Matin blogi

Hyvä paimen

Torstai 3.4.2014 klo 1:09 - Matti Kuusela

Hei ystävät,

Edellisessä blogissa lähdimme siitä, miten ihminen sisäisissä voimakeskuksissaan eli chakroissaan kantaa mukanaan kaikkia luonnonkuntia, mutta sen lisäksi hänen seitsemässä keskeisessä chakrassaan on vielä kolme, jotka jo toimivat, mutta joiden varsinainen olemus on enkelitasoilla. Me olemme omalla kehitystiellämme vasta luomassa näille keskuksille niiden viisaudellista sisältöä.

Henkisesti sydän on meidän puhtaan ihmisyytemme keskus. Sydän on meissä myös se keskus, jossa me tulemme täysin maan päälle. Meidän erikoinen sisäinen tilamme johtuu siitä, että me olemme saaneet kykyjä, kuten ajattelun ja puheen, jotka ovat oikeastaan ennenaikaisia. Nyt meidän suuri henkinen tehtävämme on miettiä ja puhua siitä, miten me opimme käyttämään näitä kykyjä niin, että me omalla tavallamme kohoamme niiden enkelimäiseen sisältöön, omasta ihmisyydestämme käsin.

Chakralauseet

Tulemme lauantain graal-kurssilla puhumaan enemmän chakralauseista, Johanneksen evankeliumin esittämistä Kristuksen Minä olen -lauseista, jotka ovat liitettävissä chakroihin. Nämä yhteydet ovat seuraavat:

Kruunuchakra - Minä olen ylösnousemus ja elämä
Otsachakra - Minä olen maailman valkeus
Kurkkuchakra - Minä olen hyvä paimen
Sydänchakra - Minä olen elämän leipä
Palleachakra - Minä olen portti
Sakraalichakra - Minä olen tie, totuus ja elämä
Juurichakra - Minä olen tosi viinipuu

Näissä chakralauseissa ihminen vähitelleen oppii kulkemaan Kristuksen tavoin tietoisesti planeettapiirien läpi, sillä oikeasti me emme ole pelkästään maan asukkaista, maalaisia, vaan meissä toimivat kaikkien aurinkokuntamme planeettojen energiat.

Jupiter on se viisaus, joka meissä kehittyy maailman valkeudeksi, maailmaa valaisevaksi voimaksi.

Marsin on se voima, joka luo puheemme ja ilmaisumme vähitellen rauhan voimaksi.

Auringosta on kotoisin se voima, jonka myötä sydämemme muuntuu henkisen ravinnon luojaksi.

Nämä ovat ne kolme voimaa, jotka tällä hetkellä ovat ihmiskehityksemmä etualalla ja myös helpoiten ymmärrettävissä. Mielenkiintoista on, miten Steinerin Henkisen tiedon tie -kirjan mukaan varsinainen henkisen kasvun harjoittelu - alkuharjoitusten jälkeen - lähtee juuri kurkkuchakrasta. Minä opettelen kehossani toimimaan hyvän paimenen tavoin. Ja voin kysyä, olenko minä hyvä paimen luonnolle, työlleni, lähimmäisilleni ... ja sitten itselleni! 

Kun tätä mietin viime maanantain kurssin yhteydessä, tajusin äkkiä, miten vaativaa on löytää sanalle "minä" täsmälleen tähän mantraan sopiva sävy. Jos sano "minä" niin, että tarkoitan persoonaani, se ei yllä siihen henkiseen valoon, mistä on puhe. Mutta jos sanon "minä" tarkoittaen vain henkistä minääni, tuo lause helposti liukuu konkreettisen elämän yläpuolelle kohti valoa, ja jättää aineellisen maailmaan taakseen.

Siksi tulikin mieleeni kokeilla kurkkuchakran lausetta lisäten siihen kehon:

"Minä olen (kehossani) hyvä paimen."

