Matin blogi

Huippu-urheilu ja energiahoito

Perjantai 29.6.2012 klo 6:24 - Matti Kuusela

Eilen illalla sanoin Sinikalle, että hassua, olen parikymmentä vuotta tehnyt töitä SLU:n eli Suomen Liikunta ja Urheilu -talon ja Olympiastadionin välissä, eikä kukaan Suomen huippu-urheilijoista ole vielä oivaltanut tulla hoitoon - vaikka monet asiat olisi niin helppo korjata.

Sinikka sanoi siihen, että oletkos sitten ilmoittanut siitä? No minä, että joo, heti silloin kun aloin tehdä hoitoja 90-luvulla, laitoin siitä esitteisiin, joita jaoin Länsi-Pasilassa.

 

Urheilijoiden ongelmat ja niiden hoitaminen

Tänä aamuna sitten herään viiden tienoissa ja päässäni soi selkeästi ajatus: Nyt on aika ryhtyä toimeen.

Olen niin kauan katsellut suomalaisten urheilijoiden tilanteita, loukkaantumisia, kaatumisia, ties mitä esteitä silloin kun pitäisi voittaa ja yksinkertaisesti vain tietää ja tuntea olevansa maailman paras.

Tunnustan, että olen silloin tällöin ajatellut ottaa yhteyttä johonkin urheilijaan, jota mielestäni voisin auttaa, mutta tosiasia on, että en ole koskaan oikein osannut yhdistää energiahoitoa ja sen markkinointia.

Mutta olkoon menneeksi. Perusongelma huippu-urheilun harjoittelussa näyttää olevan se, että fyysiä harjoituksia tehdään niin suurella teholla, että eetterikeho eli elämänvoimakeho ei pysy perässä, ja se johtaa lopulta ongelmiin. Samoin sisäinen puoli jää myös helposti jälkeen. Myös se tarvitsee hoitoa, ja sitä on energiahoidossa helppo antaa.

Näyttää siltä, että vain tosi harva huippu-urheilija pystyy omin voimin pitämään henkiset ja elämänvoimat sopusoinnussa fyysisen suorityskyvyn kanssa. Kun se onnistuu, syntyykin mahtavia tuloksia.

Jostakin syystä suomalainen huippu-urheilu näyttää viimeisten kahdenkymmenen vuoden aikana menneen energeettisesti vain hankalampaan ja vaurioherkempään suuntaan. Nyt euroopanmestaruuskilpailujen kohdalla on hyvä hetki aloittaa uusi suunta.

Mukavinta olisi aloittaa urheilijan kanssa sellaisessa tilanteessa, jossa tie huipulle on avautumassa. Silloin voi vielä ulkoisesti näkymättömiäkin energiavirheita vapauttaa, mutta voi olla mahdollista palauttaa elämänvoimien ja fyysisen kehon vuorovaikutus hankalienkin kokemusten jälkeen.

 

Mitä urheilijalle voi luvata?

Nyt uskallan luvata, että valmennusenergiahoidolla suorityskyky paranee. Joten ottakaahan yhteyttä. Toimin Helsingissä Länsi-Pasilassa. Puhelin on 040 524 3612 ja sähköposti matti@hopeasulka.com .

Koska kaikki urheilijat eivät välttämättä tätä blogia lue, niin ehkä voit kertoa tästä mahdollisuudesta lähipiirissäsi olevalle urheilijalle!

Rakkaudella
Matti

 

PS. Vasemman palstan otsikoiden alta löydät hieman lisätietoa.

1 kommentti . Avainsanat: huippu-urheilu, valmennus, energiahoito, loukkaantumiset, voittaminen, mestaruus

Matin energiahoito

Torstai 20.10.2011 klo 23:10

Tekemissäni hoidoissa tapahtuu aina aika ajoin selviä muutoksia, uusia aaltoja. Nyt viimeisin aalto näyttää liittyvät syntymäpaikkaan. Jos tuntee olevansa jollakin lailla vähän hukassa tai ihmeissään työnsä suunnan kanssa, niin se voi olla yhteydessä syntymäpaikan energioihin.

