Matin blogi

Leijonalauantai

Lauantai 27.8.2011 klo 8:15 - Matti Kuusela

Hyvää huomenta ystävät, ja hyvää lauantaipäivää!

Olin suunnitellut alkavani kirjoittaa uutta viestiä heti aamusta, mutta tämä blogi veti niin kovasti puoleensa, että aloittakaamme tästä! Ehdin jo kirjoittaa Facebookiin aamutervehdyksen, joka tänään kuului näin:

Hyvä huomenta, kaikki rakkaan ihmiset. Aurinko on Leijonassa, jossa harjoittamamme myötätunto muuntuu vapauden voimaksi. Se on aidon henkisen kuninkuuden merkki. Kun on rauhallisesti Ravun vesimerkissä, aika tuumailla kaikessa rauhassa maailmen menoa. Olemme syksyn Mikael-ajan alussa, palaamassa hiljaa itseemme kesän korkeuksista. Saturnuksen arkkienkeli Orifiel auttaa tänään ajatusten ja mielen puhdistamisessä. Ja "Minä" olen sinun kanssasi joka päivä, maailman loppuun saakka.

Päivä on siis näin katsottuna
oikein rauhallinen. Viljami kysyi
sitten, mitenleo.jpg koen että
Aurinko on tänään Leijonassa. Se on samaa määritystä, jota myös Enkelimaan Astrosofisessa kalenterissa käytetään. Maa tavallaan liukuu pois vanhan laskennallisen Eläinratasysteemin alta. Tämä on se, minkä periaatteessa voit mennä aamulla ulos katsomaan itse: Katsot aamulla vielä pimeässä tai hämärässä mikä Elainradan kohta on siinä, missä Auringon kajo alkaa näkyä.

Harvempi meistä nykyaikana menee sitä itse katsomaan. Joskus se on ollut vihityille tärkeää. Ainakin Irlannin vihityt, joilla ennenaikaan oli läheinen suhde meren henkiin, huolehtivat tarkkaan siitä, olivat paikalla noissa tasapainon vaihtumisen kohdissa, Auringon laskiessa ja noustessa. Sinead O'Connorin lauluissa koen tämän tunnelman aina voimakkaana.

Kronologian kannalta on myös tärkeää, että me palaamme "todelliseen" kalenteriin astrologiassa, eli siihen että meidän oma havaintomme on sama kuin se mitä me luemme tähtikartalta. Se auttaa tahdistamaan ihmisen elämää, maapallon elämää ja suuren kosmoksen elämää paikalleen.

Periaatteessa sama asia on se, mitä mayat käyttivät harmonisoidessaan Maan ja Plejadien sekä Linnunradan suhdetta kalenterillaan. Siitä on paljon lisää uudessa Seitsemän taivaallista tanssijatarta - Plejadit ja 2012 -kirjassa. Se kannattaa nyt tilata ennakkotilaushintaan Enkelimaan nettikaupasta (myös lahjakappaleet samalla!).

 

Aurinkomerkki

Vanha kalenteri toki toimii, koska maailmankaikkeudella on sellainen tapa, että se täyttää energioillaan myös ihmisten luomat rakenteet, vaikka ne poikkeaisivatkin "todellisuudesta". Vähitellen meidän ihmisten on kuitenkin palattava takaisin siihen, että me tietoisesti luomme uutta todellisuutta, että me käytämme sellaista kalenteria, joka vahvistaa meidän elämäämme yhdessä maan, auringon ja kosmoksen kanssa.

Yksi tällainen asia, jonka voi varovasti tehdä, on tarkistaa oma horoskooppimerkki allaolevasti linkistä:

http://www.astrogeographia.org/your_zodiac_sign_is/

Tein sen itse maanantaina ja olipa aika yllätys. En ole koskaan ajatellut olevani kovin kiinnostunut horoskoopeista, siis horoskooppimerkeistä. Nyt tajusin olevani kovasti kiintynyt omaan Jousimieheeni. Mutta tuon uuden horoskoopin mukaan Jousimies alkaakin vasta 17.12. ja itse olen syntynyt 16.12. Olen siis Skorpioni.

En tiedä uskotteko, mutta olin koko seuraavan päivän aivan sairas tästä jutusta. Olin kuitenkin rakentanut koko identiteettini Jousimiehen varaan ja nyt yhtäkkiä en olekaan se, joka asuu omalla tontillani, vaan olenkin kuin ihminen, joka asuu naapurin tontilla, Skorpionissa. Skorpioni on ollut aivan hyvä naapuri, mutta ollakin siinä itse. Aika menoa.

No, vähitellen siihen tottuu. Ja katsotaan mitä tapahtuu!

Oikein ihastuttavaa viikonvaihdetta teille kaikille!

2 kommenttia . Avainsanat: horoskooppimerkki, astrosofinen kalenteri,

Yhteys tähtiin ja elämään - Kristus ja henkiset kalenterit

Tiistai 8.2.2011 klo 16:10 - Matti Kuusela

Hei Ystävät, iloisesti voin ilmoittaa, että Enkelimaa-sivujen muoto on rakentunut ainakin omasta mielestäni aika selkeäksi, ja koen että tästä on hyvä jatkaa kehittämistä. Kun seuraa vasemmalla olevaa päävalikkoa, on ylimpänä Viikkolause ja Astrosofinen kalenteri, joiden seuraaminen tuo koko vuoden kiertoon sisäistä jäntevyyttä.

