Matin blogi

Innostus ja parantavat voimat

Keskiviikko 19.2.2014 klo 0:42 - Matti Kuusela

Jotkut asiat tulevat yhä uudelleen ja uudelleen vastaan. Innostus on yksi tällainen aivan keskeinen ominaisuus, jota henkiset ystävämme näyttävät opettavan yhä uudelleen. Ja mitä se siis merkitsee? Hyvin tiedämme, että joillekin innostus on henkilökohtainen ominaisuus, mutta henkinen kasvu ei ole pelkästään sitä, että me avaudumme ottamaan vastaan henkisiä sisältöjä, vaan myös sitä, että me kasvatamme itse itseämme. Kasvatamme ja vahvistamme itseämme myös omilla voimillamme!

Tänään tuli vastaan Steinerin Apokalypsi-kirjasta seuraava kohta uskonnosta: 

Uskontoa luonnehtii parhaiten ihmissydämen sisältö, ihmismielen sisältö, kaikkien tuntemusten ja tunteiden summa, jossa ihminen kohottaa parhaimman sielussaan kohti henkisiä olentoja ja voimia. Ihminen uskonnollisuuden luonne riippuu hänen mielensä tulesta, hänen tunteittensa voimakkuudesta ja sävystä...

Ja hän jatkaa herättävällä vertauksella taiteeseen:

...samalla tapaa kuin ihmisen suhde taiteeseen riippuu hänen sydämensä lämpimästä sykkeestä, kauneuden tajusta.

Leimusiko ihmissydän vielä Steinerin aikaan uskonnolle, sykkikö hänen sydämensä taidetta ja kauneutta kohtaan? Ainakin lienee selvää, että meidän aikanamme tuo tuli on hiljentynut. Ja ilmeisesti on täydin oikeutettua sanoa: pelastaaksemme ihmiskunnan meidän on sytytettävä oma sisäinen tulemme. Meidän on sytytettävä sydämemme lämmin syke ja innostuksen leimu henkistä työtämme kohtaan... Ja kaikki työ tulee muuttumaan jälleen takaisin yhä henkisemmäksi, mikäli meidän kulttuurimme tahtoo pelastua, tahtoo pelastaa itsensä ja tietenkin koko ihmisen ja maan kehityksen siinä samassa.

Jos me jatkamme samaan suuntaan kuin mihin elämä nyt kulkee, niin viileneminen näyttää väistämättömältä, Ja henkisesti on niin, että kaikki henkinen ja sielullinen todellinen uudistuminen tapahtuu lämmön voiman kautta. Kyllä me teemme teemme päätöksiä ja hyviäkin päätöksiä ilman tuntuvaa lämpöä ja liekkiä, mutta ilmeisesti se on jotain mikä tapahtuu välttämättömyydestä.

Henkinen tuntuma mielestäni kertoo täysin selvästi, että meidän on opittava käyttämään itsessämme enemmän sisäistä lämpöä ja sisäistä tulta, leimua, innostusta... ja jotain sellaista missä tuo tulen elementti ilmentyy hymyssä ja äänessä, eleissä ja käyttäytymisessä.

Aivan liikaa me vielä etsimme tuota hengen lämpöä ulkopuoleltamme, jopa säästä. Nyt olemme ihmiskuntana tulleet aikuisiksi ja me olemme itse vastuusta elämästämme. Me emme voi enää odottaa, että meille annetaan: meidän on itse tultava antajiksi. Meidän on itse tultava lämmön, tulen, innostuksen ja rakkauden lähteiksi, hyvyyden lähteiksi ja kauneuden lähteiksi... ja miten paljon näitä ominaisuuksia onkaan: parantavien voimien lähteiksi!