Noin se kuulostaa ja tuntuu täydemmältä, minun korvissani jopa alkuperäistä oikeammalla. Niinpä kirjoitankin koko sarjan keho mukaan otettuna vielä uudelleen:

Kruunuchakra - Minä olen kehossani ylösnousemus ja elämä
Otsachakra - Minä olen kehossani maailman valkeus
Kurkkuchakra - Minä olen kehossani hyvä paimen
Sydänchakra - Minä olen kehossani elämän leipä
Palleachakra - Minä olen kehossani portti
Sakraalichakra - Minä olen kehossani tie, totuus ja elämä
Juurichakra - Minä olen kehossani tosi viinipuu

Kun näitä lauseita meditoin tai kuuntelen kehossa, niin niistä tulee entistä täyteläisempi ja tasapainoisempi olo, enkeliläheisempi.

Graal

Nämä lauseet ovat yhteydessä myös Jeesuksen seitsemään ristillä lausuttuun lauseeseen ja ne ovat mukana ensi lauantain graal-valmennuksessa Era Novassa. Graal on jännittävä sana, joka on elänyt niin kauan ja nyt Kristuksen ja Sofian toisen tulemisen yhteydessä sen merkitys alkaa avautua. Idea tähän aiheeseen tuli henkiseltä puolelta ja uskon että menemme nyt lauantaina aivan uusille alueille. Teemme myös kunnon meditaation. Tilaa on, ja kaikki ovat vielä sydämellisesti tervetulleita mukaamme. 

Rakkaudella
Matti

2 kommenttia . Avainsanat: chakrat, mantra, Kristus, minä olen, graal, Jupiter, Mars, Aurinko

Uusi meditaatio & Graalin veren juhla

Torstai 12.5.2011 klo 11:54 - Matti Kuusela

Hyvä ja erinomaisesti suomenkielen voimiin sopiva meditaatio on käyttää kieliopin persoonia rakkauslauseen yhteydessä. Seuraavasti:

Minä rakastan
Sinä rakastat
Hän rakastaa
Me rakastamme
Te rakastatte
He rakastavat

Tämän hienous on siinä, että se ylittää kaiken erillisyyden ja ryhmäkuntaisuuden. Kun sanon, että minä rakastan, niin en jätäkään sinua ulkopuolelle, vaan jatkan välittömästi, että myös sinä rakastat.

Kun minä ja sinä rakastamme, kohoaa väistämättä kysymys, miten on hänen laitansa. Silloin lisäämme, että hän rakastaa.

Ja kun meitä jo on noin monta, jotka rakastamme, huomamme, että me kaikki rakastamme, jolloin nousee taas esiin välttämätön täydennys, muistaa ja vahvistaa, että tekin rakastette. Silloin ovat jäljellä enää nuo hieman tuntemattomat ja oudot 'he'. Ja kun lisäämme, että myös he rakastavat, on ympyrä sulkeutunut.

Mutta kun rakastan, nousee kysymys kosmoksesta, eikö vielä jää ulkopuolelle olentoja, jotka eivät ehkä ole niin persoonia. Silloin lausumme hyvin juhlallisesti ja kunnioittavasti:

Se rakastaa.

Herkkätunteinen ihminen huomaa, että kun lisää tämän seitsemännen, niin energia virtaa takaisin 'minälle', ja silloin syntyy koko oktaavi, jossa minun rakkauteni on kohonnut korkeamman minän asteelle. Mutta ehkä me jätämme sen lausumatta ääneen, ja kuuntelemme tuon kahdeksannen vain hiljaisuudessa, sisäisti.

 

Variaatioita

Tämän meditaation verbiä voi hyvin vaihdella ja muunnella oman tuntemuksen mukaan. Voi sanoa vaikka:

Minä olen rakkaus
Sinä olet rakkaus
Hän on rakkaus
Me olemme rakkaus
Te olette rakkaus
He ovat rakkaus
Se on rakkaus

Lausuessaan on hyvä kuunnella jokaisen lauseen luomaa sisäistä tunnelmaa, koska se on itse asiassa jo yliaistinen kokemus alkumuodossaan.

On hyvin vahvistavaa, jos voit tehdä tämän meditaation ääneen lausuen. Lausu se silloin hyvin kauniisti. Koeta lausua se maailmankaikkeudelle ja enkeleille niin kauniisti ja todesti kuin osaat, vahvistuksena ja julistuksena.

Kun ääneen lausuessasi kuuntelet omaa ääntäsi, huomaat pian miten pienetkin sävyt vaikuttavat ja millä tavalla lausuttuna enkeleiden on helpointa tulla mukaan. Sekin on mahdollista kokea, ja myös se on toimintaa henkisen eli yliaistisen kokemuksen pohjalta.

