Matin blogi

Hymy ja sielunravinto

Torstai 18.4.2013 klo 20:52 - Matti Kuusela

Hei ystävät, tulipa eilen aikamoista tekstiä. Jo pienellä vilkaisulla siihen huomasin tänään, että se kaipaa runsaasti selvennystä. Ja lisäksi tänään tuli jälleen vahvasti esille sekä hymyn merkitys että se, miten tärkeää meidän on oppia luomaan koko ajan uutta. - Ja se selvennys taitaa kuitenkin jäädä tulevaisuuteen. Nyt eteenpäin!

Tästä nousee mieleen kaksikin suosikkiopettajani Brian Tracyn lausetta. Ensimmäinen on se, että paras tapa ennustaa tulevaisuutta, on luoda sitä itse!


Luominen

Niinpä, meille on mahdollisuus luomiseen, mutta aina emme vain käytä sitä. Kun katsoo nuorten ihmisten elämää, niin usein näkee miten valtavalla voimalla he luovat. Joku tuttu nuori menee ylioppilaskirjoituksiin, ja muutaman vuoden kulutta hän on jo luonut itselleen aivan toisenlaisen elämän.

Mistä se voima tulee? Luulen, että suurelta osalta tuo luomisen voima, jota nuoret ihmiset ilmentävät elämässään, on sisäsyntyistä. Se tulee "jostain".

Ilmeisesti tapahtuu niin, että ensin tuo salaperäinen voima luo lapselle aivan uuden oman kehon, sitten se luo kävelyn, puhumisen, ajattelun. Sitten luo maailman ymmärryksen ja sitten se kasvaa laajemmaksi ja laajemmaksi ja auttaa luomaan nuorelle ammatin, paikan maailmassa. Toisia tuo salaperäinen sisäinen voimaa ohjaa nopeasti selkeisiin päämääriin, toisia se ohjaa enemämmän etsintään ja uusien kokemusten ja uusien voimien luomiseen ja vahvistamiseen, jopa maailman ihmettelyyn ja joskus vaativaan oman paikan etsimiseen.

Mutta se voima kuitenkin on olemassa. Vanhempanakin tuon voiman toiminnasta toi joskus saada vaikutelmia, etenkin silloin kun ajattelee, miten ihmisen periaatteessa on vapaa tahto, mutta mitä se auttaa silloin, jos elämä vie aivan toiseen suuntaan!

Vapaa tahto

Kuitenkin se vapaan tahdon tila on aina olemassa. Ja miten haastavaa sen käyttö joskus onkaan! Yrittää liikaa, ja luo itselleen sen kautta esteitä, jotka varsinaisesti kohoavat esiin vasta tulevaisuudessa. Käyttää liian vähän vähän voimiaan, ja ehkä masentuu. On liian vähän innostunut ja ehkä väsyy tai sairastuu. Ei ilmaise tunteitaan, ja joutuu niitä sitten myöhempinä vuosina purkamaan...

Näyttää siltä, että elämä on jatkuvaa tasapainotilan etsintää, mutta ei paikallaan oloa. Jotta oma elämä pysyy tasapainossa maailman elämän kanssa, on kuljettava koko ajan eteenpäin, luotava kun maailma luo, levättävä ja rentouduttava, kun maailma lepää ja rentoutuu.

On löydettävä oma lämpö, joka lämmittää hymynä, on löydettävä oma innostuksen tuli, joka saa helposti luomaan uusia asioita ja lähtemään liikkeelle.

On kuljettava virrassa tai virran mukana, mutta ei passiivisesti eikä ympäristöä syyttäen eikä omaa voimaansa vähätellen, vaan saa myös luoda omia reittejään, ja sitähän maailma meiltä odottaa.

Tuo salaperäinen voima, joka niin vahvasti luo meissä ensimmäisinä vuosina ja vuosikymmeninä, odottaa että me saadessamme lisää vuosia elämäämme opimme itse luomaan, opimme itse käyttämään omaa voimaamme.

Ensimmäinen oivallus

Ensimmäinen oivallus oman voiman käyttämisessä lienee se, että se on sallittua, ja toinen voi olla, että omaa voimaa on hyvä käyttää hyvällä, kauniilla ja todella tavalla kehityksen eteenpäin viemiseen ... ja omien kykyjen käyttämiseen.

Jokaisella meistä on ainutlaatuisia kykyjä, käyttäkäämme siis niitä.

Ja sen lisäksi meidän luomisen harjoittelussamme useat meistä joutuvat aivan perin pohjin opettelemaan, että hymy, joka kohottaa esiin sydämen lämpöä ja valoa, on hyvä asia.

Hymy, rakkaus, vapaus, ne ovat kaikki asioita, joita tuo salaperäinen voima lahjoittaa ja vahvistaa meille myös iän myötä, mutta usein vain silloin, kun me alamme niitä itse etsiä ja luoda. Lapsille ne tulevat luonnostaan - toivottavasti - vanhempina meidän on etsittävä sitä sisäistä tekniikkaa, joka näyttää meille, miten henkiset ja sielulliset voimat tässä maailmassa toimivat. 

Enkelit tietävä siitä paljon, mutta ilmeisesti on niin, että koska nykyiset enkelitkään eivät ole eläneet ihmisinä samanlaisessa maailmassa kuin me, tässä ihmiselämässä on paljon arvoituksellista myös heille. Me olemme niiden arvoitusten ratkaisijoita.