Aikaisemmin olen varmaan jo kirjoittanut siitä, miten esimerkiksi masentuneilla ihmisillä ovat usein syntymäajan lukuharmoniat pois paikaltaan. Viime aikoina on tullut useitakin asiakkaita, joilla suhde siis syntymäpaikan energioihin on jäänyt avaamatta.

Jo vuosia sitten olen huomannut, että ainakin Pohjois-Karjalassa ja Lapissa on tällaisia alueita, joissa on hyvin voimakkaat omat energiat. Usein epätasapaino on yhteydessä näiden paikkojen sinänsä hyviin, mutta voimakkaisiin johtajuuden tai samaanityyppisiin energioihin.

 

Perinnölliset rasitteet

Silloin kun aloittelin hoitotyötä, puhdistettiin usein suvussa ilmeneviä kielteisiä energioita, jotka ovat saattaneet periytyä ja vahvistua monien sukupolvien ajan.

Olen saanut sellaisen vaikutelman, että näissä uusissa tilanteissa vapautettavat energiat voivat olla sinänsä myönteisiä, mutta kun ne eivät tule käyttöön, ne voivat jäädä hankaliksi energiatukkeumiksi jonnekin kehoon, usein alaselkään.

Kun energiat olivat ennenvanhaan paljolti paikallisia, jokin kylä tai seutu saattoi kehittää elementaarista parannus- tai johtujuusenergiaa, jonka voimat ovat jääneet käyttämättä kun ihmiset ovat muuttaneet pois eivätkä jäljelle jääneet enää tarvitse näitä vanhoja energioita.

Jos sellaisia siis löytyy, ja ne ovat lähellä ihmisen omia värähtelyjä, ne voi ottaa uudelleen käyttöön, jolloin ne muuntuvat ja vähitellen jälleen vapautuvat.

Jos nuo energiat ovat jääneet aivan vieraiksi, silloin voi usein vapauttaa kuvittelemalla tällaisen energian haltijan ja juttelemalla hänelle niin ystävällisesti, että hänen ei tarvitse puolustautua ja vetäytyä. Silloin hänet voi päästää maailmalle uusiin seikkailuihin.

Menetelmä on sinänsä yksinkertainen, mutta useimmiten oma mieli ei oikein usko omiin kykyihin. Jos tilanne menee yrittämiseksi ja "tahtomiseksi" tyyliin minä tahdon että ... se ei välttämättä toimi, koska silloin energia voi luoda itselleen automaattisesti vastanergian. Siksi käynti energiahoitajan luona on usein paikallaan.

 

Vihjeet

Myös pienet vihjeet voivat usein kertoa suuremmista asioista, kuten karmallisista yhteyksistä joihinkin paikkoihin tai tapahtumiin, jotka myös odottavat vapautumistaan.

Muualta Suomeen muuttaneilla on usein harmonisoitavaa alkuperäisen kotiseutunsa ja Suomen energioiden välillä.

Uuden työpaikan löytämistä auttaa usein jonkin keskeneräisen työn suorittaminen nykyisen työn kanssa.

Jos elämä tuntuu hankalalta, syynä voi olla myös oma sielunrakenne. Yhtä lailla myönteiset asiat ja lahjakkuudet voivat aiheuttaa hämmennystä kuin vanhat menneistä elämistä periytyvät selvittämättömät energiat. Kummassakin tapauksessa energihoitoni auttaa. Selkäkivut voivat hävitä jne.

Suurin osa meistä on "tavallisia" ihmisiä, joilla on tavallisia murheita. Mutta meissä on myös hyvin erikoisia sieluja, jotka saattavat toimia aivan eri tavoin kuin tavallisesti odotetaan. Jos tällainen taiteilijasielu tai haltijasielu yrittää pakottaa itseään elämään normaaliksi kuvitellulla tavalla, siitä saattaa seurata hankaluuksia. Siksi on hyvä ymmärtää omaa sielunrakennettaan.

Joillakin meistä hoidot auttavat hyvin helposti ja nopeasti. Toisilla taas saattaa olla sellaisia energeettisia vaivoja, jotka ovat syntyneet jostain opitusta tavasta, joka on saattanut seurata mukana useissa elämissä. Silloin eheytyminen voi olla hidasta, koska ensin on opittava kokonaan uusi tapa havaita asioita, ennen kuin varsinainen parantuminen ja täysi vapautuminen alkaa toteutua.