 

Meditaatiotapoja

Voit lausua meditaation myös
kurkunpäälläsi, mutta silti
äänettömästi, taioranssi_meditaatio.jpg puhtaana ajatuksena, mikä on mielenkiintoinen kokemus. Huomioi, ettet liikuta kurkunpäätä lainkaan, vain puhtaat kehottomat ajatusvoimat työskentelevät. Se tuntuu myös hyvältä ja sisäisesti rakentavalta.

Kuten jo sanoin, tämä meditaatio puhuttelee jotain hyvin suomalaisia sisäisiä olemassaolon kerroksia. Ja se ottaa huomioon niin itseni kuin kaikki muutkin olennot, ihmiset, uskonnot ja oppisuunnat.

Mikä suurinta, se ottaa huomioon myös oman itseni eri puolet, jotka pääsevät siinä keskustelemaan keskenään. Sillä meissä ovat sisäisesti läsnä kaikki nuo eri puolelt, jotka arkipuheessa projisoimme itsemme ulkopuolelle: itsessäni on minä, mutta sisäisyydessäni on myös sinä, ja tuo merkittävä hahmo hän. Ja kaikkien näiden monikkomuodotl

Mielestäni tämä meditaatio on mitä korkeimmassa mielessä Kristus-meditaatio, jossa Kristus meissä puhuu. Mutta se on myös kansanhengen meditaatio ja se ottaa huomioon myös meidän jokaisen olemuksen elementaarisen voimat ja olennot, jotka kaipaavat ja tarvitsevat meidän huomiotamme.

Ja se on enkelten puhetta meissä.

 

Graalin veri

Pääsisäisaika jatkuu vielä, ainakin helatorstaihin saakka, joka on neljäkymmentä päivää pääsiäisestä. Ortodoksit muistavat hyvin tämän henkisten juhlien ajassa virtaavan ja vaikuttavan keston. On mielenkiintoista miten luterilaisten kirkkojuhlien aika siirtyy yhä aikaisemmaksi, ja usein on niin, että kun aaton juhlinnan jälkeen itse juhla-aika alkaa, kaikki tuntuukin olevan jo tehty.

Judith von Halle kirjoittaa
uudessa Joosef Arimatialais
-kirjassaan, mitenkalkki.jpg kaikille, jotka olivat läsnä Jeesuksen ristinkuolemassa, oli Jeesuksen kyljestä hänen kuolemansa jälkeen virtaava eterisoitunut veri "mitä suurimman toivon ja juhlan unohtumaton hetki".

Voimme kuvitella tuota tilannetta. Jeesuksen seuraajia vaivaa ääretön tuska ja ahdistus Jeesuksen tuskien tähden. Maailma oli pimentynyt, sillä tuolloin vallitsi auringonpimennys, minkä jokainen voi kohtalaisen helposti tutkia. Päivämäärä oli 3.4. vuonna 33.

Auringonpimennys, nukkumaton yö vaeltamassa Jeesuksen jäljillä kun häntä kuljetettiin kuulustelusta toiseen, ääretön tuska ja ilmeisesti myös maanjäristykset sekä Jeesuksen olemuksessa vaikuttavat suuret henkiset muuntumiset olivat kohottaneet hänen ristin äärellä olevat seuraajansa yliaistisen näkemisen tilaan, jossa näkivät eterisoituneen veren virtaavan kyljen haavasta.

Tämä henkistynyt veri on graalin verta, ja esimerkiksi Halle kirjoittaa, että läsnäolijat kokivat sen säteilevässä kirkkaudessa kuolemattoman, ikuisesti elävän voiman.

Siksi, kun nykyaikana katsomme kuvaa rististä tai ristiinnaulitusta tai ajattelemme Golgatan tapahtumaa, on aina hyvä liittää tähän kokemukseen oma ylösnousemusvoimien tai graal-symboli vaikkapa juuri seitsemän punaisen ruusun muodossa.

Kristus ei vain kuollut, vaan hän myös kävi samalla läpi sen, mitä koko ihmiskunta tulee aikojen kuluessa tekemään: henkistämään koko olemuksensa fyysistä kehoa myöten.