Rakkaudella
Matti

virtue_michael.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Steiner, innostus, sydän, liekki, lämpö, tuli, syke, parantavat voimat

Mikael ja innostus

Lauantai 20.7.2013 klo 12:54 - Matti Kuusela

Rudolf Steiner kertoo, miten vuonna 1879 arkkienkeli Mikaelista tuli meidän aikamme ajanhenki. Sitä ennen ajanhenkenä noin 250 vuoden ajan oli ollut Gabriel, jonka aikana henkiset lahjat virtasivat voimakkaasti perinnöllisyyden kautta. Mikael sen sijaan vapautti lahjakkuuden perinnöllisyyden voimista niin, että siitä tuli yhä enemmän vapaan yksilöllisyyden ominaisuus. Muutenkin monet meidän aikamme upeista saavutuksista ovat juuri Mikaelin toimintaa meissä ja meidän kauttamme: kansainvälisyys, koko maan tiedostaminen ihmiskunnan yhteiseksi planeetaksi, vanhan ryhmiin kätketyn tiedon vapautuminen, ihmisoikeudet.

Henkisesti katsottuna muutokseen liittyi Steinerin mukaan se, että kun aikaisemmin Mikaelille läheiset ihmiset näkivät hänen toimivan pelkästään henkisellä tasolla, he alkoivat tiedostaa, että heidän on annettava Mikaelin asua sydämissään. Tästähän puhuimme jo edellisessä blogissa. Ja Steiner jatkaa tästä:

"...nyt he omistavat Mikaelille ajattelevan henkisen elämänsä; vapaassa, yksilölllisessä ajatuselämässään he ottavat vastaan Mikaelin opetuksia ihmissielun oikeista teistä."

Mikael-sydän

Sitten Steiner jatkaa mielenkiintoisella asialla. Hän kuvaa,
miten ihmiset, jotka aikaisemmissa elämissäänmichael_ja_vaaka.jpg olivat olleet osallisina Mikaelin ihmiskunnalle lahjoittaman uuden vapaan ajattelun käyttäjinä, varmaankin esitaistelijoina, kokevat muutoksen tullessaan jälleen maalliseen elämään 1800-luvun lopulla. Nyt he kokevat Mikaelin, entisen ajattelunsa innoittajan, tulleen korkeamman ajatustoiminnan ohjaajaksi.

Ilmeisesti korkampi ajatustoiminta tässä yhteydessä on juuri sydänajattelua. Mikael valaisia ensin pään ajattelua niin että keskiajan syvyyksistä nousi esiin uusi aika, luonnontieteellinen ja filosofinen ajattelun selkeys. Nyt ajattelu laskeutuu ihmissydämeen - ja se on varmasti muutos, jota me olemme edelleen käymässä läpi. Ehkä uusi sydänajattelu on aikaisemmin ilmennyt joissakin erityiskysymyksissä: orjuuden lopettamisesta luonnonsuojeluun. Mutta todellinen sydänajattelu, pään ajatusvalon selkeydestä sydänten lämmittämään ajatteluun, on vielä pitkän matkan päässä.

Miten helposti henkinen kiinnostus jää vain pään ymmärrykseen... löytämättä tietä sydämen lämpöön.

Mutta myös toisinpäin: miten helposti henkinen innostus ilman pään valon tasapainoista selkeyttä kadottaa puhtaan suuntaansa ja kääntyy johonkin yksipuolisuuteen.

Ajatusten vapautuminen

Steiner kuvaa tätä muutosta, jota me mielestäni olemme laajemmin käymässä läpi meidän aikanamme, joa runsaat sata vuotta sitten alkaneeksi, eli jo 1800-luvun lopun kaukaisena aikana:

"Tästä ajankohdasta lähtien ihminen voi kohottautua olemuksensa yläpuolella; hän voi suunnata mielensä henkiseen todellisuuteen. Silloin häntä vastaan tulee Mikael, joka osoittaa vanhan yhteytensä kaikkeen ajatustoimintaan."

Tämä herättää ajatuksen, että puhumme tosiaan siitä, että ihminen itse ajattelee. Mikael ei varmaankaan esittäydy tuolla tavoin, jos vain toistaa mielessään muilta kuulemiaan tai lukemiaan ajatuksiaan. Alkaa tajuta, miten suurenmoinen asia vapaa ajattelu on, ja miten vaativaa se on toisaalta. Miten helposti jää siihen, että henkisyyden puuskan iskiessä jää tutkimaan, mikä ajatussuunta on paras. Onko se sittenkin tieteellinen ajattelu, vai teosofia, ruusuristiläisyys, antroposofia tai jokin nykyinen new age -suuntaus. Tai mikä kirkoista on lähinnä totuutta, luterilainen, ortodoksinen tai katolinen meillä suomessa?

