Matin blogi

Myötätunto ja kolminaisuus

Maanantai 26.12.2011 klo 12:27 - Matti Kuusela

Myötätunnon henki Martta kertoo olevansa tulevaisuuden muoto olennosta, jossa henkinen maailma ja tunteiden maailma liittyvät toisiinsa myönteisesti ja tietoisesti.

Nykyaikana henkinen maailma on kuitenkin vielä suhteellisen viileä, ja ihmisten tehtävänä onkin sen lämmittäminen sydänvoimillaan. Tunteet tulevat kohoamaan tasolle, jossa ihmiset pystyvät ilmaisemaan ja puhumaan niistä selkeämmin modernein käsittein. Silloin henki ja tunteet tulevat ihmisen kannalta tasa-arvoiksiksi ja vasta silloin ihmiset kykenevät tulemaan täysin myötätuntoisiksi. Se on hengen ja tunteiden täydellistä toisiinsa liittymistä.

 

Kolminaisuus

Tässä flensburgilaisessa luonnonhenkikirjassa "Gefühle 1" Martta, joka on astraalis-henkinen olento, jatkaa siitä, miten ihmiset kokevat Kolminaisuuden nykyään yleensä kolmeuden kannalta ja on heille on erittäin vaikeaa kokea se ykseytenä. Tulevaisuudessa tuo trinitaarisuus on koettava enemmän ykseytenä kolmeudessa, ja se on toinen edellytys todellisen myötätunnon kokemiseen.

Käytännössä kolminaisen myötätunnon ykseyden kokemus tarkoittaa myötätuntoa ajattelussa, myötätuntoa tunteissa ja myötätuntoa teoissa.

Mutta nyt on lähdettävä liikkeelle. Ja pihalla täällä Kannelmäessä, jossa nyt juuri olemme Sinikan kanssa, on aivan oikea punatulkku, jonka rintamuksen kuin ihmeen kautta loistava aurinko värittää upean oranssiksi.

Ja tuuli humissut ja kohissut koko aamun, erilaisen äänin talon kummallakin puolella.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: myötätunto, henkinen maailma, kolminaisuus, tunteet, Martta