Se merkitsee, että tuon henkistyneen kehon me voimme kuljettaa mukanamme myös kuoleman jälkeiseen tilaan. Siitä tulee ikuinen ja meidän omamme, josta meidän ei enää tarvitse luopua.

Ja kun niin tapahtuu, myös Maan tehtävä on täytetty, ja me siirrymme vielä syvempiin tehtäviin.

Rakkaudella
Matti

 

 

 

1 kommentti . Avainsanat: meditaatio, graal, Kristus, Kristus-meditaatio

Kaanaasta Graaliin

Tiistai 10.5.2011 klo 23:04 - Matti Kuusela

Luin eilen Judith von Hallen uusinta kirjaa Josef Arimatialaisesta ja Pyhän graalin tiestä (Joseph von Arimathia und der Weg des Heiligen Gral). Sain siitä nyt toisen kerran voimakkaan kokemuksen Uuden testamentin tapahtumista. Ensimmäinen vahva elämys, ei kuitenkaan niin voimakas kuin tämä, tuli Kaanaan häistä, joka oli Jeesuksen ensimmäinen ihmeteko tai tunnusteko - vaikka tuota ihmepuolta ei nyt niin tarvitsekaan korostaa.

Kaanaan häät tapahtuivat aikana, jolloin Jeesus oli vasta aloittamassa kolmen vuoden toimintaansa Jordanin kästeen jälkeen. Se oli aikaa, jolloin hänen aurinkohenkensä ei ollut vielä kunnolla laskeutunut hänen fyysiseen kehoonsa, ja siksi "minun aikani ei ole vielä tullut".

Kaanaan häät olivat suuri ihmiskunnan korkeamman minuuden hääjuhla, jossa Kristuksen aurinkovoima vielä leijui valtavana kosmisen voiman aurana ihmisten yläpuolella. Tuon auran aurinkovoima, oli se, joka kypsytti ruukuissa olevan veden viiniksi, kohotti sen eteeristen aurinkovoiminen tasolle.

Ruukkuja oli kuusi, mikä viittaa nykyistä seuraavaan atlantiksenjälkeiseen kulttuuriin, joka on vasta tulossa. Vasta silloin tulee korkeamman minuuden kypsyminen ajankohtaiseksi koko ihmiskunnalle. Niin Kaanaan häät ennakoivat koko ihmiskunnan henkisiä häitä Kristus-minuuden kanssa, niin samoin jokainen korkeampaa minää nyt kehittävä on edelläkävijä.

 

Maria Magdaleena

Minulla on pitkään ollut voimakas tunne siitä, että Maria Magdaleena oli vahvasti mukana Kaanaan häissä, ei fyysisesti vaan henkisesti, mukana sen valontäyteisessä Kristus-aurassa.

Sitä on vaikea perustella, mutta ainakin sen pohjalta se tuntuu hyvin mahdolliselta, että kaikki Kristuksen läheiset olivat jo näissä häissä mukana, mm. hänen äitinsä, Lasarus, Martta ja monet muut. Maria Magdaleena ei vielä tuohon aikaan ollut valmis tulemaan Kristuksen oppilaaksi, mutta henkisesti hän oli läsnä, niin kuin varmaan oli aikaisemmissa inkarnaatioissaan ollut henkisesti läsnä jo ikiajoista saakka siinä valmistelussa, joka johti Kristuksen tulemiseen maan päälle.

 

Vesi ja veri

Nyt uutena kokemuksena noiden ihmiskunnan alkuhäiden ohelle tuli yllättävästi kokemus siitä, miten Jeesuksen kuoltua ristillä Longinus työnsi keihään hänen kylkeensä, ja Johannes korostaa evankeliumissaan kolmeen kertaan, että siitä vuoti verta ja vettä.

Normaalitapauksessa fyysisen kehon kuoltua
olisi ristillä riippuvan ihmisen christ_precious_blood_368.jpgveri laskeutunut painovoiman vaikutuksesta jalkoihin ja sydämen sykkeenkin puuttuessa ei haavasta olisi pitänyt vuotaa mitään.

Nyt kuitenkin Kristuksen eetterikehon kosmiset voimat elävöittivät ja täyttivät fyysisestä kehosta vapautuneen veren. Kristukselle "minun aikani" eli ihmiskunnan minuuden herättämisen aika oli tullut ja hänen minävoimansa kohotti veren eteeristen elämänvoimien piiriin. Näin verta ja vettä virtasi kyljen haavasta maahan.

