiset voimat, tähdet ja tähtikonstellaatiot.

Oikeastaana on väärin sanoa, että tähtivoimat vaikuttavat elämänvoimien maailmaan, sillä elämänvoimien maailmassa tähtivoimat ovat yksi olennainen osa. Tähtien voimat ovat läsnä koko ajan, mutta niiden keskinäiset osuudet vaihtelevat ja niiden ilmauksia ovat fyysiset tapahtumat.

Meidän on ehkä vaikea ajatella sitä. Me kuvittelemme aina niin helposti fyysiset ja aineelliset tapahtumat ensisijaisiksi. Me kuvittelemme, että kun jotkin planeetat asettuvat samaan linjaan maapallon suhteen, ne vahvistavat toisiaan ja samoin niiden taustalla olevien Eläinradan merkkien ja tähtikuvioiden vaikutusta. Mutta entäpä jos asia onkin päinvastoin? Tähtivoimien liikkuvat ja sykkivät rytmit ovat niitä, joiden mukaan taivaankappaleet asettuvat suhteeseen toistensa kanssa.

Tai ehkä on niin, että asioita voidaan tarkastella kummastakin suunnasta.

Mutta jos maailmankaikkeudessa on kaksi vastakkaista tapaa nähdä ilmiöiden vaikutus toineen toisiinsa, on oltava kolmaskin tapa. Vanha sanonta "Ei kaksi kolmennetta" on suuri ja pyhä kosminen totuus, joka kertoo maailmankaikkeuden rakenteesta.

Kaksi ovat Isä ja Äiti, kolmas on Pojan tai Lapsen prinsiippi. Poika on se, joka synnyttää uutta. Jouluna Hän syntyy itse maan eetterivoimien piiriin, mutta hän on myös se, joka itse luo tuon kolmannen maailman kahden vastakohtaisuuden väliin, tai Isän ja Äidin, Taivaan ja Maan voimien välille.

Tai toiselta kannalta: Isä on, Poika luo ja Pyhä henki tekee sen näkyväksi.

Joulu on aika, jolloin kaikki kehityksen langat ja linjat kokoontuvat yhteen, Maan syliin. Keväällä kasvuvoimat nousevat ylös maasta. Kesällä maan ja ihmisten henkisyys kohoaa korkealle ylös kosmokseen taivaalliseen viisauden piiriin, niin korkealle, että meidän tietoisuutemme ei yllä sinne. Siksi me kesällä uinumme tajunnassamme ja pidämme lomaa. Siitä huolimatta meidän olemuksemme uudistuu taivaallis-henkisten voimien kylvyssä, arkkienkeli Urielin opastuksella.

Syksyllä me Mikaelin hengenvoimien avulla tuomme tuon kosmisen uudistumisen voimat maanpiirin työntekoon ja opiskeluun. Maan eteriteetti laskeutuu taivaan korkeuksista maan piiriin, ja kun se laskeutuu maanpinnan alapuolelle, siirtyy ohjaus arkkienkeli Gabrielille, syntymän voimien enkelille.

Nyt olemme yhdessä Gabrielin kanssa lähestymässä tuota käännekohtaa, joka tapahtuu niin meidän jokaisen sielunsyvyydessä kuin maan syvyydessä. Se on Jeesuslapsen syntymä, joka eetterimaailmassa toistuu joka vuosi todellisena elämänvoimien maailman tapahtumana.

Se on tapahtuma, joka on tosi luonnonhengille ja enkeleille.

Kun me ihmiset osallistumme jouluun parhailla tunteillamme, se synnyttää voiman, joka kantaa meitä läpi koko tulevan vuoden. Seuraavaan jouluun saakka.

Sen ymmärtämiseksi ajatuksillamme me tarvitsemme ajattelun joustavuutta. Voi tuntua ensiajatukselta oudolta, mutta tämän viikon Viikkoharjoituksena oleva yksinkertainen kumipalloajatusharjoitus luo sellaista ajatusvoimien kimmoisuutta ja ylimäärää, joka auttaa joulun ymmärtämiseen ja vastaanottamiseen.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: joulu, valmistautuminen, luonnonhenget, ajattelu, tähtivoimat

« Uudemmat kirjoitukset