Vaatii aivan selkeää ajatuslihasten ponnistelua miettiä itse, miten esimerkiksi maailman täytyy olla syntynyt, koska se kerran mitä ilmeisimmin on niin tehnyt. Kannattaa ottaa huomioon, ettei itse välttämättä ole mitenkään huonompi ajattelija kuin monet muutkaan.

Vasta sitten jos huomaa pyörivänsä ajatuksissaan paikoillaan vuodesta tai vuosikymmenestä toiseen, kannattaa etsiä aivan jotain uutta saadakseen aivonsa jälleen joustavammiksi.

Mikaelin teko

Tuosta kohtaa Steiner "Johtolauseissa" jatkaa Mikaelin toiminnasta.

"Hän vapauttaa ajatukset pään alueelta ja avaa niille tien ihmissydämeen. Hän kohottaa innostuksen esiin mielen alueelta niin että ihminen voi sisäisellä antaumuksella eläytyä kaikkeen siihen, mitä voi kokea ajattelun valossa."

Eli siis, sydänantaumuksella eläytyä kaikkeen siihen, mitä ajattelun valossa voi kokea. Sydämen ajattelun ja pään ajattelu liittyvät yhteen ja tukeat toisiaan. Ja edelleen huimat lauseet:

"Mikaelin aikakausi on alkanut. Ihmissydämet alkavat ajatella. Innostus ei enää virtaa pelkästään mystisestä hämärästä vaan ajattelun täyttämästä selkeydestä."

Tuon ymmärtäminen on Steinerin mukaan Mikaelin vastaanottamista sieluunsa. Tässä on mielestäni niin suunnattoman mielenkiintoista se, miten me helposti ajattelemme enkeleiden avun joinakin erillisinä tapahtumina. Mutta esimerkiksi tämä kohta kertoo selvästi, että enkeleiden apu on enemmänkin kauneimman ja korkeimman ihmisyyden perussoinnin tavoittamista oman sydämen tietoisuudessa. Ja Steiner jatkaa:

"Ajatusten, jotka nykyään pyrkivät käsittämään henkistä todellisuutta, tulee kummuta sydämistä, jotka sykkivät Mikaelille, kaikkeuden tuliselle ajatusten hallitsijalle."

Siinä riittävästi syytä olla innostunut.

Yhä tärkeämmäksi koen jo aivan omalla kohdallakin sen, että innostus ei enää kohoa ihmissielusta esiin automaattisesti. Se voi tapahtua lyhyesti, kestää jopa pari vuotta, mutta henkisen kasvun mielessä innostus on jotain, mikä ihmisen on luova omasta sisäisyydestään käsin. Lapsille maailmankaikkeus vielä lahjoittaa sellaista, mikä on vanhan enkelitoiminnan muistoa, mutta meidän aikuisten on opittava luomaan itse se, mitä meidän kehityksemme tarvitsee. 

Ja sen myös ymmärtää: me olemme täällä, jotta meistä tulee luovia olentoja maailmankaikkeuteen. Vanha jumalluominen on edennyt jo kutakuinkin niin pitkälle kuin se on mahdollista. Luonnon kannalta maailma on valmis. Mutta nyt maailmankaikkeus odottaa, että luominen jatkuu meidän ihmisten toimesta. Meidän on tehtävä täällä jotain uutta, luotava sitä pään valosta ja sydänten rakkaudesta. Siitä syntyy enkelikuntien avulla se uusi, jota maailma tarvitsee siirtyäkseen uuteen sykliin.

