Matin blogi

Pääsiäisajatuksia - tie juhlaan

Perjantai 14.4.2017 klo 19:09 - Matti Kuusela

Olin ihmetellyt kauan, miksi pääsiäinen ja siihen liittyvä kuolema osuu juuri kevääseen, uuden syntymisen ja kasvien heräämisen aikaan. Tuo kysymys palasi mieleeni yhä uudelleen. Ja sitten tänä keväänä vastaus tuli aivan selkeästi: Koska pääsiäisjuhla on kevään ja uuden syntymisen juhla, niin täydellinen uudistuminen edellyttää sitä, että vanha kuolee pois. Kokonaan.

Sen juuri Kristus teki. Omassa olemuksessaan. Vanha ruumiillisuus ei enää kestänyt, vaan hän jätti sen kokonaan pois. Mutta se, mikä ruumiillisuudessa oli uusiutuvaa ja henkistä, se muodosti nyt uuden, aineettoman ruumiin, voimaruumiin. Se on sama prosessi, jonka koko ihmiskunta kykenee aikanaan suorittamaan Kristuksen voiman ja mallin mukaan. 

Kun me kaukaisessa tulevaisuudessa kohoamme korkeammalle olemassaolon tasolle, meidän ei enää tarvitse jättää fyysistä kehoa taaksemme, vaan se kohoaa mukanamme. Karkea aineellisuus jää jälkeen, mutta se, mikä voimina vaikuttaa, luo uuden toistaiseksi näkymättömän fyysis-henkisen kehon. Se me saamme mukaamme.

kristus_gr_700.jpg

Inkarnaatioiden päättyminen

Tuo fyysisen kehon ylösnouseminen merkitsee samalla myös maallisten inkarnaatioiden poistumista. Inkarnaatiot ovat sitä, että me astumme syntymässä uuteen fyysiseen kehoon, joka on valmistettu meitä varten, mutta joka ei kuitenkaan ole täysin meidän omamme. 

Kun meidän varsinainen minuutemme vähitellen vahvistuu ja kehittyy niin, että se läpäisee täydellisesti fyysisen olemuksemme, silloin tuo fyysinen keho kuuluu meille. Silloin meidän ei tarvitse enää jättää sitä taaksemme kuollessamme. Me viemme täysin oman fyysisen kehomme henkiseen maailmaan, tai vähän toisella tavalla ilmaistuna maan henkisyyteen.

Silloin me olemme myös yhtä maan kanssa aivan toisella tavalla kuin nykyään. Silloin me olemme yhtä maan kanssa voimatasolla, niin kuin Kristus on sitä jo nyt. 

Kun puhutaan Kristuksen taivaaseenastumisesta pääsiäisen jälkeen, niin se antaa harhaanjohtavan kuvan. Taivaaseenastuminen merkitsee sitä, että Kristus ei jätä maata, vaan hän liittyy täysin maan henkisyyteen, maapallon eetterimaailmaan.

Siksi on mahdollista, kuten Uudessa testamentissa sanotaan, että hän on kanssamme koko ajan.

Ihmisten veli

Toinen tärkeä asia Golgatan kuoleman ja syntymän läpi kulkemisessa oli se, että sen kautta Kristus pääsi kokemaan sen, minkä me ihmisetkin saamme kokea, kuoleman kautta kulkemisen.

Kristukselle se tosin oli tietoinen tapahtuma. Se oli kuin minuuden polttopisteen läpi kulkeminen, kulkeminen ahtaasta portista, jossa kaikki uudistuu. Kaikki herää eloon uudella tavalla.

Kuolema mahdollisti sen, että Kristuksesta tuli myös ihminen, ihmisten veli. Hänellä on edelleen myös kosmisen suuruuden ja kuninkuuden henkinen aspekti, mutta niiden oheen hän saa myös veljeyden. Käytännössä se tarkoittaa, että hän kulkee kanssamme.