Tiedämmehän me, miten moni kokee vuoden pimeyden ajan vaikeana. Tulevaisuuden tavoite on, että meistä itsestämme tulee aurinkoja, jotka valaisevat maailmamme, niin ettei meidän tarvitse katsoa ikkunasta ulos sitä miten tänään menee. Siinä auttaa kumpikin kalenteri. Niitä voi meditoida, mutta jo pelkkä vilkaisu antaa oivalluksia: ahaa, tällä viikolla lujittuva ajatusvoima alkaa liittyä kevään kasvuvoimiin.

Kaikkea sellaista. Se on syvällistä tietoa, jonka tehoa ei ehkä heti tajuakaan, mutta nuo lauseet liittävät meitä vuodenkierron eetteris-henkiseen voimakiertoon, jossa joka hetki on menossa jotain mielenkiintoista, jota alamme vähitellen tajuamaan.

 

Astrosofinen kalenteri

Astrosofinen kalenteri on vielä jykevämpää ainesta. Monet tietävät, että vanhan astrologisen mittaustapa ja Maan nykyinen kosminen kierto eivät mene täysin yksiin. Ei silti huolta, sillä rehellinen astrologia toimii silti ja voi olla suureksi avuksi. Päivälehtien horoskoopit ovat eri juttu. Joskus kuulin, miten niiden tekeminen on ollut toimittajien hierarkiassa se kaikkein alinna oleva juttu. Jotain pitää keksiä, mistä tietää ettei se ole totta.

Mutta nyt astrologia on syntymässä uudelleen astrosofiaksi eli tähtiviisaudeksi. Se lähtee siitä, että kaksituhatta vuotta sitten, jolloin jumalallinen Kristus-olento astui ihmiseksi Maan päälle, tuon kolmen vuoden aikana, jolloin hän kulki Jeesuksen kehossa, hän oli edelleen täysin yhtä koko tähtimaailman kanssa. Voi sanoa, että hän ei ottanut askeltakaan ilman, että se oli yhteydessä koko kosmoksen kanssa.

Sillekin on syynsä, että tämän kahdentuhannen vuoden aikana normaali astrologia ja maan todellinen fyysinen liike eivät ole olleet täysin synkronissa, mutta Kristuksen uuden tulemisen aikana niin jälleen tapahtuu.

Koska Kristus ei enää toista kertaa astu fyysiseen kehoon, hän elää fyysistä maailmaa lähinnä olevassa eetterimaailmassa tai elämänvoiminen maailmassa. Se on myös maailma, jossa vuodenaikojen sisäinen elämä toimii, sillä myös vuodenajoilla on oma sielullisuutensa, elämänsä ja henkinen tehtävänsä. Kun me opimme hyväksymään jokaisen vuodenajan, jokaisen lumihiutaleen ja sadepisaran, jokaisen auringonlaskun värivivahteen taivaalla, me olemme päässeet hyvin lähelle Kristusta.

Mutta edelleenkin Kristus, vaikka hän nyt ihmeellisellä tavalla asuu pienen Maa-planeettamme elämänvoimamaailmassa, on edelleen yhteydessä suureen kosmiseen tähtimaailmaan. Se merkitsee, että nyt hänen toisen tulemisensa yhteydessä, sillä hän ei ole ollut tässä eetterimaailmassa vielä kovin kauaa, fyysisen Maan, Maan elämänvoimien maailman ja suuren tähtikosmoksen eri tasot synkronoituvat yhteen hänen kauttaan.

Se merkitsee esimerkiksi sitä, että kiintotähtien maailman vaikutukset, jotka ihmiskunta on astrologisesti kokenut usein hankaliksi, muuttuvat Kristuksen läsnäolon myötä turvallisiksi ja läheisiksi. Samoin vuoden 2012 lopun suuret tapahtumat liittyvät ymmärtääkseni aivan objektiivisesti Pyhäksi hengeksi kutsuttujen henkisten galaktisten voimien harmonisoitumiseen Maan kanssa.

Astrosofinen kalenteri kertoo nyt meille (tämä on vasta aivan alkua), milloin nykykalenterissa Auringon suuri henkinen voima (elohim) loistaa taivaalta saman Eläinradan merkin (cherubim) kautta jossa Aurinko vaikutti Kristuksen maanpäällisen elämän tärkeimpien tapahtumien yhteydessä.

- Aivan oikein, Kristuksen elämän kalenteri on nykyaikana selvitetty, vaikka siitä ei juuri maailmalla vielä puhuta. Me puhumme siitä myöhemmin lisää.

Meditoimalla tai miettimällä vähänkin näitä tapahtumia samassa kosmisessa asemassa kuin ne tapahtuivat Kristuksen aikoina, me liitämme sekä Maan elämää että omaa elämäämme hyvin syvällisellä tavalla kosmoksen elämään, Kristuksen olemuksessa.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Viikkolauseet, henkisen kalenterit, astrosofinen kalenteri, Kristuksen elämän päivämäärät, astrologia, astrosofia, Kristuksen toinen tuleminen