 

Yrittäminen

Joskus ratkaisu on yrittämisestä luopuminen. Meillä on jokin ongelma, ja sitten me yritämme ja yritämme ratkaista sitä. Ja varsinainen ongelma saattaakin olla juuri tuo yrittäminen. Silloin tarvitsee erityistä myötätuntoa ja hyväksymistä itseään ja maailmaakin kohtaan, että oivaltaa, miten pelkkä eläminen riittää, että maailma kantaa ja auttaa, ja aivan tavalliset teot ilman erityistä yrittämistä ovat ne, jotka toimivat.

Joskus energiahoitoon tulemiselle ei tarvitse mitään konkreettista syytä. Alitajunta tai henkiset oppaat saattavat ohjata tulemaan myös puhtaasti omien tarkoitustensa pohjalta. Sekin riittää.

Rakkaudella
Matti

3 kommenttia . Avainsanat: energiahoito, Matin energiahoito, paikkakuntien energiat, työongelmat, elämän suunta, perinnölliset energiat, masennus, haltiasielut, haltijasielut,

Minä itse - ja meditaatio

Keskiviikko 25.5.2011 klo 11:35

Huomenta kaikki ja tervetuloa tähän keskiviikkoon eli Merkuriuksen päivään!

Heräsin tänään erilailla, luulin nukkuneeni paljon kauemmin ja olo tuntui kehossa raskaalta mutta myös voimakkaammalta kuin tavallisesti.

Mielessä oli eilisiltaiset puhelinkeskustelut. Minulla on syksyn Hengen ja Tiedon messuilla (8.-9. lokakuuta) esitelmä Sydämen tiestä lauantaina klo 16 ja heti sen perään miniseminaari samasta aiheesta klo 17. Kutsun sinua jo nyt kuuntelemaan ja osallistumaan.

Näistä syksyn messuista on nyt hyvä olo. Niistä näyttää tulevan entistä eheämpi kokonaisuus teemoiltaan ja energioiltaan. Minusta tuntuu tosi hyvältä, että järjestäjillä tuntuu olevan uutta puhtia ja näkemystä.

 

Kirjat

Hieman myös jännittää miten omat kirjat ehtivät mukaan. Jäin kevään sairastelussa loppujen lopuksi kuukauden tai pari aikatauluistani jälkeen, ja työstän vielä seuraavan kirjan käsikirjoitusta. Se on Plejadeista ja vuodesta 2012 ja siihen tulee yksi oma ja kaksi Robert A. Powellin kirjoitusta. Sen ennakkotilauksia voi tehdä aivan pian, kunhan vielä tarkistan tuota nettikauppaa, että kaikki toimii. Periaatteessa siellä pitäisi jo kaikki osaset olla paikalla.

Enkelit kanssamme -kirjan viimeisestä tuhannen kappaleen painoksesta on vielä yksi hyllyssä, mutta sekin on jo tilattu. Siitäkin uusi painos pitäisi saada aikaan mahdollisimman pian. Hieno kansikuva on jo olemassa ja taitto menee kokonaan uusiksi.

Sydämen tie -kirja, jota kirjoitin viime vuoden lopulla, on myös saatava valmiiksi ainakin messuille mennessä.

 

Meditaatio ja hoidot

Mutta meditaatio. Aamun suuri oivallus oli istua meditaatiossa
aivan omalta pohjalta. Tavallistahan on toimia jonkin ohjeen tai opetuksen mukaan. Ja jos haluaa jotain tiettyä tulosta, alkaa miettiä sen saavuttamiseksi jotain välinettä.

Tänä aamuna siis koin tarvetta istua vain itseni kanssa. Ja tein juuri päinvastoin kuin yleensä opetetaan. Annoin jokaisen ajatuksen tai energian tulla vapaasti ja kiinnitin siihen kaiken huomioni, hyväksyvästi ja myötätuntoisesti.

Se tuntui tosi hyvältä.

Ymmärsin, että kun antaa voimien tulla vapaasti luo, silloin ne, joilla on jotain tärkeää sanottavaa tai selvitettävää, pääsevät tulemaan juuri omalla vuorollaan tai sen mukaan, mikä kulloinkin on vahvimmin tulossa.