PS:

Steinerin teoksesta "Antroposofisia johtolauseita" - jonka vanhemmista versiosta tämän kirjoituksen lainaukset ovat peräisin - on tänä vuonna ilmestynyt uusi laitos, jossa tuo kokonaisuus on kaikki yksissä kansissa. MInulla on tuo kirja myynnissä nettikaupassa, mutta se on tosi vaativaa lukea, sanoisin että vielä vaativampaa kuin Steinerin kaikki muut teokset. Jos vain kantti riittää, niin sitä kuitenkin kannattaa lukea, koska se tuo henkiset sisällöt täysin sellaiseen ajatusmuotoon, joka muistuttaa taikinan vaivaamista astiassa. Kun muutaman kerran lukee jonkin lauseen, niin aina siitä jotain ymmärtää. Henkisesti katsottuna tuo ajatustaikinan vaivaaminen tarkoittaa, että uusi ajattelu ei tapahdu varsinaisesti fyysisissä aivoissa, vaan niiden ulkopuolella olevissa eetteriaivoissa. Ja meidän eetteriaivomme ovat vielä normaalisti aivan liian jäykkiä ottaakseen vastaan uusia ajatuksia, muotoutuakseen niiden mukaan.

Minusta olisi myös mukavampi, jos kirjan nimessä ei olisi tuota sanaa "antroposofisia", koska siitä tulee väistämättä vaikutelma, että teksti olisi tarkoitettu vain jollekin ihmisryhmälle. Toki ymmärrän, miksi nimi aikoinaan syntyi tuohon muotoon, mutta nyt parempi nimi olisi vaikka Mikael-tietoisuus tai Sofia-tietoisuus.

3 kommenttia . Avainsanat: arkkienkeli, Mikael, innostus, Steiner,

Innostus

Sunnuntai 7.7.2013 klo 13:03 - Matti Kuusela

Hei ystävät uimaan lähtö odottaa, mutta sitä ennen muutama sana luonnonhengistä tai elementaariolennoista. Luonto on valtavan runsas, ja runsaudessaan ei se jätä juuri mitään mahdollisuuksia käyttämättä. Niinpä kaikkialla missä on jotain liikettä, jotain tapahtumista, on aina jonkin tietoisuuslajin olentoja kehittymässä ja harjoittelemassa.

Yksi tällainen elementaaristen olentojen ryhmä liittyy kuun liikkeisiin. Silloin kun kuu kasvaa eli taivaalla havaitsemamme kuu suurenee ohuesta sirpistä upeaksi täydenkuun kiekoksi, silloin tämän prosessiin myötä vaikuttaa aivan toisenlaisia alkeisvoimia kuin silloin kun kuu vähenee. Väheneminen tarkoittaa siis sitä, että täyden kuun pyörä taivaalla alkaa taas kaventua sirpiksi, kunnes se jokin ilta on pimentynyt kokonaan ja muuttunet uudeksikuuksi.

Enkelikunnat ja luonnonolennot

Luonnonolennot on aika mukava nimitys näille olennoille, jotka korkeampien enkelikuntien johdolla ovat mukana maailman luomistyössä. Aikoinaan kuun irrottamiseen maasta ja sen liikkeiden järjestämiseen tarvittiin monenlaisia luonnonolentoja, jotka enkeliolentojen johdolla hoitivat varsinaisen käytännön työn.

Eilen illalla oli mielenkiintoista huomata, miten hyvin television mainostajat ovat perillä tällaisista syvistä maailmankaikkeuden rytmeistä. Rakkaani Sinikka kiinnitti huomiota siihen, miten yhden naisille tarkoitetun valmisteen vaikutusajaksi mainittiin 28 vuorokautta ja toisen 33 vuorokautta. Kummallakaan valmisteella ei ollut sinällään mitään yhteyttä näihin rytmeihin, nuo ajat oli vain keksitty jostain. Mutta mainostajilla on täytynyt olla selko siitä, mitä syvällisesti tuo kuun kierron 28 vuorokautta vaikuttaa, ja miten vahvasti Kristus-elämän 33 maan päällä elettyä vuotta vaikuttavat edelleenkin. Ei noita lukuja käytettäisi, elleivät ne olisi hyvin merkittäviä, ainakin alitajunnan tasolla.