Maan elämänvoimien maailmassa hän pystyy monistamaan olemuksensa henkilökohtaisesti jokaiselle ihmiselle. Olennaista hänen läsnäolossaan on se, että sen vastaanottamiseen meidän ei tarvitse varsinaisesti tehdä mitään. Ja niin yksinkertaista, kuin tuon sanominen on, yhtä vaikealta ja monimutkaiselta se tuntuu.

Meidän ei tarvitse tehdä mitään kokeaksemme Kristuksen veljeyden ja läsnäolon, mutta silti meidän on vapauduttava monista sisäisistä esteistä, niin estävistä tunteista kuin ajatuksistamme.

Auttaa kun ajattelemme, että hän ei vaadi meiltä mitään palkkiota, ei mitään vaihtokauppaa. Hän odottaa kunnes olemme valmiit.

Ilo

Usein uskonnollisesti puhutaan Kristuksen kärsimyksestä ristillä ja nimitetään ristiä kärsimyksen vertauskuvaksi. Toki niin on, mutta hänen varsinainen kärsimyksensä ei liity tähän maallis-fyysiseen ristiin, vaan johonkin aivan muuhun. Kuvittele että Kristuksella kosmisena aurinko-olemuksena on niin suuri aura, että se liittyy koko maapalloon ja koko ihmiskuntaan. Hän joutuu ottamaan vastaan omaan olemukseensa kaikki ihmisen kielteiset ajatkset, tunteet ja tahdonvoimat. Se on todellinen ja jatkuva kärsimys. Se on kärsimys, joka on voitettava yhä uudelleen ja uudelleen.

Mutta pääsiäisen viesti on valtava ilo. Kulkemalla kuoleman portin kautta Kristus luo ihmiskunnalle uuden fyysisen ruumiin siemenen, sen joka antaa mahdollisuuden kohota jälleen kohti henkisyyttä.

Ihmisten pahat teot Kristusta kohtaan hänen matkallaan kohti Golgataan antoivat Kristukselle kosmis-karmallisen mahdollisuuden ryhtyä ihmisten auttajaksi. Ihmisten pahat teot antoivat Kristukselle mahdollisuuden maksaa pahan hyvällä. Se on myös yksi meidän mahdollisuuksiamme, ja tulevaisuudessa itsestäänselvyys.

Meillä on lupa iloita. Kun Kristus aurinkohenkenä oli kulkemassa kuolemaan, eivät sen paremmin ihmiset kuin luonnonolennotkaan voineet tietää ennalta mitä seuraa. Tätä tapahtumaa oli tosin ennalta näytelty lukemattomissa pyhissä mysteereissä, mutta nyt se oli ensimmäistä kertaa todellisuus.

Uusi syntyminen tapahtui. Elämä maan päällä jatkui ja sai uuden suunnan. Se on se suuri juhla, joka jokaisena keväänä tapahtuu valtavana näytelmänä, todellisuutena, maan eetterimaailmassa. Siihen näytelmään ja juhlaan me saamme kaikki ottaa osaa!

Rakkaudella

Matti

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: pääsiäinen, hengentiede, kuolema, kevät, puhdistuminen

Kevät tulossa

Maanantai 29.4.2013 klo 23:47 - Matti Kuusela

Hei hyvät ystävät, kevään tulo ilahduttaa. Onhan se toki kalenterin mukaan ollut jo kauan paikalla ja sulattunut lumia, mutta vasta nyt alkaa tulla kehoon sellainen tuntu, että kevätenergiat nousevat maasta ja kantavat kävelijää. 

Kevään arkkienkeli Rafaelin aika alkaa itse asiassa olla jo loppu ja nyt on kesän Urielin aika. Uriel odottaa meitä taivaan korkeauksissa, jonne osa sielullisuudestamme kohoaa kesän taian aikana. Siellä me vastaanotamme sieluumme uutta kosmista valoa ja uutta informaatiota auringosta. Kesä on kosmisen päivityksen aikaa, ja siksi me täällä maan päällä enemmän tai vähemmän uinumme, kun osa sielustamme on tuolla korkeuksissa.

