Matin blogi

Jokainen loistakoon omaa valoaan!

Torstai 10.2.2011 klo 15:59 - Matti Kuusela

 

Ulkona on jälleen ihana päivä. Monina talvipäivinä olen nähnyt auringon loistavan hetken aikaa aamupäivällä, mutta tänään tuo valo on erityisen loistavaa. Jääpisarat kimmeltävät puiden alaoksilla ja valo esiintyy kauneimmassa säihkeessään.

Kauniiksi tuon jään ja lumen kimaltavan valon tekevät kaikki pienet keijut, jotka ilakoivat siinä energiassa, joka vapautuu jään ja lumen noustessa auringovalon voimasta korkeammalle tasolle. Kun aina henkistyy, niin pienet haltijaolennot pääsevät jälleen liittymään siihen.

Muista kiittää luonnonhenkiä aina kun näet ulkona jotain kaunista. Se on heidän tekoaan. Luonnonhenget toimivat ulkona luonnossa monella tasolla sielullistaen ja henkistäen sen tapahtumia.

 

Totuus ja kauneus

Henkisesti ihmiskunta on pitkään taistellut tietään totuuden löytämiseksi. Totuus sillä tavoin kuin me sen nykyisin ymmärrämme, on lujasti yhteydessä fyysisen maailman todellisuuteen. Se on projekti, joka on jo hyvin pitkällä. Seuraava projekti, joka on jo tulossa, on elämänmaailman ja elämänvoimien tunnistaminen. Sen maailman laki on kauneus.

Katsomalla maailmaa kauneuden silmin me luomme luonnonhengille ja enkeleille lisää tilaa työskennellä ja osallistua tähän maailmaan kanssamme. Maailman luonnostaan kehittyessään ja yksilöllistyessään meistä ihmisistä tulee niitä olentoja, joiden tehtävänä on luoda uusi yhteys elämänmaailmaan. Se tarkoittaa, että meidän osallistuessamme kaikkeen kauneuteen katsomalla, ajattelemalla, tahtomalla tai luomalla ja jopa siivotessamme me vahvistamme niitä elämänvoimia, joita kaikki olennot täällä tarvitsevat.

Ennen ihmiset ja etenkin luonnonuskontojen harjoittajat etsivät Kristuksen totuutta luonnosta. Sitä oli myös israelilaisten kokemus palavasta pensaasta, josta ääni kertoi olevansa "Minä olen". Silloin Kristus oli edennyt tiellään kohti ihmistä jo luonnon elementtien tasolle. Sitä ennen hän oli viisaiden tähtien tutkijoiden havaittavissa kosmoksessa, tähtien liikkeissä ja Auringossa.

Nyt kun Kristus toisessa tulemisessaan on liittynyt maahan, meihin ihmisiin ja luonnon elämänmaailmaan, hän elää hyvin lähellä luonnonhenkien todellisuutta, mutta on tärkeää, että me ihmiset kerromme luonnonhengille Kristuksesta, joka kaiken sen takana, minkä me voimme kokea korkeampana viisautena ja yhteytenä, hänenä, jonka läsnäolo varsinaisesti liittää ihmistiedon hartauden välittämänä maailmankaikkeuteen,

Mitä me tiedämme Kristuksesta? Kun katsomme noita kimmeltäviä valopisaroita auringonvalossa, se että muistamme Kristuksen nyt asuvan sydämissämme, se riittää. Omalla sisäisellä Kristus-valollamme, oman sydämemme loisteella me voimme liittyä luonnon valon säihkeeseen ja siten kertoa myös keijujen ja haltijoiden maailmoille Kristuksesta, joka on kulkenut heidän maailmansa kautta, mutta todellisuuden ymmärtämiseen he tarvitsevat meidän ihmisten apua - kaikesta luonnonviisaudestaan huolimatta.

Totuus = fyysisen luonnon laki

Kauneus = elävän luonnon laki

 

Loistakoon meidän ihmisten piirissä jokainen omaa valoaan. Luonnonolennot näkevät sen kautta Kristuksen valon, joka meidän ihmisten kautta vahvistuu heille.

Me aliarvioimme itseämme niin usein ja ajattelemme, että jos minä voisin loistaa tuon toisen valoa, joka on niin hienoa, niin kyllä minä sitten. Mutta asia ei ole niin: jokaisen oma valo, jokaisen minän valo, on tärkeää, sillä jokainen minä on jumalten lahja. Ei anneta yhdenkään lahjan mennä hukkaan.

 

Rakkaudella
Matti Kuusela

2 kommenttia . Avainsanat: yksilöllinen valo, henkinen valo, Kristus-valo, keijut, luonnonhenget