Steiner kertoo, miten selvänäköiselle katseelle osoittautuu aina kuun kasvaessa, miten henkisiä olentoja liikkuu alemmalta alueelta ylemmälle. Mutta kosmisen tasapainon säilymiseksi on myös toisten alkeisolentojen laskeuduttava alemmaksi, tultava lumotuksi alemman alueen piiriin.

Ja näillä tapahtumilla on voimakas yhteys ihmisen sielunelämään. Siksi yhä edelleen monet meistä katsovat ikkunasta ulos saadakseen selville, millainen olo heillä on tänään. Toki ihmisellä on nykyaikana vapaa henkinen minuus, joka itse kykenee luomaan sen, mitä me haluamme tuntea ja kokea, mutta silti nuo luonnontilat vaikuttavat meissä edelleen, syvästi.

Innostus

"Kun ihminen on innostunut, kun hän on tyytyväinen maailmaan, kun hän näkee maailman niin, että hän kohtaa kaikki asiat innostuneesti, silloin hän vapauttaa olentoja, jotka vähenevä kuu on sitonu," kirjoittaa Steiner.

Hän jatkaa esitelmässään kuvaten miten nämä kuuhun yhteydessä olevat alkeisolennot liittyvät ihmiseen ja jälleen vapautuvat sen johdosta, että ihminen kokee sielunrauhaa, sisäistä tyytyväisyyttä, sopusointuista yhteyttä maailmaan.

Mutta jos ihminen on lannistunut tai masentunut, kaikkeen tyytymätön, silloin nämä olennot pysyvät ihmisen piirissä.Olemalla jurottava tai eripurainen on ihminen elementaariolentojen kahlitsija, vaikka hän voisi ne iloisuudellaan vapauttaa.

Tämä on aivan uskomattoman merkittävää.

Nämä luonnonolennot ovat kuin ihmisen tunnemuisti tai energiamuisti. Mitä me tunnemme, sen elementaariset olennot kantavat meissä.

Jos olemme masentuneita, se tarkoittaa, että loppujen lopuksi on vain yksi todellinen tie iloisuuteen, nimittäin että itse alkaa vahvistaa itsessään iloa, innostusta ja aktiivisuutta. Se voi olla jollekin suunnattoman vaikeaa, mutta silti on se on parempi tietää: ihmisellä on nykyaikana kyky muuntaa sisäistä säätään. Ensimmäinen askel on tietää se!

Rakkaudella

Matti

 

 

1 kommentti . Avainsanat: innostus, masennus, vähenevä, kasvava, kuu, Steiner, minuuden voima

Mielenkiinto pitää elossa

Sunnuntai 1.1.2012 klo 19:50 - Matti Kuusela

Tottahan mielenkiinto pitää ihmisen itsensä elossa, mutta flensburgilaisen nro 110 mukaan mielenkiinto pitää tässä maailmassa myös ne olentolajit, joita kohtaan ihmiset osoittavat kiinnostusta. Mielenkiinnon henki Calyttä kertoo, miten ne lajit, jotka eivät ihmisiä kiinnosta, yksinkertaisesti katoavat täältä vähitellen, tärkeytensä mukaan.

Ne lajit, jotka ovat ihmiselle ja maalle tärkeitä, eivät kuitenkaan katoa kokonaan, vaan vetäytyvät kauemmaksi. Esimerkiksi enkeleiden kohdalla on juuri näin. Mitä enemmän me olemme heistä kiinnostuneita, sitä lähempänä meitä he voivat olla ja toimia. Samoin mitä monipuolisemmin ja laaja-alaisemmin me olemme kiinnostuneita, sitä rikkaammaksi maailmamme muodostuu, ei ainoastaan subjektiivinen maailmamme, vaan tämä täysin objektiivinen maailma myös.

Tämä kaikki on helppo uskoa. Jos hiukankin kuvittelee kiinnostunutta mitä tahansa kohtaan, niin kehon asento muuttuu, energiat lähtevät virtaamaan ja silmiin herää haukankatse, tai ainakin jotain sinnepäin.