Tämä tuntui hyvin vahvistavalta ja energisoivalta. Ja tajusin sitten, että myös hoidoissa olen jo kauan sitten hylännyt kaikki ohjelmat. Hoidoissa toimin juuri niin, että kuuntelen energioita ja kohtaan ne täsmälleen sillä tavoin kuin ne kohoavat esiin.

Olen myöskin jättänyt kaiken turhan velvollisuudentunnon. Aikaisemmin ajattelin, että jos olen aloittanut jonkin tietyn alueen hoitamisen tai tietyn tekniikan, minun on hoidettava se loppuun ennen siirtymistä seuraavalle alueelle. Jossain vaiheessa uskalsin luopua tuosta ajatuksesta, ja tulokset paranivat heti. Sisäisillä tasoilla ei ole samanlaista järjestystä kuin fyysisellä tasolla, vaan asiat lomittuvat keskenään, virtaavat, vaikuttavat toisiinsa mitä moninaisemmilla tavoilla. Jokainen kosketus luo aina jotain, mikä vaikuttaa laajalti myös ympäristöön ja silloin tasapainoista ja tehokasta on kohdata aina se energia, joka kulloinkin ilmoittautuu.

 

Liikemeditaatio

Kulkiessani tällä tavoin omien sisäisten tuntemusteni kera tahdoin nousta seisomaan, ja niin teinkin. Ensimmäinen asento oli suuri X käden ojennettuina, ja se tuntui virkistävältä ja vahvistavalta.

Hiljalleen kädet ottivat uusia asentoja ja vähitellen laskeutuivat alemmaksi. Samalla tuli voimakkaita muistoja lapsuudesta ja lukemistani kirjoista. Tämä kaikki tuntui todella vahvistavalta. Minä itse - aivan, oppiakseen on hyvä lukea ja tehdä suurten opettajien tuomia harjoituksia, mutta minä itse olen kuitenkin oman elämäsi keskus.

Antautuminen omille muistoille ja niiden voimille tuo yhteyttä myös niihin näkymättömien maailmojen olentoihin, enkeleihin, haltijoihin, tonttuihin ja muihin, joihin on ollut aikaisemmin kosketuksissa.

Me saatamme menettää itsemme, jos omaksumme kovasti kaikkea sitä mitä meille opetetaan. Etenkin silloin jos on jokin hätä, epävarmuus tai heikkostila, etsii mielellään apua itsensä ulkopuolelta. Ja oikeinhan se on. Meitä hoitajia tarvitaan juuri siksi, että itsen parantaminen ei olekaan niin helppoa, ja usein apu on aivan välttämätöntä.

Mutta kaikki hoito kuitenkin tähtää siihen, että ihminen jälleen löytää oman itsensä ja oman voimansa.

Luulen, että tällainen oman itsensä kuuntelun meditaatio tulee yhä tärkeämmäksi. Ja sehän on myös sitä, mitä itsekin olen niin usein korostanut: paluu itseen!

Kun olen tasapainossa itseni ja tunteitteni ja energioitteni kanssa, voimat virtaavat vapaina kauttani. Silloin yhteistoiminta maailmankaikkeuden kanssa ja kaikki luominen onnistuu.

 

Hollola

Kuvaa on Hollolan kirkko, jossa kävimme lauantain Hollolan seminaarin jälkeen. Hienot energiat.

Tämähän on ollut tulossa. Hollolan kurssissa puhuin jotenkin enemmän sen mukaan, minkä koin tärkeäksi ja mikä astui esiin puhuttavaksi. Ja näyttää siltä, että tuosta kurssista on tullut enemmän palautetta kuin pitkään aikaan. Ilmeisesti se osui kohdalleen ja herätti enemmän asioista kuin alemman velvollisuudentuntoinen opetus. Ehkä tässä on kysymys korkeammasta velvollisuudesta.

Ehkä väsymys on myös paljolti sitä, että unohtaa itsensä ja alkaa toimia alemmasta velvollisuudesta kuin puhtaasta velvollisuudesta henkeä ja omaa korkeampaa itseä kohtaan.

Tätä kun kirjoitan, tuntuu että vieressä seinällä oleva Johanna Loukusan tekemä henkilökohtainen voimakuvani Korkein Pyhä Minuus, Ylin Sielutietoisuus nyökkäilee tytyväisenä. Kiitos.