Linnut tosin ennättävät sinne ensin. Kevään lintujen laulu kohoaa eetterivoimienomenenkukka_pysty_300.jpg siivin korkealla taivaallisiin avaruuksiin ja heijastuu sieltä takaisin maahan. Tuo alas heijastunut lintujen laulu tuo myös uusia korkeita voimia maan pinnalle.

Ja maan sisäiset energiat kohoovat nyt ylös katsomaan aurinkoa, leskenlehdet keltaisina ja pian myös valkovuokkojen valkea kukkasilmät valaiset lehtoja ja pientareita.

Näitä tapahtumia on hyvä katsella luonnonhenkien ja enkelten silmin. Vaikkei paljoa ymmärtäisikään, tekee oikein hyvää kuvitella, miten kaikkialla keväisten muutosten työntekijöinä ovat luonnonhenget ja heidän ohjaajinaan enkelit - tai haltijat tai keijut, tai tontut. Luonto on kovin täynnä väkeä ja kaikilla on töitä.

Mielikuvitus

Mielikuvitustaan voi vaarattomasti käyttää keväisen luonnon tapahtumien arvuuttelemiseen. Kun mielikuvituksessaan jäljittelee sitä, millaiset keijut luovat sinivuokon sinen ja millaiset taas valkovuokon valkeuden tai leskenlehden kirkkauden, ei paljon voi erehtyä. Ja sen mitä mahdollisesti erehtyy, sen luonto ja maailma korjaavat. Kunhan itse ensin lähdemme liikkeelle ja olemme avoimia ja tunnustelevia, niin silloin meillä on koko ajan mahdollisuus oppia uutta.

Ja mitä se oppiminen merkitsee? Se tarkoittaa, että meille kehittyy todenmukaisempi  käsitys maailman toiminnasta. Ja se on paljon.

Ei myöskään tarvitse pelätä, että mielikuvituksen käyttö hämärtäisi todellisuuden ja kuvittelun välistä rajaa. Ei suinkaan. Mitä enemmän mielikuvitustaan käyttää, ja mielellään luovasti, sitä herkemmäksi tulee havaitsemaan sen erilaiset todellisuusvivahteet.

Kehittyy jopa sellainen aisti, että kun luo jonkin kuvan tai tapahtumasarjan vaikka kasvien kasvusta tai pilvien leikistä, voi tunnustella miten hyvin tuo kuva sopii todellisuuteen. Ja ellei se oikein sovi, voi yrittää uudelleen ja tunnustella taas.

Ja jos kerta kaikkiaan ei saa kuvaansa sopimaan, senkin huomaa.

Mutta se on varmaa, että tällainen harjoittelu kehittää sisäisiä voimia, joilla on aina runsaasti käyttöä. Sitä rikkaammaksi tulee sisäinen elämämme, mitä enemmän me käytämme mielikuvitustamme, ja mitä enemmän harjoittelemme jäljittelemällä luonnon luomistyötä.

Alkukesä

Alkukesä onkin sitten varsinainen aistien paratiisi. Luonto on kaikkialla noussut eloon ja joka paikassa on vielä niin paljon vettä, että kasvillisuus pysyy vihreänä ja hyönteiset ja linnut vauhdikkaina. Silloin onkin hyvä imeä itseensä vaikutelmia kaikilla mahdollisilla aisteilla. Se antaa sisäistä ravintoa pitkäksi aikaa.

Jos aikaisempina kesinä on joskus heinäkuussa huomannut, että hups, kesästä on jo suurin osa mennyt, kannattaa tänä kesänä ottaa oikein kalenteri esille ja katsoa montako viikonvaihdetta todella kesäkuussa on, ja mitä käyttöä niille on jo tulossa. Etenkin jos tekee kesäkuun töitä, kannattaa sen harvojen vapaapäivien käyttö suunnitella huolellisesti.

Voi miettiä, mikä syksyllä tuntuu eniten kesältä? Ja sitten kannattaa tehdä sitä, ainakin sen yhden kerran, josta saa muiston lokukuun pimeneviin iltoihin.