Rakkaudella
Matti 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: hymy, enkelit, sydän, usko

Ota vastaan - ja hymyile

Tiistai 26.2.2013 klo 20:29 - Matti Kuusela

Miten vaikeaa meidän on monasti ottaa vastaan. Olemme kyllä tottuneet tekemään asioita, ja vaikka emme tekisikään, meillä on tunne, että tekeminen auttaisi, jos vain jaksaisi. Ja kuitenkin onnellisuudessa ja tyytyväisyydessä tekeminen on vain toinen puoli asiaa, ja toinen on se, että ottaa vastaan.

Jos on rasituksia tai stressiä, nämä huolet täyttävät helposti meidän koko sisäisen maisemamme. Hyvin yleinen on tunne, että minulta vain vaaditaan jotain, mutta en saa mitään.

 

Avaudu vastaanottamiselle

Silloin vaatii hieman sisäistä ponnistusta avartaa jälleen omaa näkymäänsä maailmaan ja muistella kaikkea sitä, mitä maailma meille antaa, paljon aivan ilmaiseksi ja paljon lähes ilmaiseksi. Tee harjoitus näin: Sulje silmäsi ja kuvittele että avaat vastaanottamisen luukut koko olemuksessasi.

Jos elämä tuntuu ahdistavalta, aivan normaali reaktio on sulkea luukut niin sisään- kuin ulospäinkin. Silloin kuvittelemme elämän tulevan helpommaksi. Mutta ikävä kyllä, niin harvoin tapahtuu. Kuvittele siis avaavasi vastaanottamisen sisäiset luukkusi ja salli itsesi tuntea tyytyväisyyttä. Tunne tyytyväisyyttä, iloa, hymyä, mikä vain sinulle juuri nyt sopii ja tuntuu mahdolliselta.

Hengitä huolellisen pehmeästi ja tunne miten sisäänhengityksen myötä otat maailmalta vastaan hyvää voimaa ja valoa.

Uloshengittäessäsi kuvittele, miten tämä hyvänolon tunne laajenee koko kehoosi ja olemukseesi.

Kerro sitten sisäisesti itsellesi, miten saat ottaa vastaan tuota tukea ja hoivaa maailmankaikkeudelta juuri nyt.

Tunne tietoisesti miten maailma antaa sinulle ja tukee sinulle, ja miten sinä saat ottaa tuota maailman antamaa tukea vastaan.

Kun hiljennyt vastaanottamiselle, myös enkelit ovat sinua lähempänä. Heidän on helpompi auttaa sinua, kun hiljennyt.

 

Ota vastaan rakkautta

Vaikka luultavasti me kaikki haluamme rakkautta, miten vaikeaa sitä onkaan ottaa vastaan. Rakkaus on yhdeltä olennaiselta osaltaan tunne, ja miten hankalaa meidän usein onkaan eläytyä tunteisiin, tuntea tunteita, uppoutua tunteeseen.

Ainakin meillä suomalaisilla on tapaha vältellä tunteita sosiaalisissa tilanteissa. Ahdistus on kyllä tuttua, mutta jos joku sanoo meille jotain kaunista tai kehuvaa, miten nopeasti huomaammekaan vähättelevämme sitä, siirtävämme kaiken vain syrjään.

Päätä nyt, että seuraavan kerran kun joku kehuu sinua tai lausuu sinulle minkä tahansa kiitoksen tai myönteisen asian, katsot häntä lämpimästi ja kiität.

Niin yksinkertaista se on.

 

Rakkauden vastaanottamisen harjoitus

Tee vielä seuraava harjoitus vahvistaaksesi tätä rakkauden vastaanottamista. Istu mukavasti ja sulje silmäsi. Hengitä pari kertaa sisään ja ulos tasapainoisesti.

Anna sitten läheisiä tai muuten kohtaamiasi ihmisiä tulla sisäisten silmiesi eteen, ja avaa jälleen sisäisiä porttejasi tuntemaan tai tunnustulemaan sitä rakkautta - tai mahdollista rakkautta - jota he sinulle antavat.

Tulet varmaankin hämmästymään sitä, miten monen ihmisen tässä meditaatiotilassa huomaat välittävän sinulle rakkautta, ainakin jossain määrin. Ja jokaisen kohdalla avaa tunteesi ja sisäisen valosi vastaanotin ottamaan tätä rakkautta, tukea, myönteistä huomiota tai valoa vastaan. Oikein salli itsesi tuntea näitä tunteita, sillä nyt se on täysin turvallista. Olet turvassa, ja saat ottaa vastaan aivan miten koskettavia tai myönteisiä tunteita tahansa.

Tämä on vahvistava harjoitus. Sen omaa onnellisuutta ja ihmissuhteita kehittävää voimaa voit vahvistaa vielä kevyellä hymyllä tai harjoittelemalla sisäistä myhäilyä aina kohdatessasi toisia ihmisiä, joka todellisissa tilanteissa tai mielikuvissasi.

Se mitä näin harjoittelet, alkaa muuttua yhä enemmän todeksi.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: meditaatio, vastaanottaminen, tunteet, hymy, onnellisuus, rakkaus, enkeli