Matti

6 kommenttia . Avainsanat: Minä, meditaatio, Hengen ja Tiedon messut, sydämen tie, Enkelit kanssamme, healing, energiahoito, aura healing

Vapautuminen menneiden elämien kuormista

Tiistai 29.3.2011 klo 14:58 - Matti Kuusela

Viime päivät ovat monilla olleet aikamoista rytminää. Itselläni Lorna Byrnen tilaisuus Kulttuuritalolla lauantaina meni kokonaan energiatyöhön ja samaa on enemmän tai vähemmän jatkunut tähän saakka.

Sunnuntaina kävin Sinikan kanssa Suomenlinnassa ja maanantaina olikin hoito- ja iltatilaisuuden päivä Turussa, Hoitokeidas Atriumin kauniissa ja miellyttävissä tiloissa. On mukava kokea niin hiljainen ja hyväenerginen paikka aivan kaupungin keskustassa.

Viime aikoina hoidot ovat keskittyneet voimakkaasti kysymyksen mitä tehdä - mitä tehdsä tällä elämällä, mihin suuntaan kulkea - tai sitten, mikä estää kulkemasta sinne mihin haluaisi, tai mikä estää ylipäänsä kulkemasta minnekään. Se ei ole mitenkään harvinainen kokemus.

On aina niin suuri ilo kun voi auttaa noissa kysymyksissä, jotka ovat niin keskeisiä elämälle. Hyvin usein syyt esteisiin löytyvät aikaisemmista elämistä, paljon useammin kuin osaamme arvatakaan.

 

Menneet elämät

Viime vuosin on usein käytetty lausetta, että miksi mennä aikaisempiin elämiin, ongelmat on kohdattava tässä elämässä. Minusta tuntuu, että ongelmia on monilla aivan riittävästi. Ja jos meidän inkarnaatiomme sujuisivatkin sen alkuperäisen jumalallisen suunnitelman mukaan, että me kuolemamme jälkeen kykenisimme kokonaan puhdistamaan edellisen elämämme ja siirtyisimme seuraavaan elämään punaposkisina ja puhtaina, silloin tuossa väitteessä voisi olla jotain perää.

Tosiasia kuitenkin on, että me kuljetamme mukanamme paljon aikaisempien elämien selvittämättömiä kuormia. Jos niitä ei ala selvittää tässä elämässä, ne siirtyvät sitten seuraavaan tai sitä seuraaviin. On erittäin hyvä aloittaa nyt.

Teen enää hyvin harvoin varsinaisia menneiden elämien regressioita. Kun kuuntelee ja osaa kysyä oikeita kysymyksiä, huomio siirtyy kuin itsestään alueelle, jossa noita vanhoja energioita ja esteitä voi puhdistaa ja vapauttaa. Kysymys ei ole niinkään 'tietämisestä' vaan sisäisen kosketuksen hedelmällisyydestä.

Kun sisäisesti pääsee hoitajan ja tietysti henkisten ystäviemme tukemana koskettamaan noita vanhoja tukoksia oikealla tavalla, niihin sitoutuneet energiat pääsevät jälleen virtaamaan ja helpotus on usein oikain selvä. Kysymys ei ole todellakaan siitä, että tällä tavoin pääsisi liian helpolla, kuten olen joskua kuullut sanottavan, vaan siitä että pääsee alkuun. Että elämänvirrat meissä jälleen avautuvat ja pääsemme työatämään elämäämme eteenpäin ja kykenemme suuntautumaan tuloksellisesti asioihin, joihin tahdomme.

2 kommenttia . Avainsanat: energiahoito, enkelimaahoito, menneet elämän regressio, sisäisten esteiden hoitaminen, mikä on tehtäväni

Sydämen tie ja energiahoito

Torstai 20.1.2011 klo 0:24 - Matti Kuusela

Viisi hoitoa tänään Tampereella aika tiiviiseen tahtiin ja hyvin jaksoin. Hoidot ovat yhä enemmän menneet sellaisiksi, että istun hoidettavan vierellä ja kuuntelen hyvin tarkkaan, niin energioita kuin puhetta.