 

Ihmisen vastuu

Meidän ihmisten suuri vastuu koko luontoa ja kehitystä kohtaan on uusi asia. Aikaisemmin luonto - mikä tarkoittaa enkelit ja jumalat - ovat huolehtineet kehityksestä, mutta Kristuksen tultua maan päälle kosmisena minä-olentona meistä ihmisistä on tullut myös henkisiä ja tavallaan jumalolentoja, vaikkakin hyvin vaatimattomia toistaiseksi.

Kun maapallon henkinen ohjaus aikaisemmin tapahtui kosmoksen henkisten olentojen toimesta, vastuu on nyt siirtynyt Kristuksen mukana maan päälle, meille ihmisille, jotka nyt olemme minä-olentoja eli henkisiä olentoja maan päällä.

Kosminen uuden luominen ja jumalluomisen jatkuminen on siis meidän vastuullamme. Jos me emme kiinnostu elämästä ja maailmasta ja etenkin henkisestä kasvustamme, tämä maailma meidän osaltamme alkaa vain vähitellen hiipua. Ja se olisi valtava vahinko, ei vain meidän ihmisten kannalta, vaan koko kosmoksemme kannalta, sillä meihin ihmisiin on investoitu todella paljon.

Sen näkee jo siitä, miten meidän maamme on aurinkokunnassamme ainoa planeetta, jossa fyysinen elämä on säilynyt. Uusimmat tutkimukset ovat jo osoittaneet, että vettä ja elämän mahdollisuuksia on ollut muillakin planeetoilla, mutta ilmeisesti meidän maamme luominen Kristuksen planeetaksi on yhteydessä siihen, että henkinen elämä ja henkinen luominen voi jatkua ja mennä eteenpäin juuri fyysisellä ja aineellisella tasolla.

Mutta vaikka vanha jumalluominen on antanut meille edellytykset fyysisen elämän jatkumiseen, niin meistä itsestämme on kuitenkin kiinni se, mitä todellisuudessa tapahtuu. Sitä tarkoittaa Uudessa testamentissa ihmiskunnan nimittäminen sekä maailman puutarhureiksi että kuninkaiksi.

Ja siihen liittyy myös lähetyskäskyn yksi ulottuvuus: kertokaa kaikelle maailmalle, että minä olen tullut maan päälle. Se tarkoittaa, että meissä jokaisessa on nyt henkisen, luovan minuuden mahdollisuus - ja velvollisuus!

 

Bonukset

Johdon bonukset suuryhtiöissä ovat yksi mielenkiintoinen kohde sekin. VR:n toimitusjohta saa vuoden 2015 toukokuun loppuun mennessä iltapäivälehden mukaan lähes 1,1 miljoonan bonukset palkan päälle, jos hoitaa työnsä kunnolla.

Onneksi hänelle myös ne, jotka arvioivat ovatko tavoitteet toteutuneet, saavat kunnon bonukset hekin, joten bonusten ehdoista ei varmaan tulee erimielisyyttä.

Minun mielestäni nämä jättibonukset saisi lopettaa. Jos ei työn tekeminen kunnolla kiinnosta ilman erityisiä bonuksia, niin miksi pitää sellaista miestä tai naista töissä ollenkaan?

No, on minulla tuohon vastauskin. Kun yhdelle miehelle maksetaan kunnolla ylimääräistä, niin ne, jotka sen vaikkapa hallintoneuvostossa hyväksyvät, saavat kannattavan siivunsa hekin. Tuskin siinä paljon merkitsee, kulkevatko junat ajallaan, kun näitä palkkioita mietitään.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: mielenkiinto. kiinnostus, lähetyskäsky, elämän säilyminen, ihminen luonnon puutarhurina, ihminen luonnon kuninkaana

Mielenkiinto ja kiinnostus

Torstai 29.12.2011 klo 0:37 - Matti Kuusela

Mielenkiinnon ja kiinnostuksen henki Calytta on jälleen yksi Flensburgin vihkojen hengistä. Hän kertoo rakentavansa eetteris-astraalisia siltoja ihmisestä mielenkiinnon kohteeseen. Näiden siltojen tai kanavien kautta voi rakentua yhteyksiä myös toiseen suuntaan. Sellaiset kohteet, joilla on oma tajunta, kuten kasviolennoilla, voivat vaikuttaa näiden kanavien kautta jälleen ihmiseen.

