Matin blogi

Yhteys tähtiin ja elämään - Kristus ja henkiset kalenterit

Tiistai 8.2.2011 klo 16:10 - Matti Kuusela

Hei Ystävät, iloisesti voin ilmoittaa, että Enkelimaa-sivujen muoto on rakentunut ainakin omasta mielestäni aika selkeäksi, ja koen että tästä on hyvä jatkaa kehittämistä. Kun seuraa vasemmalla olevaa päävalikkoa, on ylimpänä Viikkolause ja Astrosofinen kalenteri, joiden seuraaminen tuo koko vuoden kiertoon sisäistä jäntevyyttä.

Tiedämmehän me, miten moni kokee vuoden pimeyden ajan vaikeana. Tulevaisuuden tavoite on, että meistä itsestämme tulee aurinkoja, jotka valaisevat maailmamme, niin ettei meidän tarvitse katsoa ikkunasta ulos sitä miten tänään menee. Siinä auttaa kumpikin kalenteri. Niitä voi meditoida, mutta jo pelkkä vilkaisu antaa oivalluksia: ahaa, tällä viikolla lujittuva ajatusvoima alkaa liittyä kevään kasvuvoimiin.

Kaikkea sellaista. Se on syvällistä tietoa, jonka tehoa ei ehkä heti tajuakaan, mutta nuo lauseet liittävät meitä vuodenkierron eetteris-henkiseen voimakiertoon, jossa joka hetki on menossa jotain mielenkiintoista, jota alamme vähitellen tajuamaan.

 

Astrosofinen kalenteri

Astrosofinen kalenteri on vielä jykevämpää ainesta. Monet tietävät, että vanhan astrologisen mittaustapa ja Maan nykyinen kosminen kierto eivät mene täysin yksiin. Ei silti huolta, sillä rehellinen astrologia toimii silti ja voi olla suureksi avuksi. Päivälehtien horoskoopit ovat eri juttu. Joskus kuulin, miten niiden tekeminen on ollut toimittajien hierarkiassa se kaikkein alinna oleva juttu. Jotain pitää keksiä, mistä tietää ettei se ole totta.

Mutta nyt astrologia on syntymässä uudelleen astrosofiaksi eli tähtiviisaudeksi. Se lähtee siitä, että kaksituhatta vuotta sitten, jolloin jumalallinen Kristus-olento astui ihmiseksi Maan päälle, tuon kolmen vuoden aikana, jolloin hän kulki Jeesuksen kehossa, hän oli edelleen täysin yhtä koko tähtimaailman kanssa. Voi sanoa, että hän ei ottanut askeltakaan ilman, että se oli yhteydessä koko kosmoksen kanssa.

Sillekin on syynsä, että tämän kahdentuhannen vuoden aikana normaali astrologia ja maan todellinen fyysinen liike eivät ole olleet täysin synkronissa, mutta Kristuksen uuden tulemisen aikana niin jälleen tapahtuu.

Koska Kristus ei enää toista kertaa astu fyysiseen kehoon, hän elää fyysistä maailmaa lähinnä olevassa eetterimaailmassa tai elämänvoiminen maailmassa. Se on myös maailma, jossa vuodenaikojen sisäinen elämä toimii, sillä myös vuodenajoilla on oma sielullisuutensa, elämänsä ja henkinen tehtävänsä. Kun me opimme hyväksymään jokaisen vuodenajan, jokaisen lumihiutaleen ja sadepisaran, jokaisen auringonlaskun värivivahteen taivaalla, me olemme päässeet hyvin lähelle Kristusta.

Mutta edelleenkin Kristus, vaikka hän nyt ihmeellisellä tavalla asuu pienen Maa-planeettamme elämänvoimamaailmassa, on edelleen yhteydessä suureen kosmiseen tähtimaailmaan. Se merkitsee, että nyt hänen toisen tulemisensa yhteydessä, sillä hän ei ole ollut tässä eetterimaailmassa vielä kovin kauaa, fyysisen Maan, Maan elämänvoimien maailman ja suuren tähtikosmoksen eri tasot synkronoituvat yhteen hänen kauttaan.

Se merkitsee esimerkiksi sitä, että kiintotähtien maailman vaikutukset, jotka ihmiskunta on astrologisesti kokenut usein hankaliksi, muuttuvat Kristuksen läsnäolon myötä turvallisiksi ja läheisiksi. Samoin vuoden 2012 lopun suuret tapahtumat liittyvät ymmärtääkseni aivan objektiivisesti Pyhäksi hengeksi kutsuttujen henkisten galaktisten voimien harmonisoitumiseen Maan kanssa.

Astrosofinen kalenteri kertoo nyt meille (tämä on vasta aivan alkua), milloin nykykalenterissa Auringon suuri henkinen voima (elohim) loistaa taivaalta saman Eläinradan merkin (cherubim) kautta jossa Aurinko vaikutti Kristuksen maanpäällisen elämän tärkeimpien tapahtumien yhteydessä.

- Aivan oikein, Kristuksen elämän kalenteri on nykyaikana selvitetty, vaikka siitä ei juuri maailmalla vielä puhuta. Me puhumme siitä myöhemmin lisää.

Meditoimalla tai miettimällä vähänkin näitä tapahtumia samassa kosmisessa asemassa kuin ne tapahtuivat Kristuksen aikoina, me liitämme sekä Maan elämää että omaa elämäämme hyvin syvällisellä tavalla kosmoksen elämään, Kristuksen olemuksessa.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Viikkolauseet, henkisen kalenterit, astrosofinen kalenteri, Kristuksen elämän päivämäärät, astrologia, astrosofia, Kristuksen toinen tuleminen