Vesi tässä merkitsee juuri eetterivoimia. Vesi on elementeistä eetteristen voimien kantaja. Nykykielellä sanomme siis, että Kristuksen eetterivoimien tasolle henkistynyt veri virtasi loistavana ja kirkkaana ja kimaltelevana - graalin verenä, täydellisesti muuntuneena ja puhdistuneena.

Kun Kristuksen ensimmäisen tulemisen symboli oli risti, on nyt hänen toisen tulemisensa symboli rosenkreutzilainen ruusuristi. Se tarkoittaa, että maan kuolemasta kohoaa uuden korkeamman minän kantajana puhdistunut ja eterisoitunut veri, jonka puhtautta ruusunpuna symboloi.

 

Veren eterisoituminen

Veren eterisoituminen on edelleenkin se fyysinen prosessi, joka kantaa korkeamman minän syntyä ihmisessä. Sen yhteydessä sydämessä kohoaa hienoja eteerisiä virtauksia.

Tuo eterisoituminen on yhteydessä myös edellisenä kiirastorstain
iltanarosenkreutz_64.jpg tapahtuneeseen ensimmäiseen ehtoolliseen, jossa Kristus tarjosi opetuslapsilleen viiniä ja leipää. Näemme miten läheisessä kehitysyhteydessä nämä vesi, viini ja veri ovat toisiinsa. Ja miten Kaanaan häissä, ensimmäisessä ehtoollisessa ja veren virtaamisessa ristillä on kaikissa kysymys Kristus-minuuden liittymisestä maan henkistyviin elementteihin veden, viinin ja veren kautta.

 

Portugalin paketti - ja vapaa ihminen

Kun eilen kirjoitin Suomen suhtautumisesta EU:n Portugalin pakettiin, haluan nyt lisätä. Korkeamman minän voimin meillä on mahdollista ymmärtää asioita syvemmin. Valitettavasti on kehitystä vastustavia voimia, jotka korostavat, että miksi aina luoda salaliittoteorioita, miksei vain hyväksyttäisi sitä, mitä päättäjät tai asiantuntijat sanovat?

Jotkut taas korostavat, että kysymys on niin vaikeista asioista, että niistä ei voi puhua avoimesti. Mutta jos me jätämme yhteisistä asioista keskustelun vain päättäjille, silloin vain vahvistuu se tendenssi, joka jo nyt on niin voimakas, että päättäjät irtaantuvat kansasta ja samaistuvat niihin, jotka osaavat ajatella ja joilla on valtaa.

Mitä vähemmän me kaikki ajattelemme itse sitä, mitä täällä tapahtuu, sitä enemmän me luovutamme valtaa ja samalla energiaa ja sen fyysistä ilmaisua, rahaa, sellaisille piireille, jotka eivät kanna koko ihmiskunnan ja maan edistystä, vaan tahtovat valtaa vain sen itsensä vuoksi.

Kehitystä johtavat enkelit tarvitsevat kipeästi avukseen kaikkea sitä aitoa ja etsivää tiedostamista, minkä me vain voimme kohottaa esiin. Kehitystä johtaavat enkelit voivat yhä vähemmän ja vähemmän puuttua asioihin suoraan: heidän on vaikutettava niiden ihmisten ja heidän ajatustensa, tunteittensa ja tahtonsa kautta, jotka ponnistelevat eteenpäin oman minänsä, oman arvostelukykynsä ja omien ajatustensa pohjalta, omiin tunteisiinsa luottaen.

(Lisähuomautus veren olemuksesta. Miksi veren näkeminen ja usein jo pelkkä ajatteleminen tuntuu niin vieraalta tai oudolta. Siksi, että meillä on sisäinen vaistomainen henkinen tieto siitä, että meissä tulisi virrata oman itsen puhdistama ja henkistämä veri, eli sellainen joka on meidän oman minuutemme kokonaan omaksi muuntama. Siksi vanha esi-isien perimävoimien täyttävä veri, jota ennen niin arvostettiin, tuntuu nykyisin vieraalta.)

Rakkaudella
Matti

2 kommenttia . Avainsanat: Kaanan häät, Jeesus, Jeesuksen veri, graal, Maria Magdaleena