Näiden ihmisen mielenkiinnon kautta syntyvien eetteristen kanavien kautta voi siis syntyä molemminpuolista kohtaamista. Katsoessasi jotakin kukkaa kiinnostuneesti ajatusvoima luo kanavan, jonka kautta tunnevoimat voivat virrata.

Myös tämän kanavan vastaanottaminen tarvitsee tietoisen olennon aktiivisuutta ja hän voi myös torjua sen, mikä voi vaikuttaa masentavasti kiinnostuksen osoittajaan.

 

Mielenkiinnon subjektiivisuus

Kun ihminen kehittää mielenkiintoa, hän samalla suuntaa maailmaan subjektiivisuuden säteen. Yleensäkin mihin tahansa havaitsemiseen tarvitaan tällainen subjektiivisuuden kanava. Ilman mitään henkilökohtaista jännitetta ihminen ei voi havaita mitään Calyttan mukaan.

Calytta kertoo, että hänelle olisi mieluista, että ihmiset käyttäisivät häntä paljon monipuolisemmin. Mielenkiinnon osoittaminen ja suuntaaminen on kehitystä luova voima. Kasvit ovat hyvä esimerkki mielenkiinnosta, joka saa todellisuudelta vastakaikua, kun taas kiinnostuminen jalkapallosta ei luo sitä.

 

Maailmankehitys

Mielenkiinto liittyy koko maailman kehitykseen. Kun lausutaan, että alussa oli sana, se merkitsee että ensimmäisen sanan lausumisen taustalla oli kiinnostusta toisen olennon luomiseen, ja kun toinen olento syntyy, syntyy myös ensimmäisen ja toisen välinen tila ja kiinnostus näiden kahden olennon välillä.

Näin kiinnostus ja mielenkiinto ovat vahvasti kutoutuneita kaikkeen kehitykseen ja luomiseen, ja luonnollisesti maailman rikastumiseen. Jos ei kiinnostu jostain minkä yhteydessä on, maailma tulee harmaammaksi, ei pelkästään kuvallisesti vaan henkisellä tasolla aivan todellisuudessa.

Calytta pitää erittäin tärkeänä koko maankehityksessä meidän kosmisten minäkehityksemme aloittaneiden olentojen osoittamaa kiinnostusta. Hänen mukaansa maailma on luotu niin, että ihmisminä voi syntyä ja kehittyä oikealla tavalla. Mutta sekä maailma että ihminen tarvitsevat toisiaan.

Sinä hetkenä, kun ihminen muuttaa minuuttaan, hän muuttaa myös maailmaa. Ja sillä hetkellä, kun maailma muuttuu, muuttaa ihminen minuuttaan. Siinä vaikuttaa syvä vastavuoroisuus ja yhteisvaikutus.

Maan edellisessä inkarnaatiossa, jota nimitetään vanhaksi kuuksi, ei näin vielä ollut, vaan silloin ratkaisevia tekijöitä olivat enkeliminuudet, joiden myötä ihmiset enemmänkin uivat. Periaatteessa fyysis-aineellinen maailma on olemassa vain sitä varten, että ihmisillä on minuus ja kiinnostus, sanoo Calytta.

 

15 sekunnin dieetti

Iltapäivälehdessä kerrottiin tänään, miten monet ovat onnistuneen pudottamaan huomattavasti painoaan 15 sekunnin dieetillä, mikä tarkoittaa, että kun tekee jotakin mieli syödä, niin miettii 15 sekuntia, onko se nyt aivan tarpeellista.

Tuossa ajassa syömisen tarve usein jo haihtuukin. Tämä tuntuu myös erittäin hyvältä minuuden voimien harjoitukselta, koska se edellyttää joustavuutta ja sisäistä läsnäoloa, omien sisäisten voimien tiedostamista.

 

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: mielenkiinto, kiinnostus, kehitys, eetterikanavat, minuus, kasvit, dietti