Matin blogi

Enkeliajattelu ja suojelusenkeli

Tiistai 1.4.2014 klo 22:01 - Matti Kuusela

Hei ystävät. Lämmin kiitos jälleen eilisestä maanantai-illan enkelikurssista. Jokainen kurssi tarjoaa myös minulle niin uusi näkymiä kuin vahvistusta. On niin mahtavaa kokea, miten enkeleiden läsnäolon tunne jälleen voimistui. Ja siitä olen kiitollinen kaikille teille, sinulle joka olit mukana fyysisesti ja teille kaikille, jotka olette mukana millä tahansa tavalla. Työ on yhteistä, vaikka sen muodot vaihtelevat ihmisestä ihmiseen.

Enkeliajattelu

Kerron nyt ensiksi enkeliajattelusta, jonka merkitys on todella tärkeä kun tahtoo vahvistaa yhteyttään enkeleihin. Jokainen on varmaan kokenut, miten ensimmäisiin ajatuksiin enkeleistä liittyy monenlaisia tuntemuksia, toivoa, kohoamista, odotusta jostain ihmeellisestä, ylimaallisesta.

Eilen aloin tajuta enkeliyhteyttä hieman uudella tavalla. Mutta minun täytyykin lähteä vielä vähän kauempaa kuin ensin ajattelin, kurkkuchakrasta. Useimmat teistä ovat jo tutustuneet ihmisen chakroihin. Jos lähdemme seuraamaan chakroja alhaalta ylöspäin, niin saamme seuraavan yhteyden luonnonkuntiin, ihmisiin ja enkeleihin:

Kruunuchakra - suurenkelit
Otsachakra - arkkienkelit
Kurkkuchakra - enkelit
Sydänchakra - ihminen
Solaarichakra - eläinkunta
Sakraalichakra - kasvikunta
Juuricharka - kivikunta

Tässä listassa varsinainen ihmisen paikka on siis sydän, sydänkeskus. Huomionarvoista on, että me kuitenkin koemme itsemme voimakkaasti, ei sydämessä, vaan useimmat jossain otsachakran ja kurkkuchakran tienoilla: me olemme kasvammassa aitoon ihmisyyteemme tässä mielessä laskeutumalla alaspäin todelliseen ihmissydämeemme.

Meille ihmisille on ominaista, että enkelikunnat ovat lahjoittaneet meille korkeammat tietoisuuden kuin mihin meidän varsinainen sisäinen kehityksemme antaa valmiuksia. Me osaamme ulkoinaisesti ajatella ja toimia käyttäen enkelivoimia, mutta koska emme henkiseltä kehitykseltämme ole siihen todellisuudessa valmiita, meillä on kyky ja - niin, suuri kosminen lahja - tehdä erehdyksiä. Erehtymisen mahdollisuuden kautta meidän kasvumme on valtavasti nopeampaa kuin silloin jos me toimisimme vain sen mukaan, minkä me todella tiedämme jo ennalta oikeaksi.

Minä olen

Tämän luettelon pohjalta voi myös ymmärtää paremmin sen vähemmän oivalletun Rudolf Steinerin Henkisen tiedon tie -kirjan opetuksen, jossa chakrojen mukainen henkisen kasvun opastus ei lähdekään esimerkiksi juurichakrasta eikä kruunuchakrasta vaan kurkkuchakrasta, meidän enkelichakrastamme. 

Tämän mukaan meidän henkinen kasvumme lähtee enkelitasolta ja etenee siitä alaspäin kohti sydäntä, ihmisyyttä, me tuomme enkeliluontomme sydämeemme löytääksemme toden ihmisyytemme.

Kurkkuchakra on meidän ilmaisukeskuksemme, puheen ja minkä tahansa luomisen ja myös ajattelun keskus. Usein me koemme itsemme ajattelevina olentoina otsachakran alueella, mutta oletko huomannut, miten usein ajattelet käyttäen sanoja, puhuen äänettömästi ajatussanoilla. Usein me myös lukiessamme joudumme jäljittelemään sanoja kurkullamme saadaksemme todellisen ajatuksen esiin.

Johanneksen evankeliuminen kurkkuchakraan liittyvä Minä olen -lause on "Minä olen hyvä paimen", samoin kuin otsacharkan lause on "Minä olen maailman valo".

Steinerin Henkisen tiedon tien mukaan me lähdemmekin kasvussamme liikkeelle, ei valosta, joka tosin loistaa, vaan enemmän tekemisestä, enkelimäisestä tekemisestä, jossa opettelen enkelinkaltaista toimintaa hyvänä paimenena. Opettelen puhumaan, ajattelemaan, toimimaan toisten kanssa niin, että etsin itsestäni hyvän paimenen kaltaista toimintapaa!

Se avaa henkiselle kasvulle aivan uudenlaisen näkymän. Ehkä olen ja ehkä me olemme toimineetkin siihen suuntaan, mutta sitä ei ainakaan minun tietääkseni ole missään sanottu tällä tavoin aikaisemmin.

Suojelusenkeli

Ja kun ajattelemme henkisen kasvun tielle lähtevää ihmistä Hyvän paimenen kaltaisena, niin väistämättä tulee mieleen vanha saksalainen kuva, josta on lukemattomia versioita: suojelusenkeli, joka johtaa kahta lasta, poikaa ja tyttöä - muistaakseni sillan yli. 