Enkeli-ihmisille

Enkeli-ihmiset voivat kesäkuussa mielellään tehdä yhden hyvän asian, nimittäin enkeleille. Meitä lähinnä olevat enkelit osallistuvat kovasti kukkien ja muiden luomiseen, mutta heilläpä ei ole sellaisia aisteja, joilla he voisivat nähdä, millaiselta kesän kukkamaailma tai sinitaivas silmin katsottuna näyttää tai miltä lintojen laulu korvin kuultuna kuulostaa.

Siksi sinä voit olla enkelillesi ja ehkä suuremmallekin joukolle enkeleitä silmät ja korvat, ja vaikka nenä ja makuaistikin. Kutsu enkelit mukaasi katsellessasi jotain kaunista paikka, avaa kaikki aistisi ja välitä nämä vaikutelmat enkeleille. 

Äläkä turhaan mieti, miten se tehdään. Kun niin tarkoitat, niin tapahtuu. Se on suuri iloa ja suuri apu enkelten maailmalle!

PS.

Ja muistathan, että tosiaan kosmisesti tiistaina on nyt pääsiäispäivä: maa, aurinko ja eläinrata ovat samassa suhteessa keskenään kuin ensimmäisenä pääsiäisenä vuonna 33. Ja kosmos kyllä muistaa sen. Ja sinäkin saatat huomata jotain. Jos vappu ei enää kutsu kaikkia voimia käyttöön, niin voitkin tunnustella sisäisesti pääsiäistä, ylösnousemuksen juhlaa.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kevät, kesä, Uriel, luonnonhenget, enkelit, mielikutus, todellisuus, lintujen laulu

Luonnonhenkien kimallusta

Tiistai 12.3.2013 klo 23:20 - Matti Kuusela

Kevät on jo selvästi taittunut. Aurinko kimmeltää ilmassa ja lintujen tosin vielä ainakin täällä Länsi-Pasilassa vähäisessä laulussa on kuitenkin jo kevään sointia. Kevätpäivän tasaukseen on aikaa enää noin viikko.

Talvenhenget ovat silti voimakkaita edelleen. Tänäänkin ehdin näkemään ikkunasta upean lumipyryn jossa lumihiutaleet todella esiintyivät ilmassa. Iltakävelyllä tuuli oli ihmeen kylmä ja kostea, vaikka pakkasasteita ei mittarissa ollut juuri lainkaan. Tänään koin puistopolulla myös ensimmäiset kaksi liukastumista. Pystyssä pysyin, mutta jälka kyllä lipsahti ja liukui kummallakin kerralla.

Luonnonhenget

Selvästi jo huomaa, miten luonnonhenget alkavat elää ilmassa. Ilma kimaltelee täyteläisesti ja se on aivan eri tuntuista kuin talvella.

Ne luonnonhenget, jotka ovat talvella valmistaneet kevään tuloa, ovat saaneet työnsä jo pitkälle valmiiksi ja arkkienkeli Rafaelin hengityksen myötä luonnonolentojen voimat ovat nousseet maan yläpuolelle.

Tätä luonnonhenkien työn alkamista on mukava seurata. Kun vähänkin tietää, mitä katsoo, niin keväällä heidän läsnäolonsa ja vaikutuksensa on helppo nähdä ja havaita, oikeastaan kaikissa muutoksissa, joita luonnossa nyt tapahtuu.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: luonnonhenget, kevät

Keväisiä harjoituksia

Lauantai 9.4.2011 klo 15:16 - Matti Kuusela

Keväällä ulkona auringon paistaessa on hyvä tehdä sellaisia harjoituksia, jotka muina vuodenaikoina ovat mahdottomia tai ainakin vähemmän sävähdyttäviä.

Jos kävelet, kohota itseäsi energeettisesti ylöspäin. Sopivat kehonalueet voi aivan hyvin valita itse, miltä vain tuntuu. Mutta tietenkin koko vatsan aluetta on hyvä kohottaa, lantiota, vapauttaa rintakehää ja kaikkien nivelien liikettä. Hartiat taas laske levollisesti alas. Tunne olosi vapaaksi ja valoiksaksi kuin taivaan lintu.