Kysyn asioita sen mukaan, mitä intuitio nostaa esiin, ja tarkkaan kuunnellessa voin kokea, mitkä asiat aiheuttavat hankaluutta ja mitä on tutkittava eteenpäin ja puhdistettava. Samalla tavalla voin tulevaisuuden vaihtoehdoista ja mahdollisuuksista kuulla mikä on sopusoinnussa ihmisen itsensä kanssa. Mitä hän todella haluaa tehdä, ja mitä hän vain uskoo tahtovansa.

Laajemman ja suppeamman kollektiivisen tietoisuuden valta meissä on valtavan suuri. Hyvinkin usein ja paljon me muokkaamme uskomuksia itsestämme sen mukaan, mitä kuvittelemme oikeaksi. Lisäksi meissä vaikuttavat vahvoina lapsuuden ja aikaisempien inkarnaatioiden kokemukset, jotka ovat huomattavasti tärkeämpiä kuin yleensä ajatellaan.

 

Polariteeteista vapautuminen

Hyvin vahva sisäinen puhdistumislause on:

"Rakastan sitä, mitä minulla on, yhtä paljon kuin sitä, mitä minulla ei ole."

Ja se on hyvä täydentää vastakkaisella:

"Rakastan sitä, mitä minulla ei ole, yhtä paljon kuin sitä, mitä minulla on."

Tämä on suorastaan ihmeitä tekevä ja syvästi vapauttava lausepari.

Näiden lauseiden merkityksen voi ymmärtää, kun ajattelee, miten se mitä minulla on, määrittää olemukseni aivan yhtä tarkkaan kuin se, mitä minulla ei ole tai mitä minä en ole.

Kun hyväksyn yhtä lailla nämä molemmat, se on aivan kuin katsoisin minua maailmasta rajaavaa aitaa molemmilta puolilta. Silloin se erottava voima vähenee. On ja ei ole alkavat kommunikoida keskenään ja luoda uutta olevaisuutta.

 

Sydämen tie

Nyt yhä useammin hoitojen aikana nousee mieleen, miten hyvä olisi, jos tuleva ja tämän kevään aikana vielä ilmestyvät kirjani SYDÄMEN TIE olisi jo valmis. Se sisältää harjoituksia, jotka itse olen kokenut aivan uskomattoman hedelmällisiksi ja joiden koen olevan hyväksi suurimmalle osalle kaikkia ihmisiä.

Nuo harjoitukset ovat peräisin vanhasta henkisestä koulutuksesta ja ne on toki julkaistu suomeksikin jo vuosikymmeniä sitten, mutta ne on esitetty tavalla, joka ei lainkaan tule ymmärretyksi meidän suomalaisten luonteenlaadulle.

Kun itse kokeilin näitä harjoituksia ensimmäisen kerran vuosikymmeniä sitten, lopetin kesken, koska luulin niiden olevan itseleni liian vaikeita. Nyt sitten tosiaan kymmenien vuosien kuluttua tajusin ymmärtäneeni ne vain väärin: niiden tarkoitus ei olekaan, että pystyy tekemään ne niin hyvin kuin arkimielemme tahtoo, vaan itse noiden harjoitusten tekeminen - ei välitön tulos - on se, joka luo eteenpäin sisäisiä voimiamme.

Nuo harjoitukset on siis tehtävä iloisesti ja tyytyväisesti ja rennosti niiden itsensä tekemisen vuoksi. Silloin ne herättävät todella nopeasti uusia voimia ja kykyjä sekä ajattelussa, tuntemisessa että tahdon alueella. Elämä alkaa tuntua innostavammalta, omat vanhat ideat nousevat taas esiin, tunteen rikastuvat...

Nämä kuusi harjoitusta seuraavat toisiaan aivan kuin kiinalaisessa riisipellossa. Kootaan ensin hieman vettä ja päästetään se kuukauden kuluttua seuraavalle pellolle ja jälleen kuukauden kuluttua seuraavalle. Olennaista on siis, että se, mitä yhdellä sisäisellä pellolla luodaan, kasvattaa elämänvoimaa, joka sitten on käytettävissä seuraavalla pellolla jne.

 

Kiitos kommenteista! Ja jos sinulla on kysymyksiä, vastaan todella mielelläni. Tyhmiä kysymyksiä voivat olla vain ne, jotka jäävät esittämättä :)

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: uusi kirja, energiahoito, Sydämen tie, polariteetit