Sehän on juuri henkisen kasvun ensimmäine vaihe chakrojen kannalta. Se on kurkkuchakran toiminnan opetuskuva. Enkeli meissä johtaa sisäistä naiselllista ja miehistä lapsiolemustamme yli virran, kohti omaa heräävää sydäntämme.

Ja näinhän tässä kävi: pääsemme tuohon enkeliajatteluun, josta aluksi mainitsin, vasta seuraavalla kerralla.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Enkelit, harjoitukset, ajattelu, enkeliajattelu, yhteys enkeleihin

Nettikaupasta omenapuihin

Sunnuntai 29.5.2011 klo 21:15 - Matti Kuusela

Mahtavaa, ensimmäiset tilaukset Enkelimaan nettipuodin kautta ovat tulleet! Kun lukee kotisivufirman esitteitä, niin niissä kerrotaan yleensä miten monta minuuttia kussakin menee sivujen pystyttämiseen. Itselläni on tuntunut paremminkin, että kysymys on kuukausista. Mutta nyt tuntuu tosi hyvältä. Nettikauppa selkeyttää tilauksia ja säästää todella paljon aikaa ja huomiota. Kun tilaus on tullut, sen kun vain laittaa cd-levyt tai kirjat matkaan, eikä tarvitse huolehtia laskutuksista ja rahoista. Ne tulevat pian tilille.

Työstän vähitelleen lisää meditaatioita myyntiin ja pian pääsee myös tekemään tulevien kirjojen ennakkotilauksia. Ensimmäisenä tulee kirja, joka kertoo ihanista Plejadeista sekä ihmiskunnan henkisen kehitykse lähiaikojen merkkipäivistä ja -paaluista.

 

Haklammen luontopolku

Launtaina kiersimme Sinikan kanssa Nuuksiossa Haklammin luontopolun. Alkuun ajattelin, että kannattaako 5 kilometrin takia edes lähteä liikkeelle, mutta lenkkiin meni Sinikan askelmittarin mukaan kaikkineen melkein 8 kilometriä ja matka tuntui vähintään kymmeneltä kilometriltä. Sen verran oli juurakkoista ja mäkistä reittiä.

Pari hyvää harjoitussysteemiä (niistäkin lisää tulevaisuudessa) olivat tehneet niin hyvää, että innostuin hyppimään kiviltä alas tasajalkaa. Ei ollut korkeita hypyt, mutta kylläpä tuntui tänään eli seuraavana päivänä. Tuntuu että tasajalkahyppy on elimistölle oikein hyvä täräys, ja alastulon joustavuuden löytämäminen tekee liikunta- ja tasapainojärjestelmälle oikein hyvää.

Täytyy vain mielessään sitoa polvet siististi yhteen hypätessään, niin ei tule harmillisia yllätyksiä.

Toinen suositeltava metsäharjoitus on kävellä aina kun mahdollista lähellä maata olevia tukkeja pitkin, tasapainossa. Tekee oikein hyvää tasapainoaistille, ja tiedäthän että se mitä tasapainon pitämisessä oppii, koituu suoraan myös sisäisten kykyjen hyväksi, esimerkiksi ajattelun tasapainoisuuteen.

Luontopolulla oli myös aivan upea pähkinälehto ja aivan superupea kieloketo, jonka kieloista useat olivat jo nupulla.

 

Omenapuiden hoitoa

Tänään sitten olimme Lahdessa Anitan ja Karin luona omenapuita hoitomassa. Pidämme Sinikan kanssa molemmat puiden hoitamisesta, vain omat puut puuttuvat.

Omenapuiden kuorten rapsutus puhtaaksi jäkälistä ja muusta ylimääräisestä on ehkä ihmeellisintä tietämääni työtä, sillä mitään muuta sellaista puuhaa en tiedä, joka vetäisi jokaisen niin innokkasti mukaan. Puut ovat tuosta avusta aivan mahtavan onnellisia ja tontut ja haltiat kokoontuvat työn jälkeen tosi kiinnostuneina tutkimaan tuloksia.

Joitakin heikkakuntoisia oksia ja aivan huonossa paikassa olevia vesoja poistimme myös ja joitakin oksantynkiä silottelimme, mutta muuten varsinaiset leikkaukset jäivät heinäkuulle. Siellä on 23. ja 24. päivien viikonloppuna hedelmäpäivät, joka on sopiva juuri omenapuille.

Hedelmä-, kukka-, juuri- ja lehtipäivistä löytää lisää tietoja Rihu ry:n julkaisemasta Kylvö- ja korjuukalenterista. Kun omenapuista halutaan saada nimenomaan hyviä hedelmiä, on niiden kaikki hoitotoimenpiteet hyvä tehdä juuri hedelmäpäivinä.

Ja mitä hedelmäpäivät ovat? Jako menee elementtien mukaan. Kuu vaikuttaa kaikkeen kasvuun, ja nuo erilaiset päivät jakaantuvat sen mukaan, minkä elementin eläinratamerkeissä kuu milloinkin on. Se on niin yksinkertaista.

Kun kalenteria seuraa, alkaa huomata, miten myös on kukkapäivinä aivan erilaista kuin vaikkapa juuripäivinä, tai lehtipäivinä erilaista kuin hedelmäpäivinä. Jotkun valitsevat kesälomansakin aina mieluiten kukkapäiviksi.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: nettikauppa, omenapuiden hoito, Haklammen luontopolku, eetteriset harjoitukset