Tuo on jo itsessään hieno harjoitus, jota on hyvä tehdä säällä kuin säällä. Nyt auringon valossa tunne ja havaitse: koe auringon lämpö kasvoillasi. Tunne tuuli ja ilma. Tunne samalla jäljellä olevan lumen viileys. Tunne veden vielä jähmeä keväisyys. Ja hengitä värejä melkein kuin kaikilla aisteillasi.

 

Valo

Koe millainen valon laatu on juuri nyt. Kaikissa luonnonilmiöissä elää luonnonhenkiä ja haltijoita, jotka ohjaavat ja elävöittävät niitä. Tunnustele sisäisesti millaisia luonnonhenkiä elää juuri nyt aurinvalossa ja moninaisissa ympäristösi väreissä.

Luonnonhenkien taustalla vaikuttaa enkeleitä, usealla eri tasolla. Voitko aavistaa joidenkin enkelien henkisen fyysisyyden, joiden sielullisuuden, joiden korkeat tarkoitukset?

Mieti millaisia ovat sen korkean olennon tarkoitukset, joka juuri nyt ohjaa kokemaasi valoa. Sillä luonnossa kaiken takana on tarkoitus, jopa useammalla tasolla.

Tai saatko tuntuman kokemiesi valon laatujen tai värien ... no sille ei ole oikein hyvää sanaa nykyään. Ennen olisi voitu sanoa moraalisuudesta, olisiko nyt hyvä sana eettisyys? Se ei ole varsinaisesti tarkoitus, vaan voiman ja läsnäolon sävy. Niissä elävät ja vaikuttavat ja niitä ylläpitävät luonnonhenget.

Monia tällaisia harjoituksia voit tehdä kävellessäsi ulkona.

 

Arkkienkeli Rafael

Kevään arkkienkeli on Rafael. Hänen
tervehdyttävät voimansa vaikuttavat
erityisestirafael_400.jpg hengityksen kautta. Hengitä ilmaa, mutta hengitä myös aisteillasi ja koko olemuksellasi kevään valoa.

Keväällä arkkienkeli Mikael vaikuttaa maan pinnalla, kun kosmisesti varsinaisena toimijana on Rafael. Voitko tuntea Mikaelin selkeyden, joka virkistää ja vahvistaa sinua keväällä?

Tunnetko miten aivan kuin Rafaelin siipien alla kaikkeen kasvullisuuteen liittyvät luonnonhenget alkavat herätä ja nousta esiin. Voitka jo tuntea ja aavistaa miten ne alkavat kohottaa kasveja esiin maasta ja valmistaa lehtien puhkeamisen aikaa.

Voitko tuntea, miten ne imevät auringon valon voimaa, jonka ne sitten ohjaavat kasveihin?

 

Nauti

Ja muista nauttia! Lähetä terveisesi, kiitollisuutesi ja ilosi kaikille luonnonhengille ja enkeleille. Tulevaisuudessa ihmisten osallistuminen tulee luonnossa yhä tärkeämmäksi. Nyt enkelit, haltiat ja luonnon monenlaiset mestarit työskentelevät vielä vanhojen jumalvoimien ohjaamina ja innoittamina, mutta vastuu siirtyy yhä enemmän ihmisille. Meidän tehtävänämme tulee olemaan luonnon ohjaaminen ja maan kehityksen edistäminen.

Harjoittelun tulevista tehtävistämme voimme aloittaa juuri antamalla huomiotamme ja kiitollisuuttamme kaikille luonnossa vaikuttavilla olennoille. Sillä tavoin opimme myös ymmärtämään luonnon toimintaa ja tehtäviä ja näkemään elämää ympärillämme enkeleiden ja luonnonolentojen silmin.

 

Rakkaudella ja Kiitollisuudella
Matti

 

Tätä viestiä saa jakaa edelleen kaikkialle!
Enkelimaa.fi

 

 

 

 

2 kommenttia . Avainsanat: henkisiä harjoituksia, kevät, luonnonhenget, enkelit, aistit, valo